Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Te dhenat e korrupsionit sipas materialit pdf per korrupsionin ne Shqiperi,jane te mbeshtetura ne vleresime sipas sondazheve dhe intervistave qe u jane bere qytetareve dhe JO mbeshtetur ne fakte.jane te mbeshtetura ne vizionin,perceptimin e realitetit te te anketuarve,vleresimi eshte teper subjektiv,eshte opinion dhe jo fakt.
    Nqs do te marresh sakte se si eshte gjendja e korrupsionit ne nje shtet merri te dhenat e denimeve per korrupsion nga gjykatat dhe jo nga sondazhet,as nga media ku ne shume raste
    nuk jepet fakti real por jepen opinione/mendime dhe shkrime te mbeshtetura ne emocione.
    ti jeton ne bot prrallash te betohem, you never fail to amaze me in every post lol

po te jet si mas gjykatave shqipria del veni ma i pakorruptu en bote sepse asni nuk denohet per korrupsion atje. e si do denohen kur vete gjykata asht institucini ma i korruptu.

ti gjithmon flet per shqipnin sikur po flet per ameriken ma merr menja se ka nja 20 vjet pa e pa shqipnin me sy e gjith te afermit i ke jasht shqipnis sepse asht e pamundme ska arsyetim tjeter per ty
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Nga e di ti qe X zyrtar eshte i korruptuar??????
    Nga gazeta?Fjalimi i nje politikani?Apo perralla kafesh????
    Perderisa nuk ekziston fakt konkret,eshte pese me hic.
    Del Shqiperia vendi me pak ose 0 i korruptuar
    se prokuroria nuk ben punen.Hajdutet jane te lire,por qe ti futesh ato hajdute
    ne burg kerkohen fakte.Ku jane faktet????
    I del qe te thuash te kafja dhe etiketosh ke te duash te korruptuar,
    por kush ta var,asnjeri si merr seriozisht,pretendimet e tua pasi mungon fakti.
    Ka shume spekullime dhe etiketime i korruptuar per Xzyrtare dhe Y politikane ne Shqiperi dhe kjo ndodh per motive per te denigruar kundershtaret politike qe ne fakt nuk jane te korruptuar,per te ulur reputacionin.Ne shume raste kjo akuze behet me qellim ndaj kundershtareve politike qe ato te mos marrin vote,behet edhe kunder disa zyrtareve per arsye urrejtjeje dhe xhelozie.
    Une nuk jetoj ne bote perrallash,as ne iluzione,por kur thuhet qe x zyrtar eshte i korruptuar,ku eshte prova qe me bind qe eshte vertet ashtu.
    Here tjeter Derjanasi shikoji ato akuzat ne shtyp,ku i kane faktet,se shume bullshit shkruhet.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Ka shume spekullime dhe etiketime i korruptuar per Xzyrtare dhe Y politikane ne Shqiperi dhe kjo ndodh per motive per te denigruar kundershtaret politike qe ne fakt nuk jane te korruptuar,per te ulur reputacionin.Ne shume raste kjo akuze behet me qellim ndaj kundershtareve politike qe ato te mos marrin vote,behet edhe kunder disa zyrtareve per arsye urrejtjeje dhe xhelozie.
    Une nuk jetoj ne bote perrallash,as ne iluzione,por kur thuhet qe x zyrtar eshte i korruptuar,ku eshte prova qe me bind qe eshte vertet ashtu.
    Here tjeter Derjanasi shikoji ato akuzat ne shtyp,ku i kane faktet,se shume bullshit shkruhet.

shif andrra shif vet em dor time kam korruptu po ik tash mjaft an shite men ktu sikur cka di dashke fakte ti
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    ku ka padituri ka korrupsion. Feja per mendimin tim as qe ka lidhje.

Nuk eshte e vertete se ku ka padituri ka edhe korrupcion.

Korrupcion quajme kurre politika vellezerohet (ortak ) me krimin , e ndajne fitimin,ne mes tyre .

Kjo nuk don te thote se ka padituri, sepse ne kete grupe bejne pjese njeres intelegjente ,si ne krime ashtu edhe ne politike .

Eshte e vertete se feja nuk ka te beje me korrupcionin. Asnje religjion nuk e bene hallal korrupcionin dhe krimin ,pore jane njeresit ata te cilet pasurohen me lehte me korrupcion .

C'do nje popull qe i ka syte ne gjume ,aty ka korrupcion dhe krime.

Ka shume shqipetare qe korruptohen me nje burrek apo me nje kafe , Pse ?? sepse shqipetari nuk edukeohet nga femiria se si duhet te mbrohen dhe te zhvillohen institucionet . Shqipetari edhe kurre shkollohet prindi e porosite nga shtepia Bire ose bije behu vetem per veti.

Njeriu intelegjene dhe i shkolluare duhet te kete aftesi te mbroje veten dhe popullin gjithashtu, e jo si mjeket doktort tane qe Spitalet ku udheheqin shqipetaret jane shendruare si ne pazare te kafsheve, Keto mjeket nuk jane njeres te pa dituri ,pore popullin e kane budalle qe nuk llogarrite ,dhe te ja pres krahun atije fare doktori.

Personalishte jetoje vete ne Skandinavi , ku jane shtete qe ndoshta kane shume pake korrupcion sa qe nuk munde ti hetoje aspak popullata , ore ligji i shetit per korrupcion ja prete krahun edhe Kryeministrit dhe gjithe Ministrave. Ne Skandinavi populli eshte sy cele nuk bejne gjume.

S.munde askushi te keqeperdore pasurine e popullit pervec rroges qe ja ka caktuare shteti .

Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin

Nga Express 21 Shkurt

Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës, Xhavit Haliti vlerëson se dukuria e korrupsionit është e përhapur në shoqëri tonë në masë të madhe, duke shtuar së është i përhapur në administratë, në jetën e përditshme e deri edhe në kafene. Për këtë ai kërkon ndryshimin e Ligjit të prokurimit dhe hartimin e një ligji sipas shteteve më të zhvilluara të Evropës.

Ai në një intervistë për Kosovapress, flet për të arriturat e Kosovës gjatë katër viteve si shtet, duke vlerësuar se ka mundur të bëhet edhe më shumë gjatë këtyre katër viteve.

“Tani ajo varet kush si mund ta thotë, ka mundur apo nuk ka mundur. Ka mundur të bëhet më shumë në disa fusha do të thoja. Ka mundur të bëhet më shumë në arsimimin, ka mundur ndoshta të bëhet më shumë në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, në qoftë se organet e specializuara do të ishin më shumë të angazhuara në këtë drejtim”, ka thënë Haliti.

Ai mendon që për të bërë Kosova më shumë progres nuk e ka ndaluar askush, por sipas tij të gjitha institucionet duhet t’i kryejnë obligimet, në mënyrë që të përmirësohet mirëqenia e qytetarëve të vendit.

“Në qoftë se ne dëshirojmë të ndalojmë veten tonë atëherë askush nuk na ka faj në këtë drejtim. Pra obligimet e dhënë jo si detyra, por obligimet që çdo institucion i këtij vendi i ka që të i kryej detyrat e veta. Në qoftë se ne i kryejmë detyrat tona në vendin dhe pozitën që e ka secili në fund të fundit edhe secili qytetar. Se me Evropën kemi të bëjmë edhe me mentalitetin, për të qenë pjesë e Evropës duhet të ndryshojmë shumë në mentalitet, duhet të ndryshojmë gjendjen e GDP-së në Kosovë, duhet të ndryshojmë situatën në punësim që e kemi dhe të mos i përmendi të gjitha që i kemi”, ka thënë nënkryetari i kuvendit.

Fenomenin e korrupsionit në Kosovë, Haliti e sheh të ulur këmbëkryq në shoqërinë kosovare, ndërsa për të luftuar këtë dukuri ai mendon që duhet të ndryshohet ligji i prokurimit.

“Ne jetojmë në një shoqëri, në një rajon ku korrupsioni është i ulur këmbëkryq, edhe në administratë edhe në jetën e përditshme edhe në lokal edhe në kafe. Por se si mund të ndryshojë kjo, unë nuk kam formulë magjike, por ligji për prokurimin duhet ndryshuar dhe duhet perfeksionuar sipas kërkesa që ka Komisioni Evropian”, ka deklaruar ai.

Këtë vit pritet të përmbyllet mbikëqyrja e pavarësisë së Kosovës, por disa misione do të vazhdojnë të mbesin, kjo për Halitin nuk paraqet ndonjë problem, sepse siç thotë ai këto misione nuk mund të stagnojnë zhvillimin e Kosovës.

“Po unë nuk shoh naj dëm të madh që i bëhet Kosovës që është tani mbikëqyrja evropiane, qoftë edhe EULEX-it në këtë rast. Unë i konsiuderoj misione që e ndihmojnë Kosovën dhe jo misione që mund të stagnojnë zhvillimin e Kosovës”, ka thënë Haliti.

Për më tepër ai ka shtuar se nuk mund të thotë askush që as EULEX-i, as Komisioni Evropian dhe misionet tjera që janë pranë institucioneve, qofshin ato ekonomike, policore, apo ligjore, se kanë qenë pengesë për Kosovën.

Ai thotë që për disa çështje nuk ka pajtim me këto misione, por sipas tij kosovarët duhet të sillen si evropianëve dhe jo evropianët si kosovarët. /kosovapress/

Shiqoe suratin e pisit. Nuk i vjene turpe te genjeje popullin . Me sakice te ju prehen veshet pisave te botes .

E duane pasurine pa djerse ,pa e be llogari se mbetet pergjithemone te shkupoje (invalide gjithe popullata )

Shiqoe fizionomine e hajnit Xhavit Haliti , eshte i lindur per hajne dhe korrupcion,Ky fare Kryeparlamntari , ta vjedhe edhe lopen ne oborr te shtepise ,lere me qe ky njeri te punoje ne Parlamente . Ku punojne hajnat ne politike, Parlamenti shendrohet ne Industri te hajduteve .

Populli eshte lakmues dhe i pa edukuare , sepse ai qe bene korrupcion ,bene tradheti ndaj gjenerate qe vjene ndaj gjithe femijeve te popullit .

Preja krahun me sakice ,po e shohim se a ka mundesi te beje korrupcion. Popullata shqipetare e lakmon korrupcionin dhe bile bile ata qe bejne korrupcion formojne karriere .
    Me e keqja eshte se ne shume restorante dhe kafeteri ju lirojme vendet kryesore te ulen ata kriminel .

PREJA KRAHUN ME SAKICE - E SHOHIM SE KUSHE JANE ATA TE CILEVE NUK JU NGOPET SYRI ME PASURINE E POPULLIT .
    Ndryshuar për herë të fundit nga TetovaMas : 22-02-2012 më 00:41

Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664

Ju zoteri benseven ,nuk qenkeni ne vehte .Korrupcioni i politikaneve dhe klisheve te politikes i vjene era per c'do dite, kurse ju kerkoni fakte . Kush eshte ai i cili munde te kerkoje fakte per politikanet ??? Fakte per politikanet mbetet vetem sakica te ja shkurtojshe gishtat dhe duarte , dhe mandej shohim se kush jane ata te cilet bejen korrupcion.

Vetem nje fakte i argumentuare . Ne nje vende ku pakica e pasur (politikanet ) dominojne mby shumicen e varfur te popullates ajo eshte korrupcion.

Ne nje vende ku popullata i merre valigjet ne shpine per te kerkuare nje jete me te mire dhe largohet emigron me te madhe nga vendelindja , kurse familja dhe femijet e politikaneve vozisin makina te shtrejta neper qytet ,Cka don te thote kjo ??

Ne Kosove ndodhe c,do dte ne Shqiperi ,ndodhe c,do dite ne Maqedoni ,ndodhe c,do dite me popullaten shqipetare .

Plumbi nuk i pastron keto pune me keta kriminel politikane , pore vetem te ju presesh krahet dhe veshet me sakice sepate qe eshte si drapen

A nuk eshte korrupcion ,kurre mjeket doktoret tane Spitalet i kane shendruare si ne pazare te kafsheve ??rreth teje kalon ne dhome dhe nuk ti leshon syte si mjeke ,edhe pse e ka pune ,pore vetem pret se dikush nga famijla te ja jape nja 1000 euro,per ndryshe mbetesh 24 ore pa dale bile ne wc.

Ne Skandinavi , nuik ka korrupcion ,sepse femiju i politikanit ka te njejtat e drejta ne shoqeri si nje femije me i thjeshte ne popullate . Politikani nuk munde te korruptohet ,sepse dihet c'ka e prete ate .

Popullata shqipetare njeriun qe eshte i korruptuare dhe i zhytur ne krime ,ja ngrene kapucin bile bile e ulin ne krye te odes, sepse vete populli eshte i falsifikuare dhe i kriminalizuare ne pergjithesi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga TetovaMas : 22-02-2012 më 00:37

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Tetova Mas me pelqejne shume postet e tua.Bravo.
    Dominimi i popullit nga nje pakice politikanesh,nuk eshte korrupsion.
    ==
    citim;Ne nje vende ku popullata i merre valigjet ne shpine per te kerkuare nje jete me te mire dhe largohet emigron me te madhe nga vendelindja , kurse familja dhe femijet e politikaneve vozisin makina te shtrejta neper qytet ,Cka don te thote kjo ?? '''''
    ===
    Kjo do te thote dyshim per nje politikan,por nuk mund te them me siguri qe eshte i korruptuar
    pa kontrolluar ne fillim se me cfare lekesh e ke blere ate makine,sa leke ka paguar dhe sa e ka rrogen.Nqs makina eshte shume shume e shtrenjte dhe nuk mund te perballohet nga rroga,atehere
    ai ose e ka blere me para te vjedhura,para rryshfet=Ne kete rast eshte korrupsion
    ose e ka blere makinen me kursimet qe ka bere..Nqs e ka blere me leke qe ka kursyer nga rroga
    atehere s'ka korrupsion,ose ka marre hua nga banka dhe e paguan me keste.
    makina e politikanit mundet qe sipas ligjit te jete blere nga shteti per ate politikan dhe ai ka paguar zero.Ne kete rast nuk eshte korrupsion pasi sipas ligjit shteti ka pergjegjsi ti bleje makine politikanit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 22-02-2012 më 00:45
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Vellau i mire , ndoshta edhe une do te isha si gjithe shqipetaret , pore ligji danez e ka bere qe te me mbroje edhe nga xhehnemi . Pse ?? Sepse ta merr hakun ne dunja nuk te lene qe ti marresh ne qafe edhe te tjeret.

Shqipetari i ngrahen makines pa asnje kujdes , sepse e ka dajen apo nje te familjes qe i punon ne polici. Po te jeme une Kryeminister i shqipetareve , ja prese krahun edhe vozitesit edhe dajes edhe policit . Ligji eshte ligje dhe vaxhdon per te gjithe .

Edhe sa vjete i duhet kesaj popullate ,qe ta dije se nuk ndertohet shteti me fise dhe familje.

Edhe sa shekuj i duhet kesaj popullate qe te edukohet si duhet respektuare ligji .

C'do ligje ka tolerance , kurre gabimet ndodhin pa dije apo pa qellime ,tolerohet .

Gjygjtari lune domina tane diten me kriminelet .

Preja krahun gjygjtarit .

Ne raste se eshte nevoja 1 milion shqipetare i shtgy ne burge dhe mbas 15 vitesh e dije qe shqipetaret do te edukohen .

Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Dominimi i popullit nga nje pakice politikanesh,nuk eshte korrupsion.
    ==
    citim;Ne nje vende ku popullata i merre valigjet ne shpine per te kerkuare nje jete me te mire dhe largohet emigron me te madhe nga vendelindja , kurse familja dhe femijet e politikaneve vozisin makina te shtrejta neper qytet ,Cka don te thote kjo ?? '''''
    ===
    Kjo do te thote dyshim per nje politikan,por nuk mund te them me siguri qe eshte i korruptuar
    pa kontrolluar ne fillim se me cfare lekesh e ke blere ate makine,sa leke ka paguar dhe sa e ka rrogen.Nqs makina eshte shume shume e shtrenjte dhe nuk mund te perballohet nga rroga,atehere
    ai ose e ka blere me para te vjedhura,para rryshfet=Ne kete rast eshte korrupsion
    ose e ka blere makinen me kursimet qe ka bere..Nqs e ka blere me leke qe ka kursyer nga rroga
    atehere s'ka korrupsion,ose ka marre hua nga banka dhe e paguan me keste.
    makina e politikanit mundet qe sipas ligjit te jete blere nga shteti per ate politikan dhe ai ka paguar zero.Ne kete rast nuk eshte korrupsion pasi sipas ligjit shteti ka pergjegjsi ti bleje makine politikanit.
    Po te isha une Kryeminister ,se pari politikanve shqipefolesa do ju kisha blere nga nje gomare ,bile bile te jete pa kerpesh , sepse gomari nuk munde ta drejtoje gomarin.

Nuk flasim per makinat zyrtare shteterore .
    Rroga hehehehe .

Per ta blere nje BMW,X6M ajo makine ne Gjermani, kushton 130/180 mije euro , paramendo nje shqipetare ne Shqiperi, dhe ne Kosove, ti shpenzoje nga rroga 130,mije euro ! E pa mundur dhe s'ka logjike .

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Per doktoret,nqs keto doktore punojne ne spitale shteterore,pra u paguhet rroge nga shteti dhe doktoret marrin para nga te aferm te pacienteve,eshte100% korrupsion,eshte krim,dakort jam.
    Nqs doktoret punojne ne nje klinike(mini spital) qe e kane prone te veten,private me nje fjale,marrja e lekeve,pamvarsisht se eshte cmim i larte,nuk eshte korrupsion.

Per makinat BMW, jo shteterore te politikaneve,e para ne nuk e dime sakte se sa leke e ka blere ai makinen.Nuk e dime ekzakt cmimin sa e ka blere pasi ai mund te mos e kete blere ne Gjermani,por ne Zvicer.Shtrenjte e ka blere nuk diskutohet,por nuk e dime cmimin e sakte.Cmimi i sakte do duket ne dokumentin e blerjes se makines.Ky dokument blerje eshte fakti se sa ai ka paguar per makinen.
    Prej ketej meqenese makina eshte shume e shtrenjte dhe rroga e politikanit
    nuk eshte ne ate nivel qe ta perballoje kete blerje krijohet mendimi qe ka korrupsion.
    Ne pamje te pare ka llogjike.
    Por ne nuk dime fakte te tjera per politikanin.
    Ky politikan mund te kete blere makinen duke perdorur burime financiare te tjera si:
    1.E ka blere me para te financuara nga gruaja,pasi gruaja vjen nga familje e pasur tregetaresh,ose gruaja ka fituar nje trashegimi,pasuri nga prinderit dhe gruaja financon per blerjen e makines.A eshte korrupsion ne kete rast.JO.
    2.Mund ta kete blere BMW duke marre leke nga kusheriri i pasur,vellai i pasur biznesmen....Edhe ne kete rast nuk eshte korrupsion.
    3.Mund ta kete marre duke marre leke borxh,nga ndonje shok/mik apo farefis.
    Nuk eshte korrupsion.
    4.Ka marre para hua nga banka per te paguar per makinen dhe paguan muaj per muaj banken me keste(fraksione te totalit te cmimit te makines) plus paguan edhe interes.Ne kete rast nuk eshte korrupsion.
    5.Ky politikan ka nje biznes te vetin te ligjshem te rregullt ,te licensuar,paguan taksat,qe drejtohet dhe administrohet nga vellai i tij
    dhe nga fitimet e biznesit ka blere makinen.Ne kete rast nuk eshte korrupsion.
    6)Kjo pike eshte interesante.Politikani i ka bere favore,ka nderhyre dhe krijuar lehtesira nje biznesi te operoje dhe beje fitime,dhe si rezultat i ketyre favoreve,
    x biznesmen i paguan politikanit 200mije dollare si dhurate si shperblim per nderet qe i ka bere politikani nje biznesi.Ne kete rast eshte RRyshfet,eshte korrupsion 100%.
    Politikani sipas ligjit e ka rreptesisht te ndaluar te marre shperblime,dhurata,te marre pjese te fitimit te nje kontrate biznesi(kick back).Nje politikan qe i pranon keto eshte i korruptuar
    Nga te gjitha keto qe thashe,del qe ne nuk e dime historine se si eshte,
    nuk e dime te verteten se si politikani arriti ta bleje ate BMW.
    Per ta marre vesh te verteten ashtu si eshte,e nderuara prokurori duhet te dergoje njerez te germojne dhe bejne hetime dhe rezultati i hetimeve sipas fakteve te gjetura mund te nxjerre qe ky politikan eshte i korruptuar apo clean.
    Prokuroria ka motiv te nise hetimet pasi eshte nje blerje shume e shtrenjte dhe dhe me te drejte krijon dyshime,plus kesaj qarkullojne thashetheme ne publik dhe media qe ky politikan eshte i korruptuar.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •