Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 35
    ►ⓣⓘ®ⓞɳ©◄™ Maska e [PaRTiZoNi]
    Anëtarësuar
    19-02-2009
    Vendndodhja
    ▬►ⓋⓛⓅ◄▬
    Postime
    2,531
    60% qekan pak , kam njoft vetë 1 infermier te X spital shtetror me diplomë veterineri punonte infermier në spital.
    Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    T'ju them vetem nje rast te infermierve ne shqiperi, qe fatkeqsisht i ka ndodhur nje te afermit tim. Pasi shkoj ne spital me makinen e tij sepse ambulanca perkohesisht ishte " e zene", per te ngjitur shkallet e spitalit i kerkuan infermierve te hapnin barrelen sepse kishte tere ato shkalle, dhe infermieret iu pergjigjen: nuk punon barrela, eshte e prishur! Nderkohe qe ne te vertete barrela ishte e re fare, por nuk dinin idjotat qe duhej shtypur nje buton per t'a hapur. Kishin provuar t'a hapnin me duar e me force, por pa rezultat!

Ja injoranca jone, deri ne ç'pike ka arritur!!
    Nuk eshte vetem mos dija por edhe mos humanizmi i disa kafsheve qe e mbajne veten per infermiere.

Mua me ka ndodhur me nje pjestar te familjes , qe fatkeqesisht u ndodha une aty .
    Mamaja ime mi kishte lene leket e gatshme per cdo doktor dhe infermier qe hynte , ishte radha e serumit , nje tragjedi +komedi , pasi me pa nga koka deri te kembet ma la serumin ne dore qe ta veje une pasi e priste nje '' rast urgjent'' . Mu desh ta gjumoja deri tek gjysma e koridorit dhe ja zbaraza te gjithe leket qe kisha ne xhep .

Nuk e ke iden sa e sjellshme dhe sa me ''profezionisem'' punoi , tmerr !!
    Jeto sot se neser nuk i dihet

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Nuk eshte vetem mos dija por edhe mos humanizmi i disa kafsheve qe e mbajne veten per infermiere.

Mua me ka ndodhur me nje pjestar te familjes , qe fatkeqesisht u ndodha une aty .
    Mamaja ime mi kishte lene leket e gatshme per cdo doktor dhe infermier qe hynte , ishte radha e serumit , nje tragjedi +komedi , pasi me pa nga koka deri te kembet ma la serumin ne dore qe ta veje une pasi e priste nje '' rast urgjent'' . Mu desh ta gjumoja deri tek gjysma e koridorit dhe ja zbaraza te gjithe leket qe kisha ne xhep .

Mua me ka bere pershtypje qe ne pergjithesi inf. vinin ne pune me taka dy pellembe dhe me tualet te pa pare .... thua se vinin per te aktruar ne filma me biiip... dhe jo per pune..
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar Maska e Tipiku
    Anëtarësuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Nje artikull me 1 tufe pallavrash pa vlere.
    Rezultati i nje testi ,apo provimi nuk reflekton
    bagazhin e vertete
    te njohurive qe ka nje student
    i mjekesise apo farmakut.
    Edhe nqs dikush del ne test 100%
    i sakte ne pergjigje,kjo nuk eshte
    nje tregues qe garanton qe studenti
    e njef komplet materialin 100 %,me fjale te tjera
    nuk garanton qe studenti i din te gjitha.
    ===
    Studentet/mjeke/infermiere
    dhe ato qe punojne ne spitale/klinika
    gjithmone mbajne ne vendet e punes
    databaza ne PC per simptomat/ilacet/kurat/diagnozat
    per reference dhe gjithmone mbeshteten
    ne keto referneca per raste percaktimi
    diagnoze dhe dhenie kurash.
    Plus kesaj perdoren aplikacione portable
    ne Iphone/android qe e lehtesojne
    shume punen e farmacistit/infermierit dhe mjekut.

Njohja e mire e profesionit nuk do te thote qe
    te mbash mend cdo gje,ta kesh ne tru
    everything.Ja perse jane memorjet ne kompjuter,
    Ja perse jane databazat dhe pajisjet tablet portabel
    qe ruajne nje sasi gjigande informacioni,per tu bere akses ne sekonde
    dhe marre pergjigje per nje diagnoze/simptome ne sekonde.Thjesht dhe shpejt.
    E njejta gje edhe me farmakun,formulat ruhen ne databaza,libra qe i ben
    akses ne kompjuter/ ose pajisje tablet android dhe te mbaron pune.
    Eshte e pamundur te ruash ne tru te gjitha formulat nga fakulteti.
    Asimilimi i materialit mesimor nuk presupozon qe ta mbash mend ne kujtese te gjithin dhe per gjithe kohen.Rendesi ka te kuptohet mire.

Me pake Fjale ti thu ti blejm gjithe mjekve edhe infermiereve Iphone LOL

Stjerner er dom som lyser i Mørke

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga EDLIN Lexo Postimin
    Mua me ka bere pershtypje qe ne pergjithesi inf. vinin ne pune me taka dy pellembe dhe me tualet te pa pare .... thua se vinin per te aktruar ne filma me biiip... dhe jo per pune..

Epo te rrishe gjithe diten tek klubi i spitalit sesa ne vendin e punes , normal qe nuk ke kohe ti ndrrosh kepucet .
    Kemi mjeke dhe infermiere te afte ( nuk jane te gjithe brryl , pavarsisht ketij 60% ) , por ju mungon dicka shume e rendesishme qe eshte paresore ne profesionin e tyre *HUMANIZMI* .

Ci duan filmat me biiip ku minieren e arit e kane para syve.
    Sido qe te ndryshoin kohet dhe politikat njerez qe kane nevoje per ndihm mjeksore do kete gjithmon :-)
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    E vertet kjo. Me kujtohet njera qe kishte vajt per te lind e shkreta .Nga fshatrat e larget dhe familja nuk mund te vinte dot perdite ta shikonte e ta ndihmonte me leke. As nuk i hidhnin syte asaj ta shikonin ishte aty apo jo, jo me shume. 2te tjerave qe u jepnin leket dhe uturakun ju'a sillnin ne krevat dhe i mbanin hopaa.. Dhe keto i pashe vetem ne nje vizite te shkurter qe bera te nje njeriu im ne spital. E tmerrshme! Kaq hapur!

Benseven eshte e vertet qe ne Shqiperi mbizoteron akoma te mesuarit mekanik. Te mbash mend permendsh nje liber filozofik, formula, apo te dish permendsh te gjitha nenet e kushtetutes per te kaluar dhe kur nuk vazhdon per avokati, vetem ne Shqiperi ndodhin, LOL.
    Feelings change - memories don't.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    E vertet kjo. Me kujtohet njera qe kishte vajt per te lind e shkreta .Nga fshatrat e larget dhe familja nuk mund te vinte dot perdite ta shikonte e ta ndihmonte me leke. As nuk i hidhnin syte asaj ta shikonin ishte aty apo jo, jo me shume. 2te tjerave qe u jepnin leket dhe uturakun ju'a sillnin ne krevat dhe i mbanin hopaa.. Dhe keto i pashe vetem ne nje vizite te shkurter qe bera te nje njeriu im ne spital. E tmerrshme! Kaq hapur!

Benseven eshte e vertet qe ne Shqiperi mbizoteron akoma te mesuarit mekanik. Te mbash mend permendsh nje liber filozofik, formula, apo te dish permendsh te gjitha nenet e kushtetutes per te kaluar dhe kur nuk vazhdon per avokati, vetem ne Shqiperi ndodhin, LOL.
    mia @ NE SHQ nuk mbizoteron te mesuari mekanik por PARAJA .

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    vishen infermierat si .ku,rva
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    mia @ NE SHQ nuk mbizoteron te mesuari mekanik por PARAJA .
    Paraja mund te vije dhe si rezultat i kesaj metode mesimdhenie. Nx preferojne me mire te paguajne se te memorizojne tere librin. Dembelosen pa filluar. Une i kam provuar te dyja. Ne Shqiperi fhe USA dhe shikoj qe nx jane me re interesuar kur te mesuarit nuk eshte mekanik. Nuk luftojne per te kaluar si ne Shqiperi, por per note.
    Feelings change - memories don't.

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    E kane fajin studentet dhe pedagoget..
    E kane fajin pacientet dhe personeli mjekesor...
    E ka fajin mentaliteti.. te gjithe ne jemi fajtore
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •