E dashura e kryepërgjuesit, seksere e parave për kryeprokuroren
Nga një letër që Prifti i ka drejtuar kryeprokurores, Ina Rama në mënyrë konfidenciale janë mundur të zbardhen pjesë të rëndësishme të saj. Kjo pasi letra është bërë objekt bisedash mes disa personave, të cilëve u është dhënë për të lexuar kjo letër. I trembur nga zhvillimet e fundit dhe ato që mund të ndodhin në të ardhmen, letra konfirmon lidhjet dhe skenarët e bashkëpunimit të hershëm mes Priftit, kupolës drejtuese të PS, Ina Ramës dhe Bamir Topit.
Mësohet se e dashura e Priftit ka qenë edhe urë lidhëse mes tij dhe eksponentëve të ndryshëm si në PS, ashtu edhe tek kryeprokurorja. Bëhet e qartë se paratë që i janë dhënë kryeprokurores nga ana e Priftit për të mbyllur dhe hapur një sërë dosjesh kanë kaluar pikërisht përmes të dashurës së tij. Ajo ka qenë burimi më i besuar i komunikimeve të ndërmjetme mes Priftit, drejtuesve të PS dhe Inës së Prokurorisë. Megjithëse nuk bëhet e ditur shuma e parave që Prifti ka kaluar për Inën përmes të dashurës së tij, një gjë konfirmohet, se shumat konsiderohen mjaft të mëdha. Në bazë të kësaj blerjeje që i është bërë kryeprokurores, ajo ka vënë në dispozicion të Priftit dhe të gjithë Prokurorinë. Hetimet kanë pasur një dirigjim që është bërë pas takimeve intensive të Priftit dhe Ramës edhe tek restoranti i peshkut pas Kinema "Partizanit". Ina si një ushtare e bindur e këtij rrjeti manipuluesish është vënë tërësisht në shërbim të kauzës së Ramës, Priftit dhe Topit. Koordinimi ka qenë permanent dhe ka vazhduar për një kohë të gjatë. Këto hetime janë zhvilluar në shumë pista, ku më kryesoret kanë qenë grushti i shtetit të 21 janarit, çështja Meta, si dhe mbyllja e një sërë dosjesh për kreun e PS dhe Topin.
Pjesë nga letra e Priftit
Në letrën që Prifti i dërgon Ina Ramës konfirmohen pazaret e bëra dhe personi që ka qenë ndërmjetës në këto pazare. "Për informacion, e dashura ime ka qenë ura lidhëse. Me të kam biseduar për paratë që të kam dhënë ty dhe drejtuesve të PS, por edhe për aspekte të tjera të jetës intime të disa personaliteteve". Një risi në këtë korrespondencë të Priftit është se ai përmend edhe jetën intime të disa personaliteteve. Besohet se ka materiale të bollshme në këtë drejtim dhe që mund të bëhen publike gjatë ditëve dhe javëve të ardhshme.
Prifti-Matildës: Me shuma të mëdha kam mbyllur çështjen e Edi Ramës, Inës dhe Topit
Personazhi misterioz me emrin Matilda është një nga njerëzit e afërt dhe të dashur të Priftit. Në konfidencë, Prifti i tregon asaj se me shuma të mëdha parash ka mbyllur çështjet që kanë të bëjnë me çështjet e Edi Ramës, Ina Ramës dhe të Bamir Topit. Për momentin do të jemi të rezervuar për të hapur të gjitha çështjet për të cilat ka folur në konfidencë zoti Prifti, por ato do të mund të zbardhen për publikun gjatë ditëve dhe javëve të ardhshme. Një gjë është e qartë, ato tashmë dihen dhe shumë shpejt personat e përmendur do të duhet të prononcohen.
Krijoni Kontakt