Po ec mor se e kane egzagjeruar gjendjen vet studentet ndopak.
Pastaj edhe keto perleshjet me policine paksa te egzagjeruara me duken.
Ne shqipet kemi qejf ti hedhim cik zjarrit benzine , nga vet natyra qe kemi.
Sapo ka ardh policia , me vrap jane ankuar edhe nja 100 veta te tjere , kot per film , se u duket dicka interesante , mbase marrim edhe ndonje shperblim si skutha qe eshte bere kjo gjenerate e re.
po nese nuk i paguan keto gjoba, cfare behet?ty vihen gjoba komplet te pa ligjshme me shuma nga e te ndryshmet deri ne 1000euro. dhe nese kerkon shpernguljen duhet te paguash 500euro. e imagjinoni dot.
Sa duhet te poaguash ne vit te ky universitet?
Une kam pas informacion me kohe se cfare behet ne kete universitet. Per arsyen se kam njohur disa qe e kane frekuentuar ne te kaluren dhe disa akoma ne ditet e sotme. Eshte mbase e vertete qe truprojat e ketij universiteti pervec presioneve verbale ne shume raste kane tentuar te perdorin dhune fizike ndaj studenteve.
Universitetet private ne shqiperi jane biznese fitimprurese, sepse ne keto shkojne shumica e atyre qe duan thjeshte nje dipllome dhe qe skane ambicie intelektuale. Pra universitetet private kane mbledhur gjithe llumin e shqiperise dhe nen masken e edukimit po e vjelin.
Episode te tilla bejne mire qe ndodhin se te pakten nje pjese e injoranteve qe cojne njerezit e tyre ne keta shkolla te sensibilizohen dhe te kuptojne qe keta strofkulla barbaresh nuk jane te pershtatshme per edukim.
Ne aparence keshtu duket, sic e mendon ti. Keshtu e kam pas menduar dhe une. Por ne realitet eshte krejt ndryshe.
Studenti si fillim firmos nji kontrate. Dhe si te gjithe kontratat gjerat me te rendesishme ose jane te shkruajtura me te vogel ose u bihet nga Kina.
Pagesa behet qe ne fillim. Asnje prej studenteve nuk do merrte persiper ndermarrje aq te guximshme sa per pak apo shume te rrezikonin nje vit dhe te humbnin 2-3 mije eurot e investuara. Kjo eshte pika qe favorizon keta banditet te sillen ne kete menyre me studentet.
Por duhet theksuar qe ne keto lloj universitetesh shkojne shume te perkedhelur dhe njerez qe kane burime te shumta financiare arsye qe jane promotore sidomos ne shqiperi per te krijuar situata te tilla.
Pagesa qe behet qe ne fillim mire, do i detyroj studentet ta ulin pak koken. Po prap lajme te tilla qe behen publike do largojne shume studente te rinj te mundshem qe mund te kishin shkuar te ky universitet.
O Merium, dhe ne USA keshtu behet- do firmisosh kontraten , por nuk do te thote se nuk largohesh dot . Ca Jane keto kafshe keshtu? Kafshe idiote. Buss private te sillen ne kete menyre. Nuk eshte puna e kontrates vetem, hajde se humbe 3 mije euro e do I durosh lol, po I ulin reputacionin si shkolle. Nuk shkon me njeri! Se konceptoj dot ?! Ca injorance!
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Qyfyre, ta garantoj une qe jo. Ka shume syresh, prinder qe i justifikojne gjera te tilla.
Si i justifikojne?
Une mbaj mend kur kam qene vete ne shkolle prinder qe vinin te takonin mesuesin dhe kur ndaheshin e porositnin ne menyre te vecante: Nese djali ben zhurme, ma rrih, te lutem mos ma kurse.
Dhe te njejtet kur degjojne lajme te tilla thone: Epo disiplina duhet, nuk ka shkolle pa disipline. Fundja te ulin koken e te mesojne. Nuk te rreh kush kot.
E shume faktore tjere qe ndikojne por me i rendesishmi eshte se llumi don thjesht dipllome dhe per te marre dipllomen pa u lodhur dhe mesuar zgjidhje e vetme eshte universiteti privat.
Ej po ket Universitetin Vitrina a nuk e ka Josefina Topalli? Apo I Argites eshte?
Si lajm me duket i cik pa lidhje ,duke marre parasysh qe kur thuhet se bodygardet kane detyruar studentet te blejne librat? lol. Me i bukri ska s'qene akoma ,studentin vetem tek provimet e ke n'dore ,tek librat se detyro dot njeri t'i bleje. Aq me teper nga universitete piramide sic jane kto privatet qe vetem kane interes te morin lekun dhe as qe i intereso nese ti ke libra apo ske.
Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.
Krijoni Kontakt