Close
Faqja 96 prej 148 FillimFillim ... 46869495969798106146 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 951 deri 960 prej 1475
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Nese ka te pasionuar pas matjeve dhe llogarive, mund te beni dicka te ngjashme me keto harta.
    Ndertimi i tempujve eshte i perllogaritur shume mire.
    Greket qe bejne keto studime cuditerisht harrojne orakullin me te vjeter, Dodonen.

Gjeni Dodonen dhe perpiquni ti beni lidhje me piramdat e Egjiptit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Gerioni - Hyll
    Ka qene intersante ajo ideja e kostelacioneve ne toke. Thua te kete lidhje dhe Dodona me ndonje yll?

"Geryon may originally have been associated with the Constellation Orion, his two-headed dog Orthos with the adjacent canines Canis Major and Minor, and his cattle with Taurus the bull. His father's name Khrysaor ("Golden Sword") was often applied to the Orion constellation."
    Keto jane postuar me pare. Ndermjet te tjerave nej citim i marre nga librat kishtare lexon se Gerion i njohur si Hyll ishte TITAN. Ca ketu qe shkruajne se Zeusi yne u dha derrmen gjiganteve, me duken si komunistet kontribues ne historise e lashte te popullit.

Para se te ripostoj nje shkrim qe ka kaluar pa u lexuar pavaresisht rendesise se tij tek tema Apollonise, dua te pyes si e shpjegoni monedhen e gjetur rendom ne Apolloni, te lopes/vicit nga nje ane dhe te 6 pikave nga ana tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 10-02-2009 më 08:03

Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Ca ketu qe shkruajne se Zeusi yne u dha derrmen gjiganteve, me duken si komunistet kontribues ne historise e lashte te popullit.
    Javan sipas mitologjise, Zeusi ju dha derrmen atyre Titaneve qe i perkisnin Botes se kaosit. Terrmetet, permbytjet, ngricat etj. Le te jap si shembull nje nga titanet e Titanomakise: ai quhej Crius(ne greqisht kreios) ne shqip ngrica(i ftohti i tmerrshem). Kunder ketyre fenomene te natyres(si psh djalit te uranit dhe gjeas) """luftoi"" Zeusi . Pra ZEUSI VENDOSI kushtet fiziko-mjedisore te pershtatshme per te jetuar raca njerezore.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Keto jane postuar me pare. Ndermjet te tjerave nej citim i marre nga librat kishtare lexon se Gerion i njohur si Hyll ishte TITAN. Ca ketu qe shkruajne se Zeusi yne u dha derrmen gjiganteve, me duken si komunistet kontribues ne historise e lashte te popullit.

Para se te ripostoj nje shkrim qe ka kaluar pa u lexuar pavaresisht rendesise se tij tek tema Apollonise, dua te pyes si e shpjegoni monedhen e gjetur rendom ne Apolloni, te lopes/vicit nga nje ane dhe te 6 pikave nga ana tjeter.
    Ketu e ke...

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=131
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Javan sipas mitologjise, Zeusi ju dha derrmen atyre Titaneve qe i perkisnin Botes se kaosit. Terrmetet, permbytjet, ngricat etj. Le te jap si shembull nje nga titanet e Titanomakise: ai quhej Crius(ne greqisht kreios) ne shqip ngrica(i ftohti i tmerrshem). Kunder ketyre fenomene te natyres(si psh djalit te uranit dhe gjeas) """luftoi"" Zeusi . Pra ZEUSI VENDOSI kushtet fiziko-mjedisore te pershtatshme per te jetuar raca njerezore.
    Kur Zeusi erdhi ne pushtet, njerezit kishin pasur qyterime dhe civilizim prej mijera shekujsh me pare. Thjesht legjendat u ri-emertuan dhe ju veshen ketij. Te njejten gje thote edhe Shtjefen Gjecovi ku shkruan mbi stanet e Kronit ne Palavli dhe luften per pushtet mes Zeusit dhe Martinit (mekembesit ne fron).

Okeanos, Gerioni (E/Orioni?), Kroni ishin gigjande (gegand), rrisnin lope, posedonin njohuri. Nuk e besoj qe Ngrijos(creus)=Kren-us.

Kreksi do kthehem tek monedha pak me vone sepse ka rendesi. Por le te themi se Briret(prirt) dhe intestinet e kaut (ana e pasme e monedhes) na japin konstelacionin e Orionit, ose Min (tema Apollonise).

"I Hirti" ne mitologjine e "shpellareve" te Arizones
    Min sipas Egjiptianeve. Njera dore (ajo qe nuk eshte pikturuar) ka pikerisht pozicionin e te Hirtit me lart. Ndersa lekura nuk eshte e zeze, Min eshte bualli i bardhe, por deshmon racen hyjnore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 11-02-2009 më 07:57

i/e regjistruar Maska e gjergani
    Anëtarësuar
    09-01-2009
    Postime
    132
    Pema e Dodones mund te jete edhe me forma te tjera disi me te ndryshme nga pema klasike.
    A keni menduar se pema mund te mos ishte fare peme ne kuptimin e mirefillte te fjales?
    Barat,
    Ndoshta nje nga keto forma mund te jete edhe kjo e paraqitur ne kete fotografi te ketij oxhaku, i punuar i gjithi ne nje gur te vetem.
    Shtepia ku eshte ky oxhak pretendohet nga te zotet se eshte e viteve 1800 kurse oxhaku prej guri eshte marre nga nje vend aty afer qe ata e quajne "VENDI I MIRE"
    per te cilin thone e prishen turqit.
    Ndoshta kjo mund te jete pema e DODONES mbi rrufene e ZEUSIT.

Ndryshuar për herë të fundit nga gjergani : 11-02-2009 më 15:39
    Jam shqiptar se kesh lerë unë i parë, pa bëra gjuhë e bëra perëndinë e më pas Perëndia bëri njerinë.

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Gjergani
    Eshte nje kryeveper kjo foto. Nje vijimsi te tille permend edhe Pilika kur jep gdhendjet e shqiponjave te ndryshme. Ne mos gaboj njera nga Peshkpia eshte pikerisht mbi rrufe.
    Te falenderoj per kete foto. A ke ndonje informacion per shqiponjat dykrenore te p.e.s te Zeusit te gjetura ne Greqi?

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Barat, shume shume interesante kjo shenja. Trapeza e Zotit? Por edhe Terfili. Tek skema qe solli Kreksi sikur kishim nje mal Tervol?
    Javan po pergjigjem me mire ne kete teme per postimin tend te meparshem

Numri tre mund te jete edhe dicka tjeter. Simbol i Orionit po ashtu...
    Tre yjet e brezit mund te kene lidhje edhe me nje tjeter gje.
    Nese ata jane tre piramidat e Egjiptit, ka mundesi qe Dodona te jete Sirius?
    Ndoshta duhen matje te sakta, por une kam besimin se jane yjet ato qe duhet te kene pergjigjet.
    Dodona ka qene vetem nje ?
    Nese jo pse jo?
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Javan po pergjigjem me mire ne kete teme per postimin tend te meparshem

Numri tre mund te jete edhe dicka tjeter. Simbol i Orionit po ashtu...
    Tre yjet e brezit mund te kene lidhje edhe me nje tjeter gje.
    Nese ata jane tre piramidat e Egjiptit, ka mundesi qe Dodona te jete Sirius?
    Ndoshta duhen matje te sakta, por une kam besimin se jane yjet ato qe duhet te kene pergjigjet.
    Dodona ka qene vetem nje ?
    Nese jo pse jo?
    Sigurisht. Tre yjet kane lidhje me kete: Dielli Hena dhe Master.( Me poshte, faqja ne te majte.)

Ne se Dielli dhe hena jane dy fytyreshi (e postova ne forumin tjeter), Tomorri mjafton. Masteri sigurisht qe eshte Hermes/Thoti zedhenes. Me pas, mbase Janina personifikon Henen (IANNA) te ndare me vete nga Dielli.

PS. Darius ne se mund ta cropesh kete figuren dhe te qarkosh pjesen e thresome-s do ta dij per nder. Nuk e kam paguar applikacionin qe me lejon te bej ndryshime te tilla. (I am cutting the corners here. )Falemderit paraprakisht!
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 14-02-2009 më 11:13

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Inteligjentja Lexo Postimin
    Te dashur miq te nenforumit te arkeologjise,

Sot shume rastesisht hasa ne kete grup te krijuar ne Facebook qe flet pikerisht per Dodonen dhe trashegimine tone te vjedhur. Materiali i postuar mu duk shume interesant dhe mendova ti bashkangjitesha ketij grupi jo vetem per te marre me shume informacion per gjera qe jane diskutuar ketu me pare por edhe sepse e ndjej si detyre dhe nder qe te perfaqesoj sadopak denjesisht prejardhjen time. Do ju lutesha shume te gjitheve ju ti beni JOIN ketij grupi sa me pare. Facebook-u eshte nje sit global qe po forcohet sa vjen dhe me shume ndaj me duket shume pozitive kjo perpjekje e hapesit te grupit per te nxjerre ne drite te vertat mbi Dodonen.

linku per tju bashkuar grupit eshte :

Dodona: Grabitja e Lashtesise Dhe Gjenezes Sone

Pershkrimi i grupit (i marre tekstualisht) eshte :

Diskutim mbi gjurmet gjithmone e me shume ne fshirje te vjedhjes kolosale qe i eshte bere lashtesise sone, gjenezes se nje populli qe eshte lene ne harrese jo nga historia por nga manipulatoret e saj, zbulimi i atyre rrenjeve qe na lidhin me ate toke qe na krijoi dhe qe i perkasim, kembezbathur e krenare duke mbrojtur orakullin tone e degjuar feshferimen e gjetheve te lisit legjendar qe lindi ne kete toke e nga kjo toke shperndau urtesine dhe mesimet e hyjnive te qiellit e te nentokes.

Faleminderit.
    Po shkruaj edhe nje here - e keni ndritur me keto shkrimet e facebookut. Mundesisht spostojeni tani Dodonen nga Janina ne Athine, me falni, 2 kilometra ne veri te Delphit.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •