Close
Faqja 22 prej 36 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 360
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    LOL, e pra, tamam, nejse keto punet e karakteristikave fizike jane ca te kota, variacionet jane aq te pafundme sidomos tek ne shqiptaret saqe eshte e veshtire te percaktosh me saktesi tiparet tipike shqiptare, por me sa kam vene re une shqiptaret jashte shtetit e dallojne njeri tjetrit 1 km larg qe ne surrat, si tip intuite te pagabueshme, na ka ndodh te gjitheve jashte.

. Maska e illyrian rex
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Lidhur me disa foto qe jane sjellur si shembuj. Qe te behet nje klasifikim me i sakte te tipareve antropologjike, duhen minimum tre foto. Nje ne ballore, nje ne profil dhe nje e ndermjetme. Bonus do te ishte edhe nje foto nga larte, per arsye se te tiparet noride, alpinide dhe dinaride kane dallime me te qarta pikerisht nga ai pozicion.

Dallimet nese shiqohen nga larte:
    1. Noridet e kane koken me te ngushte dhe me te gjate.
    2. Alpinidet e kane koken e rrubullaket,dhe
    3. Dinaridet e kane pjesen ballore me te gjere dhe shkon duke u ngushtuar prapa.

P.s. Azia ka shume popuj dhe raca por shkrimtarja nga Elbasani nuk e ka as me te voglen influence te ndonje tipari aziatik.

i/e regjistruar Maska e Syze
    Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Postime
    108
    Kam parė kėto video pėr Hungarezėt:

Kemi ne si kėto tipa?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Hungarezet origjinale jane me prejardhje aziatike, jane Hunet e famshem qe u dynden ne evrope dhe ishin mongole te paster. Vete gjuha hungareze deshmon pa asnje lloj dyshimi kete, per ata qe kane patur fatin ta kene lexuar sadopak.

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga violativo Lexo Postimin
    Nuk ka lidhje fare me "sharjen e komunizmit" , por me idiotesine qe duke pare shoqerine shqiptare politikisht , ti personalisht na ndan , nese kishim qytetrim apo jo ? Nje mendje e shendoshe dhe e pa verbuar , nuk mund te arrije ne kete lloj nihilizmi kunder nje populli ! Politika eshte politike dhe eshte nje nga elementet me jo te domosdoshem te qytetrimit !

Po te gjykosh si shqiptar dhe homo sapiens sapiens e di shume mire se kur flitet per Diktatorin Kaligula te Romes , behet fjale per nje periudhat e qytetrimit romak !

Mos valle ne kohen e diktatoreve Neronit , Cesarit , Sulles , Karakarles apo Kaligules , Roma nuk ka patur qytetrim ? Te gjithe genjejne sic duket ?
    Ti krahason enverin dhe diktaturen e tij me perandoret dhe perandorine Rromake? E vetmja gje te perbashket qe ai kishte me kot perandore te lartpermendur ishte shpirti kriminel i tij dhe degjenerimi ne te gjitha nivelet. Pastaj perandoret qe ti na permende me lart edhe pse ishin 'infamous' me te per se 'famous' sepse nuk dhan ndo nji kontribut te mire ishin kreret e civilizimit me te perparuar te kohes dhe hapesires qe jetuan, kurse idhulli jot ishte nje pordh e vetme ne krahasim. Perandoria Rromake ishte e perparuar ne krahasim me popujt e tjere barbar, kurse idhulli jot na coj 100 vjet prapa botes se civilizuar.

Hajde krahasim hajde. Edhe me thua mua qe caloj nga mendja

Nuk jam une ai qe na ndau ne , por komunizmi jot. Biles ishte ai bicim qyteterimi gjat komunizmit qe ben dallime krahinore dhe lokale sot, duke filluar qe me instalimin e gjuhes letrare e cila u krijua ploteisht nga dialekit Tosk.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Postime
    108
    Me sa di unė Hunėt nuki ishin grup homogjen. Vėrtet kishin Aziatikė, por kishin dhe Europanė. Ata ndėrtonin ushtri nė vendet qė pushtonin, kėshtu qė ndėrtuan ushtri dhe me Europianė.

Por pyetja ime ishte, kemi ne si kėto lloj njerėzish?

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar mė parė nga Syze Lexo Postimin
    Kemi ne si kėto tipa?
    Ke sjellur propagande anti-hungareze. Nuk jane hungarez keta, megjithese nuk perjashtohet prezenca aziatike ne ate vend qe eshte shume e paperfillshme, mund gjesh aty disa fenotipe qe quhet turanide (tipare me shume evropiane por me sy gjysme mongole) si p.sh ne Shqiperi-Kosove qe jane Poni apo Nora Istrefi dhe eshte prezente ne gjithe ballkanit sidomos tek sllavet per shkak perandorise se perbashket qe kishin me Avaret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 07-08-2012 mė 18:18

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Plako hidhi nje sy jevgjve qe jetojne ne shqiperi ose nese ke mundesi ti vezhgosh ne amerike atje ku je, apo do te sjell ca foto? Kerko ne internet se gjen pa problem.
    Analiza e surrateve mbi bazen rracore ka qene nje hobi per mua qe ne moshe te njome dhe jam shume i ndjeshem ndaj tipareve qe percaktojne rracen, talent natyral nuk kam ēti bej.
    Pikerisht kur thua "i perzjere" eshte fjala e duhur, tamam i perzjere, tiparet duken ne fytyre dhe jo tek floket dhe syte, do te sjell ca zezak me sy blu/jeshil/gri? Po mund te gjesh plot ne google. A mund te thuash qe ai zezaku eshte i bardhe vetem per shkak te ngjyres se syve? Shikohen gjithmone tiparet dominuese.
    Eshte kot te vazhdosh debatin me ty per kete gje sepse ngul kemb kot si mushka. Une nuk po them se nuk ka perzierje. Ka patur perzierje edhe ne shqiperi. Por te thuash se shqipetaret jane me shumice te perzier eshte budallalek. Sic thash me pare kemi qene te sunduar, per nje kohe shume te gjat. Te pushtuarit nuk perzien me sunduesin per arsyen se e urrejn. Sigurisht qe nje pakic e ben per arsyen se cdo shoqeri ka elementin e vet te dobet qe mundohet te perfitoj ne cdo menyre.

Tani persa i perket rracave te periziera dhe tipareve te vecanta qe ato marrin nga nje perzierje midis dy rracash une e di shume mire, sepse jetoj ne Kryeqytin e Botes me kuptim te plot te fjales. Eshte vertet e veshtire te dallosh detaje nga nje fotografi sado e paster te jet figura, por ajo vazja qe ti thua ka tipare azjatike eshte plotesisht e bardh. Ajo nuk ka asnji shenj qe tregon se eshe e prezier te pakten ne aparence.

Nga nje here ke te drejt qe eshte veshtire te dallosh perzierjen, per shembull mua me eshte dhen rasti te shikoj kalimthi ndo nji vajz qe nga lekura dhe tiparet te jep pershtypjen se eshe e bardh por kur i shikon kycet, gjunjet ose ajo me ashiqare kockat e kishterinjve dallon ne lekur nje nuance te erret qe tregon se jane te perzier me rracen e zez.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 07-08-2012 mė 18:16
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Syze, une kam kushurinj qe ngjajne si japonez, me siguri kemi edhe nga ata tip hungarezesh

Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Postime
    108
    Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Ke sjellur propagande anti-hungareze. Nuk jane hungarez keta, megjithese nuk perjashtohet prezenca aziatike ne ate vend qe eshte shume e paperfillshme, mund gjesh aty disa fenotipe qe quhet turanide (tipare me shume evropiane por me sy gjysme mongole) si p.sh ne Shqiperi-Kosove qe jane Poni apo Nora Istrefi.
    Nuk kisha ndėrmend tė sillja propagandė Hungareze. Thjesht e kam parė atė video rastėsisht dhe mė bėri pėrshtypje. Por faleminderit qė u pėrgjigje .

Faqja 22 prej 36 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •