Close
Faqja 98 prej 148 FillimFillim ... 488896979899100108 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 971 deri 980 prej 1475
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Ne dite po mendoja SYri(qe shikon) S(Hyri)Hyrite

Le te themi qe ylli zbukuronte ballin e Atlasit - Atlantides.
    Ne menyre te pagabueshme luani e shoqeron.

S'ka fjale javan, te gjitha gati se po deshifrohen nga shqipja; SYRIUS= e zë syri..;pra, autoret e huaj qe perpiqen te kupttojne misterin rrethe gjuhes shqipe, disa kane te drejte, eshte gjuhe e perendive...
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Cili eshte dallimi mes lumit dhe kenetes? Cili eshte dallimi mes nje tematike dinamike dhe nje copy -paste? Ja per cfare zgjerimi bera fjale.

Ato shkrime nuk kane strukture, me e keqja jane hedhur mbi bazament te gabuar. Kuptohet qe duhet shume kohe te perpunohet te dhenat e qe jane hedhur ketu dhe te marrin nje forme te tille qe te mbeshtese shkrimin hyres. Ashtu sic eshte, te krijon vetem lodhje dhe nuk te jep pergjigje per asnje nga ato pikepyetje qe ngrihen ne uverture.

Mendimi im personal eshte se puna aguridhe (per mungese kohe, kuptimi dhe dedikimi jane arsye irrelevante per lexuesin) diskrediton rendesine e temes. Do ishte me mire te mos hapim lojen nderkohe qe armet i kemi ne fshatin fqinj.

Falemderit shume per perpunimin e imazhit!
    Unë do të isha më tepër për një mbështetje, në kuptimin e reklamimit duke paraqitur në FaceBook vetëm lidhjet e temave më me interes e më të ndjekura me një përshkrim të shkurtër.
    Jam kundër postimeve paralele, dhe kategorikisht kundër zhvendosjesh të këtyre tematikave me gjithë diskutimet nëpër faqe të FaceBook.
    Unë jam një lexues, dhe nëse dua me të vërtet të lexoj, forumi është vendi më i përshtatshëm.
    Të lexosh nëpër këto tema, është si të dëgjosh në një kuvend, ndërsa në FaceBook do të ketë shesh e do të bëhet përshesh.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015

Cool

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin
    Dodona dhe gjuha e hyjnore e shpendeve

Noah pasi kish leshuar nje pellumb ky i fundit erdhi me nje dege ulliri ne sqep dhe keshtu Noah e kuptoi se ujerat ishin stabilizuar dhe elementet ishin renditur prape nga e para.
    Pellumbi-ashtu si dhe te Dodona..ashtu si dhe ne Tebe..ashtu si dhe ne Metsamor..si ne Delos etj etj..
    Eshte hedhur nje variant qe keto orakuj i perdornin pellumbat si mesazhere sekrete, por gjithsesi une mendoj se nuk qendron nje spiegimi i tille, pasi si eshte e mundur qe ai qe te spiegon te ardhmen, te kete nevoje qe nje koleg i tij ti niste nje pellumb me lajm te kemba...vetem nese, sepse edhe ketu mund te kete nje pergjigje..vetem nese pellumbi nuk dergohet nga nje njeri.
    Po c lidhje kane pasur shpendet me njerezit dhe si shiheshin shpendet ne lashtesi?

Sipas Apollonius Rhodius, ne bash te anijes se Jasonit ishte e gdhendur nje koke me dushk nga i Dodones dhe kjo koke fliste gjuhen e zogjve. Ne mitologjine greke gjuha e zogjve kish kuptim magjik. Democritus, Anaximander, Apollonius i Tyanas, Tiresias, Melampus dhe Aesopus..per te tere keta thuhej se flisnin gjuhen e zogjve.

Mitologjia
    Ne mitologjine kelte psh, zogjte shpesh prezantonin njohurite profetike ose tregonin gjakderdhjet qe do ndodhnin (sidomos korbi kishte veti te tilla...aleksandri ka nje histori te tille me korba-BARAT).Edhe sot vazhdon te praktikohet ne Shqiperi parashikimi me kockat e pules. Kenga e kukuvajkes eshte lajmerim vdekje etj

Folklori
    Ne tregimet e lashta jane shpendet ata qe e lajmerojne heroin per rreziqe ose per thesare te fshehura dhe shpesh here heronjve u behet dhurate dhuntia e kuptimit te gjuhes se zogjve.

Religjionet
    Ne Sufizem (respekte plako se keta jane te frikshem-BARAT), gjuha e zogjve eshte gjuha mistike e engjejve. Konferenca e zogjve (mantiq at-tair) eshte nje poeme mistike prej 4647 vargjesh e shkruar ne shek e 12 nga poeti persian Farid ud-Din Attar. Farncis i Assissis, thuhet se ishte nje predikues qe bisedonte me zogjte.Ne Talmudin hebre (Louis Ginzberg, Legends of the Bible, 1909), Solomoni e kishte urtesine dhe mencurine e tij fale dhurates qe i ishte bere per te kuptuar gjuhen e zogjve.

Alkimia
    Ne Kabbalah dhe ne alkimi gjuha e zogjve ishte e konsideruar nje sekret madheshtor, nje gjuhe komunikimi perfekte dhe celesi i te tera sekreteve. Ka raste qe e quajne edhe gjuha jeshile dhe per filozofine okultiste eshte maja e njohurise.

Kultura
    Ne Francen mesjetare, gjuha e zogjve ishte nje gjuhe sekretesh e lidhur edhe me tarot. Ne Egjiptin arab, shkrimet me hieroglife quheshin ndryshe edhe gjuha e zogjve.Ne egjiptin e lashte hieroglifet quheshin "medu-netjer" ose gjuha e zotave ose gjuha hyjnore.

Shkenca
    Eshte vertetuar se ne kengen e zogjve ka nje lloj shume kombinimesh fonore, i cili eshte nje aspekt qe haset perdite ne gjuhen njerezore.(pra eshte fjala per tekniken e krijimit te tingujve-BARAT)

Kjo ishte persa i perket gjuhes se zogjve qe perdorej ne orakullin e Dodones. Ky eshte nje aspekt shume rendesishem, pasi ashtu si e kam permendur edhe ne nje poste ne nje teme tjeter, ketu kane rol dominues shpendet, te cilet si e lexuat edhe me siper jane nga ana e hyjnores dhe kane nj dallim nga orakujt ku gjarperinjte ua atribuojne kete dhunti ndihme veti apo c te jete, prifterinjve apo orakujve.
    Nese doni te kerkoni linjat e veprimit te zoterve beni mire te shihni me kujdes Ballkanin sepse Dodona ishte, eshte dhe do te jete besoj edhe pas 2012-es

Darius nuk besoj se e ke hapur kot kete teme duke perdorur Dodonen dhe misterin e saj si fjale kyce
    Ma merr mendia se ke ne dore letra qe s po i hedh.
    Sot hyra ne tem dhe i lexova disa postime interesante ne lidhje me teemen ne fjal, dhe me beri shume pershtypje ky postim i Barat ku permend zogjt.Sic e dini une jam vete me origjine nga ky vend ne rrez te tomorrit ku pretendohet te jet DHODHONA QE NE KERKOOJM,ather do doja te shtoja se ne kete vend(pa len anash dhe AJZBERG i cili permend pellumbat ne nje shkrim me pare se ky qe po citoj)vine ne vjeshte ose ne dimer pellumba te eger, dhe keta pellumba nga vendasit quhen GUAK.

Kurse BABTIST ne nje shkrim te tijin na flet per nje tjeter dru qe eshte i gnjashem me lisin per ILQEN,dhe keto pellumbat e eger GUAKET ushqehen me lendet e ketyre ILQEVE.

Ather ne Sulov keto egzistojn;ILQET dhe GUAKET,dhe vet po jap nje shpjegim hamendesor timin,ne lidhje me keto emertime.

ILQE=YLL+QE pra dru i yllit ose e yjeve

GUAK=GJU+KA,pra pellumbat e eger qe flasin se kan gjuuh

Dhe nje gje tjeter do doja te shtoja se eshte ILQJA ajo qe ka nje zhurme te mistershme kure frun ere e fort jo lisi. Gjithesei mendoj se jemi afer vendit te cilin kerkojm. Kaq per sonte se nuk i kam lexuar te gjitha postimet, jam i bindur se ne postime te tjera do ket burim ku mund te nxierr ne drite fakte te reja ne lidhje me temen,gjithsesi JU PERSHENDES TE GJITHVE.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga sulioti Lexo Postimin
    Sot hyra ne tem dhe i lexova disa postime interesante ne lidhje me teemen ne fjal, dhe me beri shume pershtypje ky postim i Barat ku permend zogjt.Sic e dini une jam vete me origjine nga ky vend ne rrez te tomorrit ku pretendohet te jet DHODHONA QE NE KERKOOJM,ather do doja te shtoja se ne kete vend(pa len anash dhe AJZBERG i cili permend pellumbat ne nje shkrim me pare se ky qe po citoj)vine ne vjeshte ose ne dimer pellumba te eger, dhe keta pellumba nga vendasit quhen GUAK.

Kurse BABTIST ne nje shkrim te tijin na flet per nje tjeter dru qe eshte i gnjashem me lisin per ILQEN,dhe keto pellumbat e eger GUAKET ushqehen me lendet e ketyre ILQEVE.

Ather ne Sulov keto egzistojn;ILQET dhe GUAKET,dhe vet po jap nje shpjegim hamendesor timin,ne lidhje me keto emertime.

Dhe nje gje tjeter do doja te shtoja se eshte ILQJA ajo qe ka nje zhurme te mistershme kure frun ere e fort jo lisi. Gjithesei mendoj se jemi afer vendit te cilin kerkojm. Kaq per sonte se nuk i kam lexuar te gjitha postimet, jam i bindur se ne postime te tjera do ket burim ku mund te nxierr ne drite fakte te reja ne lidhje me temen,gjithsesi JU PERSHENDES TE GJITHVE.
    Sulijot, ti me qellim na le kete barre sonte qe te mos vejm pikë gjumi ne sy ore...tere naten do ti kam parasysh keto GUAKAT qe flasin shqipe..e egjiptianishtë.
    Te lutem Sulijot, me jep vetem nje indikacion fshehurazi, mos ju trego te tjerve vetem mua, do bej nje shetitje mbi google earth...
    Asnjehere nuk kemi kene me afer Dodhones se sa kete here, ju pergezoj te gjithve.
    Mirepo nese nuk gabohem, keto guakat, keto nuke largohen aqë large detit, perpos drunjeve qe ka permendur baptist, mos jane keto shpez qe perngjajne ne pllumba ama nuk jane pellumba, zakonishte ushqehen me peshqi ?
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

sulioti, keto Ilqet mos jane te njejte me druret deget e te cileve varen dhe qe ne menyre alternative quhen shelgje?

Guak ne i themi edhe nje te pagoji, qe nuk flet, si i humbur. Por si thote edhe Kreksi, mbase nuk eshte tamam keshtu, po dikush ka shkruar nejehere kur behej debat per lejleket dhe ibisin se keta jane pelikanet te cilet quhen nga vendasit guak.

Per zogjte me sa kujtohem, Baptisti ka shkruar ne disa vende, dhe ne se me kujtohet korrekt ai perqas hunden me kurriz (tipari fisnor-fisnik i pellageve) me zqepin e zogjve.

Kjo ka rendesi shume te madhe, sepse ne se besimii origjinal ka qene lidhur me guakun, askush me shume se se ky popull nuk ka titullin"shkrues"!
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 15-02-2009 më 19:35

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Sulijot, ti me qellim na le kete barre sonte qe te mos vejm pikë gjumi ne sy ore...tere naten do ti kam parasysh keto GUAKAT qe flasin shqipe..e egjiptianishtë.
    Te lutem Sulijot, me jep vetem nje indikacion fshehurazi, mos ju trego te tjerve vetem mua, do bej nje shetitje mbi google earth...
    Asnjehere nuk kemi kene me afer Dodhones se sa kete here, ju pergezoj te gjithve.
    Mirepo nese nuk gabohem, keto guakat, keto nuke largohen aqë large detit, perpos drunjeve qe ka permendur baptist, mos jane keto shpez qe perngjajne ne pllumba ama nuk jane pellumba, zakonishte ushqehen me peshqi ?
    Kreksi keto jan si pellmumba pothuajse te njejte jan zogj shtegtare, dhe ne vjeshte me duket se vin aty, dhe ushqehen me lende ILQEJE,biles per fat te mire apo te keq dhe kam ngren mishin e tyre se kam pasur pjestar te familjes time gjahatar, dhe pikerisht ky shkonte e fshihesh poshte ILQEVE e priste deri sa te vinin GUAKET, te cilet po e perseris,jan si pellumbat, por kan te gjithe nje ngjyre,jan nje ngjyre gri perzierje me blu,se pellumbat e but ka lloje te ndryshme ngjyrash, kurse GUAKET jan te gjithe njesoj.Nuk edi a han peshq se jan ne permasa te nje pellumbi dhe nuk e kan sqepin e madh per te kapercyer nje peshk po themi nje sardele te vogel, kure i pastroja puplat ketyre,dhe i hapja gushen ku mbajn ushqimin aty gjeja vetem drithera e me se shumti copa lendesh prej ILQEJE.

PS fli o vella se ketu jemi prap neser.te pershendes

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Kreksi keto jan si pellmumba pothuajse te njejte jan zogj shtegtare, dhe ne vjeshte me duket se vin aty, dhe ushqehen me lende ILQEJE,biles per fat te mire apo te keq dhe kam ngren mishin e tyre se kam pasur pjestar te familjes time gjahatar, dhe pikerisht ky shkonte e fshihesh poshte ILQEVE e priste deri sa te vinin GUAKET, te cilet po e perseris,jan si pellumbat, por kan te gjithe nje ngjyre,jan nje ngjyre gri perzierje me blu,se pellumbat e but ka lloje te ndryshme ngjyrash, kurse GUAKET jan te gjithe njesoj.Nuk edi a han peshq se jan ne permasa te nje pellumbi dhe nuk e kan sqepin e madh per te kapercyer nje peshk po themi nje sardele te vogel, kure i pastroja puplat ketyre,dhe i hapja gushen ku mbajn ushqimin aty gjeja vetem drithera e me se shumti copa lendesh prej ILQEJE.

PS fli o vella se ketu jemi prap neser.te pershendes
    Gjeja me e mire qe mund te bejme ketu eshte te sjellim fotofrafi te races se ketij shpendi me shprese se sulioti mund te identifikoje ate te duhurin.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015

Smile

sulioti, keto Ilqet mos jane te njejte me druret deget e te cileve varen dhe qe ne menyre alternative quhen shelgje?

Guak ne i themi edhe nje te pagoji, qe nuk flet, si i humbur. Mbase nuk ka lidhke ketu.

Per zogjte me sa kujtohem, Baptisti ka shkruar ne disa vende, dhe ne se me kujtohet korrekt ai perqas hunden me kurriz (tipari fisnor-fisnik i pellageve) me zqepin e zogjve.
    Per shkrimin e BAPTIST kam lexuar ate ne numrin 3 ne tem afer fillimit te temes,se nuk i kam lexuar te gjitha postimet brenda temes deri te numri 7 arrita te lexoja sot,dhe ne kete shkrim mora si orientim ILQEN qe BABTIST paraqet ne postminin e tij. Sa per GUAKET di te them se jan krejt si pellumbat,me ndryshime te vogla qe nuk kapen nga syri,dhe ne zonen time e perdorin kete( he cme rri si guak) po une i lidha guaket me pellumbat qe kan lidhje me ato qe kan postuar anetaret e nderuar ne tem, dhe mu duk interesant emertimi GUAK,qe ka gjasa te lidhet me pellumbat apo zogjt qe kan folur ne DHODHON, per vete faktin se vete emri GUAK=GJU +KA, me duket se ka nje fare lidhje me keto pellumba qe kan folur dikur. Gjithesesi keto jan ahmendje te mijat qe une i ndaj me ju te gjith, kurrsesi nuk do pretendoja se kam gjetur dicka me rendesi,pa apromovimin e gjith anetarve.

Ather ILQET ka ne forma te ndryshme madhesie mund te gjesh ne form shkurreje, dhe mund te gjesh ne form te drurve te medhenj qe mund ti arrijn dhe 20 m lartesi, po nuk jan si shelgjet, tani deget varen, po jo aq shume si te nje shelg, se eshte dru me i qendrueshem ne lidhje me shelgun ILQJA,po duke u nisur nga zhurma e cuditshme, ILQJA eshte me afer lisit per nga kjo zhurm.

Te pershendes Javan.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Suliot falemderit, ik se mbete pa gjume. kjo pune nuk mbaron ne nje nate. Falemderit ty!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Suliot falemderit, ik se mbete pa gjume. kjo pune nuk mbaron ne nje nate. Falemderit ty!
    Faleminderit dhe ty dhe te uroj nje nate te kendshme.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •