BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE
Aksident në Lezhë-Shkodër, vdes kushëriri i Albin Kurtit
Publikuar: E marte 11 Shtator 2012, 12:11
Një 19 vjeçar nga shteti fqinj i Malit të Zi humbi jetën në një aksident automobilistik në autostradën Lezhë- Shkodër, në Kryebushat pranë kthesës së Mjedës. Ngjarja e rëndë ndodhi në orët e para të së martës, rreth orës 00:45 kur 19 vjeçari Altin Kurti, djali i xhaxhait të liderit te Vetëvendosjes ne Kosove Albin Kurti, po kthehej nga Tirana. Në Kryebushat i riu humbi kontrollin e mjetit duke dalë nga rruga.
__________________________________________________ _____
Albini ne vend qe te jet pran familjes se Xhaxhai te tina
ne keto qaste te veshtira per ta
ai sillet rrugve te Prishtines
e shperndan Parulla qe ju kan pregadit e financue nga serbija
SHTYPI GJERMAN: KOSOVA NUK ARRITI PAVARËSINË E PLOTË
Kosova mori të hënën zyrtarisht sovranitetin e plotë. Zëra nga shtypi gjerman në lidhje me këtë ngjarje historike, shkruajnë se Qeveria e saj ia ka dalë mbanë të zbatojë disa nga pikat më të rëndësishme të planit Ahtisaari. "Qeveria ia ka dalë mbanë të zbatojë disa nga pikat më të rëndësishme të planit Ahtisaari ... Situata në provincat jugore serbe është qetësuar. Nuk ka më incidente dhe një pjesë e madhe e serbëve ka pranuar jetën në shtetin e ri të Kosovës. ... Vetëm zonat e banuara nga serbë në veri të vendit, krijojnë ende probleme. Tani qeverisë së Kosovës i duhet të merret me këtë problem dhe të gjejë një 'modus vivendi' me servët e veriut", shkruan TAZ.de.
Heqja e mbikëqyrjes nuk nënkupton pavarësi të plotë, shkruan "Frankfurter Allgemeine Zeitung": ... "Nuk mund të thuhet se shteti më i ri i Evropës të hënën ka arritur edhe 'pavarësinë e tij të plotë'. Shpërbërja e ICO-s nuk është vlerësimi historik, siç u vlerësua nga qeveria në Prishtinë, e cila ka nevojë urgjente për sukses. Edhe në të ardhmen mbikëqyrës perëndimorë do të kenë të drejtën për të vendosur në çështje vendimtare. Kosova nuk është aspak një shtet vërtet i pavarur. Por heqja e mbikqyrjes është një hap i rëndësishëm në krahasim me Bosnjën."
Liri e paqëndrueshme, komenton "Die Welt": "Lënë thuajse në harresë nën hijet e krizës së euros, në Prishtinë u shënua një moment historik. Parlamenti i ish-protektoratit të OKB-së festoi heqjen e mbikëqyrjes dhe marrjen e sovranitetit të plotë... Në të ardhmen, të paktën zyrtarisht, nuk do të ndërhyjnë më teknokratë të dërguar nga bashkësia ndërkombëtare, kur shteti i vogël të vendosë për të ardhmen e tij. Por nëse BE do të pranonte të bënte një analizë të ndershme, do të arrinte në konkluzionin e pakëndshëm se projekti Kosovë në masë të madhe rezultoi në një 'failed state', megjithë 3,3 miliardë euro, që janë derdhur në Ballkan prej 1999 vetëm nga arkat e BE-së... Është iluzion të besosh se ish zona e luftës ka hedhur një hap drejt një shteti më të qendrueshëm, apo drejt më shumë prosperiteti. Ende një në dy vetë është i papunë, një e treta e njerëzve jetojnë nën kufirin e varfërisë. Veriu i vendit mbetet një fuçi baruti, edhe 13 pas përfundimit të luftës janë serbët ata, që vendosin atje..."
http://www.gazetaexpress.com/?cid=1,13,91422
Ndryshuar për herë të fundit nga ARIANI_TB : 11-09-2012 më 13:17
une te spjegova nihere
e ti munesh ter kohen te dezinformosh
siq paske veprue ne shumicen e postimeve tuaja
edhe funi i funit kush je ti qe perpiqesh ti zbulosh
antaret tier
mos je edhe ti jashtqitje e ishe udbes
qe jan nji numer qe sillen neper forume
si pordha per tierq
Ok, atehere nese ti s'je Llapi.. dhe s'ke gje kunder po te tregojme ne kush eshte Llapi:
Llapi eshte nifar hajvani udb-ash çoban gjysmeanalfabet, qe e ka tredh Shiku para grues vet dhe sot eshte i detyrum me leh nat e dite per ta, se ndryshe ja tredhin edhe gruen.. e pastaj kallzojne edhe me çfare pune eshte marre.
N'gjynah me te shti ne çfare gjendje e ka pru shiku. E kan perzane 100 here prej forumit se leh panderpre 24 sahat e kush s'mun e duron, po rahmetlia s'ka qare prap pa u fut me emra tjere..
Ma merr mendja qe nuk ka me shkue larg ka me gri vetveten me thike, siç i pat ndodhe atij te AKP-se..
Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!
Krijoni Kontakt