Close
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 88 prej 88
    Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

re

...vazhdim

staboos xohedonas daxtassi vaanetos inthi trigonoxo
    a staboos xohetthihi

shterpesia e koheve tona do te vonoje (vazhdoje) dhe tregon qe shterpesia e koheve te thata ....

Ose me mire te jap te gjithe cka mendoj per kete tekst.

klohi zis thotoria marta pido vastei basta
    veinan aran in daranthoa vasti staboos
    xohedonas daxtassi vaanetos inthi trigonoxo
    a staboos xohetthihi dazimaihi beiliihi
    inthi rexxorixoa kazareihi xohetthihi toeihithi
    dazohonnihi inthi vastima
    daxtas kratheheihi inthi ardannoa poxxonnihi a
    imarnaihi.

imaihi beiliihi- nuk mund t`a shqiptoj (ndoshta "mbaroj" ,pra "duhet te mbaroje" )

dhe korriku i ri ka zjarrin (nxehtesine) e koheve te thata te hidhura (????toeihithi) duhet pune (????ohonnih)
    dhe Vasta do te (????kratheheihi) dhe do te ardhe buka e mire (e marre????marnaihi).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qerim : 16-03-2005 mė 04:18

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

re

Une nuk jam i sigurte per shqiperimin e mesipert, por jam i sigurte per disa ceshtje (items).

1. Prezenca ne ilirisht e fjales "das"-"dash" ne rastin tone me kuptimin "duhet".

2. Prezenca ne ilirisht e kompleksit "do te..", ndoshta ne forma te tjera psh. "da te", ose "dak tes" etj.

Per sa i perket ndryshimeve me shqipen, do te permendja fjalet

a."inth" ="dhe" Ka shume mundesi qe ilirishtja te kete patur formen anglo-gjermane te kesaj fjale, "and"-"und"-"inth", dhe me vone te jete zevendesuar me "dhe".

b.Prezenca e "o" ne fjalet "buke", "pune", pra dikur ka mundesi te jete thene "boka", "pona???" .Kjo do ti jepte shpjegim edhe fjales italiane "bocca" me prejardhje nga ilirishtja.

Ky meditim per mua ka vleren e nje "brain-storming" per gjetjen e rrenjeve tona , dhe personalisht mendoj se ja kam arritur qellimit.
    Mendoj se sikur nje ilir te rikthehej ne jete ne ditet e sotme, ai do te kuptohej fare mire me ne shqiptaret.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

Citim Postuar mė parė nga Qerim
    Une nuk jam i sigurte per shqiperimin e mesipert, por jam i sigurte per disa ceshtje (items).
    1. Prezenca ne ilirisht e fjales "das"-"dash" ne rastin tone me kuptimin "duhet".
    2. Prezenca ne ilirisht e kompleksit "do te..", ndoshta ne forma te tjera psh. "da te", ose "dak tes" etj.
    Per sa i perket ndryshimeve me shqipen, do te permendja fjalet
    a."inth" ="dhe" Ka shume mundesi qe ilirishtja te kete patur formen anglo-gjermane te kesaj fjale, "and"-"und"-"inth", dhe me vone te jete zevendesuar me "dhe".
    b.Prezenca e "o" ne fjalet "buke", "pune", pra dikur ka mundesi te jete thene "boka", "pona???" .Kjo do ti jepte shpjegim edhe fjales italiane "bocca" me prejardhje nga ilirishtja.
    Ky meditim per mua ka vleren e nje "brain-storming" per gjetjen e rrenjeve tona , dhe personalisht mendoj se ja kam arritur qellimit.
    Mendoj se sikur nje ilir te rikthehej ne jete ne ditet e sotme, ai do te kuptohej fare mire me ne shqiptaret.
    Ku i gjeni mor vella keto gjera... Na shpjegoni dhe ne te tjereve se kur e keni mesuar ilirishten; jo per gje, po ka dhe ca te tjere me nofka arabe -(qerim)- ne kete forum qe e mesojne ilirishten qe te vegjel, madje edhe e flasin ne familje!
    Po na shpjegoni more djale, se na late me sy hapur ne injoranteve...
    Te botosh gjera te tilla ne kete forum, nuk eshte aspak gabim, por, qellimi pse botohen, dhe aresyeja PSE botohen eshte krejtesisht vetevrasese! Nese jam gabim, zoti Qerim, atehere pergjigjuni pyetjes sime; mesa me kujtohet ua kam shtruar dhe njehere kete problem, dhe i keni kaluar anash, anash fare, shume anash, madje edhe anes i keni kaluar anes, -aq anash i keni kaluar, vetem e vetem per te mos i dhene pergjigje nje pyetje aq te thjeshte! Hidhuni tani!
    Gjithe te mirat...
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Cfare te them, me falni nese gabohem !

Keshtu mu duk e arsyeshme per momentin. Nese jam 'i cmendur" dhe shkruaj "karlleqe "ne forum, dhe ju shqetesoj ne nje fare menyre, beni durim, ndiqni ate shprehjen "hapi rrugen budallait".

Une hodha nje gur ne gjol, ata qe merren me kete pune (pra gjuhtaret) ,mund te kene nje "marrosjen" time nje piknisje per descifrimin e tekseve ilire.

Mua per vete ,ne kete trurin tim te vogel, pyetjes se kahershme, se cfare gjuhe flisnin iliret, me ane te ketij teksi ,ju gjet pergjigje, dhe u qetesova mjaft, dhe me dha nje kuptim me te mire te botes antike, dhe te universit te saj gjuhesor.

Shkrimi im i fundit, i komentuar prej jush, nuk eshte mjaft i sakte, pasi u shkruajt edhe me emocion, sepse une gjithmone kam emocione ,kur flas per iliret dhe antikitetin, pasi eshte nje bote aq e madherishme, por shume pak e njohur nga ne.Nje bote qe na trillon, dhe na magjeps nga larg.Nga ai shkrim jam i sigurte , se iliret thonin "do te " dhe "dash"="duhet".

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    E shqipot e palles qe shkrujshin ene me shkronja shqipe ene me shkronja latine. Ai dreq alfabeti pellazg sa shkronja paska pas ? ! 200 ? Edhe un bie dakort me humbultuesit serioz.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Warranted Maska e Qerim
    Anėtarėsuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Citim Postuar mė parė nga Cyclotomic
    Edhe un bie dakort me humbultuesit serioz.
    Me falni, per cfare hulumtuesish serioze e keni fjalen ??

Per ata qe nga teksi messapik i mesiperm ,nuk arrijne te deshifrojne vecse fjalen "aran" dhe e kete e perkthejne vetem ne anglisht ne "arable land" dhe nuk thone se eshte nje fjale shqip!!! Qe nuk arrijne te deshifrojne fjalen "thot" 'bast ", "dash" etj, etj

Keta nuk jane hulumtues serioze, por fillestare, ose me keq sharlatane.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lightbulb

O Qerimoooooo...
    Ku i gjen mor vella keto fjale? Ku ua gjen interpretimin, shpjegimin apo perkthimin... A i ben vete, apo i gjen te gatshme? Menyra sesi i shkruan gjerat, te le te kuptosh qe perkthimet i ben vete, dhe mua ky fakt me duket me teper se i habitshem. Mos merr mbi vete vule perkthimesh, dhe mos i paraqit ketu me aq kembngulje sikur te ishin vertete te verteta...
    Ose, me mire, mundohu te na shkruash te pakten nje rresht mbi origjinen e atyre qe shkruan.
    Ta kam bere verejtje edhe ne disa shkrime me siper, te cilat, po t'i kthehesh dhe vete, do ta kuptosh qe bien aq shume ne kundershtim me shkrimet e tua te mevonshme. Me siper, ti shprehesh qarte dhe me le te kuptoj qe je shume mire i informuar mbi gjuhet e lashta; te pakten me ilirishten dhe pellazgjishten... por, kurre nuk u je pergjigjur verejtjeve te mia, pavaresisht nga kundershtimi qe ke patur me ato qe thoshim ne te tjeret; - gjera qe ti vete po na i shkruan tani ne forum. Apo ke ndryshuar mendim gje?
    Nuk eshte e veshtire te kuptosh qe ka dicka qe nuk shkon ne gjithe kete; apo jo Qerimo?
    Per mua personalisht; injoranca e kombinuar me nacionalizmin eshte nje perzjerje shume e rrezikshme! PIKE!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    na duhet te kthehemi ne vitet 1700 edhe te njihemi me dhjetra punime botrore te cilat flasin per gjuhen e perendive.......ose fare thjeshte..ler tė perkthejme ate qe vurri bazen e filologjis shqiptare DEMETRIO CAMARDA edhe do mesojme fare theshte se SHQIPJA ĖSHTE GJUHA E PERENDIVE...OSE GJUHA E PARE E FOLUR NE BOTEN E NJOHUR.

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Tema tė Ngjashme

1. Për paganët dhe paganizmin
    Nga Tannhauser nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 14-09-2015, 10:52
  2. Kritika e veprės sė Aristidh Kolės
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 06-01-2010, 05:40
  3. Gjuha e Perėndive
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-01-2006, 11:16
  4. Gjuha e Perėndive
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 29-08-2004, 03:32
  5. Bekimi i Perėndive!...
    Nga Agim Doēi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-08-2003, 16:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •