Close
Faqja 16 prej 70 FillimFillim ... 614151617182666 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 694
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Hyseni: Serbisë po i jepet e drejta e vetos për Kosovën

Prishtinë, 23 shkurt- Ish-ministri i Punëve të Jashtme, Skënder Hyseni, nuk beson se nënsekretari amerikan i Shtetit, Williams Burns, ka insistuar tek autoritetet qeveritare të pranojnë që Kosova të marrë pjesë në nisma rajonale me fusnotën ku shënohet edhe Rezoluta 1244. Thotë se qëndrimi i amerikanëve çdoherë ka qenë i qartë: nuk do të kërkojmë asnjëherë nga Kosova që të bëjë koncesione që e dëmtojnë pavarësinë e saj.

E pranimi i fusnotës në të cilën do të jepet shpjegimi se Kosova ende funksionon mbi bazën e kësaj rezolute të OKB-së, sipas tij, jo vetëm se do ta dëmtojë shtetësinë e Kosovës, por do t’i lëndojë edhe europarlamentarët e shumtë që kanë luftuar për ta hequr këtë referencë në çdo dokument dhe rezolutë që e ka nxjerrë Parlamenti Evropian për Kosovën. Hyseni, që aktualisht është anëtar i Komisionit parlamentar për Punë të Jashtme, nuk e përjashton mundësinë që pala vendëse të ketë pasur presione të jashtme për të pranuar një formulë të tillë përfaqësimi, por thotë se ato presione është dashur të evitohen me gjuhën e argumenteve.

Në intervistën për “Kohën Ditore”, ky deputet i LDK-së, jep edhe shembuj kur zyrtarët e Kosovës kanë ditur t’i bindin “miqtë ndërkombëtarë“, se jo gjithmonë ata kanë të drejtë. Sado paradoksale që mund të tingëllojë, ai thekson se dëmi që mund t’i shkaktohet Kosovës nga përfaqësimi me fusnotë, mund të evitohet vetëm në rast se Serbia nuk pranon ta nënshkruajë marrëveshjen në Bruksel. Pavarësisht deklarimeve të përfaqësuesit të BE-së në Kosovë, Samuel Zhbogar,se Kosova mund të hyjë shumë shpejt në marrëdhënie kontraktuale me BE-në, Hyseni nuk e beson një gjë të tillë. Thotë se për të fituar diçka të kësaj natyre, është dashur me kohë të vihen kushte. Ai më shumë druan se Kosova do të përshëndetet një herë e përgjithmonë me BE-në, në rast se Serbia ia del të bëhet anëtare e kësaj bashkësie.

Në radhë të parë, figurimi i fusnotës, përkatësisht i Rezolutës 1244 në fusnotë, do të shënojë fillimin e degradimit gradual të shtetësisë së Kosovës në rrafshin ndërkombëtar. Do t’ju marr një shembull. Në Parlamentin Evropian, grupi i përkrahësve të Pavarësisë së Kosovës ka qenë në luftë të përhershme me grupin e kundërshtarëve të pavarësisë rreth referencave që i janë bërë Rezolutës 1244 në të gjitha rezolutat dhe dokumentet evropiane. Dhe, grupi i përkrahësve ka arritur prore që ta evitojë referencën 1244 nga të gjitha rezolutat e PE-së. Tashti, si do ta ndiejnë veten ata eurodeputet të cilat duke argumentuar fuqishëm dhe me këmbëngulje Pavarësinë e Kosovës, janë përballur me deputetët spanjollë, grekë apo sllovakë, të cilët kanë insistuar që në çdo dokument për Kosovën të figurojë Rezoluta 1244.

Me këtë koncesion që bëhet me fusnotë de facto Serbisë po i njihet e drejta e vetos mbi çdo proces të anëtarësimit të Kosovës në institucionet ndërkombëtare. Në rast se Republika e Serbisë, pranohet në BE, para Kosovës, me këtë formulë, me këtë fusnotë, Republika e Kosovës le të përshëndetet me anëtarësimin në BE. Nuk do të arrijë kurrë. Asnjëherë nuk të bëhet anëtare e BE-së në rast se Serbia bëhet anëtare e BE-së me të drejta të plota para Kosovës. Gjithnjë do ta kushtëzojë Kosovën. Ju e dini se pranimi i vendeve të reja në BE-së sipas kartës së BE-së bëhet me konsensus. Dhe asnjëherë Serbia nuk do të japë pajtim që Kosova të bëhet anëtare e barabartë e BE-së, duke e pasur një fusnotë të tillë (intervista e plotë sot në “Kohën Ditore”).

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    39 deputetë kosovarë do të kërkojnë bashkimin Shqipëri-Kosovë

Kaosi dhe shqetësimi për pranimin nga ana e qeverisë e kërkesës së Serbisë dhe të disa vendeve të BE-së që emri i Kosovës të shoqërohet me rezolutën 1244, duket se po i shtyn një pjese deputetësh të Vetëvendosjes, PDK-së, AAK-së dhe LDK-së te shikojnë mundësinë e radikalizmit të qëndrimeve në Parlament.

Siç raportojnë disa portale duke i mbështetur në burime të tyre, një grup prej 12 deputetësh të katër partive kryesore pritet të kërkojnë në Kuvend bashkimin e Kosovës me Shqipërinë. Kërkesa e tyre pritet të përkrahet nga Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, i cili mund ta kalojë për shqyrtim në Kuvend.
    http://www.gazetatema.net/web/2012/0...qiperi-kosove/

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga Pika-Kufi.1-31 Lexo Postimin
    po nuk e di perse koke ba nervoz burr i botes
    po nimilion here ma mier po na bjan e na ka ra e ka me na ra
    me i ndegjue miqet tan amerikan sesa ju neper forume
    e isa putinin e albin-sokoloviqin
    po qka je kah flet se
    grat mos mujshi meu dal zot ju binaj neve e mos shaj e provoko burr
    se asnji ju te putinit e te albinit nuk muni me kan ma patriota se thaqi

fore te killta e pordh te ftofta jan keto fjalet boshe te juajat
    Zoteri, Une nuk t'u kam drejtuar ty, per fyrjet por iu kam bere ne adrese te Thaqe Çenefit dhe keshilltarve te tij.
    Albini,nuk eshte ne qeveri te çenefave por ne opozite dhe nuk i takoje taborrit politik te Albinit e ase te Isa Putinit por jam antar i PDK-se qe nga fillimi e deri me sot !!!!! Ti je nje njeri i pa edukate duke i etiketuar Albinin sikur me qene jo shqipetare kjo eshte edukata qe ti ke sulem dhe denigron kjo eshte ftyra e te pa ftyrit.Une kam nje respekte te veqante per Liburn Aliu

Gruan e kame perveti sepse i kam ***** ne formen e Katererit,

Une zoteri jam nje familje e gjere me Nipa dhe Mbesa afer 200 vota qe i ka marre Pdkeja nga ne tashe e mbase nuk do ti merreni
    Cili eshte Tradhtari sot ai qe na ktheu 12 vite mbrapa apo ata te opozites
    Prit kadale se PDK-ja dote ket fatin e sikur TMK-ja ku e ke sot
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pa_doreza2 : 23-02-2012 më 09:06
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-09-2011
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Zoteri, Une nuk t'u kam drejtuar ty, per fyrjet por iu kam bere ne adrese te Thaqe Çenefit dhe keshilltarve te tij.
    Albini,nuk eshte ne qeveri te çenefave por ne opozite dhe nuk i takoje taborrit politik te Albinit e ase te Isa Putinit por jam antar i PDK-se qe nga fillimi e deri me sot !!!!! Ti je nje njeri i pa edukate duke i etiketuar Albinin sikur me qene jo shqipetare kjo eshte edukata qe ti ke sulem dhe denigron kjo eshte ftyra e te pa ftyrit.Une kam nje respekte te veqante per Liburn Aliu

Gruan e kame perveti sepse i kam ***** ne formen e Katererit,

Une zoteri jam nje familje e gjere me Nipa dhe Mbesa afer 200 vota qe i ka marre Pdkeja nga ne tashe e mbase nuk do ti merreni
    Cili eshte Tradhtari sot ai qe na ktheu 12 vite mbrapa apo ata te opozites
    Prit kadale se PDK-ja dote ket fatin e sikur TMK-ja ku e ke sot
    nejse pak keq po na leishe per ato 200 vota veq hajri e daft
    kah ne thon si me marr nji pik uji ne deti koka kjo pun e votave tuaja

e une a jam i edukuar a jo
    besoi se ti se din hiq
    por boll kam qe prej lindjes e me bab e babgjysh i kam pas kunder shkaut

edhe une tash nuk e ndrroi mendjen leht si ti
    her me votue per pdk her per isa putinin her per albin sokoloviqin
    po shyqyr more burr qe na e pruni Thaqi ket mundesi e na e qliroi vendin e me votue na per kend te deshiroim

edhe tivoto burr kah te duesh

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-09-2011
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin

Shteti i Kosoves eshte shpalle me Kushtetuten e Republikes se Kosoves.

po harron se shtetin e shpalli
    Kuvendi ne shkurt 2008
    ndersa kushtetuten e miratoi kuvendi ne qershor te po ati viti

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-09-2011
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Pas përfundimit të bisedimeve “Vetëvendosje’ vendos për protesta

Lëvizja “Vetëvendosje” tha se në momentin e përfundimit të bisedimeve në Bruksel, do të vendos për datën e një proteste gjithë-popullore..
    ma qa do ta ndani mejdanin ju te vetfundosjes ne mes veti me kallash thika si heren e fundit
    apo me gur e vez

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    nejse pak keq po na leishe per ato 200 vota veq hajri e daft
    kah ne thon si me marr nji pik uji ne deti koka kjo pun e votave tuaja

e une a jam i edukuar a jo
    besoi se ti se din hiq
    por boll kam qe prej lindjes e me bab e babgjysh i kam pas kunder shkaut

edhe une tash nuk e ndrroi mendjen leht si ti
    her me votue per pdk her per isa putinin her per albin sokoloviqin
    po shyqyr more burr qe na e pruni Thaqi ket mundesi e na e qliroi vendin e me votue na per kend te deshiroim

edhe tivoto burr kah te duesh
    Lirin e sollen deshmoret qe rane per ket toke, e tashe pase katere vitesh shtete zemergjersia per t'ia mundesuare shkinise sa me pare me hy ne EU kjo eshte Tradhtia qe i behet keti shteti te ri, tradheti deshmorve te kombit tradhti Invalidve te luftes tradhti te atyre familjeve qe ende nuk e dine ku e kane familaret e tyre tradhti qe i beri Partise dhe shokeve te vete, pa e pyetur fare dhe pa u kosultuar me ta

Une dote kerkoj nga Opozita qe kete tredhti te kanalizoj ne gjykaten kushtetuse, per kete tredhti qe ja beri Çenefi thaqi Deklerates dhe kushtetutes se shtetite, parlamenti duhet te mlidht sa ma pare per kete sharllatan qe tashe mundohen me deklerate ta mbeshtjel ftyren e vete, Ani thote se nuk duhet ti kundershtojme ''Miqet'' tane po ku jane ata miqe qe 12 vite nuk ke na gjendje ta kontrolloj veriune e mitrovices .Po serbia ja vrau ushtaret e kforit dhe nuk do me ndie per EU prape Eu po mundohet te fuse ne gjirin e saje me ndihmen Çenef thaqit Pa ase edhe nje kushte sepse ky çenefi eshte mbi kushtetut mebi shtete i shkeli me te katerkambet

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    ma qa do ta ndani mejdanin ju te vetfundosjes ne mes veti me kallash thika si heren e fundit
    apo me gur e vez
    Jo po dihete kushe eshte vetfundose, Çenefi thaqi me gjithe Partin e tij

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-09-2011
    Postime
    516
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Jo po dihete kushe eshte vetfundose, Çenefi thaqi me gjithe Partin e tij
    a po e shef se veq fore e paski pas ju qe kinse e paski votue PDK-ne
    veq qe ishte partija ma e madhe
    e kini shpresue ku me dit qfar te mire do tu sjell tash PDK-ja
    se ju skini votue kurr per Çlirimtaret
    por per ata te cilet i shajn Çlirimtaret albini-sokoloviqi dhe isa putinin
    jau pashi hajrin

po perse po e shan tash Thaqin
    kur te gjith po e shofum se me ket propozim ja ka ftof serbis
    dhe faktikisht
    nese e pranon serbija ket propozim te Thaqit ajo
    veq e pranoio shtetin e kosoves
    -----------------------------------------------

Judah: Kompromisi, zgjuarsi politike e Thaçit

Njohësi i shquar britanik i Ballkanit, Tim Judah ka thënë se pala e Kosovës është duke treguar zgjuarsi politike duke bërë kompromis me Rezolutën 1244, e cila sipas tij, është e vdekur. Ai ka theksuar zgjuarsia politike është kur në politikë arrin të bësh kompromise me rezolutën 1244. “Thaçi, duke e futur në fusnotë një rezolutë të vdekur, po ia mundëson Kosovës marrjen pjesë në nismat rajonale dhe po ia hap dyert për të vendosur marrëdhënie kontraktuale me Bashkimin Evropian”, ka shtuar Judah.

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Shqiptaret ne pergjithesi Kosoven Amerikanet jan tu e ba Izraelin e dyte te parin ne ballkane. Politika eshte si loje Shahu.

Faqja 16 prej 70 FillimFillim ... 614151617182666 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •