Close
Faqja 5 prej 36 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 360
    Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Po i studjoni njerezit sikur te ishin kafshe. Ashtu si gjuetaret zagaret.

Akoma ne bote ka njerez qe mendojne se ka rraca superiore dhe inferiore.

E ka thene mire Adolf Hitler qe nje genjeshter e madhe eshte me e besueshme se nje genjeshter e vogel.

Karakteristika kryesore e shqiptareve per mendimin tim nuk eshte te qenit bjond me sy bojeqielli. Iliret kishin tipare te rraces se ashtuquajtur dinarike. Floke kafe te celet apo kafe te erret, syte kafe apo kafe te celet dhe blu gjithashtu.

Keta me floke te shplare e me sy si te verdhe pika pika apo kokekuqet, erdhen ne ballkan me dyndjet e popujve nordik dhe sllaveve.

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anėtarėsuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Citim Postuar mė parė nga Meriamun Lexo Postimin
    Po i studjoni njerezit sikur te ishin kafshe. Ashtu si gjuetaret zagaret.

Akoma ne bote ka njerez qe mendojne se ka rraca superiore dhe inferiore.

E ka thene mire Adolf Hitler qe nje genjeshter e madhe eshte me e besueshme se nje genjeshter e vogel.

Karakteristika kryesore e shqiptareve per mendimin tim nuk eshte te qenit bjond me sy bojeqielli. Iliret kishin tipare te rraces se ashtuquajtur dinarike. Floke kafe te celet apo kafe te erret, syte kafe apo kafe te celet dhe blu gjithashtu.

Keta me floke te shplare e me sy si te verdhe pika pika apo kokekuqet, erdhen ne ballkan me dyndjet e popujve nordik dhe sllaveve.
    Nuk e kuptoj kete reagim, dihet qe Iliret ishin Dinarike dhe Shqiptaret e sotshem ne mazhorance brunet.
    Nuk besoj se thashe qe Nordiket jane superior, thjeshte pyeta ku gjendeshin me me shpeshtesi keto karakteristika.

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Citim Postuar mė parė nga Meriamun Lexo Postimin
    lol true
    para vitesh shkoj me ca miq ruse te shohim muzike live Shqiptare , kengetari ishte bjond dhe ajo Rusja ma ben mua .. uaaaa ju qenkeni si ne , ky kengetari me tha ngjan komplet rus ..lol

Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Citim Postuar mė parė nga safinator Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj kete reagim, dihet qe Iliret ishin Dinarike dhe Shqiptaret e sotshem ne mazhorance brunet.
    Nuk besoj se thashe qe Nordiket jane superior, thjeshte pyeta ku gjendeshin me me shpeshtesi keto karakteristika.
    Nuk eshte reagim, eshte thjeshte pohim i esences qe kane tema te tilla.

Keto tipare i gjen me se shumti ne Kosove, tek shqiptaret e maqedonise dhe tek nji pjese e cameve, dhe arsyea eshte se:

Dihet historikisht qe Dardanet jane nje fis ilir i shartuar me keltet ashtu si te ashtuquajturit llazet (thraket) e turqise.

Shqiptaret e maqedonise kane pasur kontakt shume te madh marredhenje me te Kosoves, prandaj dominon elementi nordik

E njejta gje dhe me camet, fiset barbare nordike kur pushtuan nje pjese te greqise u ngulen ne zonat e camerise pjeserisht dhe u perzien me popullsine vendase

Njė pyetje pėr kėrshėri: Ilirėt ishin Arianė apo jo?

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anėtarėsuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Iliret ishin paleo-ballkanik por me pas u Arianizuan.

Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Arianizmi eshte pjese e nje civilizimi aziatik qe rrenjet i ka ne azine e mesme dhe te larget, me sakte ne indi. Arianizmi ka qene fe dhe jo rrace sic e keqinterpretuan filozofet e 1800-1900 ne evrope.

Po te ishte rrace dalim ne absurdidetin tjeter:

Kurdet dhe romet (jevgjit), bejne pjese ne grupin e popujve indo-arian.

Cilat jane karakteristikat e perbashketa midis ilireve dhe ketyre dy bashkesive qe permenda me siper?

Ne pikepamje rraciale nuk ka karakteristika te perbashketa. Ne pikepamje gjuhesore po ama..

Kemi nje grup te madh, te familjes ind-europiane

Pra, iliret nuk jane ariane ne kendveshtrimin e rendomte qe interpretohet ky term. Iliret jane pagane.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une nuk i kam syte blu ose jeshil dhe nuk jam bjond.

nuk qenkam shqiptar ,
    tani jam ne kerkim te identitetit tim te vertete.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    Citim Postuar mė parė nga Kosovar.Pr Lexo Postimin
    Po vetem se e luse moderatorin qe mos te keqperdoren dhe ti fshije neser po pate mundesi sps shume shpejt do te jet persone publike se esht pjestare i ( U15 Nacionale te njeshteti shum te forte te Evropes dhe njeherit vazhdone shkollen ne nje nga Akademit me te sofistikuara te Sportit ne Bote. esht lojtare fantastike dhe do qe nje dite te luaje per Kombetaren Shqiptare.

i uroje sukse cunit dhe ishalla do behet lojtar i madh por n q se do luaj me shqiperin do jete ne listen e lojtareve te medhenj vetem ne klube

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Une nuk i kam syte blu ose jeshil dhe nuk jam bjond.

nuk qenkam shqiptar ,
    tani jam ne kerkim te identitetit tim te vertete.
    Mjafton qė je i bardhė dhe i gjatė, se nuk mund t'i kesh tė tėra :P kėshtu qė fli rehat se shqipo je!

Brethren, do e thuash atė tėnden mbi Aryan race apo jo? Se me ē'a po shoh, paskemi burime tė ndryshme informacioni me tė tjerėt...

Faqja 5 prej 36 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •