Presidenti i Republikės Bamir Topi ka shpėrthyer nė njė seri akuzash ndaj Kryeministrit Berisha.
Akuzat vijnė njė ditė pas sulmeve tė kreut tė qeverisė ndaj Topit, nė njė ceremoni nė kujtim te disa viktimave te komunizmit, sipas te cilit Presidenti refuzoi te firmoste Ligjin per Lustracionin.
Kryetari i shtetit deklaroi se eshte Berisha qe ka 22 vjet qe vetem u premton ish te perndjekurve dhe pronareve, por nuk u realizon asgje dhe kerkoi qe me pare se te akuzoje, te sqaroje pozicionin e tij si komunist qe ne 1968
Ky personazh qė nga viti 1968 ėshtė anėtar i Partisė sė Punės, Sekretar Partie, dhe njėzet e dy vite tė tjera bėn pėrralla me komunizmin dhe nuk i kompenson realisht duke e pasur nė dorė mekanizmin
Bamir Topi
President i Republikes dhe fotot e shumta me anetaret e byrose politike. Per Topin, ai ka firmosur nje draft bashke me Majkon, por ky draft u deformua dhe u shnderrua ne nje ligj antikushtetues.
"Unė, natyrisht qė jam nė dijeni tė deklaratave dhe tė njė inkursioni tė organizuar. Sėrisht, duke dalė mjaft njerėz e duke akuzuar, unė kam ruajtur njė profil shumė institucional, nuk jam marrė me ta, por duke dalė Kryeministri, sigurisht njė pėrgjigje pėr tė e kam. Pėr ta parė ēėshtjen e ligjit nė fjalė: Ky ėshtė njė ligj, qė ėshtė kthyer si antikushtetues nga Gjykata Kushtetuese. Ėshtė njė ligj, qė mori njė kontestim tė ashpėr, do tė thoja, edhe nga Komisioni i Venecias, edhe nga partnerėt ndėrkombėtarė. Pėrsa i pėrket moralit tė ligjit, unė kam firmėn time nė vitin 2006 sė bashku me zotin Majko, nė njė projektligj qė asnjėherė nuk u miratua nga Parlamenti. Pra edhe sot e kėsaj dite, ai ligj meriton qė tė miratohet dhe jo tė deformohet pėr t’u bėrė antikushtetues. Pastaj ka diēka tjetėr qė ka tė bėjė me moralin. Ju e dini qė njeriu qė akuzon duhet tė japė shpjegime pėr polifotot me anėtarėt e Byrosė Politike tė kohės sė diktaturės. Ky personazh, ka marrė pak a shumė pamjen dhe fizionominė e David Koperfildit. Ėshtė bėrė iluzionist. Ka njėzet e dy vjet qė u thotė shqiptarėve se do t’u kthejė pronat dhe nuk ua kthen. U thotė tė pėrndjekurve politikė qė do tė kompensoheni dhe pėr njėzet e dy vjet me radhė nuk e bėn. Ndėrkohė qė ka qenė detyrimi i parė pėr ta realizuar. Pikėrisht ky ka qenė programi i Partisė Demokratike, pėr tė cilin ne jemi rivotuar nė vitin 2005, pėr tė cilin ne kemi bėrė njė luftė qė ka qenė shumė parimore dhe kjo punė nuk mund tė shkojė mė me deklarata. E ka pasur mundėsinė. Ka shtatė vjet qė ėshtė pėr sė dyti nė pushtet dhe nuk e bėn. Pra, kur bėhet pastaj ballafaqimi i figurave qė nuk kanė tė bėjnė fare me diktaturėn, por qė kanė konsumuar diktaturėn e tė tjerėve, ndėrkohė qė ky personazh qė nga vitit 1968 ėshtė anėtar i Partisė sė Punės, Sekretar Partie, dhe njėzet e dy vite tė tjera bėn pėrralla me komunizmin dhe nuk i kompenson realisht duke e pasur nė dorė mekanizmin, atėhere thoni ju se ku qėndron e vėrteta. Pra, unė jam edhe njėherė, pėr hapjen e dosjeve, dhe tė jeni tė sigurtė se me hapjen e dosjeve shqiptarėt do tė shohin ēudira edhe tek ata qė merren me politikė", tha kreu i vendit.
Top channel.
Krijoni Kontakt