Close
Faqja 37 prej 70 FillimFillim ... 27353637383947 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 361 deri 370 prej 694
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Banac: Sovraniteti ekziston ose nuk ekziston

“Paraqitja me asterisk është problem i caktuar. Në shekullin 21 nuk mund të kemi përkufizime të ndryshme të sovranitetit. Sovraniteti ekziston ose nuk ekziston”, thotë Ivo Banac, profesor historie në Yale University dhe në Universitetin e Zagrebit, në intervistën dhënë Radios Evropa e Lirë. ...

Ai mendon se Bashkimi Evropian ka dashur të krijojë mundësinë për kandidaturën e Serbisë. ”Andaj, nuk mendoj se kjo marrëveshje do të jetë shumë e dobishme për Kosovën. Ndërkaq, për Serbinë do të jetë e dobishme vetëm sa për t’i mundësuar diçka që pa të me siguri se nuk do të mund ta arrinte. Pra, kemi mbetur aty ku kemi qenë, ndonëse mendoj se koncesione më të mëdha janë bërë nga ana e Kosovës”, thotë ai.

RTK

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Idete tua, edhe pse plotesisht te kuptueshme, pozitive dhe qellimmira, ne krahasim me ate cfare po kerkoj une jane shume me te varura nga rrethana apo kushte ideale...
    Idete tua jane ne mase te madhe te mbeshtetura ne shpresen apo besimin, sipas mendimit tim te gabueshem, se te njejtit qe edhe pas 13 viteve nuk ishin dhe nuk jane ne gjendje te krijojne kushte normale apo te zakonshme ku veprohet dhe vendoset normalisht, do te jene disi dhe dikur ne gjendje qe ne kushte te jashtezakonshme ose jonormale ti arrine qellimet dhe ti permbushin ambiciet minimale te shumces se qytetareve, te cilat nuk jane me shume sesa trajtimi i barabarte me vende te krahasueshme qe per Kosoven eshte dhe mbetet parakusht edhe per mireqenjen e pergjithshme te pothuajse cdo qytetari te saj.
    Une thash, se kosova nuk ka udheheqes me mprehje bashkkohore, qe nenkupton aftesi te larta diplomatike !!!, kjo eshte thjesht nje pasqyre e gjith realitetit kosovare !!!, duke u nis nga vet interesi i pergjithshem i popullit, nga pergatitja e tij arsimore dhe kulturore (sa i perket interesit per politike, nuk duhet ta keqkuptojm ketu luften per liri me politiken qe e kam une ndermend) dhe deri tek perfaqesimi i tij politik. Me nje fjale, shteti i ri i kosoves i ka ato probleme, qe i ka nje shtet i ri !!!, mungesen e pervojes dhe senzin e ulet per vetbesim, cka na mesojn tjeret eshte me mire, ngase vet nuk e dijm.
    Shembulli me banal eshte tek mentaliteti politik.....ne gjermani si shembull dhane doreheqje tash rradhazie edhe ministri i mbrojtjes edhe presidenti i shtetit.....nuk jane me rrendesi ketu kushtet e doreheqjes, por thjesht doremarja me te, si e sheh opinioni, si meren mediat, dhe, me e rrendesishmja, PASOJAT ???....nese ne politiken kosovare duhet me dhane nje politikan dorehqjen, ajo do te jete ne fakt nje tragjedi ne vetvete.....opinioni do te hutohet, do te vijonte nje krize politike (kuptohet, po qe se fati i politikes kosovare te kish qen ne vet duart e shqiptareve).

Me kete reffim dua te te jap nje sqarim te shkurter mbi "pritjet" e mia, qe mendon se i sheh ne anen e "shpreses" dhe "besimit"....JO, une as kam shprese, edhe as qe besoj, se ne te ardhmen e afert (ndoshta edhe 10 deri 15 vite) politika kosovare do te jete ne nje pozite "aktive" per te ndertuar dhe administruar shtetin e kosoves sipas "mentalitetit" politik qe zoteron europen demokratike !!!.
    Pritja ime eshte kryekeput e lidhur per zhvillimin e BE-se si NJE TRUP POLITIK. Europa eshte e "nemun" nga vet koha, qe detyrimisht te funksionoje ngjashem si SHBA, por edhe me shume, duke harxhu ndoshta edhe vite te terra per te harmonizuar interesat nacionale, sidomos te frances dhe britanise.....ne kete "shpelle" perplot me luana duhet te gjeje edhe kosova, por edhe serbia vendin e vet !!!, tash, sa rendesi kane ketu "ndjenjat" formale te kosovareve apo serbeve, eshte metevertet diku ne shkallen e ulet te barometrit politik. Me nje fjale, edhe kosova edhe serbia do ti nenshtrohen interesit me te larte, i cili as qe miret me ndjenjat patriotike tonat.

Simptomatik eshte realiteti aktual, eshte kosova e pamvarur ???, PO, ESHTE!, apo nuk e ka kariken e vet (qofte edhe nga UNMIK e perfaqesuar) ne takimet e ndryshme politike dhe ekonomike ???

Eshte kosova pjese e serbise ???, JO, NUK ESHTE, kosova i ka te gjitha fuqite shtetenore ne doren e vet, apo ne doren e EULEX-it dhe UNMIK-ut.

Per cka harxhojm ne tash ketu kohe ???, ne folim rreth qullit si thot populli, dhe zhytemi ne teori e hipoteza te ndryshme.

FUNDI I KOSOVES eshte ne BE, atje si pjese e konglomeratit shumenacional me interessa (detyrimisht) te perbashketa, te cilat interessa per kosoven do te jene te paaritshme, faktikisht, jointeresante, dhe jodomethenese per shqiptaret ne pergjithesi. Ne jemi duke ec drejt nje rruge e cila momentalisht eshte nje krah, si nje proj, i cili do te derdhet ne nje lume te madh, i cili ne rrugen e vete do te ec drejt nje oqeani....e ai oqean e ka emrin KOHA....

Gjithe kete rrjedhoje mund ta shkateroj nje LUFTE boterore.....kurse ajo LUFTE nuk shihet edhe ne te ardhmen e larget.....ndoshta kur do te zbehen resoursat natyrore, po qe se nuk arrihet pamvaresia ndaj naftes.

Andej edhe pyetja ime, cka ju solli kosovareve kjo marreveshje (e cila ne saje te rrethanave politike mbareeuropjane, ABSOLUTIKISHT E PAVLERE) ???, sa i perket "pamvaresise" te kosoves, ajo eshte ceshtje e perfunduar dhe nuk ka kthim prapa (perpos luftes e lartpermendur).

Nese rruga e deritanishme, e cila eshte perafersisht e njejte me ate qe po tentohet te vazhdohet edhe per nje kohe (me disa ndryshime kryesisht simbolike) nuk na solli as perafersisht aty ku menduan dhe deshiruan shumica e popullit -dhe kur e them kete i kam parasyesh 13 vitet e kaluara, 10 vitete nen Millosheviqin dhe disa dekada nen Jugosllavine dhe Serbine- atehere vetem shpresa dhe besimi se koha apo zhvillimet e pritshme dhe te papritshme ne te ardhmen e afert apo te larget do te jene me ta favorshme per arritjen e qellimeve minimale, te cilat i permenda, por qe nuk dua ti diskutoje ne detaje, nuk jane te mjaftueshme si argument.

Nese ti je i mendimit se cfardo zgjidhje (provizorike apo e perhershme) qe do te lehtesonte disi jeten e perditshme te individeve apo grupeve te caktuara te qytetareve te Kosoves, do te ishte zgjidhje e pranueshme, atehere zgjidhja me e mire apo me ideale ne kushtet dhe rrethanat aktuale do te ishte njohja e pushtetit te Serbise mbi Kosoven. Ne kete menyre menjehere do te sigurohej jo vetem levizja pa viza neper Evrope, por edhe anetaresimi me i shpejte ne BE..
    Kosova nuk ka as qellime minimale, as maksimale !!!; ajo i eshte nenshtruar krejtesisht rrjedhojes politike mbareeuropjane !!!, po pyeta dje, cila eshte rradha e zhvillimeve qe i presim ne kosove ???....pikerisht, levizja e lire e qytetareve !!!, ne fakt, edhe brenda ne kosove ajo nuk eshte e lire !!!, qe eshte nje tragjedi ne vetvete !, edhe ne kete rruge ecin perparimet, pra, integrimi i "domosdoshem" i veriut !, kane qene keto dy pika ceshtje pazarlleku ???, nese JO, atehere kemi plot te drejte ti versulena Hashimit dhe kompanise !!!

Fakti qe nje gje e tille aktualisht konsiderohet si absolutisht e papranueshme (edhe nga vete Pushteti i Kosoves) patjeter mund te konsiderohet edhe si vertetim i vlefshmerise se kerkesave te mia per ta pyetur apo per ta mos anashkaluar popullin ne keso ceshtjesh absolutisht vendimtare per fatin e kombit, fatin e secilit dhe fatin e pasardhesvete secilit ne Kosove. Sepse, nese mospranimi i pushtetit te Serbise ne mase te madhe argumentohet me mospajtimin e shumices absolute te popullit, atehere e njejta do te vlente edhe per pyetjen shtet apo jo-shtet. Edhe ketu politikanet e Kosoves jane te obliguar ta respektojne mendimin e popullit. ..
    Kjo kerkese eshte antidemokratike !!!, per c'arsye kemi qeveri ???, ajo e perfaqeson popullin...andej edhe rrefimi im me larte, mungesa e kultures politike bashkkohore te populli !!!, pra, nuk eshte fajtore qeveria, por populli.....nese populli nuk din cilin me zgjedh, atehere do te fitoj ai qe e meriton populli.
    Per kete ceshtje nuk ka qen kompetent populli, por ekspert te ceshtjes !!!, pyetja me vend do te ish, kush ish arkitekti i marreveshjes ???......e, nese na del se BE ish dirigjenti....atehere nuk ka se si ta bejm fajtore qeverine, perpos se u ul dhe formalisht e nenshkruajti.....dikush do te nenshkruaj, kjo nuk don mend....demokrati direkte ke vetem ne zvicer nese nuk gaboj.....por, zvicra ka probleme tjera.....

Eshte jolegjitime qe nje Qeveri e shtetit, pavaresisht a ka ardhe ne pushtet permes zgjedhjeve apo jo, pasi ta marre pushtetin te bej marreveshje ilegale me shtete dhe pale te treta per ta negociuar apo tregetuar Republiken, shtetin dhe Kushtetuten e Republikes. Arsyetimet dhe interpretimet obligative te pushtetit dhe mbeshtetesve te tyre behen automatikisht te pavlefshme kur Qeveria apo pushtetit vendose qe shtetin apo Republiken e vete ta mohoj nderkombetarisht, vetem pse dikush nga jashte e ka kerkuar nje veprim dhe vendim te tille. Prandaj, ata qe pranuan mohimin e shtetit dhe te Republikes se vete, tani cdo dite e me teper, pasi e pane se nuk po ju shiten mire arsyetimet me "miqte" nderkombetar, po tentojne te mohojne faktet dhe realitetin, duke pohuar se Kosova paraqitet dhe trajtohet si shtet apo Republike. Edhe pse dokumentat zyrtare dhe marreveshjet, por edhe ata nga te cilet jane kushtezuar dhe urdheruar ta mohojne Republiken e vete, flasin krejtesisht ndryshe. ...
    Mareveshja ka te beje direkt me serbine !!, vetem fakti se kosova do te ulet e barabarte ne tavoline e deshmon nje realitet te hidhur per politiken e serbise, se kosova ka "tipare" pamvarsie karshi serbise, e cila pohon se e ka kosoven pjese te saje....kur do te ulen ne tavoline te barabarte, atehere parshtrohet pyetja, se SI duhet ta kuptoje serbia kosoven ???, si shtet te barabarte.....ose njeh ndonje krahine tjeter qe i ka te njejtat te drejta si shteti ne kuader te cilit gjoja se ndodhet ???, edhe PALESTINA eshte e pamvarur, ulet me israelin ne nje tavoline ???....pamare para sysh qendrimin "teorik" te serbise ndaj kosoves, jane qytetaret e kosoves qe kane nevoje per zgjidhje praktikable ne perditshmerine e tyre, dhe kjo mareveshje eshte nje hap ne ate rruge.....pamvaresia e kosoves nuk cenohet nga askush, me se paku nga ata shtete qe e kane NJOH ate.....sic e thash, per gjermanine apo austrine kosova ne gjuhen oficiale e ka emrin "REPUBLIKA E KOSOVES".....me rrendesi ekszistenciale eshte njohja e 5 vendeve te BE-se....tjera brenga kosova nuk duhet te ket !!!

Perndryshe, une gjithashtu nuk jam as perkrahes ideve per zgjidhjen e gjoja ceshtjeve teknike apo praktike, sepse ato ne rrethana te Kosoves vetem sa e komplikojne edhe me shume, madje edhe e pamundesojne cfardo zgjidhje te qendrueshme mes paleve ne konflikt edhe per shume vite apo dekada. Ne momentin kur Serbia i rregullon pothuajse te gjitha ceshtjet praktike me Kosoven, atehere Serbia nuk ka arsye te mjaftueshme per tu angazhuar ne zgjidhjen afatgjate te konfliktit. Gjithashtu shtetet dhe organizatat nderkombetare qe nuk e kane njohur Kosoven nuk kane shume arsye per ta bere nje gje te tille, dhe per ti rrezikuar mardhenjet me Serbine dhe aleatet e saj, kur Kosova parimisht ka pranuar te bej marreveshje dhe te nenshkruaj kontrata si Kosovo* me secilin subjekt te interesuar. Kosova do te jete e detyruar te provokoj konflikte nderetnike apo ne veri te Kosoves per ta detyruar Serbine te reagoje. Dhe, kjo loje gjithashtu do te perfudonte ne favor te Serbise, me pavaresi faktike dhe pushtet te legjitimuar te Serbise ne veri te Kosoves...
    Shteti i kosoves, per here te pare ne historine e tij eshte i PAMVARUR !!!, a e ke shikjuar njehere ceshtjen nga ana e serbise ???, thjesht, nen pika kritike realitetin me te cilin ballafaqohet serbia ???, une jam i mendimit, se DENIM me te madh, se me shkeputjen e kosoves ZOTI nuk kish me i dhan popullit serb per krimet qe i ka bere !!!, serbia kurren e kurres nuk do ti normalizoj ceshtjet me kosoven !!! vetem nese ne posedojm bomben atomike, dhe demografisht i tejkalojm disa here !!!
    Eshte e kote te mendohet se serbia do ta pranoj kosoven si shtet te pamvarur, kete edhe nuk e kerkon askush nga serbia !!!; por, eshte me se e NEVOJSHME, qe te barazohen problemet e perditshme per qytetaret !!!, dhe kjo po ndodh.
    Natyrisht, serbise nuk i intereson, nuk do ti interesoj ne asnje forme "prosperiteti" i kosoves, ne te kunderten, ajo do te beje cmos, qe ta ngadalesoj kete zhvillim, gje, qe edhe e ben !!!

Dhe, ne aspektin juridik natyrisht nuk mbetet cdo gje sic ka qene. Sepse, tani Kosova vullnetarisht ka pranuar kushtet e Serbise, BE-se dhe shteteve qe nuk e kane njohur, te mos paraqitet dhe te mos trajtohet si shtet. Eshte dallim teper i madh. Askush nuk mud t`kerkoj llogari permes leximit apo publikimit te akuzave apo kushteve qe nuk i ke pranuar. Ne momentin e pranimit te kushteve je i detyruar tiu permbahesh rregullave te marreveshjes.
    Interpretimet paushalle te Qevrise se Kosoves dhe mbeshtetesve te saj jane kryesisht deklarata politike. Nderkohe qe realiteti eshte shume me ndryshe. Cdo i interesuar e dine se paraqitja e Kosoves si Kosovo* (me fusnoten perkatese) behet ekskluzivisht per ta bere dallimin e Kosoves me shtete apo Republika. Kjo vertetohet edhe permes fakti te thjeshte se nje dallim i tille kerkohet pikerisht nga ata qe boterisht nuk e njohin shtetin apo Republiken e Kosoves, si p.sh. BE, Serbia etj. Prandaj, nuk ka asnje vend per interpretime tjera. Vetem nese deshirojme te bejme politike apo propagande politike me interpretime te llojllojshme...
    Kjo nuk eshte e vertet, fusnota ne aspekte juridike eshte e PAVLERE, pra, cdo gje mbetet sic ka qene, kuptohet, perpos pozites te kosoves ne perfaqesimet e ardhshme. Fusnota ne vetvete eshte KONTROVERZE, nje gje e tille nuk qendron para gjyqit !!!, rezoluta 1244 dhe pamvaresia e kosoves jane kontroverz !!!, qe te dyja permenden ne fusnoten....pra, nuk do mend, se ajo fusnote eshte vetem nje floskule me me pak vlere se letra mbi te cilen qendron e shkruar !!!

Ne fakt, pazarlleqe te ketij soji jane bere qe ne fillim, ngase rusia e bllokoj rezoluten e re mbi kosoven !!!; kjo aman nuk e prishi punen, qe kosova ta shpall pamvaresine. Interpretimi me avanturist ka te beje me instalimin e EULEX-it, i cili baze e ka 1244.....

Te behemi me sportista o djem, une serbeve faktikisht keto 12 vite qe mirem me ta ne forumet gjermane edhe shkronjen A nuk ja u kam fale....kosova per mua ka qene dhe do te mbetet "kosovA".....pra, duhet shume qarte ta dijm armikun dhe mikun.....europa, don nuk don, na ka ne shtepi, dhe jemi ne ata, qe sa her qe metevertet cenohena ne te drejtat tona, kemi fuqine tja prishim orendite shtepiake.....ju kujtoj 2004....

tung
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    Per liri individuale te levizjes se njerzve PA INDENTITET, nuk ka problem as serbia. Serbia po te lejon me kalu edhe neper territor sot "te saj"(zaptu gjithashtu me heret), vetem se jo si shtetas i Kosoves. Ta anulon nenshtetesin nese kalon andej. (Kosovaret si gjynaha qe jane pranojne, hjekun dore nga nenshtetesia per 100 ojro, qe do i kushtonte nese i bien nje rruge pak me rreth. Ato 100 ojro ju duhen.. me i harxhu ne muzik tallava çdo te shtune, s'kan faj..)
    Te njejten gje ben fusnota. Ta ç'ben pavaresin, je I PADEFINUAR, me status qe mbetet te qartesohet ne te ardhmen. Te kane pranu jo si shtet, por si provic, si krahine.. ku serbia zyrtarisht juridikisht ka drejte te perzihet me rezolut.
    Fusnota eshte e barabarte me letrat qe t'i jep serbia kur kalon atypari.

Loja e flliqte eshte kjo. BE dhe SHBA-ja perkrahin nje qeveri te zhytur ne çdo lloj krimi e korrupsioni. A nuk eshte kjo per tu habitur? Pse e bejne kete gje, per te miren tone?
    Ne te njejten kohe fyejne e anatemojne ata qe s'kan pike te zez ne karrieren e tyre, si VETEVENDOSJA.
    Cilat jane vlerat qe keta "aleat" preferojne te zhvillohen ne Kosove?
    Duhet analizuar mire kete qendrim te tyre ne raport me forcat politike ne Kosove, per te vazhduar me debate tjera. Nuk behet asgje rastesisht ne politikat e shteteve te medha. Hudhja ne loje e lirise se qarkullimit eshte per ata qe mendojne me bark.. dhe pasi shumica nuk shkojne me larg se kaq, po del e suksesshme. Ndersa qe ta kesh barkun thate kujdesen lideret ne qeveri te sponsorizuar nga "miqte". Eshte kriju "rreth vicioz" zingjiror per ta pamundesu realizimin e objektivave per çka kemi luftu.
    Fusnota eshte korniz nga e cila s' mund te dalesh kurr ma, t'i kan prere krahet. Ke pranuar vet kete gjymtim.

Bashkesia nderkombetare pranon/sponsorizon lider qe nuk do duhej pranuar(qe ne çdo shtet ku ka ligj do te gjindeshin para tij), ne menyre qe keta te pranojne kushte qe nuk duhet te pranojne. Keto jane metoda mafijoze te favorizimit.

Realitetin po e shohim shume mire, fakti qe jemi te pafuqishem t'i ndryshojme gjerat(sepse jemi pak te tille, qe e kapin vertet realitetin) nuk na bene te paarsyeshem. Kur punet nuk ecin mire, çdohere KA nje fajtor. Qeveria nuk ka kompetenca sepse eshte e perbere prej njerezve inkompetent, eshte sponzoruar qe te kete ne perberje "njerez te ndyre" per kete qellim, qe t'u hiqet kompetenca ne çeshtjet vendimtare, madhore.
    Oj Halla Mine,

Kjo puna e realietit eshte dicka qe shqiptari sidomos e ka ne gjak....e ka njecfare INSTINTKI ne kete relacion.....nese metevertet cenohet liria jone sic mendojm, nuk ka as dyshimin me te vogel, se populli shqiptare nuk do te dije te shoh vijen e kuqe e te ndez alarmin ne momentin e duhur.

Ne fakt ne jemi te pafuqishem ti ndryshojm gjerat....por po te pyes, fatin e kosoves e kane patur ne dnonje forme edhe timori i lindjes edhe darfuri edhe palestina....si qendrojn punet tek ata ???......ne duhet te jemi falemnderues per dy gjara, poziten tone gjeografike, dhe politken aktuale te europes. Natyrisht e enderoj kosoven me attributet e gjermanise, aman, e enderroj...thats all....

Ngase mendoj se jam realist, them me plot goje, se edhe keto reagime te opinionit dhe mediave jane te mireseardhura, dhe nje pasqyrim i edukimit politik i cili shihet si progresiv.....do te ish vdekje per kosovaret te qendronin indiferent ndaj zhvillimeve poltike, bile bile ta them te drejten, reagimet me duken edhe pak si te zbehta, si fukarallek.....

Me nderime
    albanish by nature

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Thaçi: BE na trajton si shtet

Republika e Kosovës trajtohet nga institucionet evropiane si shtet i pavarur dhe i barabartë me të gjitha vendet e tjera, gjë që konfirmohet edhe nga Studimi i Fizibilitetit, për të cilën tashmë është dhënë leja nga Këshilli i Ministrave.
    ...
    http://www.zeri.info/artikulli/1/1/4...jton-si-shtet/
    COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION (Keshilli i Ministrave)

Brussels, 28 February 2012

As regards Kosovo* the Council recalls its conclusions of 5 December 2011. Without prejudice to Member States' position on status, or any future decisions to be taken by the Council, the Council takes note of the intention of the Commission to launch a feasibility study for a Stabilisation and
    Association Agreement between the European Union and Kosovo.

http://www.consilium.europa.eu/uedoc...aff/128271.pdf
    Shembuj tjere:

Kosovo* - Fulfilling its European Perspective

Brussels, 14 October 2009

Faqja zyrtare per zgjerim e BE-se

Link: Kosovo under UN Security Council Resolution 1244
    Titulli: Kosovo*
    Nentitulli * under UNSCR 1244
    Guiding principles for the envisaged international/EU presence in Kosovo
    2007

All preparations made by the EU in its planning for a future presence in Kosovo are made without prejudice to the outcome of the status negotiations. A new UN Security Council resolution is necessary for the future implementation of a
    status solution
    , in particular for the civilian and military international
    presence overseeing implementation.
    http://ec.europa.eu/enlargement/pdf/serbia/kosovo /eu_preparations_may_2007_en.pdf

Council Decision of 18 February 2008 on the principles, priorities and conditions contained in the European Partnership with Serbia including Kosovo as defined by United Nations Security Council Resolution 1244 of 10 June 1999 and repealing Decision 2006/56/EC

...
    (3) On 30 January 2006 the Council adopted the second European Partnership with Serbia including Kosovo under UNSCR 1244 [2].

...

(6) It is therefore appropriate to adopt a revised European Partnership which updates the current partnership in order to identify renewed priorities for further work, on the basis of the findings of the 2007 Progress Reports on the preparations by Serbia as well as Kosovo under UNSCR 1244 for further integration with the European Union.

(7) In order to prepare for further integration with the European Union, the competent authorities in Serbia as well as Kosovo under UNSCR 1244 should develop a plan with a timetable and specific measures to address the priorities of this European Partnership.

(8) Decision 2006/56/EC should therefore be repealed,

HAS DECIDED AS FOLLOWS:

Article 1
    The principles, priorities and conditions in the European Partnership with Serbia including Kosovo under UNSCR 1244 are set out in Annexes 2 and 3.

ANNEX 1
    SERBIA — INCLUDING KOSOVO UNDER UNSCR 1244 — EUROPEAN PARTNERSHIP 2007

1. INTRODUCTION
    The European Council endorsed the introduction of the European Partnerships as a means to realise the European perspective of the Western Balkan countries. The proposed revised partnership updates the second one, on the basis of the findings of the 2007 Commission Progress Reports on Serbia and on Kosovo under UNSCR 1244. It identifies new and remaining priorities for action. The new priorities are adapted to the country's specific needs and stage of preparation and will be updated as necessary. The authorities are expected to develop a plan including a timetable and specific measures intended to address the European Partnership priorities. The partnership also provides guidance for financial assistance to the country.

...

3. PRIORITIES

In view of the need to set priorities, clearly there are other tasks for to be completed which may become priorities in any future partnership, also taking into account future progress made by Serbia and Kosovo under UNSCR 1244.

The priorities are listed in Annexes 2 and 3.

4. PROGRAMMING

Serbia including Kosovo under UNSCR 1244 can also have access to funding from multi-country and horizontal programmes.

-------

ANNEX 2
    PRIORITIES FOR SERBIA

ANNEX 3
    PRIORITIES FOR KOSOVO UNDER UNSCR 1244

...
    Political criteria
    Democracy and the rule of law

Provisional institutions of self-government

...
    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...046:01:EN:HTML

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Sa herë kritikohet, Thaçi fshihet pas Amerikës

Prishtinë, 1 mars - Tri partitë opozitare, LDK-ja, AAK-ja dhe Vetëvendosja , të cilat një ditë më parë janë gjykuar nga kryeministri Hashim Thaçi, për antiamerikanizëm, udhëheqje të dobët dhe revolucionarizëm, i janë kundërpërgjigjur shefit të Qeverisë, me të njëjtën masë, të mërkurën.

Ato e kanë cilësuar Thaçin si njeri të papërgjegjshëm që përpiqet t’i mbulojë dështimet në qeverisje duke e sulmuar opozitën dhe duke u fshehur pas SHBA-së dhe Evropës. Nuk i kanë lënë anash as etiketimet për të.

Partia e Ramush Haradinajt e ka quajtur të “paedukatë” dhe të “pacipë”.

LDK-ja e ka portretizuar si njeri të dështuar që është bërë për t’u vajtuar.

Ndërsa “Vetëvendosja” e ka cilësuar si dhunues të vullnetit të qytetarëve që nuk zgjedh mjete për ta ruajtur pushtetin që aktualisht e ka.

Është për të qarë se në çfarë gjendjeje është zoti Thaçi dhe se si po sillet me papërgjegjësi karshi qytetarëve dhe institucioneve. Qeverisja e tij është shumë e dhimbshme, prandaj ai e ka të kotë që t’i fshehë të gjitha problemet që i ka Kosova, duke qëndruar prapa Amerikës dhe prapa Evropës”, ka deklaruar sekretari i përgjithshëm i LDK-së, Ismet Beqiri.

Gjatë një tubimi me simpatizantët e PDK-së në Lipjan, Thaçi është shprehur se po të ishte gjallë ish-presidenti i Kosovës, Ibrahim Rugova, do të çuditej me veprimet që i bëjnë sot njerëzit në partinë që ai e ka themeluar.
    Por Beqiri është kundërpërgjigjur: Po të ishte Rugova gjallë, Thaçi nuk do të ishte kryeministër.

Rreshtimin e LDK-së në krahun antiamerikan, në fakt, për herë të parë e ka përmendur ambasadori i SHBA-së në Prishtinë, Christopher Dell.
    Pavarësisht se gjuha e Thaçit nuk ka qenë më e ashpër se ajo e Dellit, Beqiri është shprehur i rezervuar në kundërpërgjigje të këtij të fundit.

Ne problemin e kemi me Hashim Thaçin dhe qeverisjen e tij e jo me asnjë ambasador dhe asnjë shtet mik”, ka thënë Beqiri.

Ndryshe nga LDK-ja, partia tjetër opozitare nuk është akuzuar nga kryeministri Thaçi për antiamerikanizëm, por për lidership të dobët.
    Edhe Haradinaj po të ishte këtu do të qeshte njëjtë me njerëzit që po e udhëheqin partinë e tij”, ka thënë Thaçi, teksa i është referuar kundërshtimit që kjo parti i ka bërë marrëveshjes së fundit me Serbinë.
    Ky vlerësim e ka irrituar sekretarin e përgjithshëm të kësaj partie, Burim Ramadanin.
    Unë i garantoj Hashim Thaçit se Ramush Haradinaj po ndihet keq për atë që po ndodh në Kosovë dhe se në çfarë gjendjeje e ka prurë Thaçi Kosovën. Nuk ka hapësirë për të qeshur dikush me të tjerët. E vërteta është se qytetarët e Kosovës po qajnë nga kjo qeverisje”, është shprehur Ramadani.

Gjuha kritike kundër Thaçit është sforcuar edhe më nga aktivistët e Vetëvendosjes. Ky subjekt politik është akuzuar nga shefi i Qeverisë për shfaqje të tendencave për ta marrë me dhunë qeverisjen e vendit.
    Nuk e dorëzoj shtetin para askujt dhe është mirë që ata që dolën para Qeverisë të hënën e kanë kuptuar mesazhin e vijës së kuqe. Ata po duan dhunshëm t’i marrin kufijtë dhe institucionet, por aty ka vijë të kuqe”, ka thënë Thaçi.
    Kësaj deklarate i është përgjigjur sekretari Dardan Molliqaj, duke rikujtuar se është vetë Hashim Thaçi ai që e ka marrë pushtetin nëpërmjet vjedhjes industriale të votës së qytetarëve gjatë zgjedhjeve në vitin 2010.
    VV-ja, sipas tij, tashmë e ka bërë të qartë për të gjithë e veçanërisht për kryeministrin Thaçi se Kosova duhet të shkojë në zgjedhje të jashtëzakonshme, sepse konsideron se kjo është dhe rruga përmes së cilës duhet angazhuar për ta ndryshuar pushtetin.
    Në këtë kontekst, ai ka shtuar se kryeministri Thaçi po sillet si pronar i institucioneve shtetërore sa herë që po shprehet se nuk do ta lejojë këtë apo atë, ka theksuar Molliqaj (më gjerësisht në “Kohën Ditore”).
    http://www.kohaditore.com/?page=1,13,89831

BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Sa herë kritikohet, Thaçi fshihet pas Amerikës

Prishtinë, 1 mars - Tri partitë opozitare, LDK-ja, AAK-ja dhe Vetëvendosja , të cilat një ditë më parë janë gjykuar nga kryeministri Hashim Thaçi, për antiamerikanizëm, udhëheqje të dobët dhe revolucionarizëm, i janë kundërpërgjigjur shefit të Qeverisë, me të njëjtën masë, të mërkurën.

Ato e kanë cilësuar Thaçin si njeri të papërgjegjshëm që përpiqet t’i mbulojë dështimet në qeverisje duke e sulmuar opozitën dhe duke u fshehur pas SHBA-së dhe Evropës. Nuk i kanë lënë anash as etiketimet për të.

Partia e Ramush Haradinajt e ka quajtur të “paedukatë” dhe të “pacipë”.

LDK-ja e ka portretizuar si njeri të dështuar që është bërë për t’u vajtuar.

Ndërsa “Vetëvendosja” e ka cilësuar si dhunues të vullnetit të qytetarëve që nuk zgjedh mjete për ta ruajtur pushtetin që aktualisht e ka.

Është për të qarë se në çfarë gjendjeje është zoti Thaçi dhe se si po sillet me papërgjegjësi karshi qytetarëve dhe institucioneve. Qeverisja e tij është shumë e dhimbshme, prandaj ai e ka të kotë që t’i fshehë të gjitha problemet që i ka Kosova, duke qëndruar prapa Amerikës dhe prapa Evropës”, ka deklaruar sekretari i përgjithshëm i LDK-së, Ismet Beqiri.

Gjatë një tubimi me simpatizantët e PDK-së në Lipjan, Thaçi është shprehur se po të ishte gjallë ish-presidenti i Kosovës, Ibrahim Rugova, do të çuditej me veprimet që i bëjnë sot njerëzit në partinë që ai e ka themeluar.
    Por Beqiri është kundërpërgjigjur: Po të ishte Rugova gjallë, Thaçi nuk do të ishte kryeministër.

Rreshtimin e LDK-së në krahun antiamerikan, në fakt, për herë të parë e ka përmendur ambasadori i SHBA-së në Prishtinë, Christopher Dell.
    Pavarësisht se gjuha e Thaçit nuk ka qenë më e ashpër se ajo e Dellit, Beqiri është shprehur i rezervuar në kundërpërgjigje të këtij të fundit.

Ne problemin e kemi me Hashim Thaçin dhe qeverisjen e tij e jo me asnjë ambasador dhe asnjë shtet mik”, ka thënë Beqiri.

Ndryshe nga LDK-ja, partia tjetër opozitare nuk është akuzuar nga kryeministri Thaçi për antiamerikanizëm, por për lidership të dobët.
    Edhe Haradinaj po të ishte këtu do të qeshte njëjtë me njerëzit që po e udhëheqin partinë e tij”, ka thënë Thaçi, teksa i është referuar kundërshtimit që kjo parti i ka bërë marrëveshjes së fundit me Serbinë.
    Ky vlerësim e ka irrituar sekretarin e përgjithshëm të kësaj partie, Burim Ramadanin.
    Unë i garantoj Hashim Thaçit se Ramush Haradinaj po ndihet keq për atë që po ndodh në Kosovë dhe se në çfarë gjendjeje e ka prurë Thaçi Kosovën. Nuk ka hapësirë për të qeshur dikush me të tjerët. E vërteta është se qytetarët e Kosovës po qajnë nga kjo qeverisje”, është shprehur Ramadani.

Gjuha kritike kundër Thaçit është sforcuar edhe më nga aktivistët e Vetëvendosjes. Ky subjekt politik është akuzuar nga shefi i Qeverisë për shfaqje të tendencave për ta marrë me dhunë qeverisjen e vendit.
    Nuk e dorëzoj shtetin para askujt dhe është mirë që ata që dolën para Qeverisë të hënën e kanë kuptuar mesazhin e vijës së kuqe. Ata po duan dhunshëm t’i marrin kufijtë dhe institucionet, por aty ka vijë të kuqe”, ka thënë Thaçi.
    Kësaj deklarate i është përgjigjur sekretari Dardan Molliqaj, duke rikujtuar se është vetë Hashim Thaçi ai që e ka marrë pushtetin nëpërmjet vjedhjes industriale të votës së qytetarëve gjatë zgjedhjeve në vitin 2010.
    VV-ja, sipas tij, tashmë e ka bërë të qartë për të gjithë e veçanërisht për kryeministrin Thaçi se Kosova duhet të shkojë në zgjedhje të jashtëzakonshme, sepse konsideron se kjo është dhe rruga përmes së cilës duhet angazhuar për ta ndryshuar pushtetin.
    Në këtë kontekst, ai ka shtuar se kryeministri Thaçi po sillet si pronar i institucioneve shtetërore sa herë që po shprehet se nuk do ta lejojë këtë apo atë, ka theksuar Molliqaj (më gjerësisht në “Kohën Ditore”).
    http://www.kohaditore.com/?page=1,13,89831
    Natyrisht se tani Hasim Tacic fshihet pas Amerikes, se tash e tutje nuk mund ta bej pas familjes legjendare te Jasharajve, kete mundesi nuk do e kete me Taci pasi qe Nipi i Komandantit Legjendar te UCK-se Adem Jasharit, Murat Jashari edhe haptazi eshte denoncuar kunder politikes se Tacit. Por sa do i zgjas Tacit dhe Militanteve e Argateve te tij si ne RTK (RTS) e si ne kete forum te fshihen pas Amerikes, e gjitha mvarret nga Shqiptaret se sa duan te pajtohen me ate se me kete fusnote Kosova edhe rrjedhimisht po i kthehet Serbise perseri.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Natyrisht se tani Hasim Tacic fshihet pas Amerikes, se tash e tutje nuk mund ta bej pas familjes legjendare te Jasharajve, kete mundesi nuk do e kete me Taci pasi qe Nipi i Komandantit Legjendar te UCK-se Adem Jasharit, Murat Jashari edhe haptazi eshte denoncuar kunder politikes se Tacit. Por sa do i zgjas Tacit dhe Militanteve e Argateve te tij si ne RTK (RTS) e si ne kete forum te fshihen pas Amerikes, e gjitha mvarret nga Shqiptaret se sa duan te pajtohen me ate se me kete fusnote Kosova edhe rrjedhimisht po i kthehet Serbise perseri.
    Ariani,nuk shkruht Taci,por shkruhet Thaqi,dhe nuk shkruhet Hasim,por Hashim.

kurre populli thote ,valla mos ken uqk me naj hjek shkaun ken tu na qite fare shkijet,

E kundershtare e uqk_se thojne ,hamamin mos ke amerika dhe nato ,se uqke hamamin.

E tani kundershtare ,po thojn e nuk po i besojn amerikes,per fusnote....qka ishi more ju ?,a kan me dal vv para rtk a?vv edhe me telat e televizionit po i del pune me kablla ....
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin

kurre populli thote ,valla mos ken uqk me naj hjek shkaun ken tu na qite fare shkijet,

E kundershtare e uqk_se thojne ,hamamin mos ke amerika dhe nato ,se uqke hamamin.

E tani kundershtare ,po thojn e nuk po i besojn amerikes,per fusnote....qka ishi more ju ?,a kan me dal vv para rtk a?vv edhe me telat e televizionit po i del pune me kablla ....
    Ty Zvicrra t´kish shpall LOPE

Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin

Dijetari, e di une se si shkruhet, as UQK nuk shkruhet - por UCK, Ushtria Clirimtare e Kosoves, e jo Ushtria Qlirimtare e Kosoves, por besoj ketu nuk jemi ti japim leksion njeri - tjeterit per ate se si duhet shkruar e jo, sepse te gjithe ketu bejme gabime ne shkrim, por ketu jemi qe secili nga ne ti japim mendimet tona pesronale per ceshtje te ndryshme.

Gjithnje kam them se po te mos ishte Ushtria Clirimtare e Kosoves, as SHBA-te, e as Europa nuk do kishin intervenuar, dhe mos harro se as SHBA-te, e as Europa nuk eshte ne Kosove per te miren apo per interes te Shqiptareve, por perkitazi SHBA-te dhe Europa ne Kosove ne rradhe te pare jane per interes te tyrin strategjik qe kane ne kete pjese te ballkanit, dhe deshem ne apo nuk deshem te pajtohemi, tani si SHBA-te, por edhe BE-ja me shume syrin e ka kah Serbia, se sa ka Shqiptaret, sepse Serbet nuk bejne politike nenshtruese dhe servile sikurse qe bejne keta pushtetare tane si ne Prishtine, e qe besa edhe ne Tirane.

Nese nuk je zot i vetevetes, atehere nuk ke se cka i vyen as SHBA-ve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARIANI_TB : 01-03-2012 më 09:28

Faqja 37 prej 70 FillimFillim ... 27353637383947 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •