Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 60
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin

Kur thashe skemi shtet e kisha fjalen qe politikanet tane po bejne takime zyrtare e spo pranojne simbolin e kombit flamurin prezent, asnje politikan nuk ka dale e te denoj ofendimet kunder kombit tone qe jane bere nga serbet, greket, maqedonia, rumania etc..
    Nuk kane pse te dalin, sepse ne i meritojme

Sa per vet te lutem mos me thuaj se jam e bindur qe vete jemi me keq se shteti "veriu jane malok, kosovaret nuk jane shqiptare, me mire te ne marre greku, cameria mire beri greku qe e mori, me mire grek se shqiptar" e mos te vendos komente te tjera qe perseriten cdo dite si ketu ne forum edhe ne jeten reale nga shume plera qe e mbajne veten per shqiptar.
    Me le pa fjale, je nje realitet i gjalle dhe ai qe nuk e pranon ne publik nje gje te tille, e pranon me mend e tija kur flet cdo nate dhe dite para pasqyres me veten e tije. Shume njerez psh e ben realitet duke u konvertuar ne Grek , ndersa Shqiptaret e Kosoves u konvertuan ne Serb.... Pse ? Sepse ja vlente, arseja dihet
    jam e bindur se ne askush sna e ka friken, po te na e kishin friken nuk na benin cfare na kane bere. na vrasin, ofendojne e perdhosim sepse e dine qe ne shtrime koken e pranojme gjithcka.
    Disa virtyte nuk ruhen apo respektohen nga frika qe te tjeret kane per ty
    iken ato kohe ku shqiperia vertet ka pas burra qe jepnin jeten per atdhe. tani midis shqiptarve edhe shqiperis ka me shume antishqiptar, rob te shitur qe ta shpifin, edhe pse ne nuk duam ta pranojme, por e verteta eshte se rob te tille te bejne gjemen.
    Kur ka qene ajo kohe ? A nuk e mbajme mend ne historine tone gjithnje te pushtuar ? Ku ishin ato "bura"

Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    J&G,
    Fatmirisht keto njerez qe pershkruajte ti jane tipa te pa informuar, qe nuk lexojne, qe japin mend pa patur mend. Po edhe ne forum i shoh, por mendimi im per to eshte i ulet. Po ashtu kemi dhe nje ne forum qe eshte i ditur per informatiken dhe per fene ortodoske, por ne fakt nuk merr vesh nga politika dhe pse hiqet sikur di. Jo qe une e kuptoj politiken, por lexoj ne heshtje per ta kuptuar, nuk jap mend ne nje fushe ku s'kam mend per te dhene. Prandaj jane njerez qe japin mend pa patur, dhe per te dhene mend ne shqiptaret e Shqiperise zejme vendin e pare. Fatmirisht kete veti nuk e kam pare tek shqiptaret ne Kosove, qofte ne realitet qofte ne forum. Kjo eshte dicka pozitive qe ata mund te na mesojne neve.

Bindja jote qe askund s'na ka friken, do te ndryshonte po te lexoje shkrimin pdf file qe solli Antiproanti. Per cfare arsye tjeter bejne presione psikologjike te tilla ndaj shqiptaret maqedonasit? Per cfare arsye tjeter po ashtu dhe greket? Kush ka kaq shume urrejtje?? Ke pare ti ndonje amerikan te urrej meksikanet dhe kanadezet? Sepse njesoj i bie, Maqedonia, Greqia dhe Serbia jan me te pasur se ne. (Sapo i kerkova keto numra dhe vetem Maqedonia eshte ne barazim me shqiperine nga GDP, and PPP). Pra, c'eshte gjithe kjo urrejtje. C'kane? Jane te semure nga psiqika? Shqiptaret me zor i kane kontrrolluar prandaj. Mbase une jam gabim qe mendoj keshtu, por llogjikisht s'di cfare shpjegimi tjeter ti jap gjithe kesaj urrejtje qe kane ndaj nesh.

Kam njeren qe njoh nga Bosnja dhe te tregoja ty per historirat qe degjonte ajo nga nje komandant ushtarak boshnjak = (serb me mire se boshnjaket te kesaj rrace jane por per arsye te fese myslimane u bombarduan dhe u vrane nga serbet ortodoks.....Absurde apo jo, i imagjinon dot ti shqiptaret te vrasin njeri tjetrin per fene?)....ti rikthehem mendimit, pra historirat qe shpifnin ishin si filma horror. 100% shpifje dhe jo realitet, kete ta garantoj, por te shpifin kaq shume per te nxitur frike dhe urrejtje ndaj shqiptareve kam ngelur me goje hapur nga habia. Edhe kjo qe me tregonte ende i besonte. Me thote, ti dhe familja jote jeni te vecante, s'je si historirat qe kam degjuar une, por "ka" shqiptare te tille. Ke degjuar ti ndonje histori te sajuar per serbet, greket, maqedonasit qe jane njerez si ne filmat "horror"? Jam e bindur qe jo. Vij prap tek pyetja qe kisha, c'eshte gjithe kjo urrejtje ndaj nesh?! Cfare shpjegimi i jep ti.
    sOni sOni sOni , sa larg njohjes se realitetit je ... Boshnjaket jane Serb thote ncncncnc..... U vrane per fe thote ncncnccn ..... Po per Kroatet me Serbet ke ndonje informacion qe se kemi ditur me pare ose qe na e kane mbajtur fshehur
    Revolution 1848

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    EuroStar, cfare rrace te duken ty boshnjaket ehh? Sllave jane barazim me te njejten rrace si serbet. Te vritesh e pritesh midis rraces tende vec sllavet e bejne.

Ja se gjeta per ty, nje faqe shume e lehte per te kuptuar qe te te mbushet mendja per cfare rrace jane History for kids

The South Slavs
    The descendants of the South Slavs live in the present day nations of Serbia, Croatia, Slovenia, and Bosnia. Their faith is influenced by both Eastern Orthodox, as well as Roman Catholic. Many of the Bosnians are Muslim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 05-02-2012 më 10:14

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    sOni sOni sOni , sa larg njohjes se realitetit je ... Boshnjaket jane Serb thote ncncncnc..... U vrane per fe thote ncncnccn ..... Po per Kroatet me Serbet ke ndonje informacion qe se kemi ditur me pare ose qe na e kane mbajtur fshehur
    Euro,
    Soni, nuk e ka keq ne fakt, ne kohen perpara pushtimit osmane nuk kishte ndonje dallim thelbesor mes nje Sllavi qe jetonte ne Serbi apo nje Sllavi tjeter qe jetonte ne ate qe quhet sot Bosnje. Leshimi i vetem qe ben Sonit eshte anakronizmi, sepse identiteti Serb eshte i mevonshem dhe dallimi u be nga ana e fese. Si rrjedhim, nuk ka ndonje diferencim te madh mes nje serbi dhe nje kroati. Kroatet jane sllave sic jane dhe serbet sllave, por ama ndersa i pari eshte Katolik i dyti eshte Orthodhoks.

Ne vazhdim te kesaj, nje Boshnjak eshte po aq serb-mysliman sa dhe kroat-mysliman, por ama kur vjen per term, ne duhet te jemi te sakte sepse gjysma termat nuk jane te pranueshme ne llogjike.

Do ishte me sakte nese themi qe:
    Boshnjaket jane sllave myslimane.
    Nese nje serb do konvertohej ne mysliman ai nuk do quhej boshnjak, por sllavo-mysliman.

Por gjithsesi, ne nuk mund te injorojme lidhjet qe kane pasur Boshnjaket e hershem me Serbet ((Si zona) dhe vetem nje nuance e vogel i lidh me shume boshnjaket me serbet sesa me kroatet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 05-02-2012 më 10:17
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Jo hoxh Ali , po Ali hoxha. Sllav jane shumica ne ballkan , edhe ?

P.S

sOni
    Nuk jan vetem sllavet qe vriten dhe priten me rracen e vet, ne po vritemi brenda familjes cdo dite. I sheh lajmet ti apo shikon vetem lajme nga rajoni dhe bota
    Revolution 1848

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    J&G,
    prap vij tek pyetja qe kisha, c'eshte gjithe kjo urrejtje ndaj nesh?! Cfare shpjegimi i jep ti.
    Soni Urrejtja ne mnyre demonstrative eshte nje forme rituali, qe i paraprin gjithe atyre grupe etnike primitive me qellim te predominimit te hapsires (teritorit)ne kete grup sllavo gabelet ortodoks nuk bejne perjashtim,ne kete form ata mundohen qe te bejne presion ndaj shqiptareve me qellim te spostimit te tyre nga ato hapsira!Egziston nje prapavi antishqiptare qe ushqehet qe nga qeveria, kisha, akademi dhe media qe bejne fushate te hapur kender shqiptareve,si ç,eshte "Enciklopedia" ashtuquatrur e tyre ku shqiptaret i cilson si njerz te ardhur nga diku ne ato hapsira,ndersa te mos flasim per ligjet diskriminuse qe aprovon parlamenti i maqedonise me qellim te magjinalizimit te shqiptarve ne aspektin socio-ekonomik dhe arsimor....Ironia me e madhe eshte se asnje nga qeverit tona qofte e Shqiprise apo Kosoves nuk kam degjuar ndonje here te ken dorzuar ndonje note proteste prane qeverise se Shkupit per qendrimet e tyre diskriminuse dhe antishqiptare ndaj kombit Shqiptare atje....

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Jo hoxh Ali , po Ali hoxha. Sllav jane shumica ne ballkan , edhe ?

P.S

sOni
    Nuk jan vetem sllavet qe vriten dhe priten me rracen e vet, ne po vritemi brenda familjes cdo dite. I sheh lajmet ti apo shikon vetem lajme nga rajoni dhe bota
    Pse hiqesh si i mencur.

E dije fare mire ku e kisha fjalen une, vritje e pritje "lufte" dhe jo keto te lajmeve brenda familjes qe ndodhin kudo.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    mire na bejne

nje popull i ndare si copa byreku

qe nuk qohen per drejtat e tyre

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga bindi Lexo Postimin
    Soni Urrejtja ne mnyre demonstrative eshte nje forme rituali, qe i paraprin gjithe atyre grupe etnike primitive me qellim te predominimit te hapsires (teritorit)ne kete grup sllavo gabelet ortodoks nuk bejne perjashtim,ne kete form ata mundohen qe te bejne presion ndaj shqiptareve me qellim te spostimit te tyre nga ato hapsira!Egziston nje prapavi antishqiptare qe ushqehet qe nga qeveria, kisha, akademi dhe media qe bejne fushate te hapur kender shqiptareve,si ç,eshte "Enciklopedia" ashtuquatrur e tyre ku shqiptaret i cilson si njerz te ardhur nga diku ne ato hapsira,ndersa te mos flasim per ligjet diskriminuse qe aprovon parlamenti i maqedonise me qellim te magjinalizimit te shqiptarve ne aspektin socio-ekonomik dhe arsimor....Ironia me e madhe eshte se asnje nga qeverit tona qofte e Shqiprise apo Kosoves nuk kam degjuar ndonje here te ken dorzuar ndonje note proteste prane qeverise se Shkupit per qendrimet e tyre diskriminuse dhe antishqiptare ndaj kombit Shqiptare atje....
    Ky eshte jo vetem shqetesimi yt por edhe i imi. Fillimisht duhet me ju mbush mendjen shqiptareve, si puna e ketij EuroStarit, qe edhe ne si shqiptar vlejme. Pra duhet te vleresojme veten tone, po ashtu edhe shoqerine, te angazhohemi per problemet sociale qe ka shoqeria....po bem kete atehere do te ja kerkojme dhe politikes te mbaj pergjegjesi, te kerkoj llogari per fyerjet qe na behen. Ka shqiptare sic pershkruajti anetarja **** mesiper "veriu jane malok, kosovaret nuk jane shqiptare, me mire te ne marre greku, cameria mire beri greku qe e mori, me mire grek se shqiptar". Mendon qe njerez te tille dine te vleresojne veten e tyre? Aspak. Kur s'di te vleresosh veten, s'ke sesi te mendosh qe e meriton te kerkoj falje qeveria Maqedonase ndaj teje si shqiptar. A jane ndryshe politikanet sesa populli ne pergjithesi? Jo. Njesoj mendojne se me keto lloj mendimesh jane te rrethuar.

Ky eshte jo vetem shqetesimi yt por edhe i imi. Fillimisht duhet me ju mbush mendjen shqiptareve, si puna e ketij EuroStarit, qe edhe ne si shqiptar vlejme. Pra duhet te vleresojme veten tone, po ashtu edhe shoqerine, te angazhohemi per problemet sociale qe ka shoqeria....po bem kete atehere do te ja kerkojme dhe politikes te mbaj pergjegjesi, te kerkoj llogari per fyerjet qe na behen. Ka shqiptare sic pershkruajti anetarja **** mesiper "veriu jane malok, kosovaret nuk jane shqiptare, me mire te ne marre greku, cameria mire beri greku qe e mori, me mire grek se shqiptar". Mendon qe njerez te tille dine te vleresojne veten e tyre? Aspak. Kur s'di te vleresosh veten, s'ke sesi te mendosh qe e meriton te kerkoj falje qeveria Maqedonase ndaj teje si shqiptar. A jane ndryshe politikanet sesa populli ne pergjithesi? Jo. Njesoj mendojne se me keto lloj mendimesh jane te rrethuar.
    Ne fakt mire e ke. Sado qe u kolonizuan vende si Kanada, USA & Co, vendasit po kafshe ngelen

Se desh harrova, po rrije ne Shqiperi qe te beje ndonje ndryshim te madh , sepse ndryshimet e medha fillimisht jane individuale. Apo kujt ja mban te bej ndryshime dhe te vendose koken ne rrezik thuaj

Si eshte ajo shprehja : Zemren e kam ne Shqiperi, ndersa koken ne nje vend te sigurte lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 05-02-2012 më 13:56
    Revolution 1848

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Pikerisht ndryshimet e medha jane fillimisht individuale. Duhet te behesh dicka per jeten tende, pastaj te jesh per familjen qe do krijosh, per prinderit, shoqerine e me rradhe. Nuk ke pse te sjellesh gjithnje kartonin "je jashte" Shqiperise prandaj ke keto mendime per Shqiperine dhe shqiptaret. Scion, ne Shqiperi jeton dhe s'kane ndryshime mendimet e mija me te atijt.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •