Ckemi forumi!
Une jam nje antar i ri ne kete forum dhe shpresoj tia kaloj mire sebashku!
Arsyea pse po iu shkruja eshte se tani une jam ne vit te fundit gjimnaz dhe kam perpara provimet e Matures. Ne programet orientuese na eshte dhene lista me veprat e mundshme qe mund te bien ne provim dhe ato jan rreth dyzet. Duke llogaritur qe duhet te pergatitem edhe per provimet e tjera koha nuk eshte e mjaftueshme. Do t'iu lutesha qe nqs i keni lexuar veprat qe une do publikoj me poshte, i keni lexuar te me beni nje permbledhje te vepres per ca ben fjale dhe ndonje detaj tjeter. Faleminderit!
Poezi
Epi i Gilgameshit, Homeri “Iliada”, Populli “Këngë të epikës legjendare shqiptare”, N. Frashëri
“Lulet e verës”, De Rada “Këngët e Milosaos”, Bajron “Cajld Harold”, N. Frashëri” Histori e
Skënderbeut”, Fishta “Mrizi i zanave”, Pushkin “Eugen Onjegin”, Poradeci “Lirika”, Migjeni
“Vargjet e lira”, Camaj “Palimpsest”, I. Kadare “Ca pika shiu ranë mbi qelq”, Uitman “Fije
bari”, Bodler “Lulet e së keqes”.
Prozë
Servantes “Don Kishoti”, Barleti “Historia e Skënderbeut”, Hygo “Katedralja e Parisit”, Pashko
Vasa “Bardha e Temalit”, Balzak “Evgjeni Grande”, “Xha Gorio”, P. Marko “Qyteti i fundit”,
Kadare “Kështjella”/“Gjenerali i ushtrisë së vdekur”, K. Trebeshina “Kënga shqiptare”, Kamy “I
huaji”, Markes “100 vjet vetmi”, E. Koliqi “Vepra”, Camaj “Karpa”, Kasem Trebeshina “Odin
Mondvalsen”.
Dramë
Eskili “Prometeu”, Shekspir “Romeo dhe Zhuljeta”, Shekspir “Nata e dymbëdhjetë”, Molier
“Mizantropi”, Shekspir “Mbreti Lir”/ “Makbeth”/ “Hamleti”, Ibsen “Shtëpi kukulle”/”Armiku i
popullit”, Çajupi “14 vjeç dhëndër”, Fishta “Jerina ose mbretëresha e luleve”, Miler “Pamje nga
Ura”, E. Haxhiademi ”Abeli”, Noli “Izraelitë dhe filistinë ”, A. Pashku “Drama”.
Krijoni Kontakt