Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 45
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga bili99 Lexo Postimin
    Maqedonia? sigurisht, as qe duhet te egzistoje si shtet ose se paku Maqedonia Perendimore nuk duhet te jete pjese e nje shteti qe eshte sot,duhet ti bashkohet trungut vet shqiptar,nje dite me pare nje dite me mire!

Ai z.Qosja, e ka hapur gojen shume moti por ne as ndegjojme dhe as lexojme, mund ta shihni cdo dite ne jeten tone te perditshme si shqiptar, sa veta ketu qe nuk kane lexuar as historine kombetare dhe nuk kane mesuar as historine e kohes qe e kane jetuar dhe turrevrap japin ligjerata mesimi mesuesve te kombit osjes,Kadarese dhe te tjereve si dy intelektualet ne fjale( kuptohet se nuk jane te pagabueshem por injoranca jone eshte e pakufishme)
    Tek ne nuk ka nxenes por vetem mesues, tek ne ka vetem komandanta dhe jo ushtare.
    Ne vitet e vona 80ta perpara se te prishet ish Jugosllavia , akademik Qosja e shpalosi programin qe i perfshinte te gjithe shqiptaret ne ish Yu ,te perfshihen ne nje republike nese do te shkatrrohej Jugosllavia dhe do te behej nje rezistence nderkombtare per ndryshim kufinjesh...Ishte dere e hapur edhe bashkimi gjithshqiptar nese do te merrnin kahje tjeter zhvillimet politike ne rajon dhe ne bote....U be edhe fejton ne "Zeri" te athershem.....Ishte kohe opcionesh kombetare,athere sa doli ne skene LDK si parti-levizje euforike dhe me opcionin Kosova republike ne kufinjte egzistues,si opcion i arsyeshem per kohen dhe rrethanat se paku keshtu i perceptuar nga I.Rugova dhe ata qe e rrethonin...Me krijimin e LDK shqiptaret jashta Kosoves as u perfillen dhe as i pyeti kush per asnje gje ...Une e di nga dora e pare,kam qene ne Kosove gati 10 vite ne ate kohe...Ne u urdheruam per nje gje te vetme,qe te heshtnim dhe mos te turbullonim imazhin pozitiv ne ngritje per ceshtjen e Kosoves. Ne beme ate qe duhej per kohen, ate qe kerkuan vellezrit e medhenje,dhe ate si ne vend ashtu edhe kah ishim neper botepor tash valle do mbesim ne pergjithmon qengji i sakrifikuar ne themel te keshtjelles klombetare?
    Pasi u be Kosova shtet,disa harruan detyrimet dhe premtimet,disa harruan amanetet dhe disa edhe me te mjere harruan idenditetin e tyre shqiptar!
    Bashkimi eshte i domosdoshem dhe ne mos nga pjekuria dhe qytetrimi njerezor dhe kombetar ,duhet ta bejme per egoizem , per clirim dhe shpetim te perjetshem vetjak,kjo mbase do tu mbushe mendjen shqiptareve"te jeshe bashke me mua ti ke hajr dhe jo une" ne kete stil ndoshta do ta kuptojne me se miri dhe do ti rreken punes per bashkim.
    fundi fundit nuk ka thene kot Nietzsche:
    "Egoizmi eshte njesia themelore e nje shpirti fisnik"( interpretoni kete thenje si te doni)
    Pra le ta bejme bashkimin nga dashuria per liri siguri ,mbijetese ,zhvillim dhe perparim per vetveten tone,per veteqenje dhe per vetrespekt!

me nderime,
    bili99
    shume fjale me vend ; i vetmi postim i qarte dhe mjaft domethenes ;

percarja nder shqiptare ne te gjitha fushat eshte nje fenomen i njohur prej shume kohesh dhe fatkeqesisht ende nuk kemi mesuar nga gabimet tona , dhe derisa nuk do solidarizohemi dhe bashkohemi nen nje qellim te vetem kombetar , perseri do i vuajme pasojat .

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Mendoni ju se Serbija do pushoj me kaq ...une apsolutikisht nuk e besoi.
    Une per opsionin veri me serb ose Luginen me shqiptar une do percaktohesha per Luginen me shqiptar, pasi ata jon njerzit tan.Sa per token esht e shqiptarve edhe ne veri edhe ne lugin .Kure tjert nuk na pysin behet si ata duan, mbase ne spatem qellim fisnik ndaj atdheut
    .Aty ku une druaj.... frika ime eshtë se po humbum veriun e po mbetemi me nji jug jo stabil, dhe po mbetemi edhe pa Presheven dhe Luginen ne pergjithsi.E kom then me heret se Thaqi se di ku i bie Lugina e as bashksia nderkombetare.Ne su bem faktor qe te degjohet zeri yne prandaj dipllomacit evro- amerikane sjellin projekte e propozime sa per ta heq qafesh problemin qe vet e krijuan .

I nderuar po behen eksperimente me shoqrin shqiptare si bejn mjeket me gaforre, eksperienc me brisk mbi qeshtje kirurgjiale,apo thjesht operacione se a mund shoqria te jetoj pa zemer siq smund te jetoi individi,

Se ve ne dyshim qellimin tuaj e mir qe trajtoni, por nuk do thot se qellimi juaj edhe pse i dhembshem do qetsonte shpirtin e trazuar te serbve te etur per teritore te huaja.

shoku po u be shkembim territori
    behet me marreveshje nderkembetare

ku 2-3 superfuqi behen garant

dhe kalon ne okb e me radhe

pra asnjera pale se hap gojen me pas

mjaft bere si

patriot

se sipas jush te mbajme nje pjese me serbe

dhe te leme nje pjese me shqipetare serbise

dhe te mos kemi te drejte
    bashkimi shqiperi kosove e me radhe

ku eshte patriotizmi jot ketu

i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anëtarësuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Një “lagje” e lulëzuar shqiptare i shërben Ballkanit

DAVID PHILLIPS

Joshja e anëtarësimit në NATO dhe në Bashkimin Europian është një nxitje e fuqishme për reformat, sundimin e ligjit dhe prosperitetin ekonomik. Kontakti tregtar, kulturor dhe mes njerëzve krijon një rrjetë të interesave të përbashkëta, duke vepruar si një alternativë për konfrontimin. Por, perspektiva europiane sot është më shumë aspiratë se sa realiste.

Kriza e eurozonës i ka ndryshuar llogaritjet e vendeve të Ballkanit që aspirojnë për anëtarësim në BE. Udhëheqësit europianë tani gjithashtu po marrin një qëndrim ndryshe ndaj zgjerimit të BE-së. Ata duan të sistemojnë shtëpitë e tyre në fillim përpara se të ngrenë një tendë më të madhe. Me Europën në rrëmujë dhe levat e SHBA-ve të kufizuara nga burimet e pakta, bashkësia ndërkombëtare ka nevojë për një qëndrim të ri.

Unë e quaj këtë qëndrim të ri “lagjja shqiptare”. Kjo është e bazuar në pranimin se grupet kanë afinitete natyrore, duke pasqyruar historinë e tyre të përbashkët, kulturën, dhe marrëdhëniet tregtare.

Duke lejuar afinitetet organike që të lulëzojë, krijohet veprimi si një valvul sigurie, duke i lejuar grupeve të nxjerrin energjinë. Frustrimet natyrisht lindin kur aspiratat prishen nga politikat gjeografike apo irredentiste. Strategjia për stabilizimin e Ballkanit duhet të jetë me shumë aspekte. Nxitja e lagjes shqiptare duhet të ndodhë së bashku me përpjekjet për të promovuar qeverisjen e mirë dhe sundimin e ligjit brenda shteteve ekzistuese.

Lagjja shqiptare është më shumë se një territor që përfshin Shqipërinë, Kosovën, dhe pjesë të Maqedonisë, Malit të Zi, Greqisë dhe Serbisë. Është një komunitet me vlera të përbashkëta të bazuara në një angazhim për demokraci, të drejtat e njeriut dhe tregjet e lira. Si e tillë, fqinjësia shqiptare është krejtësisht europiane dhe në një linjë me interesat amerikane.

Bashkimi i interesave ndërkufitare midis shqiptarëve tashmë është duke u zhvilluar. Lidhjet e familjeve, klaneve dhe të biznesit janë struktura e shoqërisë shqiptare. Kontakti legjitim komercial përqendrohet në tregtinë ndërkufitare të prodhimit vendor dhe blegtorisë.

Autostrada shqiptare, A1, është një projekt historik. Me një kosto prej më shumë se një miliard euro, kjo autostradë me katër korsi do të zvogëlojë kohën e udhëtimit nga Tirana për në Prishtinë nga gjashtë orë, në dy, duke mundësuar lëvizje me më efikasitet të mallrave dhe njerëzve.

Biznesit gjithashtu kërkon furnizim të parashikueshëm dhe të besueshëm me energji. Zhbërja e kompanisë së energjisë, KESH-it, në Shqipëri çoi në një marrëveshje që lidh sistemin e rrjetit të saj të shërbimeve me atë të Kosovës.
    Azhornimi i rrjetit rajonal të shpërndarjes do të jetë një ndihmë për zhvilluesit e hidroenergjisë dhe të prodhuesve të tjerë të vegjël të energjisë.

Teknologjia është gjithashtu e rëndësishme për lidhjen. Të rinjtë Tech-tru bashkëveprojnë nëpërmjet rrjeteve sociale dhe pajisje të tjera komunikimi dore, si telefonat celular, BlackBerry, dhe I-pad. Universitetet në gjuhën shqipe gjithnjë e më shumë ndajnë kurrikula dhe tekste. Dhe ka një numër në rritje të shkëmbimeve të trupave pedagogjikë dhe studentëve.

Diplomatët mund të ndiejnë një shqetësim refleksiv në lidhje me konceptin e solidaritetit etnik. Jo vetëm mund grumbullojë interesat e grupit, të keqkuptohet si një pikë-stop në rrugën drejt pavarësisë.
    Solidariteti etnik të kujton projektin e Sllobodan Millosheviçit për të krijuar një shtet serb “më të madh” etnikisht të pastër. Në vitet 1990, ndarja etnike e Jugosllavisë ishte përgjegjëse për vdekjen e qindra e mijëra vetëve dhe zhvendosjen e miliona të tjerëve.

Diplomatët do të duhet të mendojnë jashtë kutisë për të njohur se lagjja shqiptare është në fakt një alternativë për ndarjen etnike. Ajo merr një botëkuptim të sofistikuar për të vlerësuar se duke mundësuar kontaktin ndërkufitar, bazuar të ngjashmëritë historike dhe organike, mund të forcohen strukturat ekzistuese shtetërore.

Si një ndryshim paradigmë në marrëdhëniet midis kombeve të Ballkanit, arsyetimi dhe mekanika e kuptimit të fqinjësisë shqiptare kërkon studim dhe dialog. Një konferencë mbi lagjen shqiptare do të sjellë së bashku studiues, mendimtarë, si dhe përfaqësues të medias nga vendet e planifikuara, si dhe të diasporës.
    Diskutimi duhet të informohet me një kuptim të kuadrit politik, ligjor dhe institucional që aktualisht rregullon bashkëpunimin ndërkufitar.

Mund të krijohen grupe pune të përbëra nga ekspertë shqiptarë mbi tema të rëna dakord me gjetjet e tyre, që përbëjnë thelbin e një plan veprimi të detajuar.
    Gjetjet e tyre do të paraqiteshin në samitin e ndjekur nga zyrtarë qeveritarë, parlamentarë, udhëheqës të shoqërisë civile, studiues, si dhe Diaspora Shqiptare në mbarë botën. Nëse do të mbahet gjatë vitit të njëqindvjetorit të Shqipërisë, samiti do të ishte një forum për forcimin e “lagjes shqiptare”, duke afirmuar mbështetjen e integrimit rajonal dhe euro-atlantike.

Risia është gjithmonë e rrezikshme. Por, status quo-ja është gjithashtu plot me probleme. Qasja aktuale e Perëndimit në Ballkan qartësisht nuk është një zgjidhje për problemet në rajon. Interesat amerikane janë shërbyer keq nga shtetet e dobëta dhe të brishta që janë të prekshme për korrupsionin, kriminalitetin, dhe ndikimin e grupeve ekstremiste nga jashtë.

Shtetet e Bashkuara dhe Europa duhet të vazhdojnë të punojnë së bashku për demokratizimin e bazuar në standardet perëndimore dhe idealet europiane. “Europa, e tërë dhe e lirë” është ende qëllimi përfundimtar.
    Për të kuptuar këtë vizion, politikëbërësit amerikanë duhet ta shohin Ballkanin ashtu siç është, jo si ata do të donin që ai të jetë.

Solidariteti Etnik është një realitet. Sfida është shfrytëzimi i tij si një forcë për paqen dhe prosperitetin, sesa si një burim i konfliktit dhe dhunës.

* Drejtor i programit për ndërtimin e paqes dhe të drejtat në Institutin e Universitetit Columbia për Studimin e të Drejtat e Njeriut. Ai është autor i një libri që do të publikohet në të ardhshmen: “Duke çliruar Kosovën: Diplomaci shtrënguese dhe ndërhyrja e SHBA

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Qosja: Lugina e Preshevës me Kosovë, Veriu me Serbi

Unë mendoj se për t’u zgjidhur përfundimisht çështja e Kosovës, duhet të zgjidhet edhe një brengë e brendshme në Kosovë, për t’u çliruar nga serbët e Veriut dhe kush është interesuar nga këta serbë nga brendia e Kosovës, mund të kalojnë atje në Veri dhe ajo pjesë t’i jepet Serbisë, ndërsa Lugina e Preshevës t’i bashkohet Kosovës. Do të thotë të bëhet shkëmbim i territoreve, për të cilin opsion unë jam dakord, kështu ka deklaruar akademik Rexhep Qosja, për agjencinë Presheva Jonë.

“T’i mbash me zor serbët e Kosovës dhe shqiptarët e Luginës së Preshevës nën një shtet që nuk e duan është jo e drejtë dhe jo demokratike, që ndryshe mund të thuhet t’i mbash ata nën okupim”, citon kjo agjenci, të ketë thënë Qosja.

"Edhe pse ky ishte shekulli ynë, çështja shqiptare në Ballkan nuk është zgjedhur si duhet, nuk është zgjidhur drejtë ajo ende nuk është e zgjidhur përfundimisht", shkruan tutje kjo agjenci.

Duke folur në vazhdim rreth vizitave të krerëve të shtetit serbë në Kosovë, Qosja një gjë të tillë as nuk e kundërshton e as nuk e lejon por pohon se: “Lëvizja e njerëzve qofshin ata edhe funksionar duhet mundësuar edhe atë në mënyrë reciproke. Dhe nëse këta serbët e Beogradit vijnë e futen në Kosovë sa herë t’ju teket, këtë gjë duhet mundësuar edhe krerëve të shteteve tona nga Prishtina e Tirana për të vizituar vëllezërit tanë momentalisht nën Serbi.

Ketë duhet bërë sikur Atifete Jahjaga edhe Bamir Topi, bile qoftë dhe për fushatë vetëm e vetëm për t’i treguar atyre vëllezërve se nuk janë të vetëm, nuk janë jetim, dhe nuk ju kemi harruar, por edhe për t’i treguar Serbisë dhe botës e ato toka janë shqiptare deri te Molla e Kuqe. Politikanët tanë nuk duhet të kenë frikë të shkojnë me pi një kafe tek vëllezërit tanë në Preshevë, me një kafe nuk do të dilte Kosova e as shqiptarët si faktor destabilizues”.

Ndërsa, sipas kësaj agjencie, pyetjes se si i ka gjetur sot shqiptarët 100 vjetori i pavarësie Qosja ka deklaruar: “Dorën në zemër dekadave të fundit janë arritur mjaft suksese në avancimin e proceseve të kombit tonë në përgjithësi nga gjitha sferat si në kulturë ashtu edhe në ekonomi, turizëm, politikë ...Edhe pse ky ishte shekulli ynë, çështja shqiptare në Ballkan nuk është zgjedhur si duhet, nuk është zgjidhur drejtë ajo ende nuk është e zgjidhur përfundimisht”.

express
    ....JO PA FEDERALIZIMIN E MAQEDONISE !!!! NDERMJET SHQIPTAREVE DHE SLLAVOMAQEONVE !!!, mos te dale fati i shqiptareve ne pazar pa kete !!!, asnjehere !!!...........KOSOVE, NA KE BORXH !!!

(me crast do te zgjidhej edhe emri i atij shteti te shkalavitur)

me nderime
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    shoku po u be shkembim territori
    behet me marreveshje nderkembetare

ku 2-3 superfuqi behen garant

dhe kalon ne okb e me radhe

pra asnjera pale se hap gojen me pas

mjaft bere si

patriot

se sipas jush te mbajme nje pjese me serbe

dhe te leme nje pjese me shqipetare serbise

dhe te mos kemi te drejte
    bashkimi shqiperi kosove e me radhe

ku eshte patriotizmi jot ketu
    Landi ...sesht puna e patriotizmit ktu,pore me sa kom mar vesht nga politika serbe problemi i veriut te Kosoves esht i rradhes ne dipllomacin serbe ,por me mbylljen e kti problemi vje nj iGraqanic,Shterpc e nji tjeter ,po u la e lir dhe e shperblyer Serbia me kete lloj lazdrimi qe i behet.
    Landi, Serbija as nji her se ka permend si qeshtje te debatueshme Luginen dhe gjdo gje atje esht sikur shkelqe.

Sa i pereket Veriut, esht nji loje qe duan te tregohen te fort kta hajdutet tane se shum bem... e fituam Luginen kure te dyja ato pjes jon historikisht tok e banuar me shqiptar etnik , mira vite.
    serbet jon nji dhelper dinake qe po luan horrat tane ,qe historia do i krahasoj per namin e tyre si pjes e tradhtis.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ganimet : 17-02-2012 më 09:57

Nuk e perkrahi mendimin e qosjes,,,

Te gjitha trojet shqiptare nje dite do te jen pjes e kosoves,edhe presheva e lugina ne pergjethsi..me gjithe veriun,,veriu eshte kosove po nuk po di ka po i merrni ju keto ndarje,,kur eshte nje ..

Po edhe pjeset e shkupit dhe malit te zi deri tek molla e kuqe,e sangjak eshte kosove.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Landi ...sesht puna e patriotizmit ktu,pore me sa kom mar vesht nga politika serbe problemi i veriut te Kosoves esht i rradhes ne dipllomacin serbe ,por me mbylljen e kti problemi vje nj iGraqanic,Shterpc e nji tjeter ,po u la e lir dhe e shperblyer Serbia me kete lloj lazdrimi qe i behet.
    Landi, Serbija as nji her se ka permend si qeshtje te debatueshme Luginen dhe gjdo gje atje esht sikur shkelqe.

Sa i pereket Veriut, esht nji loje qe duan te tregohen te fort kta hajdutet tane se shum bem... e fituam Luginen kure te dyja ato pjes jon historikisht tok e banuar me shqiptar etnik , mira vite.
    serbet jon nji dhelper dinake qe po luan horrat tane ,qe historia do i krahasoj per namin e tyre si pjes e tradhtis.

graqnicasit do shkojne ne mitrovice

dhe sdo kete serbe ne kosove

si sdo kete shqipetare ne serbi

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    graqnicasit do shkojne ne mitrovice

dhe sdo kete serbe ne kosove

si sdo kete shqipetare ne serbi
    Serbija ka dipllomaci dhe ka aleat te fuqishem ,kte sben ta nenvlersojm ,pore neve duhet te shumfishojm forcat intelektuale dhe te jemi sy qel ndaj qeshtjes se veriut.
    Serbija po krijon probleme..kuptoje se une jom i njohur me kto iditsira te politikes serbe.Ajo u tregua me e shkathet se Kosova ,ku ne njifar menyre po luan ter kohen e pas-luftes rolin e viktimes.

Nese Graqanicasit shkojn ne veri siq ju mendoni ,ata do kerkojn edhe nji hapsir teritori po aq sa e Gracanices.
    Serbija se ka hallin e popullates serbe ,ajo deshiro nji Kosov te enklavizuar dhe jo funkcionale.
    E kom then me heret se pranimi i veriut si komun sesht se atyre ajo ju desh aq shum ,pore ata hudhen ket hap qe pastaj te jen ne nji menyre zot shpie ne ate pjes.Faktori nderkomtar ,e ai lokal shqiptar sikur e njohen pastrimin etnik ndaj shqiptarve, te ralizuar nga Millosheviqi, dhe kshtu u treguan te mposhtur nga strukturat paramilitare serbe ne ate pjes.

Kosova dhe qeveria e saj Veriun do e integrojn vetem kure Kosova do te administrohet nga vendoret.

Ktu esht frika serbe.Serbet jon nji grusht i vogel te perkrahur nga qeveria serbe se ciles pasi nderkombtaret do shkojn, Kosoves i mbeten duart e lira te zgjidhet ajo nyje e cila esht si pasoj e mos funksionimit te shtetit dhe ligjit.

Serbija me nuk do jet e fuqishme te shkel mbi sovranitetin e Kosoves ..ndryshe Kosova ose do duhet te jet shtet ose pjes e nji shteti tjeter dhe kshtu nderkombetarve sheshazi do ju bie maska se a jon per nji Kosov te pa mvarur ,ose do bien ne kundershtim me vehten e tyre ne rolin e budallait qe sdin qfar duan per Kosoven dhe rreth saj.

Sa i perket Lugines une jom shum skeptik se gjerat do ndryshojn gjersa te kemi kte qeveri dhe ket shtet ne ket gjendje te mjeruershme ekonomike,ushtarake, e mbi te gjitha mos gadishmeria qytetare per te i ndryshu gjerat ne te mir te kombit ne pergjithsi,flas per klasen politike dhe shoqrin civile ..jemi ber si mos me keq..njeri thumit e tjeri potkoit(thenje popullore).

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Lugina pret sinjalet e Prishtinës

Shqiptarët e Luginës së Preshevës nuk janë kundër shkëmbimit të territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, por për këto çështje ata thonë se duhet të vendosin Kosova dhe Shqipëria. Ndërsa sa i përket pushtetit në Serbi, përfaqësuesit e shqiptarëve të këtij rajoni thonë se “vetëm qimen e kanë ndërruar, por jo edhe zanatin”.

Këto komente, në emër të shqiptarëve të Luginës.. i bëri Ragmi Mustafa, kryetar i Preshevës, gjatë një vizite që ai i bëri Prekazit, në nderim të heroit legjendar Adem Jashari.

Mustafa tha për “Zëri” se qeveria në Beograd nuk e ka ndryshuar mendjen, është e njëjta e kohës së diktatorit Sllobodan Millosheviq, por që tani sillet me metoda më të moderuara dhe me dinakëri.

Beogradi është ai i kohës së Millosheviqit, nuk ka ndryshuar mendje. Kujtoj se Beogradi sillet edhe më tutje, fatkeqësisht me një dinakëri, siç është sjell edhe vite të tëra përpara”, tha Mustafa, duke u shprehur skeptik për implementimin e marrëveshjeve Prishtinë-Beograd.

Ndërkaq duke i komentuar idetë për këmbim territoresh dhe për mundësinë që Lugina e Preshevës të bëhet pjesë e Republikës së Kosovës, i pari i Preshevës tha se këso idesh kanë qarkulluar edhe më përpara.

Nuk janë këto ide të para, këto ide kanë qarkulluar edhe më herët, por megjithatë, ne shqiptarët në Luginën e Preshevës presim me çdo kusht që për ide të tilla më përpara të vendosin autoritetet qeveritare dhe Parlamenti i Republikës së Kosovës. Ato janë pa dyshim në cilësinë e autoriteteve zyrtare që do të vendosin për sovranitetin e tyre mbi tërë territorin e Republikës së Kosovës”, tha ai.

Shqiptarët e Luginës së Preshevës, siç tha më tej Mustafa, janë në gjendje të pritjes për çdo sinjal pozitiv që është në favor të tyre, e që vjen nga autoritetet, si në Prishtinë ashtu edhe në Tiranë.

Pa dyshim të gjitha këto mund të kurorëzojnë me një mbështetje të fuqishme ndërkombëtare, si të SHBA-ve ashtu edhe të vendeve të Evropës”, theksoi Mustafa, i cili ripërsëriti rëndësinë e një projekti për këmbim kombëtar të mallrave, të iniciuar nga Aleanca Kosovare e Biznesit e Republikës së Kosovës dhe e mbështetur edhe nga Oda Ekonomike Veriperëndimore e Maqedonisë dhe e komunave Preshevë dhe Bujanoc. K. Gecaj
    http://www.zeri.info/artikulli/1/1/4...-e-prishtines/

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-04-2007
    Postime
    630
    ooo Dhompir kakademiku ke shllajfit n'ven. T'ka dal afati.ti dhesh tok Shkjaut e ta fitosh token tane.na edhe ne fillore kemi mesuar se deri te nishi esht e jonja, hajt po ja falum mitrovicen e nashti ngopen shikjet e po pajtohum diqyshe, se duhet mja ba diqyshe, se ma nuk lind askush edhe mas 20 vite qe te ket menquri e guxim si puna jote, prandaj ty tka met me bo pazare me teritore te kosoves per nje te ardhme me te mire per gjeneratat e ardhshme. Drejt ki plotisisht sepse ne mandatin qe fitove mas lufte bashk me ata picajzat kosumi e hyseni aq shum besuat sa te fakulteti i difit rastesisht e more vesh lajmin qe as gruja juaj nuk te kishe votuar dhe ti prap me politke, tru i lodhun merru vetem me laps se aty mundesh me mendu ma shum e nuk shllajfit kshtu para tubimeve mu ba hor\r

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •