Imam Ahmedi dhe hajduti

Kur imam Ahmedi u burgos per shkak te sproves se Kuranit, dikush po bisedonte me te dhe imam Ahmedi i tha: Kam frike se nuk do te duroj dot rrahjet dhe do te them ate qe ata duan: se Kurani eshte i krijuar! Kur e degjoi nje i burgosur per vjedhje iu drejtua dhe i tha: O imam Ahmed: duroi rrahjet, pasha Allahun une jam ne te kote dhe humbje dhe i duroj rrahjet, ndersa ti je ne te verteten dhe te drejten ndaj bej durim.
Imam Ahmedi pasi doli nga burgu luste gjithmone Allahun ta meshironte kete njeri, aq sa kjo i ra ne sy djalit te tij Abdullahit i cili e pyeti: Cili eshte ky njeri qe lutesh per te gjithmone? Imam Ahmedi i tha: ai eshte nje i burgosur per vjedhje i cili me dha nje keshille e nje mesim ne nje kohe te veshtire e vendimtare!

Subhanallah, ky dijetar kaq i madh dhe me kaq shum dije lutet qe Allahu te meshiroje hajdutin i cili i mesoi diēka, ndersa ne mesin tone ka plot injorante, te cilet mire qe nuk luten per ata qe u kane mesuar fene, por madje i shajne ata edhe nese jane dijetare dhe thirresa!!!
O Allah, meshiroi te gjithe ata te cilet na kane mesuar diēka e cila na ka afruar tek Ty.
Ju qė jeni "dijetarė" dhe "thirrėsa" mėshironi, mos mallkoni, se nuk ju dihet...