Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 88
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Edhe Moikom Zeqo e leshoi nje perle alla Agron Tufa para disa ditesh. Mund te jete abraxas tha, edhe e beri ate tjetrin amator, diletant, vecse se e kishte shok dreqin edhe nuk deshte ta ulte me shume.

TALITHA CUMI! Ka thene Krishti sipas kronikave, kur zgjoi vashezen nga vdekja. Mbase Moikomi qe e dhjeu pak se fundi dhe Agron Tufa mund te na sqarojne. Ka nje domethenie por nuk jam duke e shkruajtur.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Ne rradhe te pare, mua me vjen mire qe ka nje larmi te tille mendimesh, qofte edhe kur ato kane te bejne me ēeshtje te tilla madhore siē eshte Shqiperia, kombi Shqiptar apo gjuha Shqipe. Kjo tregon "pjekurine" e mendimit shqiptar, por me sakte, lirine e mendimit, gje qe eshte e pamundur ta hasesh ne Greqine fqinje.

Vetem se, mua me ben pershtypje, se perpos faktit qe ka dhe konvergjenca te tilla, keto te fundit, prej disa mendjesh alarmuese dhe tellalle, merren si shkas per te mohuar gjithshka qe me te vertete e kemi, te pamohueshme, te lene trashegimi prej Zotit vete.

Nuk mund te hidhet poshte kaq kollaj puna 40 apo 50 vjeēare e nje mendimtari dhe hulumtuesi, vetem e vetem sepse ne te ka deklarata "assez osée", te forta dhe edhe te guximshme. Kjo menyre mendimi eshte teper e padrejte.

Fundi i fundit, e gjithe historia e lendes se "HISTORISE" eshte ndertuar ne ate menyre.

A i jepet kredibilitet nje HOMERI? Po, gati ne te gjitha katedrat boterore te historise Homeri dhe vepra e tij konsiderohen si baza te pamohueshme te nje cikle te historise se njeriut modern, dhe me sakte te qyteterimit Europian.
    Megjithese Homeri dyshohet fuqimisht qe te kete qene nje person fizik, dhe megjithese Iliada dhe Odisea jane vepra te permbytura me elemente mitologjike dhe perralla, perseri vertetesia historike e ngjarjeve te pershkruara ne to konsiderohet si e pamohueshme dhe e palekundeshme.
    Pse atehere Aristidhi kundershtohet kaq fuqishem ndersa Homeri merret si "SHABLLON" dhe i pakundershtueshem?
    Aristidhi mund edhe te kete bere ndonje gabim, por Homeri eshte plot me legjenda, me hyjni qe kurre s'kane egzistuar, dhe aq me pak te jene manifestuar.(dhe per me teper eshte plotperplot me fjale qe i gjen vetem ne shqip)
    Vete qyteti i Trojes(Ilion) eshte deshmi e gjalle. Homeri eshte kaq i turbullt ne perballosjen e ngjarjeve-legjenda me teresine e toponimise qe pershkruan saqe jane dashur shekuj te tere kerkimi dhe germimi per te gjetur te pakten rrenojat e asaj qe mendohej te quhej Troje(Ilion). Aq i veshtire ka qene gjurmimi i nje qyteti(jo gjilpere, apo varri), duke u nisur nga pershkrimet Homerike, saqe u desh te vinte viti 1890 qe qyteti i lashte i Trojes(Ilion) te zbulohej nga germimet e arkeologut Heinrich Schliemann. (vlen per te permendur se qyteti qe sot konsiderohet si Troja, permban 9 shtresa kryesore qe datojne nga 3000-ne shekullin e 4 te vitit te Zotit)
    Ende sot e kesaj dite thyhen tryeza e karrige permes debateve te zjarrta, ende dyshohet se Troja(Ilion) e pershkruar nga Homeri te jete gjetur ndonjehere. Megjithate, Homerit i kushtohet nje vemendje e veēante, edhe pse nuk ka asnje perqasje me te vertetat historike.
    Pse atehere legjendes i kushtohet nje vemendje e tille dhe i jepet aq besueshmeri, ndersa mendimit te lire, interpretimit, hulumtimit dhe studimit perparimtar te mbeshtetur ne fakte te gjalla, i priten kembet, krasitet koka, i vihet laku ne fyt, sepse quhen "osée" - te guximshme ne marrezi...?

Mos valle njeriu quan te vertete ate qe desheron qe te degjoje, apo mos valle e verteta eshte prč e spekullimeve, dhe per integritetin e saj mund te vendoset neper tryeza debatesh?
    Pse shqiptareve i mbytet zeri ndersa qasjeve greke u behet jehone?
    Pse eshte kaq e ēuditshme qe ka edhe shqiptare qe marin pjese ne te tilla kore?

A eshte e verteta NJE dhe e patjetersueshme, a ka ēdo ēeshtje(pikepyetje) te verteten e vet, apo eshte e verteta qe ka shuuuuume ēeshtje(pikepyetje)?
    A eshte e verteta prone e dikujt? Apo eshte dikush qe ka te drejten e autorit dhe gjithe te tjeret duhen denuar per pirateri?

A ka diēka qe nuk shkon ketu, apo jane syte e mi qe bejne tek a ēift?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Sipas Stipcevicit deri diku i bazuar tek nje gjerman Homeri ka qene Ilir. Megjithate teza e tije, si te gjitha tezat te Aristidhit me shoke nuk jane KUNDERSHTUAR KURRE banished, ato jane vetem INJORUAR. Ka nje diference te madhe ndermjet kundershtimit me argumenta dhe ndermjet injorimit. Faktikisht te gjithe ata qe kane pranuar te bejne historine e Shqiperise, kane derdhur "gjak" me plot kuptimin e fjales. Jane endur me vite te tera duke germuar e shume prej tyre e kane paguar me koken, djegje te shtepise e librarise, vjedhje dokumentash, dhe i eshte dashur dhe ta rishkruajne nga e para gjith hulumtimin. Rast i fundit eshte Robert D'Angely i cili "i humbi" dokumentat dhe rishkruajti te gjitha ne nje forme shume me te kondensuar pasi nuk kishte te gjitha referencat e duhura. Catapano ka shpenzuar 50 vjet mbi Thot-in, Hittitet, Iliret etj. Eshte ama shume interesante se gati te gjithe ata qe kane arritur ne konkluzion se Shqipja eshte gjuha me e vjeter, jane njerez qe dine nga 7-8 gjuhe, perfshi Shqipen po e po, Greqishten e lashte, Latinishten etj. Te tjeret merren me paragjykime.

Faktikisht kur nuk ke nje Institute of Hellenic Studies, kur nuk ke nje Institute of Slavic Studies, pra kur ti nuk ke nje institut te mirfillte tendin nuk mund te krahasohesh me propaganden e "civilizimit" sllav, grekeve te rinj etj etj. Eshte e kote. Shqiptari ka arritur te mbijetoje ne cdo epoke, te shohim nese do ja arrije te mbijetoje ne epoken mediatike, te ekonomise, te nje bote te hapur, dhe gjithashtu ku nuk luftohet me me shpata e me kobure. Oxfordi vit per vit con njerez ne athine e shkruajne mbrapsht per Athinen. Nese sponsorizohesh nga ato institute, sic jane vene dhe shume Shqiptare qe nuk duan historine e tyre, ose duan pare shkurt hesapi, atehere je nje njeri qe punon per ato aspirata dhe pik.

Ketu pra merr forme dhe transparenca e studimeve per Shqiperine, sepse jane kryer nga individe qe jane te painfluencuar nga parate, apo nga ndonje gje tjeter. Merr rastin e Robert Elsies nje nga njerezit me te medhenj per ne Shqiptaret, qe ka perkthyer mbi 50 libra shqiptare ne Anglisht dhe ne Gjermanisht. Megjithate dhe ai i publikon ne numra te kufizuara. Sidoqetejete puna e tij ekziston ne universitetet Amerikane dhe librarite Amerikane, madje shume libra edhe kane filluar te trajtohen disi neper seminare speciale sidomos Kadareja dhe veprat e Migjenit. Nga ana tjeter profesori i Sorbones Zacharie Mayani, i cili ka arritur ne perfundimin se Gjuha Etruske eshte ajo Shqiptare, thuhet se eshte paguar nga Enveri, dhe normalisht ky merret si shkas per te hedhur poshte studimin e tije. Eshte megjithmend ironike, pasi gati te gjitha studimet per GReqine sic thashe jane te financuara nga qeveria Greke dhe organizata Greke, megjithate ato merren parasysh, ndersa ne rastin e nje profesori te Sorbones hidhen poshte as pa u komentuar !!!! Edhe nese Enveri ka paguar, ajo eshte bere per te financuar udhetimet, librat etj etj, megjithate nuk ka konfirmim per kete gje, dhe vetem zeri mjafton per te korruptuar imazhin e nje njeriu qe i dedikoi jeten ceshtjes Etruske.

Sot e kesaj dite Etrusket nuk i deshifron dot asnje gjuhe tjeter pervec Shqipes, dhe madje me nje lehtesi te papare ne shume raste. Shume shkrime qe mendoheshin se ishin Greke, jane ne fakt te shpjegueshme vecse me Shqipen, per mos thene pastaj per kerkimet e Colonel Churchward i cili flet per kontinentin MU, dhe nje civilizim 50.000 vjet te vjeter, qe konfirmon nje lloj lidhje me Atlashtet dhe Lemuriat sipas Catapanos, i cili ka shpenzuar jeten me keto gjera. Sic thashe keta individe kufizohen ne maksimum, nuk publikohen, kritikohen si individe dhe jo per punen e tyre etj etj.

Edhe ai shkrimi i Jezusit shpjegohet me Shqip dhe madje ka nje kuptim shume domethenes pasi Cumi = gjumi per Etrusket. Eshte interesante se si akademiket ne bote injorojne zhvillimet ne historine dhe sillen si pordha neper breke me kontradiktat qe vete kane krijuar. Keshtu sic e kane menderosur keta historine do zhdukemi dhe nje here si civilizim perpara se te marrim vesh se car jemi e nga jemi.

Si perfundim keto qe bejme ne jane pordhe me rigon ne shume aspekte, dhe darkman ka te drejte, sepse darkman per ato perqindjet merr nje perqindje dhe merr dhe publicitet, ndersa pjesa tjeter duhet te behet Catapano, Vlora, Mayani, Sufflay, Jokl etj, dhe po arriti te jete gjalle, mbase diku ne Shqiperi do ta gezoje dhe emertimin e ndonje instituti per rrespektin e punes, sic eshte dhe Instituti i Giuseppe Catapanos ne Universitetin e Prishtines, prandaj thote ai Tufa e darkmane nje sere kakademikesh ketu e kudo, pirdhni se liroheni, ne bejme leke ju shkoni kundra rrymes.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Eeee more cyclotomic, po moret zjarr fare tani. ē'u be ashtu?

Siē e thate dhe ju:

"Ka nje diference te madhe ndermjet kundershtimit me argumenta dhe ndermjet injorimit. Faktikisht te gjithe ata qe kane pranuar te bejne historine e Shqiperise, kane derdhur "gjak" me plot kuptimin e fjales. Jane endur me vite te tera duke germuar e shume prej tyre e kane paguar me koken, djegje te shtepise e librarise, vjedhje dokumentash, dhe i eshte dashur dhe ta rishkruajne nga e para gjith hulumtimin"

Mua kjo me siper nuk me duket injorim, madje ta quanim kundershtim do te ishte pak!

Nejse, t'i leme lojrat e fjaleve, se brenda teme jemi qe te dy.

Une me shume e kam fjalen tek keta "shqiptare", si darkman, lioness dhe ca te tjere. Jo sepse mendojne ndryshe nga une, per shpirt, jo. Por me habit qendrimi armiqesor, agresiv qe mbajne.
    psh, edhe ju jeni munduar te perktheni me ane te shqipes frazen e Jezusit: TALITHA KUM! qe ne fakt gjen perkthimin e plote dhe te paster nga aramaishtja: Vajze ēohu! Tani, une dyshoj fort qe shqipja te kete lidhje me aramaishten. Aramaishtja per ēifutet eshte si te thuash latinishtja per italianet. Edhe alfabetet aramaik me ate hebré jane gati te njejte. Dyshoj fort gjithashtu qe Shqiperia te kete lidhje me Semitet, pavaresisht se ne Bibel shkruhet qarte keshtu:

zan 10:25. Eberit iu linden dy bij: emri i njerit ishte Peleg, sepse ne ditet e tij toka u nda...
    zan 11:1. Tani gjithe toka kishte nje gjuhe... dhe Zoti perzjen gjuhet;
    11:9. Prandaj u quajt Babel, sepse Zoti perzjeu gjuhet e botes; dhe prej aty Zoti i shperndau ata ne te gjithe faqen e dheut.
    Eberi ishte 34 vjeē kur iu lind Pelegu. Pelegu ishte brezi i 4 pas Semit, dhe i 5 pas Noes. Pelegu eshte gjithashtu edhe paraardhes i drejtperdrejte tokesor i Jezusit. Ai permendet gjithashtu edhe ne gjenealogjine e Jezusit.

Prej ketij pasazhi jane hedhur nja dy perqasje qe gjoja pellazget mund te kene marre emrin prej ketij Pelegu, dhe te kene rrjedhur prej tij dhe, rrjedhimisht edhe shqiptaret.(por ka dhe shume teza te tjera si psh qe shqipja rrjedh nga thrakishtja...dhe thraket nuk na qenkan po ata ilire[sic!] ... dhe kjo alarmon disa koka tellallesh ne balle te injorances shqiptare)

Te mbyll mendimin; edhe pse une e kundershtoj nje mendim te tille(per Pelegun), kjo kurre nuk mund te me jape hov per te kundershtuar ēdo lloj teorie tjeter te ngritur mbi shqiptaret. Me kuptoni? +
    Sado qesharake ose e papranueshme te me duket nje perpjekje e tille per te perkthyer aramaishten me ane te shqipes, kjo kurre nuk mund te me jape shkas per te hedhur poshte ēdo lloj pune tjeter ose perpjekje te bere ndoshta dhe nga i njejti person.
    Por verej se kjo nuk ndodh me te gjithe njerezit. Dhe puna e shume mendimtareve qe jane rropatur sinqerisht per te dale ne konkluzionet e nje jete pune, po hidhet poshte, ne mos pjeserisht, kategorikisht!(te mos flasim per injorim, se vrasjet nuk jane injorim, e as perndjekjet)

Me duket sikur shqiptaret kane frike nga guximi. Shpesh here konsiderohet dhe si e panatyrshme ose marrezģ te dalesh jashte disa skemave, te cilat sinqerisht nuk pijne me uje, ose thene ndryshe "fusin uje nga te gjitha vrimat".
    Nuk pranohet as t'u jepet "bénéfice du doute", as te imagjinohet qe gjithe keta njerez mund te kene te drejte.

Por, ja ku jemi,- kł' kemi qene dhe kł' do te mbesim...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 11-02-2005 mė 00:51
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga banished
    [SIZE=2][FONT=Palatino Linotype]Eeee more cyclotomic, po moret zjarr fare tani. ē'u be ashtu?

Une me shume e kam fjalen tek keta "shqiptare", si darkman, lioness dhe ca te tjere. Jo sepse mendojne ndryshe nga une, per shpirt, jo. Por me habit qendrimi armiqesor, agresiv qe mbajne.

Qenke i jashtezakonshem, banished. Po mire, une hoqa dore nga ato carcafet te tema tjeter, se me ty nuk merrem, se vetem di te shkruash (qysh te del koha, burri i dheut, me asistence je?) te mbushesh faqet, pa fakte, dhe pastaj del ketej dhe me ve ne dukje mua qendrimin armiqesor, agresiv etj...... epitete.
    Degjo i dashur banished, po ta them edhe njehere, secili ka mendimin e tij. Per mua, edhe sikur te jete Alexua i madh shqiptar, dhe sikur gjuha shqipe te jete gjuha e perendive, e Muhamedit dhe e Jezusit (sic e nxoret ju kete te fundit) ..... etjetjejt...... do na i zgjidhi problemet qe kemi sot? Do e rregulloj shoqerine shqiptare, do u japi kulture politike qe te luftoje korrupsionin qe po i ha shpirtin e lodhur Shqiperise? Do e coje Shqiperine drejt perendimit a lindjes (ku te duash ti.) Jane shqiptaret ata qe po shruajne (me gjuhen e perendive) emrat ne listat e bukes akoma (!) ne shek.21........

Para nje jave po shikoja nje emision ne kanalin e NY Times: po fliste per konfliktin e ish-Jugoslavise. Nje nga gazetaret u shpreh keshtu:

"Sa here qe i pyes te dyja palet, pse vrasin palen tjeter... pse e kapen nje burre dhe pasi e rrahen e hodhen nen ure..... te dyja palet te pergjigjen ne te njejten menyre: Fillojne me rrefime qe nga shek. 13, dhe te cojne dekate me dekate dhe shekull me shekull, cfare ndodhi, kush beri kete, ate, kush iku, kush erdhi...... e gjithe kjo per te justifikuar vrasjet e shek. 20-21."

Dhe ne fund shtoi: "Varet nga brezat e rinj, cfare rruge do merret ne Ballkan. Nqs ata do vazhdojne te mbajne koken mbrapa tek shek.13 atehere, apo do krijojne nje vizion te ri paqeje."

Nqs jam armike se dua paqe dhe zhvillim ne Ballkan, atehere le te jem armike, sipas teje. Une kam vizionin tim, ti mbaj tendin.

Sic the vete: "Ja ku jemi, ku kemi qene, ku do mbesim!" Per mua motoja eshte pak me ndryshe, "Ja ku jemi, ku kemi qene, ku do vemi!"

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Po vazhdoj me ty sepse ti paske mend per muhabet, keta te tjeret paskan halle me madhore.

Citim Postuar mė parė nga banished
    Eeee more cyclotomic, po moret zjarr fare tani. ē'u be ashtu?

Siē e thate dhe ju:

"Ka nje diference te madhe ndermjet kundershtimit me argumenta dhe ndermjet injorimit. Faktikisht te gjithe ata qe kane pranuar te bejne historine e Shqiperise, kane derdhur "gjak" me plot kuptimin e fjales. Jane endur me vite te tera duke germuar e shume prej tyre e kane paguar me koken, djegje te shtepise e librarise, vjedhje dokumentash, dhe i eshte dashur dhe ta rishkruajne nga e para gjith hulumtimin"

Mua kjo me siper nuk me duket injorim, madje ta quanim kundershtim do te ishte pak!

Nejse, t'i leme lojrat e fjaleve, se brenda teme jemi qe te dy.

Injorim nga bota akedemike pas botimeve, se nga bota politike kane hequr belane.
    psh, edhe ju jeni munduar te perktheni me ane te shqipes frazen e Jezusit: TALITHA KUM! qe ne fakt gjen perkthimin e plote dhe te paster nga aramaishtja: Vajze ēohu! Tani, une dyshoj fort qe shqipja te kete lidhje me aramaishten. Aramaishtja per ēifutet eshte si te thuash latinishtja per italianet. Edhe alfabetet aramaik me ate hebré jane gati te njejte. Dyshoj fort gjithashtu qe Shqiperia te kete lidhje me Semitet, pavaresisht se ne Bibel shkruhet qarte keshtu:
    Perkthimin ne Shqip nuk po mundohem ta bej une, eshte bere nga Giuseppe Catapano dhe perkthimi eshte si vijon...

TA = Tata
    LI = Lej le
    THA = tha, me thone

CUMI = Gjumi (sipas Catapanos por dhe Vlores C e forte eshte GJ, dhe asnje gjuhe ne bote nuk e ka kete tingull por latinet nuk kane si ta shprehin dhe ja fusin me C)
    Pra Shqip eshte Tata tha li gjumin, Ati pra, sepse edhe Jezusi keshtu i referoheshe Zotit. Catapano shprehet qarte qe Shqipja, eshte gjuha me e vjeter, por edhe sikur mos te ishte, ai shprehet se duke qene se eshte nje gjuhe teper komplekse ne lakime, dhe sidomos monosillabike, ka shume gjasa qe te jete nje lloj "residual" i vetem i gjuhes me te lashte qe mund te jete folur nga njeriu.
    Dyshimi juaj per armaishten ka nje baze, mendohet se ato ne fakt mund te kene jetuar ne Shqiperi... megjithate mbase ju bazoheni diku tjeter.

zan 10:25. Eberit iu linden dy bij: emri i njerit ishte Peleg, sepse ne ditet e tij toka u nda...
    zan 11:1. Tani gjithe toka kishte nje gjuhe... dhe Zoti perzjen gjuhet;
    11:9. Prandaj u quajt Babel, sepse Zoti perzjeu gjuhet e botes; dhe prej aty Zoti i shperndau ata ne te gjithe faqen e dheut.
    Eberi ishte 34 vjeē kur iu lind Pelegu. Pelegu ishte brezi i 4 pas Semit, dhe i 5 pas Noes. Pelegu eshte gjithashtu edhe paraardhes i drejtperdrejte tokesor i Jezusit. Ai permendet gjithashtu edhe ne gjenealogjine e Jezusit.

Prej ketij pasazhi jane hedhur nja dy perqasje qe gjoja pellazget mund te kene marre emrin prej ketij Pelegu, dhe te kene rrjedhur prej tij dhe, rrjedhimisht edhe shqiptaret.(por ka dhe shume teza te tjera si psh qe shqipja rrjedh nga thrakishtja...dhe thraket nuk na qenkan po ata ilire[sic!] ... dhe kjo alarmon disa koka tellallesh ne balle te injorances shqiptare)

Te mbyll mendimin; edhe pse une e kundershtoj nje mendim te tille(per Pelegun), kjo kurre nuk mund te me jape hov per te kundershtuar ēdo lloj teorie tjeter te ngritur mbi shqiptaret. Me kuptoni? +
    Sado qesharake ose e papranueshme te me duket nje perpjekje e tille per te perkthyer aramaishten me ane te shqipes, kjo kurre nuk mund te me jape shkas per te hedhur poshte ēdo lloj pune tjeter ose perpjekje te bere ndoshta dhe nga i njejti person.
    Por verej se kjo nuk ndodh me te gjithe njerezit. Dhe puna e shume mendimtareve qe jane rropatur sinqerisht per te dale ne konkluzionet e nje jete pune, po hidhet poshte, ne mos pjeserisht, kategorikisht!(te mos flasim per injorim, se vrasjet nuk jane injorim, e as perndjekjet)

Me duket sikur shqiptaret kane frike nga guximi. Shpesh here konsiderohet dhe si e panatyrshme ose marrezģ te dalesh jashte disa skemave, te cilat sinqerisht nuk pijne me uje, ose thene ndryshe "fusin uje nga te gjitha vrimat".
    Nuk pranohet as t'u jepet "bénéfice du doute", as te imagjinohet qe gjithe keta njerez mund te kene te drejte.

Shqiptaret nuk kane frike nga guximi, se sa jane ne gjendje bloze ekonomike dhe per dy lek shesin cdo gje. Kulla Babelit ka kuptim ne Shqip, madje eshte fjale qe eshte perdorur nga arbereshet. Zoti u hakmorr sepse keta njerez flisnin nje gjuhe, dhe deshen te beheshin Zoter ne toke, megjithate ka dhe interpretime akoma me te cuditshme qe Zoti nuk i "kuptoi"(qe akoma nuk e di mire se ne cfare kuptimi thuhet kjo)qellimet e ketyre njerezve dhe i goditi. Sa per Aramaiket jane me "ekzemplare" ne bote(ashtu sic dhe jane Zoroasterianet), dhe cifutet nuk i duan, ashtu sic greket nuk na duan ne. Mbase koincidence...mbase.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 11-02-2005 mė 03:18

Per mua, edhe sikur te jete Alexua i madh shqiptar, dhe sikur gjuha shqipe te jete gjuha e perendive, e Muhamedit dhe e Jezusit (sic e nxoret ju kete te fundit) ..... etjetjejt...... do na i zgjidhi problemet qe kemi sot? Do e rregulloj shoqerine shqiptare, do u japi kulture politike qe te luftoje korrupsionin qe po i ha shpirtin e lodhur Shqiperise? Do e coje Shqiperine drejt perendimit a lindjes (ku te duash ti.) Jane shqiptaret ata qe po shruajne (me gjuhen e perendive) emrat ne listat e bukes akoma (!) ne shek.21........
    ---------------------

Po ē'lidhje ka kjo me ēėshtjen? - e mė tej sipas kėtij arsyetimi i bie qė rilindasit shqiptarė nuk duhet kurrsesi tė merreshin me tė kaluarėn dhe gjuhėn e shqiptarėve sepse populli ishte i varfėr e meqė ne qenkemi tė varfėr e kemi probleme po ia varim historinė e gjuhėn (si dhe artin, etj) kėmborė deshve? - e pastaj kur disa si ty kėrkojnė provat e qytetėrimit nuk i gjejnė kurrė sepse disa si ty dikur u thoshin njerzve qė varja historinė e gjuhėn (si dhe artin, etj) kėmborė deshve.

Kėto janė lajthitje dhe normalisht nuk mund tė priten nga njė qė thotė se po mendon pėr tė mirėn e popullit. Nė kėtė vazhdė njė mendim se pse Shqipėria gjendet nė atė gjendje ėshtė dhe si vijon: Disa shqiptarė qė e mbajnė veten pėr tė menēur (nė periudha tė ndryshme tė historisė) mbledhin mbeturinat dhe sistemet qeverisėse botėrore dhe i sjellin pėr t'i zbatuar nė Shqipėri. Fillo nga fetė e mbaro te sistemet politike. Kjo menēuria e kėtyre tė menēurve nuk ėshtė nė atė shkallė me sa duket qė tė krijojė njė sistem qeverisės qė t'i pėrshatet shqiptarėve dhe megjithėse tė gjitha sistemet vazhdojnė tė dėshtojnė nė Shqipėri, kėta tė menēur vazhdojnė e importojnė sisteme tė huaja (qė vazhdojnė tė dėshtojnė). Po kėto s'kanė lidhje me ēėshtjen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Legjion : 11-02-2005 mė 03:32

Cyclotomic kur tė lidhėsh dhe aborigjenėt e Australisė me shqiptarėt, lajmėroi pėrpara se mos iu bie tė fikėt. Fiset semite dhe librat e tyre nuk kanė kurrfarė lidhje me shqiptarėt. Kėto jo vetėm qė janė johistorike po kalojnė dhe kufijtė e pėrfytyrimit.
    Mbaji kėmbėt nė tokė! Lėri ėndrrat fetare. Do s'do ti e tė tėrė fetarėt mbledhur, shqiptarėt as qė ia kanė shtruar ndonjėherė rruginėn fesė e as feja shqiptarve. N.q.s. filloni tė thurni pėrralla tė tilla, atėherė jo vetėm qė do ju injorojnė, po do ju qeshin. Kjo ju ul besueshmėrinė dhe nė ato qė thoni tė sakta!

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar mė parė nga KSC2-303
    Cyclotomic kur tė lidhėsh dhe aborigjenėt e Australisė me shqiptarėt, lajmėroi pėrpara se mos iu bie tė fikėt. Fiset semite dhe librat e tyre nuk kanė kurrfarė lidhje me shqiptarėt. Kėto jo vetėm qė janė johistorike po kalojnė dhe kufijtė e pėrfytyrimit.
    Mbaji kėmbėt nė tokė! Lėri ėndrrat fetare. Do s'do ti e tė tėrė fetarėt mbledhur, shqiptarėt as qė ia kanė shtruar ndonjėherė rruginėn fesė e as feja shqiptarve. N.q.s. filloni tė thurni pėrralla tė tilla, atėherė jo vetėm qė do ju injorojnė, po do ju qeshin. Kjo ju ul besueshmėrinė dhe nė ato qė thoni tė sakta!
    Kjo nuk eshte perralla ime, megjithate argumenti i nxituar qe une po synoj tek feja, mund te kthehet akoma me me qetesi kesaj rradhe nga une, se ti ke paragjykime fetare psh. Teoria e nje populli, e simbiozes etj etj, nuk eshte fantashkence. Fundja fundit cfare eshte diferenca e Fese me Mitologjine ? Fillesa me Theogonine ?
    Po ti shohesh mire azgje, madje mund te shohesh nje vazhdueshmeri... koncilet nga njera ane kane bere te mundur krijimin e "institucionit" fetar per te komanduar.
    Mos u nxito kot here tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 11-02-2005 mė 03:44

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    KSC2-303

Pergjigja ime ishte reagim ndaj shkrimit te banished, qe me ka ngjitur epitete te ndryshme se nuk i pelqejne qendrimet e mia. Nqs Banished apo rilindas te tjere me shoke ketu, arrijne te vertetojne qe Shqipja qe gjuha e perendive, e Jezusit (cudi, asnje pretendim per Muhamedin) etjetj..... aq me mire akoma, mua me behet qejfi...... Megjithate, une i shikoj gjerat ndoshta ne nje prizem tjeter.

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Për paganët dhe paganizmin
    Nga Tannhauser nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 14-09-2015, 10:52
  2. Kritika e veprės sė Aristidh Kolės
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 06-01-2010, 05:40
  3. Gjuha e Perėndive
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-01-2006, 11:16
  4. Gjuha e Perėndive
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-08-2004, 03:32
  5. Bekimi i Perėndive!...
    Nga Agim Doēi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-08-2003, 16:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •