Close
Faqja 113 prej 148 FillimFillim ... 1363103111112113114115123 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,121 deri 1,130 prej 1475
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Kjo trgon qe Kadmi qe pellazg me germa, greket u bene pellazge nga germat, kurse iliret qene dhe mbeten barbare me nje prijes qe plasi nga inati ne territorin e tyre dhe u be gjarper.
    Cka ta merr mendja, ky Kadmi "me trasten e tij plote shkronja pellasge" a fenikase, duke qene mbret i ilireve, -me cfare mirembante administraten e tij?
    Ne c'menyre zgjeroi mbreterine e tij mbi fiset tjera ilire? Me shurdhmemecë?!!

Per >>gjarperin<< do flasim ne ndonje teme qe lidhet me te vdekurit ...
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Cka ta merr mendja, ky Kadmi "me trasten e tij plote shkronja pellasge" a fenikase, duke qene mbret i ilireve, -me cfare mirembante administraten e tij?
    Ne c'menyre zgjeroi mbreterine e tij mbi fiset tjera ilire? Me shurdhmemecë?!!

Per >>gjarperin<< do flasim ne ndonje teme qe lidhet me te vdekurit ...
    Administraten e kishte me greke, lufterat i benin shurdhmemecet. Pastaj admistrata u be shtet dhe shurdhmecet i shpune te bejne Rome e Bizant, qe edhe keto nga padegjimi dhe e mosfolura importuan germa admistrate me traste ne te ardhmen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 05-03-2009 më 23:59

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Administraten e kishte me greke, lufterat i benin shurdhmemecet. Pastaj admistrata u be shtet dhe shurdhemecet i shpune te bejne Rome e Bizant, qe edhe keto nga padegjimi dhe e mosfolura importuan germa admistrate me traste ne te ardhmen.
    E sheh se ka gjera qe sikur nuk perputhen as me naten as me diten ketu?
    Te ishte e kunderta: "Kadmi mbret i grekeve mesoi greket shkrim" do perputhej disi - por keshtu bualli ne syte e studiuesve serioz i bie me not se trupthi dhe i kullote qerpiket ne tjeteren ane.

Athua kaq te paafte jane ta shohin buallin?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 06-03-2009 më 00:01
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    E sheh se ka gjera qe sikur nuk perputhen as me naten as me diten ketu?
    Te ishte e kunderta: "Kadmi mbret i grekeve mesoi greket shkrim" do perputhej disi - por keshtu bualli ne syte e studiuesve serioz i bie me not se trupthi dhe i kullote qerpiket ne tjeteren ane.

Athua kaq te paafte jane ta shohin buallin?
    Pse buall eshte ai?
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 06-03-2009 më 00:50

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Per sqarim te replikes siper, ( ne lidhje me "syrin shkencor" dhe buallin qe nuk arrine ta dalloje ky sy i sprehte studiues as edhe kur i bie ne te), - po sjell kete pjesez te shkurter nga veshtrim kritik i vepres Iliret te A.S. qe zgjeron konkretisht kuptimin e problemit ne fjale...

ILIRET
    Shkrimi

b.b. Troy III p.a.e.
    1992

F46/”Përmendëm më parë rrëfimin për ardhjen e fenikasit Kadmi dhe gruas së tij harmonisë midis Enkelejve. Si thotë legjenda në këtë kohë Enkelejtë luftonin me ilirët fqinjë dhe Kadmi me urdhërin e profetit u shkon në ndihmë. Mbasi i mundën ilirët, Enkelejtë e zgjodhën Kadmin mret të tyre.”

Si është e mundur që Enkelejtë të luftojnë kundër ilirëve me ndihmën e Kadmit nëse ata vet (ilirët) e morën emrin tek më vonë simbas birit të Kadmit dhe Harmonisë [Illyriosit]. Si mund te qëndrojë një papajtueshmëri e tillë logjike?

F232/”...rrëfimin të cilin na e sjell Virgjili në “Eneidën” e tij. -Se kultin e larëve në Itali e solli trimi trojan Eneu, i cili ishte Dardan pra pjesëtar i fisit të Azisë së Vogël i cili gjithësesi ishte në një farë mënyre i lidhur me fisin ilir me të njejtin emër në ballkan, ku gjenë truall të frytshëm prandaj edhe është aq i popullarizuar në mesin e ilirëve në kohën romake. Truhelka i sheh me të drejtë në festën e popujve të sotëm të Ballkanit, që paraqitet vetëm në ato vise(...) në të cilat kanë jetuar ilirët - është dëshmi më tepër se kulti i larëve ka në të vërtetë origjinë ilire “

Këtu padashje A.S flet në favor timin.
    Tendenciozitet i tepruar vërehet më poshtë në lidhje me enën e qeramikës së shekullit VI pes që u xhet në Bugojno, rreth buzës së epërme të së cilës gjenden të vizatuara disa shenja.

“Arkeologu borivoj Çoviq, i cili e zbuloi këtë enë në ato shenja pa germa të shkruara në alfabetin grek të periudhës paraklasike.” “Filologja Radmilla Shallaballiq u përoq ta lexojë këtë mbishkrim, kështu që mendon se ai është i shkruar me germat e një alfabeti të përzier me elementet etruske dhe të tjera italike të veriut. Megjithatë nuk është e sigurt se këtu është fjala , vërtetë për mbishkrim, mirëpo edhe nëse është mbishkrim, ai kurrësesi nuk është në gjuhën ilire’.

[!!! s'kam koment !!!]

F239/”Fjala është për legjendën e shkruar me shkronja të alfabetit të etruskëve të veriut që përbëhet vetëm nga një fjalë -emrit të sundimtarit lokal Sosthenes.” “Kurrëfarë teksti tjetër me këtë shkrim nuk është zbuluar...prandaj ky mbishkrim mund të konsiderohet si rast i izoluar, i cili tregon më tepër për lidhjet e iliro-keltëve të këtushëm me italinë veriore se sa për orvatjet që në pellgun danubian të krijohet shkrimi për përdorim të përditshëm .”

Konstaton ai! Por nëse kjo monedhë është xhetur aty ku ka sunduar Sosthenesi - ngritet pyetja se:
    -athua kujt i është dedikuar mbishkrimi nëse askush s’dinte lexim?
    Ne e dijmë se shkrimi u dedikohet vetëm atyre që dijnë të lexojnë!

Në vazhdim [në lidhje me një enë të qera mikës]

F29/ "Kur folëm për etnogjenezën e ilirëve në siujdhesën ballkanike theksuam se në atë periudhë përgjithësisht nuk mund të flitet ende për ilirët, por vetëm për atë substratin etnik i cili mund të karakterizohet si ilir.”

F183/[dhe thotë] "ilirët kanë qenë detarë shumë të shkathtë, si dhe ndërtues shumë të mirë të anijëve, kështu që në këtë drejtim nuk kanë mësuar gjë as nga Grekët as nga Romakët kur ranë në kontakt me ta. Aq më tepër ato pak gjëra që i dijmë për anijendërtimtarinë ilire tregojnë se romakët, por si duket edhe grekët më parë i morën nga ilirët shumë mjeshtëri lidhur me anijendërtimtarinë."

-Ateherë, nëse Ilirët ishin aq të prapapmbetur siç na i paraqet edhe vet autori në krahasim me helenët e latinët, na bëhet të pyesim ashtu kot: - prej nga athua një mjeshtri aq superiore e anijendërtimtarisë në krahasim me këto dy kultura "të larta" detare siç ishte ajo Helene. Athua helenët jetonin në tokë kontinetale apo përkundrazi në detin më të përthyeshëm të rajonit. Çka i pengoi të krijonin modele më të përsosura se ilirët. -Nëse ilirët ishin aq të prapambetur në çdo aspekt sikur kanë dëshirë të na i paraqesin autorë të shumtë e me autoritet ndërkombar, si është e mundur të jenë aq superior në lidhje me anijendërtimtarinë? Prej nga këtyre "ilirëve të prapambetur" njohurija aq sipërore e kësaj teknologjije dhe çfarë nevoje praktike i shtyri ata që ta zhvillojnë atë në radhë të parë?! Motivi për anijendërtimtarinë buron nga nevoja për tregti ndërsa nevoja për tregti si rezultat i prodhimeve e mallërave kualitative për ofertë në tepricë. Dhe nevoja për import dhe eksport të shtuar me brigjet më të largëta te Detit Mesdhe nuk mund të burojnë nga një strukturë e organizimit primitiv thonë ligjet thmelore të ekonomisë...
    Ju faleminderit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 06-03-2009 më 00:40
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Posti #113 tek tema Hartave

Per qorrat:

Shikoni Tamorizen ose Malin e Tomorrit. Ne jug eshte Bujar dhe nen te Dardanica. Ne veri te Tomorrit eshte kemi Clodiana dhe mbi te Dardani. Ne krah te Dardanise eshte Europo, motra e "Kadmit". Vini re Europus, permbi liqenin e Ohrit qe per cudi lexon Prespa (?)ne vendin ku mbaron gjeonomia Albani. Pra kemi nje Europe dhe nje Europus, me sakte tri toponime te Europes te qe i perkasin nje krahine te vetme e cila gjithashtu, sipas Ortelius, gjendej (krahina) ne mes te Maqedonise dhe te Albanise. Krahina Europus kufizohet ne jug me rrugen Egnantia ose Via Candavia e cila shkonte ne Bizant.

Ketu eshte origjina toponimit Europe.

Ndonjeri nuk e kupton se pas kemi vajzen me hene dhe djalin me yll ne balle, dhe jo lopen qe bie ne det.

Cilat jane malet e Argjendit (Monte Argentati)? E pra Argjend nuk na del toponim grek, meqe eshte e qarte se :

1. Harta me lart nuk deshmon gjekundi per greqi dhe "helene", por vetem Albani, Maqedoni, Epirus dhe Achaia (liga e Athines).
    2. Greket (si i njohim sot) nuk kane qene kurre ne veri te Maqedonise.

PS. Ja sepse miq te dashur pas debimeve te Rankovicit kosovaret qe u vendosen ne Shqiperi kerkuan te rilokohen kryesisht ne ato zona qe ne i quanim kenetore, pe rreth Myzeqese, ne vendin ku i kishte renur koka katragjysheve te tyre.

Kur zgjidhni t'u jepni tokat e te pareve tane, Bollanos e letyrave te Sirise, a keni ndjere ndonjehere si qajne varret e te pareve qe u prene nga cdo pushtues qe njeh historia boterore? A ju dhemb ne mish?

Mesazhin me lart e editova per saktesi. Ne se ka mundesi fshijeni per te evituar perseritjet pa baze.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Kjo puna e Kadmit po me duket njesoj si puna e babadimrit-santklausit .

Per mendimin tim gjuhtaret tane duhet t'ja bejn nje analiz ne detale ketij emri ,thjesht lexim e ketij emri Kadmo ta shpallin ne meyre kolektive se eshte nje falsifikim -tjetersim i emrit origjinal.Emri i verrtet i Mbretit yllir eshte GAERMI .
    Emri i Kadmi nuk paraqet asnje kuptim ne gjuhen tone sepse eshte gabim i lexuar dhe a eshte bere qellimisht nuk di por nje gje di ta them se germa d e cila eshte germ e shpikur ne kete rast nga greket .Keto falsifikime edhe ketyre diteve japin rezultate negative ne dem te historis te te parve tane .
    Eshte krejtsisht e logjikshme qe Kadmi apo babadimri i grekve me nje trast perplot germa ,ne shpine tua ket dhuruar te tjerve germat por jo me emrin Kadmi por Gaermi-thoti dhe ketu lind pyetja kur ju dhuroj keto germa tjerve para ,apo pasi u be mbret Yllir.A Ishte ky person njeherit edhe konstuktor i piramidave ?
    Kush ishte ne te verrtet kadmi mos eshte personi njejt me Prometeu qe solli zjermin hyjnor njerzimit ne fakt qka paraqet emri zjerm pse se emroni edhe ziermin me emrin kadmi eshte i njejt pra kjo germa r e lexuar d identifikon emrin jo te sakt te ketij personi .
    Ghermi ishte hermes ishte thoti tehuti qe perfaqsonte hanen pse pikrisht kete element te sistemit tone planetar pse na paraqitet her merkur e her jupiter eher diell ne fakt qka simbolizojn , banorve te athershem te Egjiptit u dhuroj nga trasta dhurata hieroglife.
    Ky ishte mbreyti Yllir njeherit i derguar Pingamer transmetues i dies dhe drejtsis i cili mori gurin qe i dha bolla gurin e dies shiqojeni mire thotin babilonas me qfare shkruan ka ne dore nje gure ne form te vezes ,
    Veza apo ky guri i dies paraqet ne miniatur bazen thelbin e gjithsise , shpesh kam thene se germa paraqet nje planet nje numer nje grim nje germ nje gram nje jete dhe e them me plot bindje se ,
    GAERMI- PROFETI GERMA HERMA HERMES THOTI ishte i lindur diku ne siujdhesen ballkanike Ishte Pellazg dhe jo tjeter.

KADMI si emer ne gjuhen tone ska perkthim , kuptim .
    Nje pyetje per ata qe pohojn se ky person formoj alfabetin fenikas thjesht, kur transmetoj diturin e germave fenikasve para se te ishte mbret Pellazg-yllir apo pas dhe pse keto germa hasen ne nje periudh me te hershme ne veri .Analizo procesin e mumifikimit analizo mumien e Zagrebit analizo germat e kesaj mumie jane fenikase apo Pellasge.

GAERMI- Baba i alfabetit PELLAZG-YLLIR alfabetit te njerzimit .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Pikerisht, XHGashi. Ose Kadmi ka qene nje i ardhur arabik ne ballkan me asnje lidhje me germat sepse keto ishin aty, ose Kadmi eshte nje fakt nje mevetesim i shpikesit te vertete te germave.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Gjasat minimale nuk ekzistojne te kete qene Germi-Kadmi i ardhur nga Arabia.Ky person ne baze te fakteve -Germave ekzistuese ne siujdhesen ballkanike duke marre parasysh kulturen e Vinqes piramiden e Visoqices, Trojen e ndertuar nga Titaniket ,muranat ciklopike te Darsunit te Kroacis, shkrimet qe permend Baptisti me lart te gjetura ne Bosnje, mumia e Zagrebit etj.etj. Te gjitha keto fakte e argumentojne autencitetin e ketij te derguari si Pellazg dhe kursesi arabik.
    Gjithashtu duhet analizuar edhe faktin e Prometeut ,, denimin e tij " i cili na paraqet migrimin e ti ne Kaukaz qe eshte nje fakt me shum i cili na shpiegon se nga ku migroi pikrisht nga Siujdhesa ballkanit .
    Pse akuza e premeteut ishte pikrisht dhurat per njerzimin .
    Ishte drita , dia , germa,guha,guri, apo nje vez e marun nga kashta e kumares e cila ne kete rast paraqitet si bolla - pi toni dhe jo gjarpni edhe pse jane identik.
    Pra nga Kaukazi ne cilin drejtim shkoj babadimri me trast perplot germa ne shpine mos ishte Arabia ,Kina apo Amerika sepse ne ballkan ky person nuk eshte kthye sepse do te kishim perseri nje luft titanikesh sepse zeusi ishte ai qe sundonte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 07-03-2009 më 09:46

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    XhGashi mos i bej lemsh gjerat me Premteun e Kaukazin. Kaukazi Albanik eshte rishkrim i librave historike me topologji te tjetersuar. Askush nuk ka ardhur nga "Serbia" e Kaukazi, per te ikur, po.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •