Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 75 prej 75
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga shigjeta Lexo Postimin
    Ku do ishte shkolla pa studentet? Ku do ishin studentet pa shkollen lol. Eshte nje lidhje e ndersjellte e krijuar ne kohe...

Studentet mund te mos duan shume gjera psh mos vleresohen me nota apo mos paraqiten ne mesim etj, por cdo gje behet ne baze te sensit llogjik. Perparesite e gjuhes se huaj jane shpjeguar disa here ne kete teme, ndaj nuk po i perseris. Po ndalem tek kosto mqs e ke vecuar. Shton koston e shkollimit, por edhe ato qe priten nga dikush qe ka master, si edhe kerkesat e individit qe ka master ndaj punedhenesit jane me te larta.
    Cfare eshte Masteri, cfare eshte PhD-ja?! Jane te dyja te arritshme dhe jo ndonje gje madheshtore sic po e ben ti. Pikerisht jane lidhje ndersjellje e krijuar midis shkolles dhe studentit, eshte kontrakte, shkolla te jep diplomen ti i jep shkolles leket. Te dy jane te rendesishem ne kete kontrakte. Nuk ka me teper rendesi shkolla sesa studenti apo anasjelltas.

Ti pse diskuton studentat duke i bere biografine? Diskuto ligjin qe studentat protestojne.

Studenti qe po ben Master arriti deri aty me forcat e tija. Ka te drejte te protestoje cfare i duket e pa-arsyeshme. Nuk kan te drejte njerezit e tjere qe as nuk ndikohen nga ky ligj, te ti thojne studentave -"keshtu thote ligji qe duan te vejne, prandaj keshtu duhet te behet. Ti qe ben proteste domosdo je derrase prandaj po proteston". Hmmm si eshte e mundur qe keto studenta qe jane derrase meqe s'dine as gjuhen elementare anglishte te ken arritur deri sa te marrin Master? Apo kjo s'ka rendesi. Cfare ka rendesi eshte ajo qe thote ligji qe deshirojne te vejne ne funksion. Jo te pergezoj populli studentat qe po praktikojne lirine e fjales me protesta, por me vrap ti hedhim poshte. Apo ne Shqiperi vetem Rama me Salen duhet te aktivizoj protesta.

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 28-01-2012 më 16:21

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Cfare te marri parasysh?
    Sa muaj mendon ti lol se i duhet nje studenti qe s'ka bere asnhe vit ta mesoje Anglishten perfekt se nuk kerkohet thjesht Anglishte elementare, besoj.
    Kam njohur njerez qe e kane marre pas 8 muaj studimi edhe pse nuk e kane ditur, akoma edhe me e lehte nese di edhe nje gjuhe tjeter e ben me te lehte mesimin e nje gjuhe te re. Per me teper anglishten e degjon pothuajse kudo qe nga TV, muzika, tek materialet per te mesuar gjuhen...Kuptohet, kjo per njerez qe duan te mesojne, ma do mendja kur pretendon per master e ke kete deshire
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Cfare eshte Masteri, cfare eshte PhD-ja?! Jane te dyja te arritshme dhe jo ndonje gje madheshtore sic po e ben ti. Pikerisht jane lidhje ndersjellje e krijuar midis shkolles dhe studentit, eshte kontrakte, shkolla te jep diplomen ti i jep shkolles leket. Te dy jane te rendesishem ne kete kontrakte. Nuk ka me teper rendesi shkolla sesa studenti apo anasjelltas.

Ti pse diskuton studentat duke i bere biografine? Diskuto ligjin qe studentat protestojne.

Studenti qe po ben Master arriti deri aty me forcat e tija. Ka te drejte te protestoje cfare i duket e pa-arsyeshme. Nuk kan te drejte njerezit e tjere qe as nuk ndikohen nga ky ligj, te ti thojne studentave -"keshtu thote ligji qe duan te vejne, prandaj keshtu duhet te behet. Ti qe ben proteste domosdo je derrase prandaj po proteston". Hmmm si eshte e mundur qe keto studenta qe jane derrase meqe s'dine as gjuhen elementare anglishte te ken arritur deri sa te marrin Master? Apo kjo s'ka rendesi. Cfare ka rendesi eshte ajo qe thote ligji qe deshirojne te vejne ne funksion. Jo te pergezoj populli studentat qe po praktikojne lirine e fjales me protesta, por me vrap ti hedhim poshte. Apo ne Shqiperi vetem Rama me Salen duhet te aktivizoj protesta.

.
    Master/doktorature apo cdo shkalle tjeter jane arritje per ate qe e ben, ne fushen profesionale. Ne nje vend demokratik njerezit mund te protestojne per cdo gje, diskutohet legjitimiteti i protestes dhe arsyet per te. Ne kete rast ajo qe iu kerkohet studenteve per master me duket me se e drejte, nese vertete jane te interesuar per te thelluar profesionalizimin ne nje dege te caktuar (arsye pse dikush studion master/doktorature). Anglishtja eshte themelore ne kete mes dhe perparesite e saj jane dhene disa postime me lart.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Citim Postuar më parë nga shigjeta Lexo Postimin
    Nese dikush pretendon per nje master, atehere nuk duhet te kete problem te testoj nje gjuhe, mesimin e se ciles e ka filluar qe ne fillore...
    Cdo shqiptar paska filluar mesimin e anglishtes qe ne fillore?

Pastaj Anglishtja eshte dege masteri me vete te Universiteti i Tiranes. C'kuptim ka te me detyrosh degen e anglishtes, kur une po shkoj per Histori Filologji si p.sh. Masteri perqendrohet te nje dege specifike dhe nuk eshte shkolle e mesme apo universitet ku ben pak nga te gjitha qe te pergatitesh per jeten.

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Tani, qe eshte e nevojshme anglishtja jemi te gjithe dakort.
    Qe te jete me detyrim e me çertifikate, nuk jam aspak dakort. Tek e fundit pse nuk e vene si lende dhe te jepet provim meqe shteti do studente te pergatitur?
    Une nuk studioj ne Tr, por nuk jam fare dakort me detyrimin e mbrojtjes se anglishtes sepse nese dua e mesoj edhe me libra, me filma apo e gjej vete menyren, tek e fundit.
    Me pak fjale dua te them, nese une e shoh te arsyeshme per jeten time, vendos une, nese eshte e duhur apo jo ta mbroj.
    https://www.behance.net/robberysk1100

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •