Sipas Veton Surroit, UÇK nuk ishte ushtri çlirimtare (Video)
28 Maj 2014 20:45
Publicisti Veton Surroi thotë se UÇK nuk ishte ushtri çlirimtare. Në emisionin “Rubikon” të KTV’së ai ka thënë se “kjo ushtri guerile” u çlirua nga Serbia “ashtu siç u çliruam ne civilët”.
“Debati që është zhvilluar në Parlament, mos u ktheni shumë prapa. Sot pranohen si veteran ata që kanë shërbyer në një organizatë guerile siç ka qenë UÇK, por nuk pranohen ata të organizatës tjetër guerile që quhet FARK. Ky konflikt ka ndodhur në vitin 99. Nuk ka nevojë shumë për elaborim, UÇK është çliruar nga Serbia ashtu siç jemi çliruar ne civilët”, ka thënë Surroi.
Surroi: Thaçi kishte rol pengues në Rambuje
Surroi ka thënë se kryeministri në largim Hashim Thaçi ka pasur rol pengues në Rambuje.
“Debati në Rambuje ishte për të krijuar një koncenzus. Ne nuk njifeshim mes vete dhe unë propozova një formulë që i bashkonim të gjithë. Me këtë krijoi një mirëbesim sepse ekzistonte një dyshim mes grupeve të ndryshme dhe me konzensusin atëherë e lejoi këtë punë. Një pjesë e delegacionit nuk ishte e interesuar për konzensus por si të zhvendosej Rugova nga roli i liderit dhe në vend të tij të ishte dikush tjetër. Pra ishte luftë në pushtet.
Unë e them, mënyra se si u qetësua z. Thaçi dhe u largua nga roli i tij pengues në Rambuje ka qenë biseda e tij me z. Rubin ku ai i tregon se e ka një mik në Hollyëood dhe ai mund të shkruajë një skenar për UÇK’në Në rambuje kam propozuar një formulë që do të pajtoheshim të gjithë me të. Edhe në Rambuje ishte luftë për pushtet”, ka thënë ai.
http://www.gazetaexpress.com/lajme/s...e-video-17119/
KUR TË I HIQET PETA LAKNORIT !! (apo ADN-ja e zorragjive të shehrit)
"Zorragjit e shehrit" janë snobët prodhim i mbrëmjeve të vallzimit në "Domat" e APJ-së në Prishtinë - Prishtina ishte qendër e Ushtris Jugosllave për Ballkanin perendimor !!
Publicisti Veton Surroi thotë se UÇK nuk ishte ushtri çlirimtare. Në emisionin “Rubikon” të KTV-së ai ka thënë se “kjo ushtri guerile” u çlirua nga Serbia “ashtu siç u çliruam ne civilët”. Sot pranohen si veteran ata që kanë shërbyer në një organizatë guerile siç ka qenë UÇK.
Pavarësisht kësaj deklarate të tij, sipas liderit të VV-së Albin Kurti mes VV-së dhe Surroit ka përputhje konceptuale dhe ideologjike.
Nëse lideri i VV-së, po luan në karta të ndryshme, për poena politik, anëtari tjetër i VV-së, dhe ish pjestari i UÇK-së z. Rexhep Selimi nuk mund ta tolerojë këtë.
Mendimet e Veton Surroit rreth UÇK-së, tanimë dihen botërisht, mirëpo se kemi menduar që lideri i VV-së z. Albin Kurti, mund ta përqafojë këtë mendim. Çudi!!!
Të gjithë e kanë menduar liderin e Vetëvendosjes, pak më ndryshe. Metamorfozë e skajshme. /gjilanisot/
Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.
Vetëvendosje, në krizë me kuadro
08:00 / E mërkurë, 09 Korrik 2014
Nga: Mentor Buzhala
Dy drejtorë u larguar nga ekipi i kabinetit të kryetarit Shpend Ahmeti. Besnik Bislimi u largua nga menaxhimi i financave në tremujorin e parë, Jusuf Thaçi, u largua pas gjashtë muajve nga qeverisja me drejtorinë e Arsimit.
E kjo qeverisje e përkohshme, Ahmeti po thotë se ka qenë pjesë e një marrëveshje për një periudhë tranzicioni qysh në marrjen e detyrës nga disa drejtorë. Kreu i kryeqytetit paralajmëroi edhe ‘ikje’ tjera të mundshme gjatë dy muajve të ardhshëm. Në Komunë nuk tregojnë se kush do jetë drejtori i radhës që kryetari Ahmeti ka pasur marrëveshje për një periudhë të caktuar. “Do t’iu informojmë me kohe për këtë”, tha, Fitore Pacolli, shefe e kabinetit të kryetarit të Prishtinës.
Burime të gazetës thonë se shumë shpejt pritet edhe largimi i drejtoreshës së Kulturës, Blerta Zeqiri. Publicisti Shkëlzen Gashi, lëvizjet e drejtorëve i sheh si mungesë e kuadrove profesionale në Lëvizjen Vetëvendosje! Ai thotë se Shpend Ahmeti as nuk ka pas program e as ekip...(më gjerësisht në gazetën Tribuna).
Premtimi i pambajtur – Shpendi s’e shet Audi Q7-in
GazetaExpress E mërkurë, 09 Korrik 2014 10:40
Vetura Audi Q7 e ish kryetarit të Prishtinës Isa Mustafa ende gjendet në garazhet e Komunës. Për shitjen e saj është marrë vendim muaj me parë nga Asambleja Komunale. Por, ekzekutivi komunal ende nuk e ka përgatitur njoftimin për ofertë të ankandit publik për shitjen e veturës që ka kushtuar rreth 76 mijë euro.
Ishte njëri ndër premtimet kryesore elektoral. Ndoshta më të e fitoj edhe ndonjë votë. Por, tani kanë kaluar shtatë muaj që kur kryetari i Prishtinë Shpend Ahmeti e ka marr pushtetin në kryeqytet, e vetura Audi Q7 ende rri mbyllur në garazhin e Komunës.
Asambleja Komunale muaj më parë patimarrë vendim unanimisht për shitjen e veturës.Mirëpo, në ueb-faqen elektronike të Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik (KRPP), tek pjesa e shitjes së Ankandeve publike, ende nuk ka dal oferta për shitjen ekësaj veture.
Express ka kërkuar nga komunë e Prishtinës përgjigje gjatë ditës se djeshme për këtë çështje, por ata nuk kanë pranuar të thonë asnjë fjalë.
E, në vendimin e arsyetimit të shitjes së veturës, që i është dërguar Asamblesë, kryetari Shpend Ahmeti kishte deklaruar se veturën do ta shes për shkak të shpenzimeve te larta.
“Që nga fillimi i qeverisjes, unë si Kryetar kam vendosur që të mos përdorim makinën. Kjo për shkak të shpenzimeve të larta dhe për shkak të makinave të tjera në dispozicion në garazhin e Komunës. Përderisa makina është amortizuar që nga viti 2011, ne vlerësojmë se për shkak të mospërdorimit nga ana jonë, kjo makinë do të zhvlerësohet plotësisht në fund të mandatit 4-vjeçar. Andaj, me qëllim të mbrojtjes së interesit të Komunës dhe ruajtjes së vlerës së pronës, kërkojmë nga Kuvendi që të miratojë shitjen e kësaj veture”, thuhet në arsyetimin Ahmetit.
Ndërsa, mjetet nga shitja e makinës, sipas kreut të Komunës është thënë se do të transpefohën në buxhetin e subvencioneve në Drejtorinë e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, ku aplikojnë OJQ-të, rastet sociale dhe rastet e tjera në këtë fushë.
![]()
se di aka me shum rendesi ne kto meomente nje Q.7 po rendi kushtetut me barikada o debill ju ni barrikag spo keni mundeisi me largu
qyre ku shkkau i shkines pse nuk po e ndaloni e more qenefa kjo esht pra 24 orve
ku jon milicia e SHPEND SPIUNIT
E ju mereni me nje vetur kjo behet per ta largu vemendjen nga turpi qe po e leni
Krijoni Kontakt