Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    Mirë se vini në Harlan Maska e FreeByrd
    Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023

"Pse e keni vrarë prindërit e mi" - një Luaj rreth Kosovës për një audiencë amerikane

"Unë e shoh këtë si versionin tonë të Ditari i Anne Frank-së," tha shkrimtari / drejtori Roko Markolovic.

Historia e vërtetë shpaloset bezdisshëm në një qytet të vogël kosovare në prill 1999. Si bie nata, një familje ulur në verandë e tyre ankohen konfliktit përshkallëzuar dhe numri i saj në fshatrat përreth.

Së shpejti, lufta vjen në pragun e tyre. Në mes të të gjitha është e 9-vjeçare Egzona vjetër.....

http://www.nydailynews.com/new-york/...icle-1.1008775
    Ndryshuar për herë të fundit nga FreeByrd : 20-01-2012 më 02:03
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Po shpresojme qe t'a kene pasqyruar luften ne driten e duhur, regjisori qenka serb nga emri dhe artikulli thote qe filmi mbart pyetjen 'pse ndodhi kjo lufte' e qe askush s'e di.....ne e dime mire cfare po ndodhte - e perhershmja, e filmi duhet te pasqyroje kete, nese don te tregoje te verteten.....

Citim Postuar më parë nga FreeByrd Lexo Postimin
    "Unë e shoh këtë si versionin tonë të Ditari i Anne Frank-së," tha shkrimtari / drejtori Roko Markolovic.

Historia e vërtetë shpaloset bezdisshëm në një qytet të vogël kosovare në prill 1999. Si bie nata, një familje ulur në verandë e tyre ankohen konfliktit përshkallëzuar dhe numri i saj në fshatrat përreth.

Së shpejti, lufta vjen në pragun e tyre. Në mes të të gjitha është e 9-vjeçare Egzona vjetër.....

http://www.nydailynews.com/new-york/...icle-1.1008775
    a me googletranslater e ke përkthyer, a?
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 20-01-2012 më 21:53
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Po shpresojme qe t'a kene pasqyruar luften ne driten e duhur, regjisori qenka serb nga emri dhe artikulli thote qe filmi mbart pyetjen 'pse ndodhi kjo lufte' e qe askush s'e di.....ne e dime mire cfare po ndodhte - e perhershmja, e filmi duhet te pasqyroje kete, nese don te tregoje te verteten.....
    His name sounds Slavic, but the director is an Albanian whose family immigrated from Montenegro. Balkan history reveals to us in the border country some Albanian tribes eventually became Montenegrins. The same story applies to the Montenegrins. For centuries blood feuds caused Albanians and Montenegrins to find refuge within tribes of each other. Finally, even Skanderbeg's mother has a Slavic name because she was a Slav.

Emri i tij tingëllon sllave, por drejtori është një shqiptar familja e të cilit emigroi nga Mali i Zi. Historia e Ballkanit zbulon për ne në vendin e kufirit disa fise shqiptare përfundimisht u bë malazezëve. Historia e njëjta vlen edhe për malazezët. Për shekuj me radhë gjakmarrjes shkaktuar shqiptarëve dhe malazezëve për të gjetur strehë në fiset e njëri-tjetrit. Së fundi, edhe nëna e Skënderbeut ka një emër sllav, sepse ajo ishte një sllave.
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    Citim Postuar më parë nga projekti21_dk Lexo Postimin
    a me googletranslater e ke përkthyer, a?
    Google Translate përkthehet në "ndonjëherë tmerrshme"

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    FreeByrd, what I was meaning was that I hope they give the truth about that war, as in the article they seem to say that the film reflects the question 'why did it happen' and that nobody knows that, and we albanians know well what's been happening and for once the world was seeing 'live' what we've been suffering for centuries......

Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    FreeByrd, what I was meaning was that I hope they give the truth about that war, as in the article they seem to say that the film reflects the question 'why did it happen' and that nobody knows that, and we albanians know well what's been happening and for once the world was seeing 'live' what we've been suffering for centuries......
    My mistake....or Google Translate's mistake.

There are Americans that don't really understand why it happened. They'are not aware of the powerful deadly mania of the Serbs to reestablish the Serbian Empire of Stephen Dusan so they can return to their so called days of glory. This delusion involved wholesale relentless ethnic cleansing of Kosova as in Bosnia. i hope Americans are aware of the bigotry and brutality that fueled the war crimes committed by the Serbs against unarmed men, women and children in Kosova. All that murder and mayhem was done in the name of Serbian nationalism and dreams of Empire.

The mad dog nationalism and hatred that motivated the Serbs to spread terror and shoot down Albanians in Kosova is the same nationalism of the Serbian Black Hand Terrorists that shot down Archduke Franz Ferdinand in 1914 triggering the blood bath of World War I that eventually morphed into the horror of the Holocaust and millions of deaths in World War II.

Serbian nationalism and Empire:
    Their dream.
    Our nightmare.

__________________________________________________ ___

Gabimi im .... apo gabim Google Translate-së.

Nuk janë amerikanët që nuk e kuptojnë të vërtetë përse ndodhi. They'are jo të vetëdijshëm për mania fuqishëm vdekjeprurëse e serbëve për të rivendosur të Perandorisë serbe të Stefan Dushan në mënyrë që ata mund të kthehen në ditët e tyre të quajtur në mënyrë të lavdisë. Ky mashtrim i pamëshirshëm përfshirë spastrimin etnik shumicë të Kosovës si në Bosnje. Unë shpresoj se amerikanët janë të vetëdijshëm për fanatizëm dhe brutaliteti që ka nxitur krime të luftës të kryera nga serbët kundër burrave të paarmatosur, gra dhe fëmijë në Kosovë. E gjithë kjo vrasje dhe sakatim u bë në emër të nacionalizmit serb dhe ëndrrat e Perandorisë.

Nacionalizmi i çmendur qen dhe urrejtjes që motivuar serbët për të përhapur terrorin dhe xhiruar poshtë shqiptarët në Kosovë është nacionalizmi i njëjtë i terroristëve Black Hand serbe që qëlluan arkidukën Franc Ferdinand në 1914 duke shkaktuar dush gjakun e Luftës së Parë Botërore që morphed përfundimisht në tmerrin e Holokaustit dhe miliona vdekje në Luftën e Dytë Botërore.

Serbe nacionalizmit dhe Perandorisë:
    Ëndrra e tyre.
    Makth tona.

Terroriste serbe Gavrilo Princip shkakton Luftërave Botërore
    Ndryshuar për herë të fundit nga FreeByrd : 21-01-2012 më 12:32

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    FreeByrd, you're an american who gets it, and thanks God enough of you do, because if not, who knows what the ending would have been.......

Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    FreeByrd, you're an american who gets it, and thanks God enough of you do, because if not, who knows what the ending would have been.......
    The high water mark of the Clinton Presidency was sending our jets to aid the Albanians fighting for survival in Kosova against the Serb military and paramilitary forces.

This is one time in American history we can be proud of using our military and technological advantage for a good cause.

Pika më e lartë të Presidencës Clinton ishte duke dërguar avionë tonë për të ndihmuar shqiptarët luftojnë për mbijetesë në Kosovë kundër ushtrisë serbe dhe forcave paraushtarake.

Kjo është një kohë në historinë amerikane, ne mund të jemi krenarë e përdorimit avantazhin tonë ushtarake dhe teknologjike për një arsye të mirë.

Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    If you looking for a portal to view love and relationships in the tight knit Bronx Albanian community, this is it. Director Roko Markolovic along with his crew of actors definitely created a milestone film for the Albanian and non Albanians community to enjoy....

Nëse jeni duke kërkuar për një portal për të parë dashurinë dhe marrëdhëniet në komunitet thur ngushtë Bronx shqiptare, kjo është ajo. Drejtori Roko Markolovic së bashku me ekipin e tij të aktorëve patjetër të krijuar një film moment historik për shqiptarë dhe jo shqiptarë të komunitetit për të shijuar ....

http://boogiedowner.blogspot.com/201...y-destiny.html

http://www.youtube.com/watch?v=HcxbOg1Obaw

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •