Njė kohė tė gjatė, vazhdimisht shihja ėndėrra tė njėjta dhe nuk dėshiroja tė zgjohesha...
Kur i hapa sytė - u tmerrova... Nuk i dua mė ato ėndėrra; mė kishin bartur sikur valėt e detit anijen e humbur nė stuhi.
Njė kohė tė gjatė, vazhdimisht shihja ėndėrra tė njėjta dhe nuk dėshiroja tė zgjohesha...
Kur i hapa sytė - u tmerrova... Nuk i dua mė ato ėndėrra; mė kishin bartur sikur valėt e detit anijen e humbur nė stuhi.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 03-11-2003 mė 19:20
The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.
Me mire eshte te zgjohem tani nga endrra se dikur kur do te jete shume vone...
Neser do jem pa enderr, por shpirtin time do e kursej nga dhimbjet...
Meriton shpirtim im dhimbje ?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mjellma : 03-11-2003 mė 23:12
Jam zgjuar nga endrra ka kohe , por dimensioni te cilen ajo solli me ka mberthyer te teren ....
Veshtire per te dala nga kthetrat e saj, dhe pse me sy hapur e pertyp perdite kordinatat e mia te pakuptimta.
I vizatoj keto shkronja ....
Ashtu si ben dita me imazhet e saj, qe pastaj fryn mbi to dhe s'kthehet me pas...
A keni lexuar pėr mendimet e Sigmund Froidit pėr ėndėrrat? Ky mjek austriak - themeluesi i psikoanalizės - ka shumė ide interesante rreth domethėnies sė ėndrrave. Kur jemi plakur ndoshta nostalgjia na kaplon... kur ishim tė rinj kishim ėndrra fluturimi - tė cilėt sic na mėson Sigmund Freud ishin kėrkėsa tė maskuara seksuale. Njė gjė ėshtė e sigurt: Nė shumė raste materiali i ėndrrave ėshtė huazuar nga vėzhgimet tona tė rastit ditėn e mėparshme. Jo vėzhgimet mė tė forta, mė shumė ata qė kalimthi vrapuan nėpėr tru... dhe normalisht nė ėndėrr gėrshetohen disa vėzhgime qė nuk kanė tė bėjnė me njėritjetrin, dhe rezultati shpeshherė bėhet mjaft absurde.
Para disa javėsh pata njė ėndėrr (dihet sė ėndėrrat vijnė nė minutat e fundit tė gjumit, para zgjimit) qė nuk kishte kurrfarė lidhje me realitetin e ditėve tė mėparshme. Ndoshta dėshirat tona tė thella krijojnė disa ėndrra nostalgjike (Nė moshėn 30-vjecare u ndodha disa herė nė ėndėrr pėrsėri nė gjimnaz, profesorėt mė pranuan me kėnaqėsi nė klasė, dhe lumturia ime ishte pa fund.... ndoshta njė reagim kundėr situatės sė arėsimtarit - jam bėre mėsues nė moshėn 23-vjecare - kur rezultatet e punės nuk janė tė dukshme, nė krahasim me gjimnazin, ku nxėnėsi merr pjesė nė prova dhe rezultatet shfaqen menjėherė - pėr tė mirė a tė keq....)
Por tani ėndrra ime para disa javėsh: Pėrsėri isha nė shkollė, si arsimtar, njė nxėnės mė provokoi rėndė, i shtrirė nė njė pozė mospėrfillės nė bankė, me kapelė mbi kokė, duke matur forcėn time kundėr paturpėsisė sė tij. E pranova provokimin dhe e hodha jashtė.... Ai mė mallkoi dhe gati mė goditi.... Pastaj mendova: Ky djalosh vetėm donte tė vėrtetohej, unė bėra gabim, duke pėrdorur aftėsinė time profesionale do ta kisha bindur pėr dicka tjetėr, duke kėmbyer kėtė dyluftim nė njė bashkėpunim tė mirė arėsimtar-nxėnės... kėrkohej vetėm tė gjej "celėsin" e kėtij djali arrogant....
Pastaj u shndėrrua ėndrra plotėsisht: Isha nė bisedė me njė pedagog tė talentuar, i cili ishte udhėheqės kursi nė kualifikimin e vazhdueshėm tė arsimtarėve. I thashė: Nėse shkolla do tė fitonte njė rol vėrtet pėrparimtar, nėse ne bashkė me nxėnėsit do tė punonim pėr tė pėrmirėsuar jo vetėm egon tonė por edhe ambientin pėrreth, bile tėrė botėn, atėherė kurset e kualifikimit do tė ishin revolucionare, nė kuptimin pozitiv tė fjalės.... Mendo: arėsimtarėt dhe nxėnėsit tė bashkuar kudo pėr tė krijuar njė botė tė re.... Kolegu im i talentuar mė falėnderoi dhe pranoi mendimet e mia.... dhe nė atė moment ėndrra mori fund.
Kjo ėndėrr ishte shumė e fortė, realiste, me elementet e sė vėrtetės. Mendova: pse mė kapin ėndrra tė tilla sot, jam nė pension qė 4 vite. Nuk do tė punoj mė me rininė.... pse truri im ende punon me nocione tė tilla? Kam punė interesante si pėrkthyes, pas pensionimit nga shkolla, por ndoshta mendimet e mia pėr rininė, pėr mundėsitė qė ofron rinia, nuk do tė fiken kurrė... Rinia, shpresa jonė e pėrhershme.... pėr realizimin e ėndrrave tona mė tė bukura.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ullmar Qvick : 13-11-2003 mė 14:51
Ullmar Qvick
"Pa he, prape shkove sleepwalking dje?" e pyeta
"Ehh, sleepwalking do ishte 100 here me mire se c'me ndodhi ne enderr." pergjigjet duke ferkuar syte.
Kurse une sa here lutesha qe jeta te ishte nje vec enderr e keqe dhe syte i kam te vetmen deshmi te paėndrres time.
me sy hapur
te duash dhe te digjesh per dike, jane dy ndjenja krejt te ndryshme...
Krijoni Kontakt