Close

Rezultati i Sondazhit: Pse

Votues
5. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Sepse

4 80.00%
  • Meqe

0 0%
  • Pasi qe

1 20.00%
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
  1. #-9
    ...orfeu... Maska e bajko
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151

Qëllimi i njeriut në botë???

Cili eshte qellimi i njeriut ne bote?
    Te urrej, te bej dem vellaut te vet? Te bej dem te tjereve? Pse?
    Po sikur te niseshim nga vetevetja, si do qendronit punet? Sigurisht se me ndryshe do te ishte, shuuuum me ndryshe, por ne, nuk shohim drurin para vetes, shohim fijen e barit para tjereve.
    Pa mos u bazuar as ne Bibel, as ne Kur'an, as ne askund tjeter, nese nisemi nga vetja jone, s'do t'i benim dem askujt...

Paj cili dhe pse na qenka qellimi i njeriut ne bote???
    bajko

2. #-8
    Dynamic Maska e good devil
    Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    jgyuery
    Postime
    260
    une besoj se njeriu ne take eshte pa qellim, njeriu per mua eshte thjesht nje aksident i natures, ose Evolucionit.
    Forumi është tepër i ngarkuar në këtë moment. Ju lutemi na vizitoni më vonë.

3. #-7
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Citim Postuar më parë nga good devil
    une besoj se njeriu ne take eshte pa qellim, njeriu per mua eshte thjesht nje aksident i natures, ose Evolucionit.

"Hidhu nga kati i 5-te i pallatit, dhe zoti do te beje qe ti te fluturosh" - provoni besimin ju besimtaret, lol
    Je ne krize indentiteti plako prandaj zbrit nga kati i peste me shkalle se Zoti te ka dhene mendjen dhe gjymytyret ti perdoresh sipas shkaqeve dhe ligjeve te Tij .

4. #-6
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Askush nuk e di qellimin e vertete per ekzistencen e njeriut,ne fakt ne nuk e dime qellimin e ekzistimit tone.Jetojme sepse na jetohet apo sepse ashtu duhet?
    Nejse,kjo pyetje eshte pak sa problematike se ne vete ngerthen edhe 9238938393898398 pyetje tjera qe nuk i shtjellojme dot.
    Une u nisa nga Sepseja,mu duk me e perafert
    Aj shnet.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

5. #-5
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    StormAngel - thua askush nuk e di qellimin e njeriut ne bote...

Valle a duhet te japim pergjigjen per te tjeret? Ne duhet te mendojme per veten tone... te nisemi ga vetja jone.

A mos ndoshta Zoti Adamin (Ademin) dhe Even (Haven) i Krijoi pa qellim?
    bajko

6. #-4
    !Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar më parë nga bajko
    StormAngel - thua askush nuk e di qellimin e njeriut ne bote...

Valle a duhet te japim pergjigjen per te tjeret? Ne duhet te mendojme per veten tone... te nisemi ga vetja jone.

A mos ndoshta Zoti Adamin (Ademin) dhe Even (Haven) i Krijoi pa qellim?
    Zoti ka krijuar ata te dy per qellim te caktuar,qe te shumohen dhe te krijojne pasardhes,po thone qe e gjithe kjo ka ndodhur per shkak te asaj se njerezit jane te krijuar per t`i bere Zotit lutje dhe te falemenderojne ate,thjeshte thene jemi te krijuar per shkak se Zoti ka dashur.
    Qellimi IM ne kete jete nuk dihet,dhe nuk do e dij derisa te marr mbrenda frymen e fundit.
    Pse jetoj? Pse duhet te bej kete ose ate pune? Dhe me ne fund...C`qellimi ka ajo qe une jam krijuar?
    Nje pergjigje e dhene ne tema te ketilla te shtron 100 pyetje tjera te cilave duhet te kesh shume kujdes se si i pergjigjesh.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

7. #-3
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    Citim Postuar më parë nga StormAngel
    Zoti ka krijuar ata te dy per qellim te caktuar,qe te shumohen dhe te krijojne pasardhes,po thone qe e gjithe kjo ka ndodhur per shkak te asaj se njerezit jane te krijuar per t`i bere Zotit lutje dhe te falemenderojne ate,thjeshte thene jemi te krijuar per shkak se Zoti ka dashur.
    Qellimi IM ne kete jete nuk dihet,dhe nuk do e dij derisa te marr mbrenda frymen e fundit.
    Pse jetoj? Pse duhet te bej kete ose ate pune? Dhe me ne fund...C`qellimi ka ajo qe une jam krijuar?
    Nje pergjigje e dhene ne tema te ketilla te shtron 100 pyetje tjera te cilave duhet te kesh shume kujdes se si i pergjigjesh.

Po perderisa te gjithe po thokan se njerezit jane krijuar per t'i bere Zotit lutje, valle, cfare qellimi tjeter ne bote mund te kesh TI? Qellimi YT, i IMI, i te gjitheve eshte qe te adhurohet Zoti.
    2:21. O njerëz, adhurojeni Zotin tuaj, i cili ju krijoi juve edhe ata që ishin para jush ashtu që të jeni të devotshëm (të shpëtuar).
    11:61. Edhe te (populli) Themud e patëm dërguar njërin prej tyre, Salihun, e ai u tha: "O populli im, adhurojeni All-llahun, ju nuk keni ndonjë zot tjetër pos Tij, Ai së pari ju krijoi nga dheu dhe ju bëri banues të tij, andaj kërkoni falje prej Tij, dhe shprehni pendim te Ai. S'ka dyshim, Zoti im është afër (me mëshirë), Ai përgjigjet (lutjeve)"!
    39:6. Ai ju krijoi juve prej një njeriu, mandej prej tij e krijoi palën (çiftin) e tij dhe Ai krijoi për juve tetë nga çiftet e kafshëve. Ai u krijon juve në barqet e nënave tuaja, krijim (etapë) pas krijimi në tri errësira. Ky është All-llahu, Zoti juaj, vetëm i Tij është pushteti, nuk ka zot tjetër pos Tij. E si pra, i shmangeni (adhurimit të Tij)?
    bajko

8. #-2
    Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319

Mbijetesa!

9. #-1
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    Te falemnderosh dhe te adhurosh ate qe te dha nje bote per ta shfrytezuar dhe nje jete per ta jetuar...
    Valle a ka qellim me te mire se kjo?
    bajko

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar më parë nga DeuS

Mbijetesa!
    Ke shume te drejte DEUS...pajtohem me ty 100%.
    My silence doesn't mean I am gone!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Ungjilli si bazë e jetës
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-06-2006, 22:59
  3. NjËdimensionalitetin E QytetËrimit PerËndimor
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-02-2005, 17:02
  4. Qëllimi dhe kuptimi i fesë - besimit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  5. Emri Shqip Onomasiologjik "Arbëria" - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 02-08-2002, 02:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •