Po vendos edhe une disa nga punimet e mia te cilat jane fotografi origjinale ,te punuara me photoshop,vizatime dhe piktura.
Dua nga ju qe te jepni mendimin tuaj ashtu sic e mendoni.
Jeni te mirepritur
Po vendos edhe une disa nga punimet e mia te cilat jane fotografi origjinale ,te punuara me photoshop,vizatime dhe piktura.
Dua nga ju qe te jepni mendimin tuaj ashtu sic e mendoni.
Jeni te mirepritur
,,,,,,,,,,,,((((""""))))
~<@@@(((EnRY)))@@@>~
""""""""'''((((,,,,,))))
Mbrapa eshte nje pikture riprodhim qe kam bere ne lice.
Eshte nje fotografi e punuar me photoshop.
,,,,,,,,,,,,((((""""))))
~<@@@(((EnRY)))@@@>~
""""""""'''((((,,,,,))))
Ketu me ngjyra
,,,,,,,,,,,,((((""""))))
~<@@@(((EnRY)))@@@>~
""""""""'''((((,,,,,))))
Nje fotografi e vjeter e vellait qe e kam rregulluar me Photoshop
,,,,,,,,,,,,((((""""))))
~<@@@(((EnRY)))@@@>~
""""""""'''((((,,,,,))))
Vizatim me lapes i pa perfunduar
,,,,,,,,,,,,((((""""))))
~<@@@(((EnRY)))@@@>~
""""""""'''((((,,,,,))))
Kjo eshte nje ikone shume e vjeter qe kam mare persiper ta restauroj.
Jam akoma ne fazat e para te restaurimit ne pastrimin e vernikut dhe do tja u tregoje edhe pasi ta keme restauruar perfundimisht.
,,,,,,,,,,,,((((""""))))
~<@@@(((EnRY)))@@@>~
""""""""'''((((,,,,,))))
Si do e besh restaurimin e ikones qe mos ta demtosh? Jam kurioz se cfare procedurash do ndjekesh, ke njeri mbi koke qe te tregon si te veprosh etj etj....
Pasi per restaurime duhet te kesh bere shkolle me vete,nuk mund ti beje kushdo.
Te pakten ketu ku jam une.....
Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)
Jam ne nje institut profesional dhe punoj ne laborator po thuaj se jan te gjitha kushtet per restaurimin e nje ikone,kemi edhe petagoge shum te mir qe na ndihmojne per cdo gje.
Si fillim ne kete ikone kam ber konsolidimin e shtreses se piktures me suportin e drurit sepse ishte duke rene.Bera pastrimin e vernikut me sapune te posacem dhe me vone ndoshta do te perdor alkol ose aceton,varet se kush do te me jape rezultate te mira.Kjo ikone ka pasur edhe dy aureola prej argjendi te kapura me gozhte,keto aureola per momentin i kam hequr dhe i kam zhytur ne alkol me vone do merem me pastrimin e tyre.Hoqa nje gozhde qe ishte e ngulur mbrapa ikones dhe kishte dale ne siperfaqe duke demtuar shtresat.Bera desefektimin e drurit nga insektet.Kam bere stoko vrimave qe ndodhen ne siperfaqe dhe me vone do ti ripikturoj me vija te holla.
Nuk besoj se me ka ngelur gje tjeter pa thene ne lidhje me kete ikone,me vone kur ta kem mbaruar do vendos nje foto.
,,,,,,,,,,,,((((""""))))
~<@@@(((EnRY)))@@@>~
""""""""'''((((,,,,,))))
Ja dhe aureolat qe ishin ne ikone,jane akoma pa pastruar.
,,,,,,,,,,,,((((""""))))
~<@@@(((EnRY)))@@@>~
""""""""'''((((,,,,,))))
ai punimi nr.5 shum vizatim i bukur ;)
Krijoni Kontakt