Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga Hamza ! Lexo Postimin
    Pershendetje Volsiv,

A ke mundesi te na shpjegosh ose te na perkthesh se cfar te vertete tha kjo artiste, qe ta japim mendimin ton, ke mundesi te na perkthesh ?
    >>> Adriano flet ne fillim per disa prifterinj qe tregohen jo shume korrekt me detyren qe kane marre mqns sipas Adrianos nuk flasim per gjene me te rendesishme qe eshte parajsa dhe perjetesia. Fakti qe per keto gjera nuk flitet duket sikur historia e njeriut mbaron me kete jete gje qe nuk eshte e vertete. Me pas flet per Sovranitetin e Popullit Italian nisur nga nje ngjarje qe ka te beje me refuzimin e 1 milion firmave per nje referendum. Me pas rikthehet perseri tek disa revista te ashtuquajtura kristiane me emrat Famiglia Cristiana dhe Avenir te cilat i kritikon sepse nuk i jane aspak kristiane sepse vetem me Krishtin nuk merren por me gjithcka tjeter.
    La verita' ti rendera' libero!

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Adriano foli edhe per Europen, Gjermanine dhe Francen qe i ofrojne ndihme Greqise me kusht qe te bleje armet e tyre...
    Epiri ėshtė dhe do tė mbetet gjithmonė shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Citim Postuar mė parė nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Diella, jeten e devotshme nuk e bejne vetem murgjit por te gjithe te krishteret e vertete. Shen Francesku i Sales merrte si shembull Shen Marine qe ishte laike dhe nuk ishte pjese e asnje urdheri por eshte ajo qe eshte, Nena e Zotit tone. Pra dua te them nese e sheh Adrianon apo dike tjeter qe eshte ne mes te botes mos kujto se jane pjese e botes. Mund ti imagjinosh (perseri nga Francesku i Sales) si disa burime me uje te embel ne mes te detit ku pamvaresisht madhesise se detit ai nuk arrine ta ndryshoje dot natyren e ketij burimi te embel.
    Une, pikerisht kam parasysh Nenen e Zotit e shume shenjtore te ngjashem qe benin jete te devotshme ndersa jetonin ne bote, qe do te thote qe pasionet e tyre nuk ishin ato te botes, por vetem Zoti e dashuria e Tij, gje qe nuk me duket se eshte e rastit te Adriano Celentanos. Ai mund te kete deshiren, por nuk me duket plotesisht i kthyer, pasionet e tij jane njerezore. (Shembull, ne vizionet e Anne Catherine Emmerich mbi jeten e Nenes se Zotit, thuhet qe kur egjiptianet shkonin te porositnin rroba t'i qepnin tek Maria, Ajo nuk pranonte te qepte ato qe kishin te benin me trendet e moden e kohes, por vetem rroba per dasma e rroba prifterinjsh. Gjithe kohen, Ajo ishte ne lutje te brendshme, edhe pse truperisht po punonte per te mbajtur familjen - jo per para ose per pasione tokesore.)

Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    Une, pikerisht kam parasysh Nenen e Zotit e shume shenjtore te ngjashem qe benin jete te devotshme ndersa jetonin ne bote, qe do te thote qe pasionet e tyre nuk ishin ato te botes, por vetem Zoti e dashuria e Tij, gje qe nuk me duket se eshte e rastit te Adriano Celentanos. Ai mund te kete deshiren, por nuk me duket plotesisht i kthyer, pasionet e tij jane njerezore. (Shembull, ne vizionet e Anne Catherine Emmerich mbi jeten e Nenes se Zotit, thuhet qe kur egjiptianet shkonin te porositnin rroba t'i qepnin tek Maria, Ajo nuk pranonte te qepte ato qe kishin te benin me trendet e moden e kohes, por vetem rroba per dasma e rroba prifterinjsh. Gjithe kohen, Ajo ishte ne lutje te brendshme, edhe pse truperisht po punonte per te mbajtur familjen - jo per para ose per pasione tokesore.)
    >>> Dakort, cfare duhet te beje Adriano ne moshen 70 e kusur vjec me 3-4 femi edhe keta gati te plakur per tu quajtur nje i krishtere i vertete apo plotesisht i kthyer? Duhet te lere pasionet? Cilat pasione? Punen?
    > Apo te mos merrej fare me boten e te mbyllej ne shtepi sebashku me ate cfare ka kuptuar gjithe keto vjet. Mendoj se Zoti nuk e deshiron nje gje te tille. Ai ka nevoje per predikues te te Vertetes sepse drita nuk jepet per tu mbuluar por per tu vene ne nje vend ngritur dhe per te ndricuar dhe Adriano nuk po ben gje tjeter vec kesaj.

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anėtarėsuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    VOLSIV, them qe nuk po kuptohemi me njeri-tjetrin. Une kam idete e mija mbi jeten ne Zot, e po te them se nuk jam e bindur shume per Adrianon - kam respekt, sepse ai aty afer eshte e ka shume deshire, por per mua ende i pakthyer. Do t'a besoj kur te marr vesh qe qysh sot e tutje, ai kendon vetem kenge per Zotin e jo per problematika tokesore, kur e jep tere pasurine per te varfrit e jeton ne meshiren e Zotit, kur i kushtohet teresisht lutjes e veprave te bamiresise - keshtu e quaj une nje te kthyer, e per mua rruge te mesme nuk ka, sic thote Zoti, ose do te duash boten e t'i sherbesh asaj, ose do t'i sherbesh Zotit e te jetosh ne meshiren e Tij. Sidoqofte, pershendetje per ty!

Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga Diella1 Lexo Postimin
    VOLSIV, them qe nuk po kuptohemi me njeri-tjetrin. Une kam idete e mija mbi jeten ne Zot, e po te them se nuk jam e bindur shume per Adrianon - kam respekt, sepse ai aty afer eshte e ka shume deshire, por per mua ende i pakthyer. Do t'a besoj kur te marr vesh qe qysh sot e tutje, ai kendon vetem kenge per Zotin e jo per problematika tokesore, kur e jep tere pasurine per te varfrit e jeton ne meshiren e Zotit, kur i kushtohet teresisht lutjes e veprave te bamiresise - keshtu e quaj une nje te kthyer, e per mua rruge te mesme nuk ka, sic thote Zoti, ose do te duash boten e t'i sherbesh asaj, ose do t'i sherbesh Zotit e te jetosh ne meshiren e Tij. Sidoqofte, pershendetje per ty!
    >>> Me vjen mire dhe keq njekohsisht qe po debatoj me ty sepse po me vjen mire qe po flas per gjera te rendesishme me nje njeri qe din cfare thote ndersa ana tjeter qe nuk po biem dakort.
    > Une nuk jam nje person qe kendoj kenge vetem per Zotin as nuk e kam dhene gjithe pasurine time per te varfrit dhe nuk i jam kushtuar teresisht lutjes dhe veprave te bamirsise nderkohe qe jetoj ne meshiren e Zotit dhe per kete jam koshent, dhe une jam i kthyer ose i konvertuar Diella, dhe per kete te siguroj.
    > Zoti ka thene qe nuk ka rruge te mesme, ose me mua ose me boten dhe une kam zgjedhur Zotin edhe pse jetoj ne mes te botes. Dhe kjo eshte e mundur pamvaresisht se eshte e veshtire. Kjo menyre jetese nuk eshte e denueshme dhe mund te shkosh ne parajse edhe me kete menyre jetese, sic kane shkuar te gjithe ata te krishtere te mire edhe pse nuk benin ate menyre jetese qe ti permende pak me lart.
    > Nese ti mendon se vetem ata qe jetojne ne manastir shkojne ne Parajse po te them qe nuk eshte e vertete, por ama ata mund ta kene me te thjeshte.

> Adriano eshte pjese e Kishes si i krishtere dhe ka Shpirtin e Shenjte sic e kane te gjithe ata qe u pagezuan me Shpitin e Shenjte prandaj mos u cudit kur degjon njerez te tille qe flasin me kaq zell, sinqeritet dhe force per Parajsen, Zotin dhe Lumturine qe na pret tek Ai.
    > Une te ftoj te mos e shohesh me dyshim diskutimin e tij por thjesht te falenderosh Zotin qe here pas here na dergon shenja te prezences se tij midis nesh.
    > Kjo nuk mund te jete vecse veper e Zotit per mendimin tim sepse askujt me shume se atij nuk i dhimbset qe prifterinjte nuk jane ne lartesine qe duhet te jene.
    > Ndoshta ti ishe dakort me te gjitha cfare thashe por mqns u hap si bisede thashe po e coj deri ne fund arsyetimin.

Q.L.J.K

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •