Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 60
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga ikthus Lexo Postimin
    Nuk e thashe per ironi por per ata qe thone se minjte maqedonasit skane cna bejne
    dhe i kujtova se historia flet ndryshe.Shkupi dje ishte qyteti me i madh i shqiptar,ne Manastir u krijua abetarja e gjuhes shqipe etj.

Nuk pashe asnje reagim te forcave politike,sidomos ata qeverises te shqiptareve te Maqedonise qe duhej te paralajmeronin doreheqjen deri sa te arrestohen kelyshet maqedonas qe lehin ne stadiume dhe djegin flamurin shqiptar.

Deri sa trojet shqiptare nuk do te bashkohen historia do te riperseritet.
    iktus,
    megjithe respektin menyra si mu drejtove linte per te kuptu vetem ironi. Dhe sikur kisha pershtypjen qe po mendoje se jam nga andej. Une jam nga Kosova po eshte njesoj fare,zere se jam nga Maqedonia. Per ato qe te citova te ky postimi i fundit, pajtohem plotesisht me ty. Po te mos kishin interesa personale e partiake lideret atje( njesoj si ne Kosove nje vakti) gjerat nuk do te vinin ne piken qe nje grusht njerez pa identitet te luajne me popullin autokton.

Por per qe jane hic askushi maqedonasit ,kete ska nevoje ta argumentoje besoj.
    Keta qe sot i thone vetes maqedonas jane vetem mbeturina pa identitet te serbo-bullgareve te asaj kohes qe permend ti. Si mbeturina nuk perbejne rrezik. Po une pajtohem me ty ,qe ne, respektivisht shqiptaret ne Maqedoni duhet tia kene friken vetes sone.
    Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 05-02-2012 më 16:02
    AUTOCHTHONOUS

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ky eshte jo vetem shqetesimi yt por edhe i imi. Fillimisht duhet me ju mbush mendjen shqiptareve, si puna e ketij EuroStarit, qe edhe ne si shqiptar vlejme. Pra duhet te vleresojme veten tone, po ashtu edhe shoqerine, te angazhohemi per problemet sociale qe ka shoqeria....po bem kete atehere do te ja kerkojme dhe politikes te mbaj pergjegjesi, te kerkoj llogari per fyerjet qe na behen. Ka shqiptare sic pershkruajti anetarja **** mesiper "veriu jane malok, kosovaret nuk jane shqiptare, me mire te ne marre greku, cameria mire beri greku qe e mori, me mire grek se shqiptar". Mendon qe njerez te tille dine te vleresojne veten e tyre? Aspak. Kur s'di te vleresosh veten, s'ke sesi te mendosh qe e meriton te kerkoj falje qeveria Maqedonase ndaj teje si shqiptar. A jane ndryshe politikanet sesa populli ne pergjithesi? Jo. Njesoj mendojne se me keto lloj mendimesh jane te rrethuar.
    Spo shtoj ndonje gje se spaska ca me shtu.....
    AUTOCHTHONOUS

Pikerisht ndryshimet e medha jane fillimisht individuale. Duhet te behesh dicka per jeten tende, pastaj te jesh per familjen qe do krijosh, per prinderit, shoqerine e me rradhe. Nuk ke pse te sjellesh gjithnje kartonin "je jashte" Shqiperise prandaj ke keto mendime per Shqiperine dhe shqiptaret. Scion, ne Shqiperi jeton dhe s'kane ndryshime mendimet e mija me te atijt.
    Bile jo vetem Scion, por te gjithe antaret e tjere mendojne si ti, vetem une qe jam kundra jush dhe shqiptareve, bile shyqyr qe doli interneti dhe te shprehem nje cike kundra jush se ne arenen qytetare dhe nderkombtare nuk ma mban fare kundra "ju" Shqiptareve, sepse ju jeni si te thuash, te frikshem, inteligjente, plot kulture... Shqiptaret jane alfa dhe kan ngelur alfa

Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    Spo shtoj ndonje gje se spaska ca me shtu.....
    aman shto dicka he pra vetem dicka.... thuaj sOnit, qe ne Shqiptaret, kemi mposhtur Romaket, Osmanet, Greket, Italianet, Gjermanet, Serbet dhe jo me Maqedonet... bile bile thuaj qe po te duam ne mund edhe ti pushtojme keto vende, po ce do se nuk kemi kohe pasi po mburremi ne forumin shqiptar derisa dikush te vije te na heqe spinen dhe ne ate cast gjendemi perball nje realiteti krejt tjeter nga ky qe shprehim apo duam te jete ky qe shprehim
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Bile jo vetem Scion, por te gjithe antaret e tjere mendojne si ti, vetem une qe jam kundra jush dhe shqiptareve, bile shyqyr qe doli interneti dhe te shprehem nje cike kundra jush se ne arenen qytetare dhe nderkombtare nuk ma mban fare kundra "ju" Shqiptareve, sepse ju jeni si te thuash, te frikshem, inteligjente, plot kulture... Shqiptaret jane alfa dhe kan ngelur alfa

aman shto dicka he pra vetem dicka.... thuaj sOnit, qe ne Shqiptaret, kemi mposhtur Romaket, Osmanet, Greket, Italianet, Gjermanet, Serbet dhe jo me Maqedonet... bile bile thuaj qe po te duam ne mund edhe ti pushtojme keto vende, po ce do se nuk kemi kohe pasi po mburremi ne forumin shqiptar derisa dikush te vije te na heqe spinen dhe ne ate cast gjendemi perball nje realiteti krejt tjeter nga ky qe shprehim apo duam te jete ky qe shprehim

Jo mo jo po po them shqiptaret jane te poshter , te keqinj , dembel, vrases, pushtues, kokulur, hajna ..... Edhe ate vetem e vetem sa per te te kundershtu ty. Shqiptaret ishin skllave(si sllavet) gjate gjithe historise, ja sherbetore si serbet (prandaj quhen serb- nga serf).....Do them kshtu sepse e di qe ne forum ka shqiptare qe ndihen mire me qenien e tyre dhe do te me kundershtojne e kte e dua une,te bie ne kundershtim me te gjithe....

Jam kureshtare, ste genjej dot, te dije si do cilesoje shqiptaret sikur ky debati te behej ne nje forum nderkombetar a ballkanik dhe sikur ta zeme( larg qofte tpthu tpthu...)te isha maqedone ose cfardo sllave tjeter....
    Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 05-02-2012 më 16:58
    AUTOCHTHONOUS

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Eurostar, duke e ditur fare mire per cfare arsye te ta solla si shembull Scion, e more dhe e bere bajat muhabetit. Ahhh per ksoj llafe kafenesh je i pa kapshem ti. Merr cdo gje dhe e nxjerr jashte kontekstit qe eshte thene. Edhe kur kundershton kot me kot kundershton, sic bere per Serbet e Boshnjaket qe ja fute nje aty per ironi. Pastaj prap kur ta shpjegova qe nje rrace eshte u kape me loje fjalesh. Tani serisht prap kapesh me fjale dhe hidhesh sa andej kendej dege me dege, pa thene asgje.

i/e regjistruar Maska e ikthus
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    146
    @Anita340,sido qe te jete te kerkoj ndjese.(ladies first)

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    J&G,
    Fatmirisht keto njerez qe pershkruajte ti jane tipa te pa informuar, qe nuk lexojne, qe japin mend pa patur mend. Po edhe ne forum i shoh, por mendimi im per to eshte i ulet. Po ashtu kemi dhe nje ne forum qe eshte i ditur per informatiken dhe per fene ortodoske, por ne fakt nuk merr vesh nga politika dhe pse hiqet sikur di. Jo qe une e kuptoj politiken, por lexoj ne heshtje per ta kuptuar, nuk jap mend ne nje fushe ku s'kam mend per te dhene. Prandaj jane njerez qe japin mend pa patur, dhe per te dhene mend ne shqiptaret e Shqiperise zejme vendin e pare. Fatmirisht kete veti nuk e kam pare tek shqiptaret ne Kosove, qofte ne realitet qofte ne forum. Kjo eshte dicka pozitive qe ata mund te na mesojne neve.

Bindja jote qe askund s'na ka friken, do te ndryshonte po te lexoje shkrimin pdf file qe solli Antiproanti. Per cfare arsye tjeter bejne presione psikologjike te tilla ndaj shqiptaret maqedonasit? Per cfare arsye tjeter po ashtu dhe greket? Kush ka kaq shume urrejtje?? Ke pare ti ndonje amerikan te urrej meksikanet dhe kanadezet? Sepse njesoj i bie, Maqedonia, Greqia dhe Serbia jan me te pasur se ne. (Sapo i kerkova keto numra dhe vetem Maqedonia eshte ne barazim me shqiperine nga GDP, and PPP). Pra, c'eshte gjithe kjo urrejtje. C'kane? Jane te semure nga psiqika? Shqiptaret me zor i kane kontrrolluar prandaj. Mbase une jam gabim qe mendoj keshtu, por llogjikisht s'di cfare shpjegimi tjeter ti jap gjithe kesaj urrejtje qe kane ndaj nesh.

Kam njeren qe njoh nga Bosnja dhe te tregoja ty per historirat qe degjonte ajo nga nje komandant ushtarak boshnjak = (serb me mire se boshnjaket te kesaj rrace jane por per arsye te fese myslimane u bombarduan dhe u vrane nga serbet ortodoks.....Absurde apo jo, i imagjinon dot ti shqiptaret te vrasin njeri tjetrin per fene?)....ti rikthehem mendimit, pra historirat qe shpifnin ishin si filma horror. 100% shpifje dhe jo realitet, kete ta garantoj, por te shpifin kaq shume per te nxitur frike dhe urrejtje ndaj shqiptareve kam ngelur me goje hapur nga habia. Edhe kjo qe me tregonte ende i besonte. Me thote, ti dhe familja jote jeni te vecante, s'je si historirat qe kam degjuar une, por "ka" shqiptare te tille. Ke degjuar ti ndonje histori te sajuar per serbet, greket, maqedonasit qe jane njerez si ne filmat "horror"? Jam e bindur qe jo. Vij prap tek pyetja qe kisha, c'eshte gjithe kjo urrejtje ndaj nesh?! Cfare shpjegimi i jep ti.
    Soni sikur te gjithe te ishim te nje mendimi edhe nje deshire "SHQIPERIA E MADHE/BASHKUAR" do isha une e para qe do pohoja qe na e kishin friken gjithe shtetet fqinje. Fatkeqsisht sot jemi me te ndare se kurre kur degjoj edhe lexoj komentet e disave me vjen per te vjelle, mirepo komente te tilla nuk jane thjesht fjale ata jane gati te veprojne me vepra kunder shqiperis edhe cdo shqiptari qe do bashkim mos te them qe edhe kane vepruar. Mos me keqkupto e dashur ka edhe shume patriot qe e kane enderr bashkimin por plerat qe nuk shohin me larg se interesi personal po shtohen cdo dite edhe po infektojne gjithe kombin tone.
    I LOVE GOD

j&g

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Me duket vetja si top ping-pongu
    sigh..
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Ky eshte jo vetem shqetesimi yt por edhe i imi. Fillimisht duhet me ju mbush mendjen shqiptareve, si puna e ketij EuroStarit, qe edhe ne si shqiptar vlejme. Pra duhet te vleresojme veten tone, po ashtu edhe shoqerine, te angazhohemi per problemet sociale qe ka shoqeria....po bem kete atehere do te ja kerkojme dhe politikes te mbaj pergjegjesi, te kerkoj llogari per fyerjet qe na behen. Ka shqiptare sic pershkruajti anetarja **** mesiper "veriu jane malok, kosovaret nuk jane shqiptare, me mire te ne marre greku, cameria mire beri greku qe e mori, me mire grek se shqiptar". Mendon qe njerez te tille dine te vleresojne veten e tyre? Aspak. Kur s'di te vleresosh veten, s'ke sesi te mendosh qe e meriton te kerkoj falje qeveria Maqedonase ndaj teje si shqiptar. A jane ndryshe politikanet sesa populli ne pergjithesi? Jo. Njesoj mendojne se me keto lloj mendimesh jane te rrethuar.
    EuroStari ,nuk eshte i keq dreqi , nga zhgenjimi e ka,nga se sheh realitetin tone te zymte!,per te tjerat ke plotsishte te drejte....

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Euro e them me plot bindje ekzistenca jone eshte sepse ka pas burra qe kane dhene jeten per shqiperin ndryshe do ishim zhduk nga faqja e dheut. Fatkeqsisht kemi fqinj teper te ndyre, por kemi edhe bashke kombas midis nesh qe jane akoma me te ndyre.
    I LOVE GOD

j&g

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •