Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 71

Arrow

Citim Postuar mė parė nga baaroar Lexo Postimin
    Njė gjė mund tė thuhet me siguri qė prirja e rritjes sė kostos sė jetesės nė Tiranė, ashtu si nė ēdo kryeqytet tjetėr tė botės ėshtė e pashmangshme.
    Ndėrkohė qė tė ardhurat nuk rriten me tė njėjtin ritėm.
    Nė terma monetarė, kthimi i emigrantit nė Shqipėri do tė rezultojė me zhgėnjim.
    Megjithatė, pėr njė tė punėsuar, jetesa modeste ėshtė e garantuar.
    Po kete jetese modeste te shkrete duhet te synojne gjithe emigrantet. Sa prej tyre po bejne jete luksi ne emigracion?
    Kush ka jetuar ne emigrim e di si eshte. Ne Shqiperi ka plot "budallenj" qe enderrojne te vine jashte dhe i bejne moral te kthyereve nga jashte duke u thene: "C'pate qe u ktheve?!". Por ka dhe shume zhgenjim, duhet vene ne pah dhe ky aspekt. Gjithsesi bilancin e ben vete gjithkush nese ia vlen ose jo ndejtja ne Shqiperi. Une deri me tani akoma nuk kam plan ti rikthehem emigracionit. Ndjehem rehat ketu me gjerat e mia ne Tirane.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ja 'vlen' per Ty se je " ku rafsha mos u vrafsha". Behu me familje dhe kalamaj, dhe shiko cdo te ofroi Shqiperia?! lol. Po mire Brooklyn, sipas teorise tende- po ndenje 5 vjet te hengri emigracioni( kete te fundit varet si e interpreton cdo kush, se kur integrogesh me jeten, nuk quhesh me lol) ti sa ndenje qe ste hengri? Dhe a ja vlejti thua qendrimi jot?!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Ja 'vlen' per Ty se je " ku rafsha mos u vrafsha". Behu me familje dhe kalamaj, dhe shiko cdo te ofroi Shqiperia?! lol. Po mire Brooklyn, sipas teorise tende- po ndenje 5 vjet te hengri emigracioni( kete te fundit varet si e interpreton cdo kush, se kur integrogesh me jeten, nuk quhesh me lol) ti sa ndenje qe ste hengri? Dhe a ja vlejti thua qendrimi jot?!
    Pink , une jam i martuar dhe me femije dhe nuk besoj se me ke pare ndonjehere te ankohem per jeten ne Tirane. Bera 6 vite emigracion dhe i quaj vitet e mija me te humbura te jetes. Mos na beni si bossa ketu se te gjitha i kemi pare.
    Emigrimi nuk ka vetem anen ekonomike te veshtire. Pa mendoni njehere anen sociale e psikologjike. A u merr ndonjehere malli per prinderit , motrat e vellezerit?
    Mua per vete edhe per guret e rruges me merte malli.
    Ne Tirane jeta jetohet mire dhe gezueshem.
    Sa here uleni ne jave per te pire kafe neper lokale ju emigrantet?
    E kam te sigurt se nuk krahasoni dot fare shifren tuaj me kete ketu. Sa here beni barbeky?
    Sa here mblidheni me prinderit?
    Sa here shkoni neper dasma e vdekje te njerezve tuaj te afert?
    Boll na treguat lluksin ku jetoni, se nje pjese e mire andej, pas 22 viteve jane ende rrugeve pa nje strehe te sigurt.
    Sigurisht qe ka prej jush qe jane rregulluar mire, ashtu sic ka edhe ketu qe nuk arijne te rregullohen.
    Por mos mendoni se ne Tirane kane mbetur te paaftet e te zotet kane ikur nga ky vend.
    Ju siguroj qe eshte e kunderta.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

Pink, nuk jam "Ku rafsha mos u vrafsha". Kam dhe une preokupimet e mia nuk jam aq rehat sa mendon. Ne Amerike do punosh nga mengjesi ne darke. Ora 6 ose 7 e mbasdites do te mbledhi ne shtepi. Pas ketij orari ske ku te ikesh gjate diteve te javes. Sa do kursesh? 1000-2000$ ne muaj nese je familje. Po pate nje biznes tendin ne Shqiperi kursen po aq, ne mos dhe me mire. Je vete Zot dhe shkop nuk i jep llogari askujt. Tani une nuk them qe kjo zgjidhje e imja eshte e mire per te gjithe, por une jam i kenaqur. Tirana eshte nje vend qe te ofron shume me teper sesa nje lagje fjetine e Brooklyn, Queens apo ne shume vende ne Amerike te ngjashme ku jetojne mbi 90 % e shqiptareve. Me mire i pari ne fshat se i fundit ne qytet. Une jam i kenaqur sa kohe me ecin punet. Po u prishen gjerat ketu, pashaporten USA e kemi. Ta shfrytezoj Shqiperine per sa kohe me jep. Mund edhe ta blej shtepine cash kur te vij ne USA prape, ka shume shqipe ketu qe kane bere para pasi lane emigracionin
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Numeror, une flas me c'shoh ketu perreth. Jeta behet, ndoshta Jo me gjithe fisin si atje (lol) por prape behet. Varet sa integrohesh me jeten, sa openminded je. Shoqeria nese je I/e hapur per shoqeri nuk mungon. Varet nga natyra e cdo njeriu. Mua kjo gje sme ka munguar. Lashe shoqeri ne Tirane, krijova ketu. Jeta vazhdon... Ne lidhje me te ardhmen e femijeve, cfare u ofron ketu nuk ua ofron ne asnje vend tjeter, sado pare te kesh ti , fjala vjen ne tirane. Perfundimisht, sja vlen kthim me femij atje!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Pink per ty qe mbase nuk u ke mesuar as shqip femijeve, normal qe eshte e veshtire, por une nuk e shof si pengese per femijet qendrimin e tyre ne Tirane.
    Jasht modestise dhe per fatin tim te mire, femijet e mij rradhiten me nxenesit exelent te Tiranes madje marin edhe burse nga shteti per kete.
    Sigurisht qe nje master apo doktorature jashte do jete e nevojshme besoj, por deri ne mbarim te studimeve te larta nuk shof ndonje gje me teper aty se ketu.
    Ka sigurisht shkolla aty qe jane me te mira se tonat dhe i kam zili, por mendoj se masteri dhe doktoratura do i plotesoje studimet e tyre mjaftueshem.
    Unė jam njeri i thjeshtė.
    Kėnaqem me pak.
    Mė mjafton mė e mira.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Brooklyn, kudo ku punohet ajo gje ndodh. Mbase ne tirane nuk ndodh, por normalisht kur punohet mbasdite kthehesh ne shtepi. Megjth vendimi jot, dhe nese te Ben te lumtur good for ya. Por AMA do doja te dija : sa kohe I dhe amerikes chance per nje jete me te mire se atje? Mbarove shkollen? Ketu dal te ajo teoria jote. Varet se cqellim I ve vetes . P. S. Numeror mos harrojme qe zini vendin e pare per korrupsion. lol. Kaq mjafton mos cosh jeten e femijeve dem. Mgjths do e cosh jashte dhe ti, dihet .

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    E di cfare me Ben pershtypje atje? Se te gjithe e dine sa pare Ben filan fisteku. Ohu ajo Ben 1 million ne ministri, 700 mije me emisionin te shtunave ne tv, kurse I shoqi 2 million. Lol. Ta bejne llogarine mire kjo nuk ndodh askund. Vetem atje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    E di cfare me Ben pershtypje atje? Se te gjithe e dine sa pare Ben filan fisteku. Ohu ajo Ben 1 million ne ministri, 700 mije me emisionin te shtunave ne tv, kurse I shoqi 2 million. Lol. Ta bejne llogarine mire kjo nuk ndodh askund. Vetem atje.
    Kete zakonisht e bejne te pa-punet
    NJe gje tjeter qe une kam besdi eshte kur te pyesin 'Sa e ke rrogen?' ?

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    White snake, te gjithe. Ua dine sa I Kane rrogat. Te pyesin troc, sic the ti. lol. Kete rastin me lart qe dhashe eshte e vertete. Per nje cift, sesa pare bejne e dine te gjithe. lol

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •