Close
Faqja 80 prej 148 FillimFillim ... 3070787980818290130 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 791 deri 800 prej 1475
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    barat

moikom zequa fletë hapur për antishqiptare që që pengojnë dijetarët tanë....duke lënë të nënkuptojnë se nuk kanë ç ju bëjnë.Cilët na qeverrisin???.Faleminderit për legjendën e Tomorrit me shpiragun....por vallë përse nuk e përmënd Pilika...në një kohë që nathotë se do ta paraqes më poshtë?.Kush vuri dorë mbi veprën e tij??.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ZEU I DODONES

bronx
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    barat

moikom zequa fletë hapur për antishqiptare që që pengojnë dijetarët tanë....duke lënë të nënkuptojnë se nuk kanë ç ju bëjnë.Cilët na qeverrisin???.Faleminderit për legjendën e Tomorrit me shpiragun....por vallë përse nuk e përmënd Pilika...në një kohë që nathotë se do ta paraqes më poshtë?.Kush vuri dorë mbi veprën e tij??.

Po me c'emer tjeter mund t'i quash ata prototipa shpellarak ?
    Me c'emer tjeter mund te etiketohen keta te sotmit, qe jane edhe nje shkalle me siper?
    Ti pyet -cilet na qeverisin-ne nje kohe kur pyetja me mire do te ishte- a po e qeveris "gjekafshe" Shqiperine?
    Persa i perket vezhgimit qe ti ben, nuk besoj se eshte vene dore mbi vepren, sepse ai e la doreshkrim dhe ende te pambyllur teresisht, por edhe mund te kete ndodhur dicka kjo nuk dihet.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    librin e ka përfunduar më 1983,ndërsa stimbulishtë shkruan hyrjen më 1990.Nga 1990 deri në 2005 janë plotë 15 vjetë.Thua të jetë rastësi???.Barat më lartë të solla një faktë për të cilin vetë Pilika thotë se do na flasin për legjendën e tomorrit me shpiragun--për këtë Tomorrë ka shkruar edhe homeri edhe e ka lavderuar teopempo.Pra Pilika na lë të kuptojmë tomorrin tonë...apo jo??.Atëher kur ai e njihte shumë mirë tomorrin tonë,përse nuk e përmënd në vëndë tjeter?përse nuk botohet legjenda tomorrë shpiragë në librin e tijë?.A nuk do të thotë kjo ndërhyrje?.
    Barat ,sotë njohim shumë gjëra për historin tonë,edhe këto njohuri na vënë përballë kontraditash me disa pjesë të Pilikës,por pikërishtë ndërhyrja edhe mosbotimi i legjendës së premtuar ,tregon bastardimin e vepres së tijë....edhe mojkomi flet për këlyshët që e dhunuan Pilikën edhe shkencën shqiptare.
    Vetë titulli fletë për basdardinë,pasi Pilika kërkon ta botoj nën titullin"Cilët janë pasardhësit e pellazgëve",ndërsa libri botohet si"Pellazgët origjina jonë e mohuar".Unë vrejë një diferencë të madhe që në titull,pasi tjetër gjë është të vërtetosh pasardhësit e pellazgëve,edhe tjeter gjë është të kujtosh se "pellazgët JANË origjina jonë e mohuar.thënia me vërtetimin janë shumë largë.

Cilët quan moikom zequa si "antishqiptarë-mbrojtës të interesave të huaja????.po harta e greqis deri në gjirin e vlorës?.po mos përmëndja e asnjë gërme në shkollën shqipe për prejardhjen tonë pellazge?..etje.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    me pakë fjalë:

Straboni kur fletë për zonën...nga lumi Erigon në malin e Pindit.përmënd faltoren e dodonës në malin Tomorrë.I vetmi tomorrë nga Erigoni-në Pinde ,është tomorri ynë.

Eskili-deri në malet e dodonës- nënkupton distancën më të largët,ndryshe nuk ka llogjikë tjetër,pasi është njësoj sikur të thuash "nga qëndra e Tiranës edhe deri në kombinat edhe deri tek 21",gjë që është çmënduri.Llogjikishtë "nga qëndra e tiranës deri në laprakë edhe në "kodrat e kombinatit".

As Naimi,as Samiu,as Çajupi edhe as Kristoforidhi nuk ishin bydallenj kur e "lexuan" tomorrin tonë në thëniet e antikitetit."Bydallenjët" janë disa të shitur në akademin tonë të shkencave-të cilët ushqehen me tradhëtin e historis së kombit.
    Meqe ti Alfeko permend KODRAT
    Hidhi nje sy edhe materialit te meposhtem.

Linja gjenealogjike e mbretit Kodrus ka lidhje me Deukalionin, i cili doli ne Malin e Tomorrit, sepse dhe Dodona ka lidhje me te.
    Kodridët-linja e Kodrusit, jane barbare dhe kjo duket shqeto qe nga emri. Ne harte tregohet nje qytet qe e kam nenvizuar me te kuqe,Kodrium, i cili ndodhet ne zonen e malit Tomorr.

Lidhja
    Kodrium - qyteti prane Tomorrit
    Kodrus - linje gjaku me Deukalionin i cili ka lidhje me zanafillen e Dodones
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Mos e ka ndokush kete tekst ne foto me te pastert (qe lexohet me leht)??

Pershendetje

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Bodone
    Bodone
    A titular see of Albania. The name is a dialectic form of Dodone, in Epirus, near Janina at the foot of Mount Tomaros, or Tmaros, the present Olitsika (C. Carapanos, Dodone et ses ruines, Paris, 1878). At an early date a Christian church was built here on the site of the temple of Zeus. Theodorus, a Bishop of Dodona, was present at Ephesus, in 431; Philotheus appeared at Chalcedon in 451; Uranius, in 458, signed the letter of the bishops of Epirus Vetus to Emperor Leo; Philippus in 516 subscribed a synodal report of the bishops of Epirus to Pope Hormisdas concerning the election of John to the See of Nicopolis, the metropolis of the province (Hierocles, Synecdemos, 651, 5). When Naupactus was substituted for Nicopolis about the end of the tenth century, Dodona was the first suffragan see; the "Nova Tactica" (Georgius Cyprius ed. Gelzer, 1661) has Mounditza, but this is an evident mistake for Bounditza, a form derived from Bodone (Parthey, Notit. episcop., App. 48). In fact the later "Notitiae" wrote only Bounditza (ibid., III, 524), or Bonditza (ibid., X, 616; XIII, 467). John, Bishop of Bonditza signed a synodal act in 1229 (P.G., CXIX, 797). The present name is Bonitza. When the Greek residential bishopric disappeared is unknown; the Roman curia used for a long time the forms Bodona and Bodonensis, and a decree of 1894 directed this see to be suppressed at the death of its titular.

LEQUIEN, Or. Christ., 1, 139; GAMS, Series episcop., 429; ARABANTINOS, Chronography of Epirus, Gr. (Athens, 1857), II, 34.

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin

Linja gjenealogjike e mbretit Kodrus ka lidhje me Deukalionin, i cili doli ne Malin e Tomorrit, sepse dhe Dodona ka lidhje me te.
    Kodridët-linja e Kodrusit, jane barbare dhe kjo duket shqeto qe nga emri. Ne harte tregohet nje qytet qe e kam nenvizuar me te kuqe,Kodrium, i cili ndodhet ne zonen e malit Tomorr.

Lidhja
    Dhe e bukura eshte qe historia nuk mbaron vetem me kodrat. Ajo vazhdon me tej me LUGINAT.
    Cfare eshte karakteristike per Luginat?
    Gjithkush e di qe ato kane fome TE LAKUARA.
    Ky mbiemer buron prej foljes LAKOJ.
    Vete emri LUGINE tregon formen e saj te LUGET ose te lakuar.
    Dhe si gjithmone banoret """greke""" te lugines se Zeusit e quanin ate:

e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin

Lidhja
    Dua ti shtoj dhe qe :
    Codrus (Greek: Κόδρος), Mbret i Athines ishte sipas legjendave mbreti i fundit PELLAZG i Athines perpara se qyteti te shtihej ne dore prej Dorianeve:
    Herodotus Book 8: Urania [40]
    44 As for the Athenians, in the time when the Pelasgians occupied that which is now called Hellas, they were Pelasgians.
    ] Ἀθηναῖοι δὲ ἐπὶ μὲν Πελασγῶν ἐχόντων τὴν νῦν Ἑλλάδα καλεομένην ἦσαν Πελασγοί

Herodotus Book 5: Terpsichore. 76
    And this was the fourth time that the Dorians had come to Attica, twice having invaded it to make war against it, and twice to help the mass of the Athenian people,--first when they at the same time colonised Megara (this expedition may rightly be designated as taking place when Codros was king of the Athenians)
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Plato mendohet te kete qene pinjoll i familjes Kodrus (sipas Hellenikut ne se nuk gaboj).

Ndersa sipas Edward Bulwer "Athens: Rise and Fall " (Ngritja dhe rrezimi i Athines) kemi:

"...the last of the race of Codrus, the failure of that ancient house in its direct line (indirectly it still continued, and the blood of Codrus flowed through the veins of Solon)"

"...i fundit i races se Kodrus, mostrashegimi i saj shtepie te lashte ne linje direkte (indirekt kishte vazhdimesi, dhe gjaku i familjes Kodrus ridhte ne venat e Solonit".

Sic e dini te Plato bazohet ne theniet e nje gjyshi te Solonit per pershkrimin e Atlantides. Kjo me ben te mendoj qe njohurite per Atlantiden posedoheshin nga familja Kodrus prane malit shqiptar te Tomorrit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 16-07-2008 më 07:31
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •