xhenet, nese je engjell e mire ashtu sic thone
mesiguri do me beje dicka![]()
![]()
xhenet, nese je engjell e mire ashtu sic thone
mesiguri do me beje dicka![]()
![]()
We never really grow up, we only learn how to act in public.
Xhenet, kur do e merrni rrogen?![]()
Where does a thought go when it's forgotten?
Erdha me nje recet perimesh,mbase nuk kam mare akoma rrog.
Duhet:
Tomate
kungell mishi
tomat te zi
vaj ulliri
1.qep te kuqe
3 thelba hurdha
1 luge mjalt,magdanos,herbes,
provence,krup,biber.
Ne fillim qepen dhe hurdhat i fergoni me vaj ulliri,i hedhni krypen,magdanosin biber te zi herbes provece dhe 1 lug mjalt . tani ne nje ene per fur i rendisni perimet sikur ne foto, dhe me nje lug sosen e pregaditur e shperdani mbi perimet.Fura dihet te jet 200°,mbas 1h00 mundeni ti servoni me cdo lloj mishi .
- - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
Agim Metbala" ♥
une nuk erdha me gatu po me shiku qka ka bere xhenete edhe me ngrene hahahahahha
Te beft mire toni54.![]()
Agim Metbala" ♥
Reēeta mjaft tė dobishme Xhenet!Vazhdo me tė tjera,suksese.
Ju faleminderit Z.Cana
Gjella e shijshme e pertaceve
Sot do t'ju sjell nje recete qe e bera vete. Para se te qeshni pergatiteni dhe me pas gjykoni,jam e sigurte se atehere do marr komplimente
Per kete lloj gjelle,fillmisht kam pa mamin e cila i fergon qepet e te gjitha perimet me radhe para se ti vendosi te ziejne. Ndersa une e bera keshtu :
Perberesit jane:
Bizele (grashak) te ngrira
Qofte te vogla te ngrira
1 Koker qepe te grire
Sostomat
Kripe/Piper sipas deshires
Majdanos
Gjalpe
Per pilafin:
Oriz
Pak vaj
Safran
Ne nje tenxhere hodha bizelet e ngrira, shtova qofte te pregaditura po ashtu te ngrira,griva nje qep dhe shtova sostomat. Me pas i hodha kripe e piper te zi, majdanoz, gjalpin dhe ne fund i mbulova me uje dhe i lashe te zienin derisa uji filloji te shteronte.
Ne nje ene tjeter mbasi vlova ujin, i hodha krip, pak vaj dhe pluhur safran per ti dhen ngjyre orizit dhe bera pilafin.
Ne fund mbasi e servira, mami me tha qe kete gjelle do ta quajme 'Gjella e pertaceve por e shijshme'.
Ja dhe fotot.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fiori : 12-04-2012 mė 15:27
Agim Metbala" ♥
xhenete- lum burri per ty,paske me knaq me turli eksperimenteshwalla siper gurbet boll ezoja po del
![]()
Jetė e rėndė.......!!!
Falenderit Njoni-ch,nuk e di lum a mjer por me eksperimentet e mia mundet edhe ne spital te mbaron
Nje specialitet me mish qingji.
Duhet:
Nje kemb qingji
hurdha
domate
patate
kepurdha
patlixhana te zi
1 qepkryp piper te zi.
Ne fillim mishin e shponi dhe ne te vendosni copa hurdhe,e kryposni I i hedhni piper te zi dhe nje gote uj.e futni ne furr per 30 min ne 200°
Gjat asaj kohe coptoni perimet simbas deshires suaj dhe i rrendisni ne kater anet e mishit,mbas 30 min jan gai per servim.
Bon Appétit.![]()
Agim Metbala" ♥
Ke ngatrru profesion Xheni.Kur do na ftosh ne nje drekė keshtu te gjitheve. Po e marrim letaaa, tetoven. e panjohuren, etnen busy, alemin agimin pa dorza me dorza e te gjithė te tjeret
me lire se ne restorant ki hesapė.
Krijoni Kontakt