Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”
Qeveria në gatishmëri të lartë
Kryeministri i vendit Hashim Thaçi ka thënë se Qeveria ka në funksion të gjithë mekanizmat e saj në ndihmë qytatërve që po përballen me nëj situatë tejet të vështirë për shkak të motit. Në një takim të jashtëzakonshëm të Këshillit të Sigurisë Kombëtare Thaçi, ka thënë se ka aktivizuar të gjitha segmentet e sigurisë që situata të mbetet nën kontroll.
Gjendja e rëndë sinoptike në tërë Kosovën ka mbledhur sot Këshillin e Sigurisë Kombëtare, ku Kryeministri i vendit u zotua se Qeveria ka dispozicion të qytetarëve të gjithë resurset e saj.
Kreu i ekzekutivit, Hashim Thaçi, ka thënë se situata është e rëndë dhe Qeveria është ngritur në gatishmëriën e saj më të lartë për t’u përballur me situatën.
Ndërsa, Ministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Agim Çeku, ka thënë se përkundër problemeve në nyjet e qarkullimit dhe funskionimit normal, trupat e FSK-së janë në çdo pjesë të vendit në shërbim të qyterarëve.
Kryeminsitria, tha se sot do të shkoj me ekipin e tij në komunat e Dukagjinit, Gjakovë, Junik, Deçan dhe Pejë të cilat janë goditur më së shumti nga bora.
Hoxha i Restelicës - Hero i Fshatit [ i Kosovës ]!
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Z7cPcn_Yd-0
" Injoranca është Terri më i madh në Botë "
Kam pare ate video, dhe me te vertete po mos te ishte ai hoxhe, edhe ajo vajze 5 vjecare nuk do ishte ne mesin tone. Por pikerisht fale ketij njeriu - hoxhes te fshatit, ajo vogelushe eshte e gjalle. Sepse ky njeri me shkathesine e tije hoxha mundesoi ta nxjerin te gjalle vogelushen nga germadhat e shtepsie se mbetur.
I Lumte ketij njeriu - hoxhes se fshatit, por edhe te gjithe atyre qe u munduan te shpetojne sa ma shume jetra.
BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE
Kjo eshte tragjedi e madhe. Me permasa te paimagjinueshme. Me fjale eshte e pamundur ta perfshijsh.
Te shpetosh nje njeri eshte veper shume e cmuar.
Lum si ai, qe eshte bere shkak per shpetimin e vajzes se vogel.
Do Zoti kjo vajze te jete mire dhe te rritet ne menyre te rregullt nga te afermit e saj.
Inshalla i plotesohen kushtet dhe deshirat e saj ne jete.
Me te vertete ne keshtu rastesh puna kolektive, sic e tha dhe Berisha, eshte faktor vendimtar. Ne dmth shqiptaret e shqiperise dhe te kosoves jemi shume te organizuar ne kesi rastesh. Sic shikohet me se miri ne kete video, i gjithe fshati eshte mbledhur aty. Bravo u qofte. Ky eshte humanizem. Komplimente dhe policise Kosoves qe ne ndryshim me policine shqiptare qe se can koken fare per qindra fshatra te izoluara pa drita, ushqim dhe ilace, eshte ne ball te punes, dhe punojne krah per krah me fshataret, me shume si njerez se sa si uniforme.
Bravo dhe njehere. Ne kete pike skam pasur ndonjehere dyshim. Shqiptaret ne raste fatkeqesish jane shume te mireorganizuar dhe sensibilizohen menjehere, ndoshta ky habitat na eshte trasheguar nga menyra e jeteses qindra vjecare. Nevoja per njeri-tjetrin me shume se nevoja per institucionin dhe shtetin.
Bravo..
Ndryshuar për herë të fundit nga Meriamun : 13-02-2012 më 12:43
No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future
Po te mos ishin dhe fshataret tjere hoxha i vetem sdo bente asgje... te gjithe kan merite te njejt ne kete rast. Zoti eshte ai qe ka fale jet dhe ja ka mundesi brenda nen debore te jetoj deri sa e kan nxjerr njerzit pra Sebepi qe ka dergu Zoti.
Se pari eshte mire ti thuhet emri Hoxhes, sepse eshte njejt si te thuhe "polici" shpetoj nje person si te thuhet "Hoxha". Njeriu identifikohet me emer jo me profesion. Filan Fisteku -Hoxha.
Gjithsesi vertet sipas videos kishte shume gjasa qe merita kryesore ti takoj ..... pra "hoxhes". e rendesishme ka shpetuar dikush nen rrenoja.
.
“Kush është prej jush pa mëkat, le ta gjuajë i pari gurin në të!”
Askush nuk del te thote gje kunder nje akti human, por eshte e padrejte te mos thuhen gjerat ashtu sic duhet te jete. Une e pergezoj Komunitetin e atij fshati, Hoxhen per aktin human, dhe uroj qe bota te kete jo vetem nje hoxhe si ky por me qindra, por nga ana tjeter urrej reklamen e tepruar dhe idiote qe behet per x-arsye te tjera.
Po te lexojme drejt lajmin, do kuptojme dhe nje fakt tjeter qe injorohet e qe mua me beri te perlotem, sakrifica sublime e nenes e cila fali jeten e saje per te mbrojtur sadopak femiun e saj. Pa kete akt, hoxha s'do kishte shpetuar por do kishte nje "Xhenaze" me teper ... gjithsesi mua me habit fakti qe akoma nuk shkruhet per kete gje !
Dashuria e Nenes qe ne momentet e fundit u kethye ne akt sublim kaq themelor per te dhene jete, dhe po aq injoruar dhe anashkaluar nga te gjith ne.
What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence
Nuk e mohoj qe edhe bashkfshataret kan kontribu vetem se ne video shihet shum mire qe ne momentet kur Hoxha i Fshatit ka gjet vajzen atu te pranishem kan qen edhe Policia edhe Fsk edhe njerz te tjer por asnjeri prej tyre nuk ka mundur ta gjej kshtu qe Argumenti ne video flet shum qartKodi:Askush nuk del te thote gje kunder nje akti human, por eshte e padrejte te mos thuhen gjerat ashtu sic duhet te jete. Une e pergezoj Komunitetin e atij fshati, Hoxhen per aktin human, dhe uroj qe bota te kete jo vetem nje hoxhe si ky por me qindra, por nga ana tjeter urrej reklamen e tepruar dhe idiote qe behet per x-arsye te tjera. Po te lexojme drejt lajmin, do kuptojme dhe nje fakt tjeter qe injorohet e qe mua me beri te perlotem, sakrifica sublime e nenes e cila fali jeten e saje per te mbrojtur sadopak femiun e saj. Pa kete akt, hoxha s'do kishte shpetuar por do kishte nje "Xhenaze" me teper ... gjithsesi mua me habit fakti qe akoma nuk shkruhet per kete gje ! Dashuria e Nenes qe ne momentet e fundit u kethye ne akt sublim kaq themelor per te dhene jete, dhe po aq injoruar dhe anashkaluar nga te gjith ne.
Allahu i shperbleft te gjith ata qe kan kontribu per shpetimin e ksaj vajze
Muhamedi s.a.w.s thote :" Ai njeri qe shpeton nje jete,esht sikur ta kishte shpetuar te gjith njerizmin".
I lumt Nenes per Sakrificen Allahu e shperbleft me Xhenet.
" Injoranca është Terri më i madh në Botë "
Krijoni Kontakt