Close
Faqja 43 prej 107 FillimFillim ... 3341424344455393 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 421 deri 430 prej 1065
    i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Policia me standarde të dyfishta ndaj protestuesve

Publikuar: 29.11.2012 - 09:06

Prishtinë, 29 nëntor – Ceremonia kryesore e shtetit të Kosovës për jubileun e 28 Nëntorit, përurimi i autostradës Morinë-Gjurgjicë, nuk është realizuar një ditë më parë shkaku i një proteste. Policia nuk ka vepruar për të shpërndarë protestuesit, që ishin kryesisht ish-pjesëtarë të UÇK-së.

Por, uniformat blu krejt sjellje ndryshe kanë treguar sa herë aktivistë të lëvizjes “Vetëvendosje” kanë bllokuar rrugët, apo kanë dalë në sheshe për protestë. Sprej piperi, gazi lotsjellës, shkopinjtë e gomës e, madje, edhe çizmet e njësive elite të policisë nuk janë kursyer ndaj tyre. Për rrjedhojë, qindra aktivistë deri tash janë plagosur në të tilla organizime protestuese.

Në Polici nuk kanë dashur t’i përgjigjen drejtpërdrejt pyetjes, nëse kjo forcë e ruajtjes së rendit nuk po sillet njëjtë me të gjithë qytetarët e Kosovës.

Më gjerësisht lexoni sot në Koha Ditore
    arsye esht se nuk kishin guzim shkurt

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    arsye esht se nuk kishin guzim shkurt
    Me shume ke gabime drejtshkrimore se sa shkronja.
    “Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    nje po dihet se hashim taqi dhe grabofci jan rrugaqa ket spo e zbuloj un por vet ata para mendo nje i ashtu quajtur antar i grupit parlamentar te PDK-S shan duke fol me kryeministrin qka ben nje llopov i komunes ku ata e udheqin kto jan fakte tash i din opinioni i gjer

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    Citim Postuar më parë nga Gogi Lexo Postimin
    Me shume ke gabime drejtshkrimore se sa shkronja.
    pronto ani ti merru me shkrim trego drejt kur dota shpallni edhe adem jasharin te dyshimt loja ka fillu

Ndalja e negociatave të cilat po na ndalin zhvillimin shtetëror, shoqëror e ekonomik !!!

Sot, më datë 8 dhjetor, në qytetin e Mitrovicës Lëvizja VETËVENDOSJE! mbajti Tribunë rreth temës “Ndalja e negociatave të cilat po na ndalin zhvillimin shtetëror, shoqëror dhe ekonomik”.

Qytetarëve të Mitrovicës që kishin mbushur sallën e Shtëpisë së Kulturës, ia prezantuan qëndrimet e VETËVENDOSJE!-s, Glauk Konjufca, nënkryetar i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Visar Ymeri, drejtues i grupit parlamentar, nënkryetari Shpend Ahmeti dhe kryetari Albin Kurti.

Gjatë fjalës së tij Glauk Konjufca tha se “prej vitit 1999, e deri më sot Kosova i ka përjetuar dy ndarje të mëdha, e para kur u vendos KFOR-i francez mbi urën e lumit Ibër, dhe e dyta kur qyteti i Mitrovicës, u nda në dy komuna gjatë negociatave të Vjenës, sipas Planit të Ahtisaarit. Më tej ai shtoi se “Serbia nuk u mjaftua me këtë ndarje, dhe pas negociatave të fundit në Bruksel, të cilat nga niveli Stefanoviç u ngritën në nivelin Daçiç, tash Beogradi po synon legalizimin e një autonomie territoriale, institucionale dhe administrative të pjesës veriore të Kosovës.”

Më pas fjalën e mori Shpend Ahmeti që u ndal tek zhvillimi ekonomik duke theksuar se “ne sot jemi populli më i varfër në Evropë me 50 % varfëri, 17% në varfëri ekstreme kurse mbi 300.000 njerëz nuk e kanë të sigurtë bukën e gojës. Është një grup njerëzish që punët i kanë mirë, ata janë qeveritarët tanë, të cilët janë edhe njerëzit më të pasur në Kosovë.” Ai më tej shtoi se “ka dy mënyra që Mitrovica të bashkohet, dhe këto janë: sundimi i ligjit dhe zhvillimi ekonomik.”

Ndërkaq, Visar Ymeri, pasi e mori fjalën u ndal tek trajtimi nga pikëpamja sociale duke theksuar se, “një qeveri që heq dorë nga kontrolli i territorit, një qeveri që heq dorë nga pasuria publike nuk mund të jetë një qeveri që i shërben qytetarit, sepse qytetarit i shërben siguria, pra kontrolli i kufijve, policia dhe ushtria që i shërben territorit, sepse territori është baza e ekonomisë, territori është vetë resurs, është toka e bukës, ne prej aty mund të zhvillohemi”.

Albin Kurti e në fjalën e tij duke ritheksuar edhe njëherë rëndësinë e ndaljes së këtyre bisedimeve me Serbinë u shpreh se “ne si VETËVENDOSJE! kemi thënë se janë dy hapa që na hedhin në ofensivë ndaj Serbisë, e këto janë, ndërprerja e bisedimeve dhe bllokimi i mallrave të Serbisë. Më tej, ai shtoi se këto bisedime pa kushte dhe pa parime me Serbinë, po ia shtrojnë asaj rrugën drejt BE-së, kurse ne po na hedhin në defensivë. Shteti i Kosovës pa sovranitet e pa zhvillim ekonomik nuk mund ta bëjë bashkimin e Mitrovicës. E pa bashkimin e Mitrovicës nuk ka as bashkim kombëtar.

Albin Kurti prezantoi me detaje dhe 13 pikat e propozuara nga Lëvizja VETËVENDOSJE! për zgjidhjen e çështjes së veriut të Kosovës.

Pas këtyre fjalimeve u zhvillu për më shumë se një orë u zhvilluar diskutim i hapur me pjesëmarrësit rreth temës së ndaljes së negociatave me Serbinë, zhvillimin ekonomik dhe bashkimin e Mitrovicës.

Mitrovicë, 8 dhjetor 2012

Lëvizja VETËVENDOSJE!

http://www.vetevendosje.org/?cid=1,2,5445&author=0
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

tHeKtHi MaMa :P
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    pronto pronto beni 33 mos na tesh ma se ti ...........
    if love is the answer, could you rephrase the question?

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Ej a e keni pa ju Vetevendosja? Se spo guxoni me as protesta me organizu, sepse spo ju dalin ne protesta

Ka qene mire per ju te vetevendosjes qe me marr PASQYRA qe me u dok me shume

Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    kan met pa VE gogi hahah qysh me dal

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga prishtinase Lexo Postimin
    kan met pa VE gogi hahah qysh me dal
    Le ta godasin trotuarin me koke ne shej proteste, mua nuk ma prishin qefin mi ra tokes me koke

Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    1,708
    jo jo se i rrje bajram rexhepi shplaka gojes hahah

Faqja 43 prej 107 FillimFillim ... 3341424344455393 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •