Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2012
    Postime
    2

Provimi i maturës në Letërsi

Ckemi forumi!
    Une jam nje antar i ri ne kete forum dhe shpresoj tia kaloj mire sebashku!
    Arsyea pse po iu shkruja eshte se tani une jam ne vit te fundit gjimnaz dhe kam perpara provimet e Matures. Ne programet orientuese na eshte dhene lista me veprat e mundshme qe mund te bien ne provim dhe ato jan rreth dyzet. Duke llogaritur qe duhet te pergatitem edhe per provimet e tjera koha nuk eshte e mjaftueshme. Do t'iu lutesha qe nqs i keni lexuar veprat qe une do publikoj me poshte, i keni lexuar te me beni nje permbledhje te vepres per ca ben fjale dhe ndonje detaj tjeter. Faleminderit!

Poezi
    Epi i Gilgameshit, Homeri “Iliada”, Populli “Këngë të epikës legjendare shqiptare”, N. Frashëri
    “Lulet e verës”, De Rada “Këngët e Milosaos”, Bajron “Cajld Harold”, N. Frashëri” Histori e
    Skënderbeut”, Fishta “Mrizi i zanave”, Pushkin “Eugen Onjegin”, Poradeci “Lirika”, Migjeni
    “Vargjet e lira”, Camaj “Palimpsest”, I. Kadare “Ca pika shiu ranë mbi qelq”, Uitman “Fije
    bari”, Bodler “Lulet e së keqes”.
    Prozë
    Servantes “Don Kishoti”, Barleti “Historia e Skënderbeut”, Hygo “Katedralja e Parisit”, Pashko
    Vasa “Bardha e Temalit”, Balzak “Evgjeni Grande”, “Xha Gorio”, P. Marko “Qyteti i fundit”,
    Kadare “Kështjella”/“Gjenerali i ushtrisë së vdekur”, K. Trebeshina “Kënga shqiptare”, Kamy “I
    huaji”, Markes “100 vjet vetmi”, E. Koliqi “Vepra”, Camaj “Karpa”, Kasem Trebeshina “Odin
    Mondvalsen”.
    Dramë
    Eskili “Prometeu”, Shekspir “Romeo dhe Zhuljeta”, Shekspir “Nata e dymbëdhjetë”, Molier
    “Mizantropi”, Shekspir “Mbreti Lir”/ “Makbeth”/ “Hamleti”, Ibsen “Shtëpi kukulle”/”Armiku i
    popullit”, Çajupi “14 vjeç dhëndër”, Fishta “Jerina ose mbretëresha e luleve”, Miler “Pamje nga
    Ura”, E. Haxhiademi ”Abeli”, Noli “Izraelitë dhe filistinë ”, A. Pashku “Drama”.

Normalisht një pjesë goxha të mirë të përmbledhjeve dhe analizave të veprave duhet ti japi zyshja që të bën Letërsinë nëpër ato orët e konsultimit.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Futu ne gugell dhe fut ne kerkim
    Lulet e verës De Rada (emrin e librit dhe autorin)
    (Provoje te futesh titullin dhe autorin edhe te wikipedia mund te dale nje faqe material ne anglisht).
    Te rezultatet e faqes se pare do gjesh websajt me nje faqe permbledhje tekst
    per lulet e veres,per cfare ben fjale.
    Keshtu vazhdon edhe me titujt e tjere.
    40 vepra=40 faqe i lexon per 3 ore + 1 ore kerkimi ne googel=
    4 ore total.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    po ti per kater vjet duhet ti kesh lexu vete lol se en msim i ke pas oj zorra qorre lol
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •