Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 62
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    MariglenNora. pajtohem me ju për vendnodhjen e Dajakut.
    Orku mendoj se artikulli i kryeministrit Nano, ishte shumë me vlerë dhe me interes botëror. Pse?
    Sepse që në thelb ishtë për një lloj përafrimi euro-amerikan, ashtu siç ka qënë gjithmonë dhe siç duhet të jetë sepse edhe Amerika është europiane, mbi 70 përqind e popullsisë së saj, dhe nuk duhet harruar gjithë çfarë Amerika ka bërë për Europën duke na përfshirë edhe ne si një komb europian.
    Kjo ishte shumë edhe në interes kombëtar. Pse?
    Sepse këto po dalin së pari nga goja e kryeministrit shqiptar Nano.
    Përshëndetje
    Rrofshin Shqiptarët e Bashkuar dhe Shqipëria e Bashkuar
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    [QUOTE]Postuar më parë nga mariglennora
    [B]Ju hengert goja mjalt more djem!
    Po jane shume te bukura per te qene te verteta!

MariglenNora, pse a gjërat e bukura nuk duhet të jenë të vërteta?
    Më se të vërteta dhe për këtë do të bindeni edhe vet ju, pas zgjidhjes së krizës irakene.

Përshëndetje

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    O Dodon...mos fluturo se nuk jemi ne mbledhje.

Historine e Europes nuk e di vetem Fatosi por edhe po e diti le te flase per ate pjese qe i takon Shqiperise dhe mos te perzihet me <> e te tjereve..sepse nuk i takon djalit te babes te mbaje leksione historie...se dyti nuk peshtyhet aty ku hahet...Gafen(ne fakt eshte me shume se gafe) nuk e ka bere asnje kryeminister tjeter i europes....sepse:

1- Si ata qe e mbeshtesin si ata qe nuk e mbeshtesin luften (te pakten ne aparence) nuk e paraqesin si larje favoresh por si qendrim parimor mbi ceshtjen ne fjale.

2- E shohin plotesisht te mundshme te mbeshtesin luften pa zbehur lidhjet me vendet qe jane kunder saj.

3- Ne vendimet e tyre nuk llogarisin pastrimin e dosjeve te veta apo pasurimin e axhendes se tyre politike por interesat e shteteve te tyre.

Ajo qe po te shpjegoj dhe qe cdo njeri me dy grame llogjike e ka te qarte si driten e diellit eshte se mbeshtetja mund te jepej e plote dhe e pacenuar edhe pa sulmuar Francen apo Gjermanine...sepse nje sulm i tille eshte si puna e atij qe peshtyn perpjete dhe gjithcka i bie serish ne fytyre......qofte nga ana morale qofte nga ajo politike veprimi ne fjale eshte nje sharlatanizem.....ato terorite e perafrimit jane shume te ngjashme me perrallat e fatosit se driten jeshile nderhyrjes se Natos ja dha takimi Nano- Milloshevic apo realizimet dhe tejkalimet e planit.

Behu me serioz !!

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Pas krizes Irakene do te kete kriza te tjera edhe pas tyre eshte shume me e mundshme qe investimet per te cilat flet te behen ne ato vende qe duhen rindertuar nga lufta...te pakten keshtu flitet sot....ajo qe me shqeteson mua eshte se ne paketen e fundit te ndihmes per Ballkanin ne kuadrin e paktit te stabilitetit Serbia mori pjesen e luanit, shtetet e tjera moren jo pak...Kosova mori dicka ndersa Shqiperia...dikur me e financuara nuk mori asgje....

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Orku, nuk e di që jam duke fluturuar dhe as nuk jam duke thene se jemi ne mbledhje, këto mendime une i kam pasur gjithmone, mendoj se ka kohe qe i kam.
    Kurse sa për Nanon, mendoj se nuk eshte bere perkrahja e luftes duke i zbehur marredheniet me te tjeret hic fare, keshtu mendoj,bile përkundrazi. Une nuk e arsyetoj gabimin e Fatosit jo ne lidhje me takimin me Millosheviqin por ne lidhje me deklaratat e bera menjehere pas kesaj takimi, por gabime ka seicili e edhe Fatos Nano, dhe urojmë që politikanet tane sa me pak gabime te bejne dhe për kete edhe populli, intelektualet e kombit tone, nuk duhet ti lene vend gabimeve te tilla ne te ardhmen , gjë qe mendoj se tani nuk ka gabime ne politiken shqiptare.
    Shqipëria do te marre ndihma te medha tani nga USA ashtu edhe i eshte premtuar, si dhe do te bashkohet me Dardanine gjeja me e rendesishme pas zgjidhjes se krizes irakene.
    Përshëndetje
    Rrofshin Shqiptaret e Bashkuar dhe Shqiperia e Bashkuar

Rrofte Shqiperia Etnike

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Deklarimi se Franca dhe Gjermania duhet te kujtojne luften nuk te duket fyes ???

Nuk besoj se ke dyshimin me te vogel qe une do isha shume i lumtur te ishin te verteta ato qe thua por a te vjen keq te te pyes se nga cili burim e ke mesuar kete Premtimin qe po na flet ???

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Nuk me duket fyes dhe nuk shoh asgjë fyese në atë deklarim?

Nga ana e qeverise amerikane i eshte premtuar vendeve që po përkrahin dhe mbështetin luftën e Amerikës në Irak, 36 miliarde dollare ndihme për efektet e luftës në ekonominë e këtyre vendeve, në të cilat përfshihet edhe Shqipëria.

Përshëndetje

Rrofte Shqiperia Etnike

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Mbase ti fyerje konsideron epitetet e luftes nano-meta por ne diplomaci nuk ka nevoje per kaq shume,kjo eshte nje fyerje e mirfillte, aq me shume kur vjen nga nje vend qe u ka shtrire doren, ndersa deri pardje ishte vendi me i izoluar i botes.

Behet edhe me shume fyes po te kemi parasysh se asnje prej atyre vendeve nuk ka permendur Shqiperine per ceshtjen ne fjale.

Mesa di une jane rreth 36 vende qe mbeshtesin luften...sidoqofte uroj me gjithe zemer qe te jete e vertete.

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Postuar më parë nga Orku
    Deklarimi se Franca dhe Gjermania duhet te kujtojne luften nuk te duket fyes ???

Orku, çfarë ka fyese këtu, unë thjeshtë nuk mund ta mendoj se çfarë fyerje shihni ju në këtë fjali.
    A mos nuk është e vërtetë ndihma amerikane në luftat botërore dhe pas tyre, po atëherë?
    Kurse ato deklarimet e tua përcmuese kombëtare janë më se të dëmshme si puna e 'ja kemi shtrirë dorën' dhe të pallogjike fare.
    Neve jemi duke bashkëpunuar me të gjithë dhe do të bashkëpunojmë me të gjithë, por as nuk do tia shtrijmë dorën askujt dhe askush nuk do të na shtrijë dorën ne, i kemi ndihmuar shumë shtete dhe do ti ndihmojmë ashtu siç na kanë ndihmuar dhe na ndihmojnë., dhe nuk ka asnjë shtrirje dore këtu.
    Shqipëria si çdo vend tjetër i pavarur ka të drejtën të shprehet dhe të rradhitet ashtu si do ajo, dhe interesat e saj, dhe edhe ajo nuk do të thotë se nuk duhet përmendur Francën e Gjermaninë nqs ato nuk e përmendin këtë sikurse nuk do të thotë se ato nuk duhet ta përmendin Shqipërinë nëse Shqipëria nuk i përmend ato, dhe asnjëherë nuk ka qenë kundër interesave euroamerikane, dhe gjithmonë ka qenë dhe është aleati më i mirë i tyre siç e shprehin gjithë kohën politikanë euroamerikanë.

Përshëndetje

i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Postime
    181
    Greqia i ka borxh Shqiperise miliarda dollare, qe kane te bejne me pervetesimin e paligjshem te pronave legjitime came dhe shfrytezimin e tyre per dekada ta tera plus demshperblimin per fatkeqesite e shkaktuara popullit cam. Nderkohe ne duhet t'i jemi mirenjohes se po na nderton kishat, po u jep pako per vitin e ri njerezve te zgjedhur dhe se do te na rindertoje ndonje magazine te ndonje baze detare.
    Orku, mirenjohja nuk blihet apo imponohet, ajo vjen nga zemra. Ndoshta juve i nderuar mendoni ndryshe, ne unison te plote me ata qe marrin ndonje pako per vit te ri.

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Kryepeshkopi Anastas ende pret nënshtetësinë shqiptare
    Nga Arrnubi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 07:39
  4. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  5. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •