E di qe pas keti postimi do etiketohem ne menyra te ndryshme nga " patriotet " e forumit, por shpresoj te lexoj ndonje postim te vlefshem per te pasuruar dijen time dhe per te hequr dyshimet e mia mbi ekzstencen e Shqiptareve.
Gjithnje gjat leximeve te mija mbi historin shqiptare apo dokumentaret qe jepen ne Tv kam pyetur gjithnje veten:
A i bem balle super-fuqive si :
1-) Trima
2-) Inteligjente
3-) Rastesi
Une i kam renditur te tre opsionet ne kete menyre. Nese zgjedhim opsionin ( 1 Trima ) sic e pershkruan historia jone.... eshte nje Mega - Genjeshter. Pse ? Sepse une mendoj qe vete zbulimet arkologjike e tregojne kete ( vetem arkitekture Romake-Otomane-Greke ). Nuk ka llogjike qe mund te pranoje qe nje popull me opinga si i yni ti bente balle Romakeve qe pushtuan pothuajse te gjith perndimin... Otomaneve qe pushtuan te gjithe lindjen dhe pothuajse te gjith ballkanin.... Grekeve qe kan thyer ushtri me histori epokale dhe kohet e fundit u shtrine dhe pretendojne te shtrihen akoma ne kufit tane.....Serbeve qe te gjith e dine historine dhe perralla vazhdon duke perfshire dhe 100 vjecarin tone se si ju beme balle Gjermanve dhe Italianeve qe desh pushtuan ter boten, nderkohe qe ne shqiperi i thyem dhembet duke i perzen
Nese zgjedhim opsionin ( 2 Inteligjente ) do ta pranoja dhe eshte me i arsyeshmi nga ana llogjike, pasi po te shohesh adoptimet historike te shqiptareve ta mbushin mendjen qe kan bere cdo gje per te mbi-jetuar duke ngritur flamujt e cdo shteti qe ka hyre ne shqiperi, duke pranuar fene ne vend te shpatave, duke pranuar poste ne kembim te trojeve etj stile manipuluese ose perqafime ndoshta te pa-deshiruara por te detyruara per mbi jetese kur behet fjale te perballesh me superfuqi si Romaket apo Otomanet
Nese zgjedhim opsionin ( 3 Rastesi ) mendoj vetem kapitullimin dhe terheqjen e superfuqive per rrethana te ndryshme ushtarake sic ishte dhe kapitullimi i Gjermanise dhe Italise, por kurrsesi nuk me shkon mendja qe ne te kemi debuar dike me force apo ti kemi bere balle si bie fjala psh me Skender beun qe u beri balle Turqve per cerek shekulli.
Shpresoj qe te lexoj ndonje reference te mirqene historike dhe jo perralla per ti bere qefin vetes sic jane dhe librat qe tregojne se si ne i kemi masakruar dhe debuar armiqt tane shekullore
Krijoni Kontakt