Close
Faqja 38 prej 148 FillimFillim ... 2836373839404888138 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 1475
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Genesis
    Dmth ka akoma ? Po flit nje here si last standing defender qe je.
    Ka, ka deri neser ne mengjes.

Vetem ajo qe une e quaj "Shtylla e Mikut" qe mbijetoi ne Kanunin tone te Shenjte i perket fese. Tjerat kan tjeter natyre.

Aty duhet te koncentrohesh dhe ta zbulosh, kush eshte Miku.

Doni ende?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Vallaj o Baptist duke pa dhe postin e Styxit tani jam bo corap fare per ket punen e Kanunit, se edhe ajo tema e Oroshit u la pak si pergjys po nga ty. Na e shpjego pak me mire, se nese Lek Dukagjini ka ardh andej, atehere si i behet ? Cilat tradita ka sjell ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kanuni nuk asht i Lekes, as Skenderbeu nuk na e solli lirine por e gjeti Pik ne mesin tone.

Alesandri i Duke Gjineve, pasiqe thuhet se eshte terhequr nga regjioni i Trojes, une mendoj se ka pasur prona te pasura ne ate regjion. Meqenese regjioni i Trojes nuk ka pushuar se qeni WTC pothuaj kurre gjate historise, une mendoj se te gjitha fitimet i ka nxjerrur nga atje. Me forcimin e elementit mongol atje u desh te braktiste shiste ose humbte gjithe cka pat dhe te kthehej ne Dukagjin.

Per ta bere Shqiperine, u desh te flijohet gjithe Selaniku qe ishte prone e esnafeve shqiptar. Nje humbje e madhe e cila nuk do te kompenzohet me kurre poashtu. (Kete e kam me te degjuar nga nje person qe e njeh mire kete periudhe, gjera qe uk i kisha ditur me pare por nuk e di a ndodhi kjo humbje gjate shpalljes se pavaresise sone apo me shpalljen e greqise. Se ne sic po e sheh se pari e kemi bere greqine shtet pastaj e kemi bere shqiperine, duke dhene falas kosoven maqedonine etj)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 25-02-2007 më 01:26
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    E di ate shprehjen ti 7 uje i kos ? 7 uje i kos quhet dhalle. Sepse faktikisht o uji ka ik gjith ajo mrekullia e kosit.
    Po shprehjen "ik mer vajgur" e di ? Ene vajguri eshte gjeja me e ulet qe mbetet mbasi procedohet lenda djegese.

Tani si i bohet Baptist? Ti paske konjuktura vetem, me te thonme i paske muhabetet. Nuk bohet historia me ato te thonmet qe ke ti. Ajo pyetja e Styxit siper qendron ende e papergjigjur per mendimin tim sado ti te mundohesh te gjesh terminologjira stratosferike si WTC apo dicka tjeter.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Sqarim:

Per ata qe na kane ndjekur deri ketu. Pyetjet e mija me lart vetem tentojne te sqarojne ndonje hipoteze te pambeshtetur. Mendim im personal eshte se Kanuni eshte nje institut hyjnor, shume i avancuar per kohen, dhe qe i perket eskluzivisht kombit tani shqiptar qe nga agimi i jetes ne toke, ashtu si Tora me vone cifuteve.

Ligjet e Kanunit Themelor (nga i cili u hartuan kanunet e qyteve si Durresi, Shkodra etj.) jane nje derivim i jashtezakonshem i se drejtes ligjore natyrore dhe civile, dhe thesar i pacmuar ne historine boterore.

Shtyllat e Kanunit mbase ne menyre literare personifikonin shtyllen ku ishin shkruar ligjet civile te Atlantides, ne hollin e madh te veshur me oreokalkum te pallatit te Atlantit/Poseidonit.
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    STYX
    Dodona percaktohet si trashegimi rrejedhimisht.
    Barati ka vene edhe nje basorelief aty me lart.
    vetem po te jete trashegimi nga Atlantis
    Pastaj si spjegohet dushku ne Mesopotami?...kjo eshte per qark te shkurter....po ti besh lidhje me ata skeletet e gjetura ne shqiperi behet pak me e ngaterruar pastaj.

PS
    Mos shikoni qisha e xhamia feja e shqiptarit eshte shqiptaria

"shqiptaret, keta tigra mbi malin e luftes, ku si religjion te vetem kane rrebelimin"
    ...nga nje historian turk

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga BARAT
    vetem po te jete trashegimi nga Atlantis
    Pastaj si spjegohet dushku ne Mesopotami?...kjo eshte per qark te shkurter....po ti besh lidhje me ata skeletet e gjetura ne shqiperi behet pak me e ngaterruar pastaj.
    Sigurisht. Ketu rrahin tere pyetjet.

Per dushkun ne Mesopotami mundem vetem t'i pergjigjem pyetjes me pyetje (sepse nuk e di pergjigjen e sakte): Si shpjegohet historia Gilgameshit, qe eshte kopje e perpikte dhe nderthurje e Odiseut me disa Mithe te tjera nga historite e Herkuleve. Me cilin ngjan Utnapishtim, ne se jo me Pluton?

Mendoj (gjithmone ne hipoteze) se fakti qe keto tableta kane centralizur shume histori to ndara per te rritur vlerat e heroit, do jene shume te mevonshme.

Nga na tjeter, di qe nje nje kenge shume te vjeter te kesaj bote (jo Ballkanike) jepen detaje te disa realm (jeteve paralele), por mbi te gjitha qendron nje Zot. Per fat te keq nuk e kam me ate liber.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    “Sol (Hylli?) djalit te Oqeanit/Atlantit, eshte ai qe Gellis i atrubuon shpikjen e Fizikes dhe berjen e Mjaltit” Plini

Mjaltin e bejne Bletet, jo? Atehere cili eshte roli Hyllit? Ka mundesi qe bletet me pare nuk benin mjalte, dhe si te thuash u zbuten?

Tjeter, mendoni qe Hylli ishte Kelt? Skylax thote diku qe Bulinoi (fis Ilir) u vendosen aty ku jane nga Hylli.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 25-02-2007 më 09:06
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx
    Sqarim:
    Mendim im personal eshte se Kanuni eshte nje institut hyjnor, shume i avancuar per kohen, dhe qe i perket eskluzivisht kombit tani shqiptar qe nga agimi i jetes ne toke, ashtu si Tora me vone cifuteve.
    Ky nuk eshte mendimi yt personal as ne enderr as ne zgjenderr. Kete mendim personal e ka shprehur njeri nga ata sherbetoret e perulur te kombit te vet, shume vite (edhe poste ketu) para se ta perqafoje ti ate mendim dhe ta pervetesoje si prone tenden sebashku me popullin e tere te cilit i takon ai por pa e pyetur popullin dhe as autorin e cilesimit te Kanunit si te Shenjte. Baba i vetshpallur i kombit, ky komb i ka mbushur 18 vjtet e pjekurise me kohe dhe nuk ka nevoje per ty se eshte zot i vetes.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Te deklarosh veten pronar absolut te nje mendimi eshte prepotenca me e marre qe kam lexuar ndonjehere! Vetem ti paske mendje dhe rrjedhimisht mendon? E ke pajis shpikjen tende (mendimin) me patente?

Mos bej me shakara dhe gafa te tilla. Eshte sa qesharake aq edhe per te ardhur keq. Lexo ipak kur eshte vene ne loje kanuja ne disa tema nga disa kush eshte pergjigjur (pervec VETES tende) dhe cfare ka shkruar.

Si po t'doket ky kanuja? A ba ne be gur e ne drut se askush pos teje nuk e ka pa kanune?

"Beja e Shqyptarit ká dý pûnë para sýsh:
    a) thrret Perendín në dishmí të së vertetës;
    b) i nenshtrohet randimit të ndeshkimevet të perjetshme e giobës së kohshme kah kanûja.

Beja mbë "Gúr" e beja mbë Kryq e mb’Ungjíll.

Beja e Malevet të Shqypnís âsht dý mndyrësh:

1) beja mbë gúr, me Kanû;
    2) beja mbë Kryq a mb’Ungjíll.

Beja mbë gúr kah kanûja âsht nder mâ të randat e mâ të mndershmet bé, qi njef Shqyptari i Malevet.Kanû âsht qi, po desht me u dlirë prej njij zhgarkimi mohuesi, do të bâjë bé a mbë gúr, a mbë Kryq e Ungjíll.

Bét mbë gúr bâhen:

a) per me u dlirë prej njij zhgarkimi;
    b) per me u lidhë me besë kundra hjeksive e trathtive të vendit;
    c) per me ndêjë gati me u bâ báll kercnimeve e rreziqeve të perbashkta".
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 25-02-2007 më 13:12
    Aeneas Dardanus

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •