Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 71
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    White snake, te gjithe. Ua dine sa I Kane rrogat. Te pyesin troc, sic the ti. lol. Kete rastin me lart qe dhashe eshte e vertete. Per nje cift, sesa pare bejne e dine te gjithe. lol
    Une kam kohe qe jam larguar nga Shqiperia. Kontakte mbaj ngushte me te tere te afermit e mi (familje dhe shoqeri) edhe vizita bej shpesh, mundohem te pakten ti vizitoj 2 here ne vit. Me sa kam vene re, individed qe jane te okupuar me jeten e punet e tyre, nuk para i bejne hesapet e komshinjve . Ndersa ata qe jane te papune e rrine ter diten rrugeve e kafeneve ta zberthejne lagjen fij-e-per-per

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Emigrimi nuk ka vetem anen ekonomike te veshtire. Pa mendoni njehere anen sociale e psikologjike. A u merr ndonjehere malli per prinderit , motrat e vellezerit?
    Mua per vete edhe per guret e rruges me merte malli.
    Ne Tirane jeta jetohet mire dhe gezueshem.
    Sa here uleni ne jave per te pire kafe neper lokale ju emigrantet?
    E kam te sigurt se nuk krahasoni dot fare shifren tuaj me kete ketu. Sa here beni barbeky?
    Sa here mblidheni me prinderit?
    Sa here shkoni neper dasma e vdekje te njerezve tuaj te afert?
    Boll na treguat lluksin ku jetoni, se nje pjese e mire andej, pas 22 viteve jane ende rrugeve pa nje strehe te sigurt.
    Sigurisht qe ka prej jush qe jane rregulluar mire, ashtu sic ka edhe ketu qe nuk arijne te rregullohen.
    Por mos mendoni se ne Tirane kane mbetur te paaftet e te zotet kane ikur nga ky vend.
    Ju siguroj qe eshte e kunderta.

Ca, qė u kanė rėnė tė pasmet nė pambuk dhe qė ngordhin t'ua tregojnė tė tjerėve sa rehat qė janė, harrojnė qė andej nga vijnė, atje ku pula ha gur, thyben e kanė pasur mbi gjemba. Kėta janė njerėzit tipik, qė kur kalojnė Drinin s'duan t'ia dijnė mė pėr hajdarin qė i solli deri aty dhe shesin vickla poshtė e lartė. Nuk e di pse rob tė tillė mė kujtojnė pėrherė gabelėt.

Tirana nuk ishte kėshtu para 10 vitesh. Unė mendoj se standarti i jetesės ėshtė rritur. Sigurisht qė ka probleme sociale, por disnivelet sociale janė tė natyrshme kur 1/3 e popullsisė sė vendit jeton atje. Unė jam optimiste se do bėhet edhe mė mirė
    Elegance is an attitude.

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Brooklyn, kudo ku punohet ajo gje ndodh. Mbase ne tirane nuk ndodh, por normalisht kur punohet mbasdite kthehesh ne shtepi. Megjth vendimi jot, dhe nese te Ben te lumtur good for ya. Por AMA do doja te dija : sa kohe I dhe amerikes chance per nje jete me te mire se atje? Mbarove shkollen? Ketu dal te ajo teoria jote. Varet se cqellim I ve vetes . P. S. Numeror mos harrojme qe zini vendin e pare per korrupsion. lol. Kaq mjafton mos cosh jeten e femijeve dem. Mgjths do e cosh jashte dhe ti, dihet .

Do te pergjigjem ne menyre shume te sinqerte, per ty dhe per kedo qe do te dije dicka rreth Amerikes.

Atehere Amerika, New York. Bera shkollen e larte ne USA, pasi erdha me llotari amerikane (vetem une, jo me familje). Pasi mbarova shkollen ne krye te tre viteve e gjysem, kapa nje pune me 35-40 mije $ ne vit (student pa eksperience, por me fat qe gjeta pune ne 2008-ten). Nga kjo rroge e paster ne dore te bie diku tek 2500$ ne muaj. Nga keto 1200 $ i do qeraja e shtepise (1 bedroom ne Brooklyn, perfshire dhe utilities). Ushqimi diku tek 400$ (duke u munduar te haj sa me pak vakte ushqimi jashte). Makina $300 ne muaj (benzina, insuranca, parking, mirembajtje, street fines). Shpenzime te tjera $500 muaj (ndonje kafe ne fundjave, ndonje rrobe, ndonje darke nje-dy here ne muaj, qejfe te tjera). Gjithsej me duket se dola 0 me 0 me rrogen. Me durim e shprese mund te kapja dhe nje pune me 60k $ ne vit, por prape e di qe sdo me dilte llogaria pasi do shtoheshin shpenzimet.

Shqiperia, Tirana me sakte. Te ardhura ~3000$ ne muaj (dyqan personal rrobash). Qeraja 100 $ ne muaj (shtepia ime, paguaj vetem korrent, uje, tel). Ushqimi rreth 150 $ (haj ne shtepi ne pergjithesi me del koha per te bere pazare pasi tregun e kam ngjitur tek shtepia dhe per te gatuar). Makina $200 ne muaj (fut te gjitha brenda). Shpenzime te tjera $500 (kafe ne lokal gati 3 here ne jave, cdo fundjave ne restorant ne Durres per peshk te fresket ose ne periferite e Tiranes ku han ushqim bio qe vjen tamam era fshat. Por mund te shkosh dhe ne qytete te tjera si Vlora, Shengjini, Valbona, Korca, Pogradeci etj per te ngrene ushqime tradicionale shqiptare. Cmimet e drekave sa per informacion jane ku e ku krahasuar me Ameriken per nga liresia dhe cilesia e ushqimit. Ndonje rrobe e blerje tjeter, etj). Gjithsej diku tek $1000 shpenzime totale (qe eshte luks per Shqiperine). Kursimi sikurse mund te besh pak matematike te del tek $2000 ne muaj. Ah se desh harrova. Kam familjen time, dy shoke per kafe dhe Evropen dy hapa larg me nje shumellojshemri vendesh per te vizituar dhe qe po i vizitoj nga dy tre vende ne vit. Per cfare ta dua une Ameriken?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga brooklyn2007 : 28-02-2012 mė 16:28
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Brooklyn, kot muhabet po bejme, se ti je I pjekur vete she din se cben, por te kishe bere pak durim do beje me shume, dyfishin dhe po te kishe levizur diku tjeter ( NYC eshte expensive) ma merr mendja do kishte goxha ndryshim. Megjithate ti je single, leviz pa problem. Te uroj fat atje

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anėtarėsuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    broklyn jeta nuk eshte vetem mireqenie materiale , por cilesia e jetes ne pergjithesi dhe siguria e saj ne vecanti.
    jeta ne tirane dhe ne shqiperi eshte shume stresuese, marredheniet midis njerezve jane stresuese, duke filluar qe tek ajo shitesja e bukes qe te flet gjithe inat sikur sikur po heq nga goja e saj per te ta dhene ty, c'do gje qe te takon atjo behet e pamundur ta marresh me te paren , apo pa para, nuk ke siguri rrugeve, te semuresh nuk ke siguri neper spitale,nuk ke siguri sa do pare te kesh, atehere merr e zgjidh.
    Gjithmone me thone ime me kthehuni , me profesionin qe keni do fitoni shume here me shume ne shqiperi, por zgjodhem qetesine, stabilitetin, sigurine dhe modestine.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga Marya Lexo Postimin
    broklyn jeta nuk eshte vetem mireqenie materiale , por cilesia e jetes ne pergjithesi dhe siguria e saj ne vecanti.
    jeta ne tirane dhe ne shqiperi eshte shume stresuese, marredheniet midis njerezve jane stresuese, duke filluar qe tek ajo shitesja e bukes qe te flet gjithe inat sikur sikur po heq nga goja e saj per te ta dhene ty, c'do gje qe te takon atjo behet e pamundur ta marresh me te paren , apo pa para, nuk ke siguri rrugeve, te semuresh nuk ke siguri neper spitale,nuk ke siguri sa do pare te kesh, atehere merr e zgjidh.
    Gjithmone me thone ime me kthehuni , me profesionin qe keni do fitoni shume here me shume ne shqiperi, por zgjodhem qetesine, stabilitetin, sigurine dhe modestine.
    Marya , vertet te ka inat shitesja e bukes?
    Per fatin tend dhe timin, furat e bukes ne Tirane i gjen cdo 50 metra dhe hapur 24/24. cdo dite te javes.
    Nderoje furin moj vajze se ndoshta aty ku shkon ti mund te kete blere dikur burri yt qe ka qene edhe i dashuri i saj. (shaka)
    Sa per siguri, une nuk di me ndonje vend te botes qe te te afroje siguri 100%.
    Tirana nuk ben perjashtim.
    Eshte mese e vertete qe cilesia e jetes ketu bie per mjaft aresye, por nese ben llogari sa pluse e sa minuse ka jetesa ne Tirane apo kudo gjetke, te siguroj se llogaria te del PLUS.
    Sigurisht kjo vlen per ata qe dine te bejne llogari.
    Do vije shume shpejt dita qe femijet tuaj do rriten dhe sdo kene asnje shok apo te aferm shqiptar. Nese kjo ju gezon, rrini aty ku ini dhe jetoni ne rehatin tuaj, por femija do ju mallkoje qe po e lini te huaj ne vend te huaj.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

i/e regjistruar Maska e Etna Etna
    Anėtarėsuar
    22-06-2011
    Postime
    2,265
    Citim Postuar mė parė nga white_snake Lexo Postimin
    Kete zakonisht e bejne te pa-punet : )
    NJe gje tjeter qe une kam besdi eshte kur te pyesin 'Sa e ke rrogen?' ?
    Pyetje qe urrej me shume Dhe asnjehere si pergjigjem
    Jane tre gjera per te cilat une mendoj se nuk duhet te pyesesh
    -Mosha
    -Notat
    -Rroga
    I like it when you smile, but I love it when I'm the reason. :)

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar mė parė nga Etna Etna Lexo Postimin
    Pyetje qe urrej me shume Dhe asnjehere si pergjigjem
    Jane tre gjera per te cilat une mendoj se nuk duhet te pyesesh
    -Mosha
    -Notat
    -Rroga :

Ku po jetojm pra ? Ne tirone apo ne drenice

Citim Postuar mė parė nga Marya Lexo Postimin
    Shiko, Tirana ka shume strese eshte e vertete. Poashtu eshte dhe e vertete dhe persa i perket marredhenieve midis njerezve. Ka shume agresivitet verbal gje qe e kam permendur dhe ne komentin tim te pare ne kete teme. Por ketu une nuk e ndjej vetmine qe gjen ne New York ose Amerike. Edhe 2 shok qe ben, njeri jeton ne Queens e tjetri ne Brooklyn, te duhet 20 min me i taku me makine. Pastaj njeri ka kohe e tjetri ska kohe. Ok, ze nje te dashur por prape nuk e mbulon boshllekun tend. Per me teper nuk kam mbi kurriz presionin e madh te punes duke qene se kam burimin timin te te ardhurave personale. Nuk me duhet te kap ate subway-in dhe metrone depresante cdo dite, vajtje-ardhje qe me harxhonte 2 ore te dites. Kam punen time 10 minuta larg me kembe. Amerika ka shume te mira dhe une heq kapelen per kete gje, por per momentin ndihem mire ketu. Mbase neser kthehem prape, nuk e kam perjashtuar kurre kete mundesi.

Per qetesine personale, ate e gjen dhe ne Shqiperi. Jo ne ate mase si ne Amerike, por prape krijon nje lloj stabiliteti. Siguria ne Tirane eshte e krahasueshme me New York-un. Po jeton ne nje zone te mire ketu nuk ke probleme. Ka te mirat e te keqijat e veta dhe ky dreq vendi, por ja qe ketu na lindi koka dhe ketu ndihesh tamam ne shtepine tende. Zgjidhja ime nuk eshte shembull dhe standart qe duhet ndjekur nga kushdo, por eshte nje alternative midis shume alternativave qe i ofrohen nje njeriu ne jete.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga brooklyn2007 : 29-02-2012 mė 05:22
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anėtarėsuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531
    Pse atje ku jetoni juve nuk egzistojn kėto gjėra? S'ma merr mendja qė jan kaq perfekt.
    Mė ka rastis vetė nė itali. Futem nė njė dyqan pėr tbėr monedha 5 euro se mė duheshin pėr ti fut te kabina telefonit sapo i them asaj shitėses "Mund tė mė thyeni me monedha kto 5 euro?" mu ka pėrgjigj me 1 ton "Nuk kam" thua ti qė po ja merja borxh ato lekė. U detyrova dola jashtė i dhash njėrit 10 euro tė blente 1 paketė se pėrndryshe burr none skishe ti thyente.
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •