Close
Faqja 50 prej 70 FillimFillim ... 40484950515260 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 491 deri 500 prej 694
    i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga prishtina2010 Lexo Postimin
    Ju vertet ishit para dhe pas vertet adedhetare dhe i forte,,,a po more trim shume si ti jane be tani me le ne liri e kur ish koha punojeshit per stefanin emilloshin e daqiqin e tani ju mundohni ta perlyni e thaqin nekete jo jo

Thaqi kurr kunder kosoves nuk ka punuar edhe pse ishte i ri,,,gjdo marrveshje qe prej rambujes e deri sot te gjitha i ka nenshkuar dhe do ti nenshkrun se komunistat siq ishit ju jo,, se gojen plot patriotizem e keni a zemren e keni plot komunizem,,dhe shpirtin e keni te till se jeni pjell e nje te kaluare jo te mire..
    E pse po gutesh kur po shkrun, apo eshte duke te terrorizu dikush aty ku je ne PC, un pak mujta me e marr vesh postimin tan.

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    "Studimi i Fizibilitetit" per UNMIk/Kosovo ose Kosovo Under UNSCR 1244 ka ndodhe edhe para dy vitesh. Por, megjithate nuk ka rezultuar ne "Marrevshje per Stabilizim Asociim". Sepse, shtetet qe nuk e kane pranuar Kosoven nuk e kane lejuar nje gje te tille.
    Nuk ka asnje arsye per te besur se tani do jete ndryshe.
    Parlamentet e shumices se vendeve te BE-se qe nuk e kane njohur Kosoven perseri nuk do te lejojne marreveshje te tilla me Kosoven. E vetmja mundesi do te ishte njohja e Kosoves nga keto shtete ose ndryshimi i rregullave perkatese te BE-se.

Perndryshe, Studimi i Fizibilitetit dhe Marreveshja per Stabilizim Asociiim qe gjoja do te pasonte nuk jane asgje tjeter pervec instrument i radhes per ta qetesuar dhe mashtruar popullin e Kosoves. Pas disa muajsh, kur te qetesohet situata dhe te "harrohet" fusnota, do te thuhet e verteta se me Kosoven nuk do te kete marreveshje te tilla. E gjitha do te percillet me proaganda, ide dhe zbulime te kushteve te reja, te cilat kinse do te duhej te permbushen nga Kosovo etj...

Njekohesisht, disa muaj ose edhe vite kohe do te perfitohet me organizimin dhe mbajtjen e zgjedhjeve te ardhshme, te cilat me gjase do te fillojne ne vere ose ne vjeshte te 2012 dhe nuk do te perfundojne der ne fund te 2013. Me ndertimin e autostradave, me vizita te parendesishme te delegacioneve te BE-se per liberalizimin e vizave...

Vete gjenerata ime, ne ate kohe te viteve 88-89-90, ishte vec fillimi i krizes ne ish-Jugosllavi dhe te gjithe shmangshim sa kishim mundesi te mos fillonim se sherbyeri ne ushtrine Jugosllave. Prandaj edhe une u shmanga aq sa pata mundesi dhe perfundimisht u shmanga dhe fillova studimet ne Prishtine, pastaj filluan lufterat ne Slloveni, Kroaci dhe Bosnje dhe une fillova bash****sh te ndertonim ushtrine tone. Jo vetem ne familjen time, por cdo familje shqiptare qe ka percjelle djemte e vet ne ushtrine jugosllave, ka qene percjellje e ankthit, e frikes, e nje percjellje ne dicka te huaj, qe i dergonin bijte e tyre, pasi disa prej tyre ktheheshin me arkivole. Une per here te pare i kam sherbyer ushtrise se vendit tim, jam edhe bashkethemelues, uniformen e pare te UCK-se e kam veshur ne vjeshte te vitit 1996, sebashku me Kadri Veseli dhe me nje grup tjeter luftetaresh.

Duke komentuar protestën e Lëvizjes “Vetëvendosje”, lidhur me marrëveshjen e arritur për përfaqësimin e Kosovës në forumet rajonale, Dell, ka deklaruar se kjo lëvizje në shumë forma më tepër është në linjë me Serbinë, sesa me Kosovën.
    ””Vetëvendosje”, sikurse Boris Tadiqi, më tepër dëshiron ta shohë Shqipërinë e Madhe, sesa Kosovën e pavarur. Kjo për mua është shokuese”, ka theksuar diplomati amerikan.
    Dell, ka thënë se SHBA-ja përkrah idenë që tërë Ballkani Perëndimor një ditë të bëhet pjesë e Bashkimit Evropian dhe NATO-s, nëse për këtë vendosin vetë shtetet.
    Ai ka vlerësuar se marrëveshja për përfaqësimin rajonal të Kosovës është e dobishme për dy shtetet, por me të cilën, sipas tij, Prishtina ka fituar shumë.
    “Kosova, siç kam dëshirë të them unë, ishte e detyruar të mbështetet në burokratët rus të OKB-së, dhe tash ka të drejtë ta prezantojë veten si shtet i pavarur. Sovraniteti nuk ka lidhje me simbolet, flamujt”, ka theksuar Dell.

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Vete gjenerata ime, ne ate kohe te viteve 88-89-90, ishte vec fillimi i krizes ne ish-Jugosllavi dhe te gjithe shmangshim sa kishim mundesi te mos fillonim se sherbyeri ne ushtrine Jugosllave. Prandaj edhe une u shmanga aq sa pata mundesi dhe perfundimisht u shmanga dhe fillova studimet ne Prishtine, pastaj filluan lufterat ne Slloveni, Kroaci dhe Bosnje dhe une fillova bash****sh te ndertonim ushtrine tone. Jo vetem ne familjen time, por cdo familje shqiptare qe ka percjelle djemte e vet ne ushtrine jugosllave, ka qene percjellje e ankthit, e frikes, e nje percjellje ne dicka te huaj, qe i dergonin bijte e tyre, pasi disa prej tyre ktheheshin me arkivole. Une per here te pare i kam sherbyer ushtrise se vendit tim, jam edhe bashkethemelues, uniformen e pare te UCK-se e kam veshur ne vjeshte te vitit 1996, sebashku me Kadri Veseli dhe me nje grup tjeter luftetaresh.
    Po mir prishtina 2010,po tash ku je,qfar posti ke,pasi ti paske qen i pari,thaqi ka qen dikun i treti qe e ka vesh at uniform, ,kadria i dyti, ata e dim ku jan po ti ???
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

Kosova ka bërë hapin e parë drejt integrimit në Bashkimin Evropian, ka deklaruar të shtunën kryeministri Hashim Thaçi pas kthimit nga Brukseli.
    Ai ka thënë se vendimi i Këshillit të Ministrave për studimin e fizibilitetit për Kosovën si hapi i parë drejt Marrëveshjes për Stabilizim - Asociim është një sukses i madh për Kosovën, ndonëse ka pranuar se rruga deri tek anëtarësimi do të jetë mjaft e gjatë.
    “Ky është një sukses i Kosovës. Është një sukses i përbashkët i politikës kosov...

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Duke komentuar protestën e Lëvizjes “Vetëvendosje”, lidhur me marrëveshjen e arritur për përfaqësimin e Kosovës në forumet rajonale, Dell, ka deklaruar se kjo lëvizje në shumë forma më tepër është në linjë me Serbinë, sesa me Kosovën.
    ””Vetëvendosje”, sikurse Boris Tadiqi, më tepër dëshiron ta shohë Shqipërinë e Madhe, sesa Kosovën e pavarur. Kjo për mua është shokuese”, ka theksuar diplomati amerikan.
    Dell, ka thënë se SHBA-ja përkrah idenë që tërë Ballkani Perëndimor një ditë të bëhet pjesë e Bashkimit Evropian dhe NATO-s, nëse për këtë vendosin vetë shtetet.
    Ai ka vlerësuar se marrëveshja për përfaqësimin rajonal të Kosovës është e dobishme për dy shtetet, por me të cilën, sipas tij, Prishtina ka fituar shumë.
    “Kosova, siç kam dëshirë të them unë, ishte e detyruar të mbështetet në burokratët rus të OKB-së, dhe tash ka të drejtë ta prezantojë veten si shtet i pavarur. Sovraniteti nuk ka lidhje me simbolet, flamujt”, ka theksuar Dell.
    Po ti a kesaj po i beson a ?E thaci pse e ndrroi pra flmurin komtar me ate multi-kulti,e pse nuk e mbajti hymnin shqiptar ?
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

Kosova ka bërë hapin e parë drejt integrimit në Bashkimin Evropian, ka deklaruar të shtunën kryeministri Hashim Thaçi pas kthimit nga Brukseli.
    Ai ka thënë se vendimi i Këshillit të Ministrave për studimin e fizibilitetit për Kosovën si hapi i parë drejt Marrëveshjes për Stabilizim - Asociim është një sukses i madh për Kosovën, ndonëse ka pranuar se rruga deri tek anëtarësimi do të jetë mjaft e gjatë.
    “Ky është një sukses i Kosovës. Është një sukses i përbashkët i politikës kosov...

Citim Postuar më parë nga seleukeia Lexo Postimin
    Po ti a kesaj po i beson a ?E thaci pse e ndrroi pra flmurin komtar me ate multi-kulti,e pse nuk e mbajti hymnin shqiptar ?
    Po qfare rendesie ka flamuri me shtetin a..
    Kur Flamuri e simbolizon shtetin,,
    Flamuri kombetare mbetet gjithehere ne gjdo zemer shqiptari qe mendon shqipe dhe felt shqip,,
    A e dini ju se dy shtete me nje flamur nuk ben kunde ne bot a jo..
    Edhe a me mire eshte me ken dy vllezer a nje kete tregoma ti mu..
    dhe shikoje ende shqiperin ku e ke edhe pse qe 100 vjet eshte shtet i pavarur.

Thaçi, i lindur më 1968, iu bashkua kauzës për pavarësi teksa ishte student, dhe u shndërrua në njërin nga liderët kryesorë të lëvizjes protestuese të fillimit të viteve të 1990. Me intensifikimin e presionit serb, ai u largua për në Zvicër, ku studioi histori dhe marrëdhënie ndërkombëtare në Cyrih.

I kthyer në Kosovë si figurë kyçe e lëvizjes guerile, Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ai mori nofkën “Gjarpëri” për shkak të shkathtësive të tij të shmangies së policisë serbe. Ai mori pjesë në bisedimet e pasuksesshme të Rambujesë në vitin 1999 dhe pas luftës themeloi Partinë Demokratike të Kosovës, PDK si fraksioni kryesor i dalë nga radhët e UÇK-së.

Thaçi konsiderohet si njeri me aftësi mendjemprehta taktike, i aftë në manovrime të shkathëta drejt arritjes së qëllimeve të tij, gjersa mban ngushtë frerët e pushtetit. Pas fitores së PDK-së në zgjedhjet parlamentare më 17 nëntor 2007, Thaçi u zgjodh Kryeministër i Kosovës.

Më 17 shkurt 2008, në parlamentin e vendit, Thaçi shpalli Kosovën shtet të pavarur.

http://shqipmedia.com/portal/wp-cont...31d4-adad9.jpg

Zonja Klinton i ka rikujtuar kryeministrit Thaçi dhe gjithë popullit të Kosovës, se SHBA-të asnjëherë nuk do t’i sugjeronte Qeverisë së Kosovës të ndërmarrë veprime, të cilat do t’i dëmtonin interesat e shtetit të Kosovës dhe të qytetarëve të saj, në rrugën e integrimit të Republikës së Kosovës në institucionet evro-atlantike, thuhet në kumtesë të kryeministrisë.

Poashtu, sekretarja Klinton e uroi zotin Thaçi me rastin e katërvjetorit të Republikës së Kosovës dhe e përgëzoi për të arriturat gjatë këtyre viteve.

Faqja 50 prej 70 FillimFillim ... 40484950515260 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •