Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-03-2012
    Postime
    16

Daniel

Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Besoj se nje sakrifice edhe mund ta besh , meqe te kerkojne sa per sy e faqe qe te paraqitesh ndonjehere tek ata , s'me duket fundi i botes .

Nje martese apo familje qe ke krijuar , ka me shume vlere se sa krenaria pasi ajo krenari do te te lere vetem dhe asgje nuk do te te jape si shperblim qe e ruajte . Cfare do besh me krenarine tende kur te kesh bere divorc ?

Perkundrazi jeta te sjell qe te kesh te besh edhe me njerez te pallogjikshem , me probleme mendore dhe ti duhet te jesh ajo qe gjendesh permbi keto gjera . Me kupton ?

Nuk ja vlen t'i kundervihesh urrejtjes me urrejtje , inatit me inat , kokefortesise me kokefortesi , krenarise me krenari pasi nuk do marresh asnje gje te mire prej kesaj .
    Perkundrazi do e mbushesh veten me maraze , ligesia e njerezve luftohet me miresine tende qe ke ne shpirt , dhe sjelljet e keqija te te tjereve shoqeroi me butesi dhe qetesi . Kjo do te te beje t'ja dalesh situatave te pakendshme .

Nder dy vete qe zihen , eshte nje thenie qe thote se fajin e ka me i zgjuari , pasi i takon atij qe te shmange grindjen . Prandaj dhe ti me urtesi dhe qetesi do ja dalesh qe ta tejkalosh kete situate . Eshte shume te divorcohesh per kaq .
    po te kuptoj,por ata njerez nuk ndryshojne nuk kane ndyshuar 40/50 vjet tash nuk ndryshojne me hiq,nuk eshte fundi botes po mundem ta bej , mirpo si tja shoh un fytyren e atij njeriu qe mundohet me ujera te na ndaj mua edhe burin tim??dmth sa her qe kam pasur zenka une me burin tim ajo ka qen fajtore,ne para se me u martuar mireshim vesh shum mire , dakordoeshim shum me njeri tjetrin 2 vjet me radhe e disa muaj,mirpo pasi qe u martuam filluan zenkat,edhe sa her ka folur per mua keq,edhe para meje njesoj , me kujtohen sa her me vajzen e vete para njerzve kur folshin keq per mua prandaj sdua te sakrifikoj dhe per mua duket kjo si fundi botes :S kam shum kujtime te keqija , beso se edhe kur mare gote ne dore kam kujtim te keq prej tyre.me keto qepo them nuuk them se kam vendosur per divorc un jam ende e gatshme per sakrifica mirpo nese burri im nuk me jep perkrahje per cfar te sakrifikoj me?se di...:S

Edhe une te keshilloj te shkosh per vizite te ato, edhe ti presesh ato mysafir te ty pasi mendoj qe nuk do ndodhi shpesh. Evito te shkosh kur ke mundesi, shko kur te jesh e "detyruar". Nese eshte thyer nje here eshte e veshtire te ngjitet serish, por meqe thua qe e do burrin atehere beje zemren gur edhe lere krenarine.
    Ku i dihet, ndoshta gjerat do jene permiresuar vertete... nese jo, do ndodhi serish diēka qe burri jot te bindet qe nuk duhet te takoheni serish me familjen e tij.

Te shohesh mamane e burrit qe i hedh diēka ne kafe te birit, une do kisha bere namin per vete, e jo ti thosha burrit: shko serish! Ca mamaje eshte ajo? Te t'a hidhte ty, hajde me... por qe ia hidhte te birit, nuk falet!

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-03-2012
    Postime
    16

....

Citim Postuar mė parė nga **** Lexo Postimin
    glad to help. Shume mund te japin keshilla por askush smund te mari vendime per ty. Nese burri jot eshte i bindur qe ti duhet te shkosh ose divorc edhe ti je e bindur qe nuk shkon ose divorc ateher kuptohet qe fundit do jet i hidhur divorc. Frike mos te kesh si thashe me siper jeta vazhdon one day at a time. Ti shifi te gjitha gjerat vete edhe vendos. Por e them me plot bindje qe nese qendron ne nje martese nga turpi ose keqardhja ose frika do jetosh nje jete te veshtire edhe partnerit do ia besh jeten e veshtire. Nje martese qe nuk ka dashuri & respekt ka marre fund. Cilido qe te jete vendimi tregohu e matur, nxitimi nuk eshte i mire. Good luck!
    ke te drejte thnxxx...

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Citim Postuar mė parė nga brighteye Lexo Postimin
    po te kuptoj,por ata njerez nuk ndryshojne nuk kane ndyshuar 40/50 vjet tash nuk ndryshojne me hiq,nuk eshte fundi botes po mundem ta bej , mirpo si tja shoh un fytyren e atij njeriu qe mundohet me ujera te na ndaj mua edhe burin tim??dmth sa her qe kam pasur zenka une me burin tim ajo ka qen fajtore,ne para se me u martuar mireshim vesh shum mire , dakordoeshim shum me njeri tjetrin 2 vjet me radhe e disa muaj,mirpo pasi qe u martuam filluan zenkat,edhe sa her ka folur per mua keq,edhe para meje njesoj , me kujtohen sa her me vajzen e vete para njerzve kur folshin keq per mua prandaj sdua te sakrifikoj dhe per mua duket kjo si fundi botes :S kam shum kujtime te keqija , beso se edhe kur mare gote ne dore kam kujtim te keq prej tyre.me keto qepo them nuuk them se kam vendosur per divorc un jam ende e gatshme per sakrifica mirpo nese burri im nuk me jep perkrahje per cfar te sakrifikoj me?se di...:S
    Dy gjera kuptoj ne kete qe tregove nga jeta qe ke pasur .

Situata eshte qe tani qe po flasim i ke lene shume hapesire asaj qe te zere mes jush , nuk je fajtore per kete , je viktime e ligesise se dikujt qe eshte e mbushur me aq shume ligesi sa i tepron per t'u hedhur te tjereve falas .

Por ka dy gjera qe duhet te besh

1 E para e punes te pastrosh veten tende nga zemerimi , nga kujtimet e keqija , hidhi prapa kraheve , jeto me burrin tend ashtu si para martese .

dhe per te realizuar te paren te duhet patjeter e dyta :

2 Veri kusht burrit tend qe mos te te rendoje me fjalet qe thote ajo , qe te mos te ta permende as te mos ta citoje , mundohu te kesh sa me pak kontakte , dhe nese te kerkojne t'i flasesh te jete gje sa me formale dhe kalimtare , nese burri yt te ndihmon ne kete gje qe ti te te sherohesh nga vuajtja qe te merr frymen qe ta ka shkaktuar ajo grua , atehere shume mire . Por nese ai si djale mamaje , e fut vend e pavend ate me theniet e saj , si dhe te detyron ta mbash mbi shpine ligesine e saj , atehere burri yt nuk eshte djale per martese por adoleshent qe s'ben dot pa prinderit .

E kuptoj fare mire se cfare do te thote te vuash nga ligesia e dikujt , sa e rende eshte dhe uroj qe t'a vesh ne zbatim si zgjidhje ne menyre qe ta pastrosh veten nga keqtrajtimi dhe ligesia qe te kane ushtruar .
    Ngjeshur me brezin e se vertetės,parzmoren e drejtėsisė,mburojėn e besimit dhe shpatėn e Frymės.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-03-2012
    Postime
    16
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Dy gjera kuptoj ne kete qe tregove nga jeta qe ke pasur .

Situata eshte qe tani qe po flasim i ke lene shume hapesire asaj qe te zere mes jush , nuk je fajtore per kete , je viktime e ligesise se dikujt qe eshte e mbushur me aq shume ligesi sa i tepron per t'u hedhur te tjereve falas .

Por ka dy gjera qe duhet te besh

1 E para e punes te pastrosh veten tende nga zemerimi , nga kujtimet e keqija , hidhi prapa kraheve , jeto me burrin tend ashtu si para martese .

dhe per te realizuar te paren te duhet patjeter e dyta :

2 Veri kusht burrit tend qe mos te te rendoje me fjalet qe thote ajo , qe te mos te ta permende as te mos ta citoje , mundohu te kesh sa me pak kontakte , dhe nese te kerkojne t'i flasesh te jete gje sa me formale dhe kalimtare , nese burri yt te ndihmon ne kete gje qe ti te te sherohesh nga vuajtja qe te merr frymen qe ta ka shkaktuar ajo grua , atehere shume mire . Por nese ai si djale mamaje , e fut vend e pavend ate me theniet e saj , si dhe te detyron ta mbash mbi shpine ligesine e saj , atehere burri yt nuk eshte djale per martese por adoleshent qe s'ben dot pa prinderit .

E kuptoj fare mire se cfare do te thote te vuash nga ligesia e dikujt , sa e rende eshte dhe uroj qe t'a vesh ne zbatim si zgjidhje ne menyre qe ta pastrosh veten nga keqtrajtimi dhe ligesia qe te kane ushtruar .
    po me pelqeu mendimi jot,problemi eshte se nese shkoj tash kur do te kene mysafir,do te duhet te shkoj perdit tek ato,sepse mysafiret do te rijne gjat 2 jave ose 3 , per kete gje sdua te shkoj,sepse mysafiret jan hallat.Hallat e burit tim,ato e din se cfar personi jam,e din se edhe cfar nuse vllau kane,e lige e keqe keshtu qe mendoj se do te jete me mire mua hallat e burit tim me kuptojne ne cdo aspekt sepse ne shum raste kur kan folur vjehra dhe zollva ime per mua ato kan qen aty dhe jan munduar perhere qe tme ndihmojne,une mundem ti takoj hallat ketu ne kafe dikundi ose ti mirepresi ne shtepine time por vjehren sdua ta shoh,nuk them se perperhere kur do qe te jete do te duhet ta shoh eshte nena e burit tim,vendosa te mos shkoj cetash kur do te vin hallat , sepse do te duhet te jem per dit atje moementalisht punoj vetem per vikende,keshtu qe do ta kuptojne se kan bere gabim , por keto dy mendime qe i ke permendur dhe ke hupe kohe per mua do ti realizoj!dhe pasi qe te shkojn hallat do te shkoj atje keshtu qe nuk do te kem nevoj te shkoj perdit ose shpesh flm shume

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    nese nuk keni femije atehere thjesht divorcohu perfundimisht.

nese keni femije, atehere divorcohu.

seriozisht 22 vjeēare e martuar qe prej 3 vjetesh, jepi nje shanc vetes dhe divorcohu, gjynaf.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 07-03-2012 mė 14:38

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    Brighteye jo mos mendo me u nda per kete probleme, ajo qe ka randsi asht martesa dhe e ardhmja qe keni me pas bashke, si familje

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ne pergjithesi o brighteye, prinderit e burrit nderhyjne jo me synim per te te ndare. Edhe kur grricen, grricen se mendojne se u takon te thone nje fjale.
    Megjithate ti i di me mire rrethanat. Ata po te ftojne per te takuar nja dy mysafire, kjo eshte njefare konsiderimi per gruan e djalit si gruaja e shtepise. Mbase nuk te duan, por jane te detyruar sa per sy e faqe ne sy te te afermeve te tyre te te respektojne duke te te ftuar. Dhe ti ik sa per sy e faqe sa per te respektuar mysafiret. Po te mos shkosh me shume do i ndersesh ata, kunder teje, dhe do i bien dhe me qafe burrit tend. Ai i ka prinder, te mire apo te keqinj, nuk i hedh dot poshte. Te njejten gje do beje dhe ti me te tute. Sado te mos e donin burrin tend, nuk do i hidhje poshte. Do i justifikoje.
    Behu nuse e "mire", nga belaja dhe shko, mos i fry zjarrit me shume.
    Ke fatin e mire qe nuk jetoni bashke. Si i thone nusja qe eshte jashte shtepise eshte me e mira. Dhe keta pak nga pak do fillojne te tregohen me te mire me ty. Behu cik diplomatike, per hire te burrit nese e do, dhe mos e hidh kunder tyre. S'ja vlen.

Ne situaten tende kane qene dhe te tjera. Kane duruar poshterime dhe me te medha, dhe tani kane fituar respektin e tyre. Pleqeria si femija. Do pune e kembengulje, durim.

Kaq afer jetoni ju qe te duhet te ikesh perdite? Nuk ke pse.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 07-03-2012 mė 18:26
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-12-2011
    Postime
    122
    U prish dynjaja! S'ka mė burra dhe nuk i do mė njeri pleqt e shkret.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2012
    Postime
    4
    E nderuara motėr, unė jam njohės i fesė islame, por po tė flas nė vetinė e njė vėllau,
    duhet tė kėrkosh ndihmė tek Allahu, qė tė kthehet qetėsia nė familje, janė disa lutje tė veēanta tė cilat mbrojnė nga magjia, pasi qė ti ke theksuar se burrit tuaj i ėshtė futur diēka nė gotė nga nėna e saj, unė skisha dashur qė kėto problematika ti shtjelloj gjėrė e gjatė nėpėrmjet internetit, por mund tė kontaktojmė nė emailin tim, cimi_160@hotmail.com, Allahu ju ndihmoftė dhe ju bėftė kėshillė pėr njėri-tjetrin, dhe nė fund, mos mendo tė divorcohesh kurrė, sepse njė gjė e tillė vetėm i shton problemet, mos dėgjoni njerėzit kur thuan divorcohu,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Misraqa : 14-05-2012 mė 03:02

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •