Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Martesa te kombinuara!!!
    A ben te na e sqaroni pak ket kombinimin ne martes,kush me ken,ka kombinime prej me te ndryshmeve,une asgje nuk morra vesh ne kete tem

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin
    Martesat jane legalizim i dashuris ne leter. Kjo mund te pohohet mund edhe te mohohet. Ceshtja qe ngre une i perket mentalitetit shqiptar mbi martesat qe kombinojn prinderit per femijet e tyre. Eshte pjes e nje zhvillimi social i europes perendimore ne kohet mediovale kjo.
    Ne kete pikveshtrim cfare mendoni per martesat e kombinuara. Sa sukses kan ato?Dhe a eshte nje e drejt qe meriton nje person karshi ndjenjave te tij?
    'Kombinim' eshte shume fjale e forte.
    Besoj se nenkupton martesat me shkuesi/ mbleseri.
    Per sa i perket martesave me shkuesi varet si e percepton ti si individ.
    Nqs e shohim ne nje pamje te pergjithshme, per vec rastit kur njihesh me partneren/in vete (nepermjet shkolles, punes, hobies etj) shumica e martesave ndodhin me ane te shkuesive.
    Ne Shqiperi shkuesit organizohen shpesh here nga familja e te aferimt ne Europe e perendim nga shoqeria e te njohurit e individid.
    Vecse ne rastin e pare nqs shkuesia eshte e suksesshme perfitojne edhe prinderit se njohin familjen e partneres/it.

Une vete s'shoh asnje problem me martesat me shkuesi per aq kohe sa palet e perfshira jene te civilizuara

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga drenicaku Lexo Postimin
    Martesa te kombinuara!!!
    A ben te na e sqaroni pak ket kombinimin ne martes,kush me ken,ka kombinime prej me te ndryshmeve,une asgje nuk morra vesh ne kete tem
    Me mire te ishte te ''sajuara'', ose si u themi ne me shkuesi.

Ne fillim kur lexova titullin kujtova se behej fjale per martesa te perzjera: partnere me etni te ndryshme, lol.
    Feelings change - memories don't.

Perjashtuar Maska e Dystopia
    Anėtarėsuar
    29-01-2012
    Vendndodhja
    Kepler-22b
    Postime
    13
    Martesat jane legalizim i dashuris ne leter. Kjo mund te pohohet mund edhe te mohohet. Ceshtja qe ngre une i perket mentalitetit shqiptar mbi martesat qe kombinojn prinderit per femijet e tyre. Eshte pjes e nje zhvillimi social i europes perendimore ne kohet mediovale kjo.
    Ne kete pikveshtrim cfare mendoni per martesat e kombinuara. Sa sukses kan ato?Dhe a eshte nje e drejt qe meriton nje person karshi ndjenjave te tij?
    Ne evropen medievale per masat u hoq ky koncept i kombineve, dhe u vendos fara e dashurise. Si u vendos? Vetem nje fjale. Shekspir, njeriu qe ndryshoi cdo gje.

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808
    Martesat jane legalizim i dashuris leter. Kjo mund te pohohet mund edhe te mohohet. Ceshtja qe ngre une i perket mentalitetit shqiptar mbi martesat qe kombinojn prinderit per femijet e tyre. Eshte pjes e nje zhvillimi social i europes perendimore ne kohet mediovale kjo.
    Pėrderisa tė rinjve, qė u ofrohet kjo ndihmė nga ana e prindėrve tė tyre nuk u pengon kjo gjė atėherė as unė nuk kam asgjė kundėr kėsaj dukurie pėrderisa, kjo bėhet me dėshirė e tė dyja palėve.
    Por ēka unė jam kundėr ėshtė se ĒKA ĖSHTĖ KJO "mediovale"? A keni dėgjuar ju pėr shprehjen me tė njėjtin kuptim mesjetė por qė ėshtė nė gjuhėn shqipe
    Shqiptari qė derdhė gjak shqiptari nuk meriton tė quhet shqiptarė

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar mė parė nga yllbardh Lexo Postimin
    Pėrderisa tė rinjve, qė u ofrohet kjo ndihmė nga ana e prindėrve tė tyre nuk u pengon kjo gjė atėherė as unė nuk kam asgjė kundėr kėsaj dukurie pėrderisa, kjo bėhet me dėshirė e tė dyja palėve.
    Por ēka unė jam kundėr ėshtė se ĒKA ĖSHTĖ KJO "mediovale"? A keni dėgjuar ju pėr shprehjen me tė njėjtin kuptim mesjetė por qė ėshtė nė gjuhėn shqipe
    Ke te drejt. Kerkoj falje per huazimin e fjales mesjet. Askush nuk ka te drejt te kritikoj askend per opinionin e tij derisa ky opinion qendron thjesht opinion.
    Prandaj as une spo kritikoj se kush vendos te lidhi jeten me nje person tjeter qe nuk njeh por qe thjesht i thojn se eshte personi i vlefshem per te.
    Ceshtja eshte kjo: ne fillim dashuri (ndjenj) pastaj pervetsim..
    Egziston fakti qe kush martohet me mbeseri (kombinim) nuk mund te kete asnjehere dashuri por dashamiresi. Ne kete pikpamje une i jap rendesi marteses dhe pranoj opinionin tim si te drejt.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    s'shof asgje te keqe perderisa per dike mund te funksionoje, pse jo.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anėtarėsuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetė se di.... :)
    Postime
    808
    Ke te drejt. Kerkoj falje per huazimin e fjales mesjet. Askush nuk ka te drejt te kritikoj askend per opinionin e tij derisa ky opinion qendron thjesht opinion.
    Prandaj as une spo kritikoj se kush vendos te lidhi jeten me nje person tjeter qe nuk njeh por qe thjesht i thojn se eshte personi i vlefshem per te.
    Egziston fakti qe kush martohet me mbeseri (kombinim) nuk mund te kete asnjehere dashuri por dashamiresi. Ne kete pikpamje une i jap rendesi marteses dhe pranoj opinionin tim si te drejt.
    Shumica e marrėdhėnieve si ato martesore po ashtu edhe ato tė dashurisė janė tė organizuara ose nga prindėrit ose nga shoqėria, kėtu e kam fjalėn pėr shokėt/shoqet qė kanė njohuri tė tė dyja palėve. Rasti i krijimit tė njė marrėdhėnie pa ndihmėn e askujt janė shumė tė rralla. Koha e msitėve qė shisnin macėn nė thes kanė shkuar moti.
    Dhe sa pėr

kjo vlen gati pėr 99.999% tė marrėdhėnieve. Rasti ku partneri nuk xhelozon, lexo nuk ka ndjenjė pėrvetėsimi janė po thuaj se jo-ekzistuese... Ani mo te na shqiptarėt qė vetėm njė shikim i pafajshėm nė atė drejtim.... nck.... nck.... nck... dhe ja ku dolėm nė bela me shoqin/shoqen
    Shqiptari qė derdhė gjak shqiptari nuk meriton tė quhet shqiptarė

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •