Close
Faqja 39 prej 148 FillimFillim ... 2937383940414989139 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 1475
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Por te deklarosh veten Baba te Kombit eshte Krim qe s'ta lane as Beja mbe Gur.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dakord me ty jam. Si guxon te veteshpallesh i tille, dhe per me teper te vendosesh per cilet bij "baca komb" ka nevoje ose jo?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    I vetmi qe ne kete mes e quajti kete popull "populli im" ishe ti.
    Dhe i vetmi qe pervetesoi mendimin origjinal te tjetrit, si mendim te vetin me Tapi personale ishe serish ti.

Tani kthehu pajtoje kunderthenien, -pse nuk behet be mbe dru por mbe gur?
    Dhe nese pajtohem me argumentimin une do te shprehem se e perkrah argumentimin tend dhe zgjidhjen qe ke sjellur. Por nuk do te them se eshte mendim i imi personal ajo qe ke thene ti.

Na e zgjidh ate kunderthenie qe nxorre ne pah! Dhe mendo nderkohe pyetjen para se gjithash: A eshte kunderthenes ky fakt?!!
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    A je ne metro ti, apo ke mbet pa gjume mbreme? Kush konkludon ndryshe nga opinionet e tua eshte jevg dhe armik i popullit, kush ka konkluduar ne pajtim, eshte hajdut dhe genjeshtar? Cfare te duket intelekti ty monopol personal?

Kanunin e kam lexuar vite me pare, kur nuk ekzitonte as forum shqiptar. Arsyeja? Mendoja (sic edhe vertetova) qe ka te njejtat rregulla dhe ligje qe pershkojne te gjithe librat fetare, Qe mos te te mbetet merak kam lexuar me radhe librat baze te te gjithe feve(edhe ca budizem/Konfucin po deshe). M’u be qejfi kur njehere qe i dole ne krah kanunit, sepse nuk mendoja qe kishte shume qe qene thelluar ne te. Do te me behet qejfi edhe me shume po te shkruash ne menyre shkencore per te, ne vend qe te zbavitesh teorira centrike e boshe te cilat nuk ndihmojne as historine e kombit tim por as ate njerezore.

Po, ore, "imi" i them edhe babes edhe nenes, te cilet nuk lejoj te mi marre njeri neper kembe. Ne se ky perkufizim quhet “pronesi”, pronar i popullit tim jane gjithe bijt e tij. Nuk kam asnje problem me deshiren tende per t’a quajtur djathin - lepur.

PS. Bene ne anet tona e bejne ne gurt e ne drurt. Nuk kam degju ndonjeher vetem ne drurt. Nuk jam thelleuar ketu, por ma merr mendja per faktin se besa nuk rilind as nuk vdes, eshte me teper e amshueshme dhe e padiskutueshme qe duhet te mbahet. Si improvizova?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 25-02-2007 më 14:35
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Si improvizova?
    Kenaqshem.

Kur diskuton me grekun a ma serbin, mund edhe te te falet nese ke perdorur pronoren "populli im", por kjo nuk te falet kur diskuton me popullin "tend".

Ti paske menduar se je i vetmi qe ka lexuar Kanunin?
    Por ja se ka bije baballaresh qe e kan lexuar e studiuar dhe vleresuar mbi cdo vlere kulturore historike e kombetare mbi kete bote. Ka njerez qe jan shprehur per kanunin si njera nder 7 mrekullite e botes qe ende nuk i eshte bere vendi qe e meriton.
    Ka qe e kan studiuar ne kohen kur nuk ka ekzistuar fare as interneti. dekade te tere para kesaj shpikjeje.

Prandaj mos mi thuaj popullit ton i yti, sepse mund te dale dikush (mbi 5 milion tjere) te thone te kunderten secili per vete duke u shtyer jo eshte i imi - jo i imi.

Nje patriot i vertete nuk ben keso...
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nuk pretendoj paresine dhe absolutizmin ne asgje. Nuk jam patriot. Jam njeri i thjeshte, me te mirat dhe te metat e veta, por qe do e kisha dashur vendim tim njelloj, me apo pa histori te lavdishme.

Eshte perdhosja e se vertetes qe me revolton.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Mua per kundrazi me qet taktit plotesisht falsifikimi shtremberimi e sidomos keqinterpretimi i tyre, pa perjashtuar qeshtjen e shtremberimit te atyre qe kam thene une ndryshe.

Kur une them se (sepaku) Tempulli i Amonit ne Egjipt eshte themeluar nga Dodona, kur them se Tempulli i Amonit ne Libi eshte poashtu themelate e Dodones, (ne kundershtim te atyre qe thote Herodoti dhe historianet tjere), per te pasur informate dhe kontrolle politike e shoqerore ne viset, per ne, strategjike ekonomike e shpirterore te asaj kohe, ju ktheheni dhe i bastardoni aq mizorisht duke interpretuar te kunderten se ajo kulture paska ardhur nga afrika.

Kur une them se dardanet pushtuan Azine, ju e interpretoni se dardanet ishin aziate. Kur une them se ata qe e thermeluan edhe mbreterine jeteshkurter te Hetiteve ishin popull i afert me Dardanet por i cili per shkak te mendtalitetit te tyre perparimtar, nuk e persekutoi popullin vedor por e inkorporoi ne sistemin e vet shoqeror dhe u sollen per here te pare jo vetem atyre por gjithe civilizimit te athereshem aziatik Drejtesine Civile, dhe ligjet me humane qe kish njohur bota njerezore ndonjehere, ju e ktheni ne te kunderten se hetitet u ben dardan dhe na e sollen kulturen aziatike ketu apo dicka edhe me te keqe.

etj,
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Po sjell ne forum kujtime te Nermin Vlores mbi zbulimin e Tempullit te Dodones.

Midis kujtimeve interesante t asaj kohe ,eshte vizita qe bera ne nji vend ,qe ma vone u provua se ishte Tempulli i famshem i DODONES.Dihej se orakulli i pare i lashtesise ,ai i Dodones ,duhej te ishte ne ato rrethe ,por askush nuk e kishte caktuar vendin me saktesi.Gjate nji shetitje ne pronen e nje miku ,afer fshatit Malingues{Janine}me treguan disa germadha arkeologjike fort te vleshme dhe te vendosura ne nje menyre qe me kujtuan per shkrimet e posites se Dodones ali Tmarus qe mbizoteronte mbi germadhat ,lisat shekullore dhe nji pus shum i lashte,bene qe ta ndjenja vehten ne qendren ku ndodhej Dodona.Dhjete vjet me vone ,nje mision shkencor francez qe kishte vajtur ne Janine ,deklaroi se qenia e vendit te Dodones ne ate krahine mund te konsiderohej vetem njei ander.Aso kohe une ndodhesha ne Vlore me nje mik te feminise ,Kostandin Karapanos ,dhe i shpjegova atij pershtypjet e mia mbi germadhat e Melingus .Ai ,si njeri i shkathte dhe plot iniciative qe ishte ,filloi germimet dhe pruri ne drite Tempullin dhe shume te dhena me vlere te madhe arkeologjike

i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Postime
    181
    Citim Postuar më parë nga Baptist
    Kur une them se ata qe e thermeluan edhe mbreterine jeteshkurter te Hetiteve ishin popull i afert me Dardanet por i cili per shkak te mendtalitetit te tyre perparimtar, nuk e persekutoi popullin vedor por e inkorporoi ne sistemin e vet shoqeror dhe u sollen per here te pare jo vetem atyre por gjithe civilizimit te athereshem aziatik Drejtesine Civile, dhe ligjet me humane qe kish njohur bota njerezore ndonjehere, ju e ktheni ne te kunderten se hetitet u ben dardan dhe na e sollen kulturen aziatike ketu apo dicka edhe me te keqe.
    Hetitet u bene jo vetem dardan (hapi i pare) po edhe greke (hapi i dyte), e me tutje south epirote, se emri cham u fshi nga memorja (hapi i trete). Vete kisha orthodokse greke dyshoj se i ka rrenjet ne hetitizem. Me hapin e katert hetitet do dalin ne Beograd.

Mos thuaj se nuk jane vetem hetitet ne konglomerat. Eshte nje force levizese aty dhe nuk ka kush te jete tjeter.

Nese nuk i beson keto qe shkruaj atehere perse duhej te ishte problem se shqiptaret themeluan shtetin grek para atij shqiptar (sikurse u prononcove disa poste me pare)?

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Darius,nuk po e gjej postimin tend ku permend fshehjen e te vertetave arkeologjike,duke lexuar librin:PELLAZGET ORIGJINA JONE E MOHUAR
    te Dhimitri Pilikes midis te tjerave leova:Ne veren e vitit 1875,kazmat e fshatareve shqiptare perreth,sic shihet nga fustanellat perkatese ne fotografite e atyre diteve ,e rizgjuan kryeseline e dikurshme te pellazgeve.Por ,ndonese kane kaluar me se njeqind vjet ,mjerisht ,Dodona fle ende nen dhe.Perse valle nje zbulim aq i madh e i rendesishem per historine e lashte te Greqise dhe te krejt Europes u la teresisht ne harrese te plote ,asgjesuese?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •