Close
Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 120
    Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    M-Theory, Ed Witten
    It's the Magic Theory or W(M)itten Theory. Master Theory.
    Scion,Ja nje ligjerat e shkelqyer per String theory....(keni edhe 24 gjuhe me titel te perkthyera ).

http://www.ted.com/talks/lang/en/brian_greene_on_string_theory.html

Por kjo M-theory dhe String theory nuk me duken si teori,por me shume si nje propozim per ti bashkuar te gjitha ligjet (Fizika kuantike dhe relativiteti ) !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 23-04-2012 mė 21:36
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga baaroar Lexo Postimin
    Mesa di unė, bibla nuk thotė gjėkundi se "Nė fillim ishte kaosi", por te Gjoni 1:1 thotė "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi".
    Sa pėr tė Vėrtetėn dhe Lirinė, kur Krishti thotė te Gjoni 8:31-32 "... Nėse do tė qėndroni nė fjalėn time,... do ta njihni tė vėrtetėn dhe e vėrteta do t`ju bėjė tė lirė";
    E vėrteta absolute ėshtė liria absolute, aty ku nuk ka ligje, aty ku nuk ka domosdoshmėri.
    Nė thėnien e filozofit francez Pierre Teilhard de Chardin "dans le cœur de la matičre il y a de l'esprit" (nė zemėr tė materies gjendet shpirti), gjejmė edhe lidhjen me thėnien e Krishtit pėrsa i pėrket tė vėrtetės dhe lirisė absolute se aty ku janė "grimcat pambarimisht tė vogla" deri nė imagjinare, tė tilla aq sa ato nuk i nėnshtrohen asnjė ligji tė njohur apo tė panjohur nė mėnyrė absolute, rrjedhimisht ato kanė potencial me veti absolutisht tė pakufizueshme.
    >>> Zakonisht fillohet nga fillimi. Tek Gjeneza 1.1 pershkruhet gjendja e botes si nje zbrazeti, shkretetire dhe erresire ku nje ere e pandalshme frynte mbi ujra. Kjo me kujtoi pak kaosin prandaj u shpreha ashtu.
    > Nuk e bej dot lidhjen e fjaleve te Krishtit me fjalet ne vazhdim.
    La verita' ti rendera' libero!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Milkway Lexo Postimin
    Njeri thote ne sbesojme , keta prap ja kthejne , besimin tuaj .
    Besoni se ska Zot, a nuk eshte kjo 'besim' ne mos ekzistencen e Zotit.

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Besoni se ska Zot, a nuk eshte kjo 'besim' ne mos ekzistencen e Zotit.
    Mosbesimi nuk mund te jete besim. Na thuaj nese eshte ndryshe per ty, kam pershtypjen qe te duhen dhe pak leksione elokuence.

"Besojme se nuk ka zot" Eshte shpifje fetaresh, mesia... dhe nuk do zgjatemi me retorika idiote te tipit "Me the te thash".

Ti, shifet qarte qe botekuptimin per nje ateist apo dhe agnostik i ke nga thashethemet. Ndaj, mos e zgjat me shume ...
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Mosbesimi nuk mund te jete besim. Na thuaj nese eshte ndryshe per ty, kam pershtypjen qe te duhen dhe pak leksione elokuence.

"Besojme se nuk ka zot" Eshte shpifje fetaresh, mesia... dhe nuk do zgjatemi me retorika idiote te tipit "Me the te thash".

Ti, shifet qarte qe botekuptimin per nje ateist apo dhe agnostik i ke nga thashethemet. Ndaj, mos e zgjat me shume ...
    >>> Sa here qe mendoni qe nje besimtar nuk ju kupton kujtoni vetem faktin qe ai ka qene ne gjendjen tuaj ndersa ti akoma nuk je ne gjendjen e tij.

> Se c'fare botkuptimi ka nje jobesimtar une di , ngaqe kam qene dikur jobesimtar (ne termat qe i perdorni juve) por nje jobesimtar nuk e din se c'fare botkuptimi kam une ngaqe nuk eshte ne ate gjendje qe une jam.

Citim Postuar mė parė nga VOLSIV Lexo Postimin
    ...
    Se c'fare botkuptimi ka nje jobesimtar une di , ngaqe kam qene dikur jobesimtar (ne termat qe i perdorni juve) por nje jobesimtar nuk e din se c'fare botkuptimi kam une ngaqe nuk eshte ne ate gjendje qe une jam.
    Sė pari, pėrpiqu t'i ndėrtosh mė qartė fjalitė.
    Po nga tė buron ty siguria qė nuk ka njerėz qė kanė qenė dikur besimtarė (nė termat qė i pėrdorni juve) dhe tashmė nuk janė mė besimtarė?

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Volsiv, ti me duket nuk kupton sakte se c'kam perifrazuar aty ... Me thuaj nese per ty ka kuptim shprehja

"Une besoj ne mosbesim" :P

Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Volsiv, ti me duket nuk kupton sakte se c'kam perifrazuar aty ... Me thuaj nese per ty ka kuptim shprehja

"Une besoj ne mosbesim" :P
    >>> Nuk ka kuptim per mua.

Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga baaroar Lexo Postimin
    Sė pari, pėrpiqu t'i ndėrtosh mė qartė fjalitė.
    Po nga tė buron ty siguria qė nuk ka njerėz qė kanė qenė dikur besimtarė (nė termat qė i pėrdorni juve) dhe tashmė nuk janė mė besimtarė?
    >>> Mqns te mungon nje ''i'' mund ta vije edhe vete por ajo qe doja te thoja eshte fakti qe te behesh jobesimtar pasi ke qene besimtar eshte si puna e te verberit qe nuk ka lindur i verber por e ka pare njehere driten.
    > Por ti ngaterrohesh me faktin qe dikush e quan veten besimtar dhe kjo mjafton. Nganjehere eshte komplet ndryshe nje besimtari me fjale nga ai me vepra.

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar mė parė nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Nuk ka kuptim per mua.
    Kete qe the, tregoja dhe mesias sepse ai paska gjetur cili eshte besimi i Ateisteve. lol

Faqja 10 prej 12 FillimFillim ... 89101112 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •