Close
Faqja 20 prej 36 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 360
    i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar mė parė nga violativo Lexo Postimin
    Pse ben shaka per Berishen ? Berisha eshte si vellai binjak i Karaxhicit !

Per ramushin nuk flet dot ...
    jo i karaxhicit po i atij te ukraines si quhet se nuk me kujtohet emri
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Edhe une jam deri diku dakord me Smth Poetic, shume mburreni ju verioret se perfaqesoni esencen e te qenit shqiptar, kur ne fakt nuk eshte teresisht e vertete, madje as gjysem e vertete.
    Edhe patriote gjithashtu ju verioret e mbani veten gjoja si superiore e njerez te beses, nuk e di se cilin genjeni, veten apo ne? A thua qe mes jush nuk ka kriminele/hajdut e mashtrues ashtu si kudo ku ka qenie njerezore?
    A thua se tradita absurde e hakmarrjes se trasheguar me breza te tere ka diēka njerezore ne te?
    Femrat shqiptare jane as me shume e as me pak se sa femrat e gjithe pjeses tjeter te botes, ndoshta ca me keq per shkak te prapambetjes dhe ndrydhjes sociale qe i behet kesaj gjinie ne shqiperi.
    Nuk e di, sa kohe ke pa takuar nje femer shqiptare ti maqellarjot qe te jane dukur te gjitha te zgjuara/e disiplinuar dhe trimereshe? Seriozisht?

Sa i perket karakteristikave fizike, nuk ka asnje krahine ne shqiperi qe nuk eshte ndyre nga fara aziatike, ku me shume e ku me pak gjenetikisht dhe kulturalisht 500 vjet pushtim kane lene pasojat e veta. Keshtu qe nuk ka kuptim qe nje grupim i caktuar krahinor te mburret per pasterti gjenetike se ua kemi pare kokat te gjithe grupimeve dhe koka turku ka plot dhe lulezojne me bollek.

Ka filluar te me pelqeje Shmth Poetic edhe pse kam patur gjithmone perplasje sepse i thote gjerat troē siē jane pa teprime dhe pa krenari boshe prej koketuli siē bejne shumica. Hapi i pare drejt patriotizmit nuk eshte te degjosh kenge folk-turbo-tallava-etc-etc me tekste pseudo patriotike, eshte thjeshte te jesh nje qytetar shqiptar i denje per tu quajtur i tille.
    ja dhe ti ke folur si shoku i Something Pathetic qe je. Une nuk thash se te gjtha femrat ne veri jane burrenesha. Keto jane perjashtime. Tani per sa i perket beses, une nuk them se ka qene karakteristik vetem e malesise, por ka qene me e theksuar atje. Une flas per kohen para komunizmit. Sepse me ardhjen e komunizmit karakteristikat dhe vlerat njerezore qe e dallonin shqipetarin nga fqinjet u zbehen dhe sote sa po shkojn e po zhduken, sepse shumica 'juaj' vazhdoni te hecni ne hapat e te pareve tuaj, te cilen shiten shpritin per nje avantash te vogel qe i beheshte nga sistemi diktatorial. Nese njeriu nuk ve principet ne radh te par, nuk eshte azgje tjeter me shume se nje qenie qe jeton per inerci, dhe biles shume e demshme per nje shoqeri qe synon perparesine.

Persa i perket perzierjes se gjith shqipetareve me Aziatike, eshte nje thenie kapricioze, e nje itancori qe eshte i drejtuar nga mekanizmat e vetmbrojtjes, pa qene nevoja. Une shkruajta se burrnesha ka qene nje etiketim dhe karakteristik e veriut, kjo nuk i heq asnje merit krahinave te tjera te vendit. Dhe nese lexove paragrafin e fundit te shkrimit tim, duhet te kishe ven re se une ne bera dallim. Biles e fillova ate paragraf duke thene tema te tilla jane te pagoditura sepse japin hapesire konflikteve te paqena dhe shprehjen e shume budallalleqeve, pakashue ate qe ke shkruar ti me lart.

Persa i perket pushtimit 500 vjecar, eshte e vertet qe la njollen e vet, por me shume nga ana kulturore se sa rracore. Shqipetaret jane te perzier deri diku, per arsyen se popujt e ndryshem te ballkanit qe erdhen aty mas shekullit te 6AD bashkjetuan nen perandorite qe sunduan njera pas tjetres. Mos ja fusni kot se ne ballkan ne jemi perzier me pak se te gjith.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 07-08-2012 mė 12:56
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Eshte ceshtje niveli kulturor dhe social ! Qe te mendosh keshtu sic thua ti dhe si realisht duhet kendveshtruar , duhet minimalisht te kesh nje botkuptim social dhe nje kulture shoqerizimi qytetarie (jo ne kuptimin e qytetit , por te jetes se organizuar shoqerore , jetes komunitare ne bashkesi dhe institucione) .

Keta e kane veshtire te shkeputen nga fshati i tyre , kur eshte fjala per levdata qofte edhe boshe . Kur eshte fjala per te mira materiale atehere e braktisin fshatin dhe versulen ne qytet , ngulin nga nje hu ne token e tjetrit dhe thone : "Toke e xanun" .

Eshte ceshtje kohe , do te "stabilizohen" ne te ardhmen !
    Kjo me posht vlen te perserite edhe per ty:

Une flas per kohen para komunizmit. Sepse me ardhjen e komunizmit karakteristikat dhe vlerat njerezore qe e dallonin shqipetarin nga fqinjet u zbehen dhe sote sa po shkojn e po zhduken, sepse shumica 'juaj' vazhdoni te hecni ne hapat e te pareve tuaj, te cilen shiten shpritin per nje avantash te vogel qe i beheshte nga sistemi diktatorial. Nese njeriu nuk ve principet ne radh te par, nuk eshte azgje tjeter me shume se nje qenie qe jeton per inerci, dhe biles shume e demshme per nje shoqeri qe synon perparesine.

Per cilin kulture shoqerizimi qytetar e ke fjalen ti Violativa, per ate qe instaloj komunizmi jote i shtrenjt. Ku prindi kishte frik nga femija se mos e spiunonte tek sekretari i partise. Ne nje shoqeri ku djali mohonte nene sespe iu futeshte ne burg apo i internoheshte, vetem per nje cope shkolle qe do ti jepeshte mundesia per te vazhduar, qe ne fundet te fundit ne rastin me te mire do ta bente ate nje sherbetor akoma me te vyer per sistemin kriminel. Nuk e di se ku patet rastin juve te beheni Qytetar te kulturuar te mirefillt. Keni lexuar ndo nji liber apo ndo nji parrudh neper vendbanimet e tuaja dhe i perserisni si papagaj.

Cila pjese e shkrimit time te dha pershtypjen ty se jam lokalist. C'eshte e verteta un as nuk linda dhe as nuk u rrite ne Veri. Por them ate qe them sepse eshte e vertet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 07-08-2012 mė 12:51
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

i/e regjistruar Maska e Syze
    Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Postime
    108
    Sa i hodha njė sy kėsaj teme se ishte shumė e gjatė: po deshe shqiptarė bjondė gjej fėmijėt. Mesa kam vėnė re unė, fėmijėt janė mė bjondė se tė rriturit
    http://img81.imageshack.us/img81/8224/dsc045940oi.jpghttp://img81.imageshack.us/img81/7884/dsc046938gm.jpghttp://www.shqiperia.com/foto/albums...ogli.sized.jpg

Sa pėr tė rritur, kjo vajza ishte nė National Geographic (thoshte qė ishte nga Tirana):

Kjo tjetra ėshtė Lori (Loreta Kacka), kėngėtare nga Durrėsi mė duket
    http://4.bp.blogspot.com/-ZtxWss1bQz...7-500-avip.jpg
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Syze : 07-08-2012 mė 13:02

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Citim Postuar mė parė nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Kjo me posht vlen te perserite edhe per ty:

Une flas per kohen para komunizmit. Sepse me ardhjen e komunizmit karakteristikat dhe vlerat njerezore qe e dallonin shqipetarin nga fqinjet u zbehen dhe sote sa po shkojn e po zhduken, sepse shumica 'juaj' vazhdoni te hecni ne hapat e te pareve tuaj, te cilen shiten shpritin per nje avantash te vogel qe i beheshte nga sistemi diktatorial. Nese njeriu nuk ve principet ne radh te par, nuk eshte azgje tjeter me shume se nje qenie qe jeton per inerci, dhe biles shume e demshme per nje shoqeri qe synon perparesine.

Per cilin kulture shoqerizimi qytetar e ke fjalen ti Violativa, per ate qe instaloj komunizmi jote i shtrenjt. Ku prindi kishte frik nga femija se mos e spiunonte tek sekretari i partise. Ne nje shoqeri ku djali mohonte nene sespe iu futeshte ne burg apo i internoheshte, vetem per nje cope shkolle qe do ti jepeshte mundesia per te vazhduar, qe ne fundet te fundit ne rastin me te mire do ta bente ate nje sherbetor akoma me te vyer per sistemin kriminel. Nuk e di se ku patet rastin juve te beheni Qytetar te kulturuar te mirefillt. Keni lexuar ndo nji liber apo ndo nji parrudh neper vendbanimet e tuaja dhe i perserisni si papagaj.

Cila pjese e shkrimit time te dha pershtypjen ty se jam lokalist. C'eshte e verteta un as nuk linda dhe as nuk u rrite ne Veri. Por them ate qe them sepse eshte e vertet.
    Shiko ...... vetem nje shqetesim kam ...... ta them shume sinqerisht !

Sa ke shkruajtur ka probleme te renda mendore ! Mundet te jete edhe ceshtje formimi dhe dieje , nuk jam i sigurte ! Por qe calon rende fare ... , calon !

Hiqe driten e Partise per te pare gjerat ! Kam pershtypjen pastaj se dhe logjika do te jete normale dhe njerezore (homo sapiens sapiens) .

Une nuk te fola fare ty dhe as nuk te citova !

Ti veren ndonje problem tek ky postim , per te cilin une bera verejtjen ?

.....ne geget fizikisht jemi me superior nga toskeve,pa ofendime por kjo shihet qarte.Jetoj ne nje qytet te vogel por qe vajza e djem te bukur vetem nga nje lagje ta mbushi nje autobus
    Ti i thua ketij personi , person i qyteteruar ? Lere Partine , se partite une nuk i perdor as ne WC !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga violativo : 07-08-2012 mė 16:38

i/e regjistruar Maska e Syze
    Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Postime
    108
    Nuk e di a quhet bjonde kjo (disa e quajnė bjonde, unė e quaj brune e ēelėt):
    Luljeta Lleshanaku, shkrimtare nga Elbasani

@Personat qė po zihen kėtu: Ju lutem, bukuria ėshtė temė pa standart. Nuk ka njė fytyrė pėr tė cilė tė gjithė bien darkort qė ėshtė e bukur. Kėshtu qė lėreni me kaq.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Syze, kjo shoqa ne foto ka tipare aziatike, te azise se vogel, po duhet sy i stervitur per ta dalluar. Nuk duhet te genjehesh nga lekura e bardhe ne dukje, shiko te zezen poshte syve, shiko buzet, ngjyra e syve nuk do te thote asgje, perkundrazi kjo ngjyre gri ne jeshile eshte tipike tek jevgjit keshtu qe nuk vlen si tipar dallues kryesor.
    Kjo me siper perfundimisht eshte nje rrace hibride euro-aziatike.

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Shiko ...... vetem nje shqetesim kam ...... ta them shume sinqerisht !

Sa ke shkruajtur ka probleme te renda mendore ! Mundet te jete edhe ceshtje formimi dhe dieje , nuk jam i sigurte ! Por qe calon rende fare ... , calon !

Hiqe driten e Partise per te pare gjerat ! Kam pershtypjen pastaj se dhe logjika do te jete normale dhe njerezore (homo sapiens sapiens) .

Une nuk te fola fare ty dhe as nuk te citova !

Ti veren ndonje problem tek ky postim , per te cilin une bera verejtjen ?

Ti i thua ketij personi , person i qyteteruar ? Lere Partine , se partite une nuk i perdor as ne WC !
    pikerisht ku eshte calimi im...cfar nuk te pelqeu nga ajo qe shkruajta une? sharja e komunzimit me siguri. Dhe komunizmi nuk eshte parti por ideologji.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 07-08-2012 mė 17:13

Anėtarėsuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Syze, kjo shoqa ne foto ka tipare aziatike, te azise se vogel, po duhet sy i stervitur per ta dalluar. Nuk duhet te genjehesh nga lekura e bardhe ne dukje, shiko te zezen poshte syve, shiko buzet, ngjyra e syve nuk do te thote asgje, perkundrazi kjo ngjyre gri ne jeshile eshte tipike tek jevgjit keshtu qe nuk vlen si tipar dallues kryesor.
    Kjo me siper perfundimisht eshte nje rrace hibride euro-aziatike.
    Hajde arsyetim hajde! Ti ose tallesh ose ke si per qellim te deformosh rracen shqiptare.

Paske sy te stervitur shume ti. Cilet jane ata aziatik me sy gri te hapur dhe jeshil. Dhe pjesa e erret nen sy nuk eshte azgje tjeter ndoshta eshte nga lodhja apo pagjumesia. Nese ndo nji aziatik ka sy te gri apo jeshil eshte i perzier me te bardh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 07-08-2012 mė 17:14

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2012
    Vendndodhja
    Rrefugjat ne vendin tim ...
    Postime
    991
    Citim Postuar mė parė nga Syze Lexo Postimin
    Nuk e di a quhet bjonde kjo (disa e quajnė bjonde, unė e quaj brune e ēelėt):
    Luljeta Lleshanaku, shkrimtare nga Elbasani

@Personat qė po zihen kėtu: Ju lutem, bukuria ėshtė temė pa standart. Nuk ka njė fytyrė pėr tė cilė tė gjithė bien darkort qė ėshtė e bukur. Kėshtu qė lėreni me kaq.
    Raca e kesaj vajze eshte Bjonde ! Jam i sigurte se kur ka qene e vogel floket i ka pase shume te celeta ! Kjo eshte karakteristike e te gjithe femijve ne te gjithe Shqiperine (natyrale) . Por kur flitet per flokun , pervec tintures ai shikohet edhe nga forma !

Racat qe dallohen per ngjyren e "zeze" , po te zeze ama , kane edhe formen e fijes se flokut te vecante ! P.sh. tek aziatiket , qimen e zeze e gjen ne formen e gjembit te iriqit , ne Afrike tek negroidet e gjen ne formen e nje kacurreli shume te perdredhur , tek indianet e gjen tipike te tille ne forme (se nuk po gjej si ta shrpeh ) qe menjehere te shkon ne mendje se ke te besh me nje indian edhe po te jete i bardhe ..... Per arabet , jevgjit apo cifutet eshte e njejta gje .

Keto perpjekjet , vertet idiote , per te futur dallime raciale edhe brenda nje kombi kaq homogjen sa eshte ky shqiptar , eshte nje perpjkeje e "sukseshme" e qarqeve antishqiptare , te cilat kane hedhur ne treg te gjitha llojet e "dasive" krahinore , duke filluar nga gjoja "dallimet raciale" , nga "diskriminimi gjuhesor" , nga te qenit shqiptar ose jo ...... etj etj.

Sigurisht qe konsumatoret me te mire te ketyre felliqesirave , jane pjesa me injorante e ketij kombi . Ajo pjese qe po t'i ferkosh pak bishtin , merr kot dhe eshte gati te haje koken e saj .......

Cfare t'i besh ere e re , metoda te vjetra ......

Faqja 20 prej 36 FillimFillim ... 10181920212230 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •