Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511

Kontrata e shitblerjes së apartamentit në Tiranë

disponoje nje apartament ne tirane te cilen kam kohe qe e kam dhene me qera, para 2 javesh personi qe jeton me ka kerkuar kontraten e shitblerjes se apartamentit per disa motive disi te cuditshme, arsyeja sipas tij eshte shpeguar si me poshte

"Ne administratoret duket te deklarojme te ardhurat dhe shpenzimet ne bashki, respektivisht duhet te deklaroj dhe ku jetoj me qera dhe per kete me duhet nje kontrate qeraje dhe akti i pronesise se pronarit ndaj apartamentit".

do te ishite shume te lutur te me ndihmonit me ndonje keshille apo ndonje sugjerim se cfare eshte kjo kontrate shitblerje qe i kerkon bashkia nje qiramaresi. dhe sa e vertete eshte kjo kerkese apo mos valle kam te beje ne kete rast me ndonje deshire per allishverishe allashqiptare nga ana e qiramarresit.
    failure is not an option!

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    pse te shqeteson ky fakt??????????
    mbase duan te shikojne ne eshte e legalizuar apartamenti apo jo
    di qe ne shqiperi duke qene se shume ndertesa jane bere ilegale dhe jo te lagalizuara njerezit akoma nuk kane marre tapite e shtepive te tyre, vetem ne shqiperi mund te shikosh nje gje te ketille

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Duhet te jeni i kujdeseshem ne ket rast,sepse mund te bini viktim e keqperdorimeve ne nji administrat hajdute te nji qeveria po aq hajdute.
    1.Mund te keqperdoren qellimisht dukumentat e kshtu ta humbesh pronen.
    2Mos lejo dukumente orgjinale ti japesh as kujt(beje nji kohe te lire ti sqarosh mosemarrveshjet)
    3Qiramarrsi mund te dyshoj se juve keni ofruar shtepi te dyshimt ku pronario i vertet mund te jet dikush tjeter ...mund ta ket frksuar dikush qe ta mar qiragjiun.
    Si do informohu tek nji avokat me hargjime te atij nafakpremi prevarant

Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Duhet te jeni i kujdeseshem ne ket rast,sepse mund te bini viktim e keqperdorimeve ne nji administrat hajdute te nji qeveria po aq hajdute.
    1.Mund te keqperdoren qellimisht dukumentat e kshtu ta humbesh pronen.
    2Mos lejo dukumente orgjinale ti japesh as kujt(beje nji kohe te lire ti sqarosh mosemarrveshjet)
    3Qiramarrsi mund te dyshoj se juve keni ofruar shtepi te dyshimt ku pronario i vertet mund te jet dikush tjeter ...mund ta ket frksuar dikush qe ta mar qiragjiun.
    Si do informohu tek nji avokat me hargjime te atij nafakpremi prevarant
    ky person ka kohe te gjate aty gati 6 vjet eshte korrekt me pagesat dhe faturat, por gjithsesi aty ne shqiperi eshte bere rumpall.

Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    pse te shqeteson ky fakt??????????
    mbase duan te shikojne ne eshte e legalizuar apartamenti apo jo
    di qe ne shqiperi duke qene se shume ndertesa jane bere ilegale dhe jo te lagalizuara njerezit akoma nuk kane marre tapite e shtepive te tyre, vetem ne shqiperi mund te shikosh nje gje te ketille

po kete informacion bashkia mund ta marr ndermjet pronarit pse duhet ti bjere nga kina!
    per dreq bashkia as ka as nje numer tel te marresh informacion.

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Une kam 2 hyrje me qera dhe askush deri m'sot nuk me ka kerkuar dicka te tille.
    I vetmi rast ka qene kur njeri prej qeraxhijve me kerkoi nje kontrate qeraje per te shperngul pashaportizimin ne tirane. Kaq. Por qe t'me kerkohet akt pronsie apo dicka e tille sme ka rastis.

Per mendimin tim ofroje vetem nje kontrate qeraje. Ske pse i jep akt pronesie sepse ka lloj lloj marifetesh qe mund tet demtojne ty si pronare.
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga DEA27 Lexo Postimin
    disponoje nje apartament ne tirane te cilen kam kohe qe e kam dhene me qera, para 2 javesh personi qe jeton me ka kerkuar kontraten e shitblerjes se apartamentit per disa motive disi te cuditshme, arsyeja sipas tij eshte shpeguar si me poshte

"Ne administratoret duket te deklarojme te ardhurat dhe shpenzimet ne bashki, respektivisht duhet te deklaroj dhe ku jetoj me qera dhe per kete me duhet nje kontrate qeraje dhe akti i pronesise se pronarit ndaj apartamentit".

do te ishite shume te lutur te me ndihmonit me ndonje keshille apo ndonje sugjerim se cfare eshte kjo kontrate shitblerje qe i kerkon bashkia nje qiramaresi. dhe sa e vertete eshte kjo kerkese apo mos valle kam te beje ne kete rast me ndonje deshire per allishverishe allashqiptare nga ana e qiramarresit.
    Nuk ka asgje per tu shqetesuar.
    Jan dokumenta qe i kerkon bashkia
    per bizneset kerkonin keto documenta
    1-certifikate familjare
    2-kontrate shtepie qeraje nese rrine qera
    3-hipoteken e ambjentit te mare me qera

nuk ke pse te ze meraku se nuk do ti japesh origjinalin , nje fotokopje duhet.
    me kete synojne te mbledhin sa me shume taksa si nga qeradhenesiit edhe nga qeramarresit
    Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 23-01-2012 më 12:34

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Endri_ Lexo Postimin

Per mendimin tim ofroje vetem nje kontrate qeraje. Ske pse i jep akt pronesie sepse ka lloj lloj marifetesh qe mund tet demtojne ty si pronare.
    Keshtu mendoj dhe une. Per cfare i duhet akti i pronerise se apartamentit qeraxhiut. S'ka kuptim. Vetem kontrakta e qerase duhet ti mjaftoje. Nese i duhet te deklaroj te ardhurat dhe shpenzimet ne bashki s'ka nevoje per aktin e pronesise se apartamentit tend. Apartamenti eshte i yti dhe jo i qeraxhiut, qe do te thoje s'ka pse ta deklaroj si te ardhur sepse nuk e ka ai shtepine.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga DEA27 Lexo Postimin

Ketu ne amerike eshte me ligj te tregosh lishencen qe leshohet nga bashkia e qytetit ku jeton por per deed askush sta kerkon. Ti si landlord ke te drejte te besh lease me kete edhe ti tregosh lishencen (rent license) nese kerkohet ne shqiperi which i doubt. Nese do prova qe ti je owner ateher konsultou me nje avokat mos i jep dokumenta se mund te hap ndonje problem. btw sigurohu qe nuk i ka bere gje prones se mos valle do te bej ndonje claim me ndonje insurance company prandaj kerkon deed.
    I LOVE GOD

j&g

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Keshtu mendoj dhe une. Per cfare i duhet akti i pronerise se apartamentit qeraxhiut. S'ka kuptim. Vetem kontrakta e qerase duhet ti mjaftoje. Nese i duhet te deklaroj te ardhurat dhe shpenzimet ne bashki s'ka nevoje per aktin e pronesise se apartamentit tend. Apartamenti eshte i yti dhe jo i qeraxhiut, qe do te thoje s'ka pse ta deklaroj si te ardhur sepse nuk e ka ai shtepine.
    pjesa me e madhe nuk bejne kontrate qeraje flas per apartamentet.

akti i pronsis eshte dicka qe i takon vetem pronarit.ai eshte vetem nje qiramarres.

nuk ja jap. jo bashkia tja kerkoj po dhe dreqi.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •