Ishte fati i keq i Afganistanit, kur Bashkimi Sovjetik sulmoi ushtarakisht ne fillim te viteve 80' duke i krijuar terren lindjes se klaneve radikale islamike te cilat me hir apo pahir u ndihmuan ushtarakisht nga SHBA per tiu kundervene ushtrise sovjetike. Dhe kur B.S-ja u shperbe dhe ushtrite ruse u terhoqen nga Afganistani, qe gjeopolitikisht nuk i interesonte me askujt, klanet islamike fillun luften mes tyre me armet amerikane ne garen e gjate te marrjes se pushtetit. Por me tragjike per kete popull qe trashegon nje kulture te lashte persike, qe ka lindur me qindra vjet para vete islamit, ishte shkaterrimi kulturor qe pesoi gjate regjimit famekeq taleban, pervec shkaterrimit infrastrukturor qe pesoi nga lufta. Regjimi taleban nuk erdhi me vote te lire qe te perfaqesonte vullnetin e sovranit por nga nje lufte gjakatare ku mbizoteronte ligji i xhungles. Talebanet jane nje klan, nje levizje dhe jo nje popull. Ndaj perpara se te vishe e te flasesh me kompetenca supreme, meso dicka me teper, qe shtrihet pertej kendveshtrimit te ngushte dhe mungeses se mendimit analitik dhe meso te sillesh pa ofenduar, pasi askush nuk ta ka per borxh.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Uriel : 26-02-2012 mė 11:12
relata refero
Jo more ximo,qka ta ban vetja nuk ta ban askush,kta jan duke e zhduk vet vehten e tyre.
Kurse sa i perket mendimit tan nalt,me duket se e kopjove nga Force-Intruder.por ti vetem ua nderrove vendin fjaleve dhe ua humbe kuptimin e plot te mendimit ne fjal,pasi ky e tha at qe ti po mundohesh ta thuash.
Sa shume e kishit dashur Avganistanin e talibanet,sa qe u beret bajat me keto tema qe hapen nga disa badihavgjinje,e komentojne,na gerditet per bese![]()
Te prekesh nacionalizmin e nje kombi eshte si te presesh dallgen e nje cunami, por te prekesh besimin e gjysmes se botes do te thote te jesh i cmendur.
Perandoria USA nje dite do njohe fundin e saj mbase nga nje fuqi qe as i shkon ndermend
Mirpo nuk mundi te na zhduk edhe pse tentuan per nje shekull , po te ishin populli shqiptar trima nuk do kishim pas nevoj per ndihmen e te tjerve ,edhe pse pak ne numer ushtaret e UĒK, arriten ta tmerrojn serbin , nuk guxojm as ti as une tju humbim mundin qe dhan qe ne te jetojm te lir ,edhe pse pak ne numer arrinin qe te merrnin nenkontroll shum territore dhe ti mbanin me jav te tera perpara nje ushtire aq te fort dhe aq shum ne numer
Une asnjeher nuk i kam shah apo mallku amerikanet ,dhe kurr sdo ju humbi meritat per ndimen qe na ka dhen ,une nuk jam kunder popullit amerikan jam kunder qeveris amerikane e cila po ben gjenocid ndaj njerzve te pafajshum ,edhe populli amerikan eshte kunder kesaj lufte te poshter dhe per kete arsyje Obama fitoj pasi premtoj se do e ndal kete luften
Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...
Une them qe ne vend te kuranit te kishin djegur ca talibane. Apo nuk bejne nje zjarr te mire ata se jane dhe te thate e kafken e kane pa lende trunore.
Krijoni Kontakt