Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 71
    bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Marya , vertet te ka inat shitesja e bukes?
    Per fatin tend dhe timin, furat e bukes ne Tirane i gjen cdo 50 metra dhe hapur 24/24. cdo dite te javes.
    Nderoje furin moj vajze se ndoshta aty ku shkon ti mund te kete blere dikur burri yt qe ka qene edhe i dashuri i saj. (shaka)
    Sa per siguri, une nuk di me ndonje vend te botes qe te te afroje siguri 100%.
    Tirana nuk ben perjashtim.
    Eshte mese e vertete qe cilesia e jetes ketu bie per mjaft aresye, por nese ben llogari sa pluse e sa minuse ka jetesa ne Tirane apo kudo gjetke, te siguroj se llogaria te del PLUS.
    Sigurisht kjo vlen per ata qe dine te bejne llogari.
    Do vije shume shpejt dita qe femijet tuaj do rriten dhe sdo kene asnje shok apo te aferm shqiptar. Nese kjo ju gezon, rrini aty ku ini dhe jetoni ne rehatin tuaj, por femija do ju mallkoje qe po e lini te huaj ne vend te huaj.
    Po femijet Jane te lindur ketej o Numeror. Cfare shokesh shqiptare do u mungojne?! Nuk e di si e kuptoni fjalen integrim- por fjale goje dhe pa pergjegjesi eshte ajo kthehu! Si mund ta thuash kur ke nje 'jete' ketej dhe kthimi mbrapsht eshte vec 2 valixhe sic erdhe? Po gjithe kjo kohe, njerezit atje se kuptojne qe ti ke ndryshuar. Nuk I sheh me gjerat si atje, mbrapsht por ashtu sic duhet.Te rrofshin te dalat neper kafenera. lol

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Po femijet Jane te lindur ketej o Numeror. Cfare shokesh shqiptare do u mungojne?! Nuk e di si e kuptoni fjalen integrim- por fjale goje dhe pa pergjegjesi eshte ajo kthehu! Si mund ta thuash kur ke nje 'jete' ketej dhe kthimi mbrapsht eshte vec 2 valixhe sic erdhe? Po gjithe kjo kohe, njerezit atje se kuptojne qe ti ke ndryshuar. Nuk I sheh me gjerat si atje, mbrapsht por ashtu sic duhet.Te rrofshin te dalat neper kafenera. lol
    Me vjen keq qe jepni pergjigjie te tilla! Te ben te mendosh qe ose ke qen me te verete nje diamant ne mes te shkembinjeve ose pjese e shkembit vet.

Shqiperia ka njerez te edukuar edhe te ditur, nuk jane te tere analfabet e te prapambetur sic i pershkruani ju.

Nuk e di se c'shoqeri ke pasur/ ke ne Shqiperi qe e cilson jeten sociale kaq ulet ne Shqiperi.

E pime ne kafene edhe ne diaspor, jemi intergruar, po sikur s'na piqet menyra e jeteses me keta popuj. Ne pergjithesi shoqerine ketu e kam diku tek klasa e mesme, nuk me pelqen menyra jeteses, nuk mepelqen manaxhimi dhe jeta familjare qe kane por kam hasur edhe ketu plot familje te denjeshme.

Per mendimin tim nje jete e denjshme behet vetem nga nje njeri i denjshem, kudo qe te jete. Normale qe sistemi, politikat lokale e jeta sociale lokale ka te bej, por serish eshte ne dore et individit.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Po White snake ka te edukuar plot. Psh kur shkova per pushime, mu semur cuni me cold. Kur e cova te doktori donte pare, shume ashiqare.Jo se nuk do I jepja une, po nje njeri me shkolle, nuk e ul veten aq shume. Kupton? Po si puna atij ne cdo vend . Une nuk jetoj dot mes korrupsionit aq ashiqare fare. Ti jeton? Ste Ben pershtypje? Ose qe ka plot student qe mbarojne uni cdo vit, dhe sa arrijne te punesohen? Une spo diskutoj, egersine apo injorancen yet?!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Sa kushurinj ka yt bir aty?
    Kur te martohet cilin do therasesh ne dasmen e tij?
    Kur te kete nje hall, ku do mbeshtetet?
    Je integruar vertet, por mos haro se ata , aty ku jeton ti kane gjithe fisin aty e vetem ti e ca te shkulur te tjere jane pergjith jeten te huaj.

Kur kam shkuar ne Greqi per here te pare mendova se sdo kthehesha me kurre pas. Jeta ndryshoi kudo dhe fati e solli qe te kthehem
    Perpara se te vija, nuk isha nje i papune e i pashprese atje, perkundrazi kisha kapur nivele qe as mund ti mendosh, por kur erdhi mosha e femijeve per ne shkolle, i dhashe drejtim te kthehem sepse i mendova te gjitha pasojat qe sot i vuajne femijet e emigranteve.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Numeror, une e di qe Kane ndryshuar njerezit ne Shqiperi. Ste ndihmon me njeri dhe atje nese ke hall. Aman ca me diskuton?! Lol. Nejse, ke ato idete e tua, qe per mua sjane primare. Kaq.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Po White snake ka te edukuar plot. Psh kur shkova per pushime, mu semur cuni me cold. Kur e cova te doktori donte pare, shume ashiqare.Jo se nuk do I jepja une, po nje njeri me shkolle, nuk e ul veten aq shume. Kupton? Po si puna atij ne cdo vend . Une nuk jetoj dot mes korrupsionit aq ashiqare fare. Ti jeton? Ste Ben pershtypje? Ose qe ka plot student qe mbarojne uni cdo vit, dhe sa arrijne te punesohen? Une spo diskutoj, egersine apo injorancen yet?!
    Per kete ke te drejte. Por ketu i bie te fajsohet me teper qeveria edhe ne baske qe i mesuam keshtu dikasteret e sherbimit publik.
    Populli thote 'C'te mbjellesh do te korresh'.

Ketu mjeku te kerkon para, tek ju nese s'keni siguracion s'u kap njeri me dore. E kemi the edhe me pare, c'do shtet ka peripecite e veta, s'ka akoma asnje vend perfekt. Keshtu qe...

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Lere lere se qimet perpjete me ngrihen sa here e kujtoj.lol 360 dallare ne muaj ikin insurance. Edhe sa here shkon te doc thuaj? 1 here ne vit. Po AMA kur shkon ta Ben yzmetin mire. lol. Duhet te kete dhe atje programe te tilla per shtresa te ndryshme, qe dhe ai qe ska pare ta afford ne nje menyre nje vizite te doc. Qe keto dheniet te pacipta ashiqare fare te marrin fund ose reduktohen ca.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Lere lere se qimet perpjete me ngrihen sa here e kujtoj.lol 360 dallare ne muaj ikin insurance. Edhe sa here shkon te doc thuaj? 1 here ne vit. Po AMA kur shkon ta Ben yzmetin mire. lol. Duhet te kete dhe atje programe te tilla per shtresa te ndryshme, qe dhe ai qe ska pare ta afford ne nje menyre nje vizite te doc. Qe keto dheniet te pacipta ashiqare fare te marrin fund ose reduktohen ca.
    ...me duket se paraja eshte shkaktarja e cdo problemi

not exist Maska e skender76
    Anėtarėsuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,790
    Citim Postuar mė parė nga 2043 Lexo Postimin
    Pink , une jam i martuar dhe me femije dhe nuk besoj se me ke pare ndonjehere te ankohem per jeten ne Tirane. Bera 6 vite emigracion dhe i quaj vitet e mija me te humbura te jetes. Mos na beni si bossa ketu se te gjitha i kemi pare.
    Emigrimi nuk ka vetem anen ekonomike te veshtire. Pa mendoni njehere anen sociale e psikologjike. A u merr ndonjehere malli per prinderit , motrat e vellezerit?
    Mua per vete edhe per guret e rruges me merte malli.
    Ne Tirane jeta jetohet mire dhe gezueshem.
    Sa here uleni ne jave per te pire kafe neper lokale ju emigrantet?
    E kam te sigurt se nuk krahasoni dot fare shifren tuaj me kete ketu. Sa here beni barbeky?
    Sa here mblidheni me prinderit?
    Sa here shkoni neper dasma e vdekje te njerezve tuaj te afert?
    Boll na treguat lluksin ku jetoni, se nje pjese e mire andej, pas 22 viteve jane ende rrugeve pa nje strehe te sigurt.
    Sigurisht qe ka prej jush qe jane rregulluar mire, ashtu sic ka edhe ketu qe nuk arijne te rregullohen.
    Por mos mendoni se ne Tirane kane mbetur te paaftet e te zotet kane ikur nga ky vend.
    Ju siguroj qe eshte e kunderta.
    Doku, jam i knaqur per ty qe ndihesh mire aty ku jeton.
    Dhe s'ka me mir sesa te pajtohesh me realitetin...
    Them pajtohesh, dhe ti e kupton kte....

Jam dakort me ty per thelbin e asaj qe ke shkrujt (perveē frazes t'funit...), por besoj qe ka edhe me....
    Personalisht, por mendoj se ka edhe te tjere qe nuk lam vendin vetem per arsye ekonomike, por ne njefare mnyre ishte njefare proteste ndaj shoqeris (dikush mund te thoj shtetit por ja fut kot...).....
    Un jam ndier perballe nje muri qe nuk e ēanja dot, ku nuk shikoja asnje mundsi per te ndertu vet te ardhmen time pa u futur n'shinat e ndereve/mbeshtetjeve fisnore....
    Dhe nese sot ky mur ka fillu e te dobsohet, mendoj se kemi merit edhe ne emigrantet.

Prap sot jemi larg asaj qe duam ne emigrantet. Vetem para 2-3 muajsh ndersa po komunikoja ne skype me velllan qe kam ne Shqiperi krisi kallashi per nja 10 minuta....kallashi sepse ishte feste ne katun......dhe ti me permend barbekyn.....

Doku, ktej ka emigrante qe mezi arrijn deri ne fund te muajit, por kur i kujtohet 97 ndihen me fat qe jan ktej...
    paqen, e sjell vetem drejtsia

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Shume te shtrenjte e paske Pink! Punon ne kompani private besoj, se ato i kane tmerresisht te larta.
    Feelings change - memories don't.

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •