Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 75
    Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    haha ca krahasimi ... po nuk eshte aq e lehte te mesosh nje gjuhe ne menyre profesionale , te dish te flasesh ne takime , projekte , gjuhe zyrtare .. ato qe thua ti e kan mesuar sa per komunikim te perditshem ...
    besoj e kupton tani vleren e standartit...

Nuk po flasim per te gjithe popullsine e shqiperise, por po flasim per ato studente qe po mbrojne masterin. Ta mendosh tamam, keto studente jane ato qe do levizin jashte shqiperie per pune, disa ndoshta perfundimisht e disa te tjere here pas here. Keshtuqe gjuha me te cilen ato mund te merren vesh ne çdo shtet te botes qe do shkojne, do jete anglishtja. Dikush qe mbaron nje master teorikisht eshte intelektuar, nje njeri i afte, ndaj gjuhen e huaj duhet t'a kete te detyrueshme.

Ja zgjodhi gjermanishten. Sikur puna qe do bej vendos ta dergoj disa jave ne Dubai psh, ose ne ndonje shtet te afrikes. Gjermanisht do merret vesh ky/kjo??

Sa per Toefl jam darkod, pasi perveç faktit qe eshte i kushtueshem, Toefl njihet vetem nje vit. Me sa mbaj mend une njehere na pati thene nje pedagog qe me mire te shpenzoni ato para nje vit ne angli/amerike sesa te beni provimin e toeflit vit per vit.

La vita non si spiega, si VIVE!

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Sa per Toefl jam darkod, pasi perveç faktit qe eshte i kushtueshem, Toefl njihet vetem nje vit. Me sa mbaj mend une njehere na pati thene nje pedagog qe me mire te shpenzoni ato para nje vit ne angli/amerike sesa te beni provimin e toeflit vit per vit.
    Dhe une jam dakort me TOEFL qe nuk vlen shume pasi njihet perkohesisht , ka shume teste te tjera me te mira , Pershembull Cambridge Esol Examination ... po te marresh testin e tyre njihet kudo plus qe njihet pergjithmone . dhe ky ofrohet ne Shqiperi por shumica se dine njohin vetem TOEFL ... lol

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Po sic duket synimi eshte qe cdo student te emigroje jashte e te mos rrije ne Shqiperi. Kot qe nuk e kthejne gjthe arsimin ne anglisht dhe pastaj ta bejne edhe gjuhe zyrtare. Keshtu me ne fund zhduket kjo gjuhe qe shume shqiptare nuk duan ta mesojne, ta shkruajne e ta flasin ne rregull.
    TOEFL e kerkojne universitetet nese nuk ke mbaruar shkollen e mesme ne USA. Nese ke mbaruar te mesmen s'eshte nevoja e TOEFL. Eshte nje test primar qe pa ate nuk lejohesh te behesh student (degree seeking) ne X apo Y universitet. Kur s'ke ndermend te aplikosh per X dhe Y universitet ne US atehere per cfare arsye te hyn ne pune TOEFL.

Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Nuk po flasim per te gjithe popullsine e shqiperise, por po flasim per ato studente qe po mbrojne masterin. Ta mendosh tamam, keto studente jane ato qe do levizin jashte shqiperie per pune, disa ndoshta perfundimisht e disa te tjere here pas here. Keshtuqe gjuha me te cilen ato mund te merren vesh ne çdo shtet te botes qe do shkojne, do jete anglishtja. Dikush qe mbaron nje master teorikisht eshte intelektuar, nje njeri i afte, ndaj gjuhen e huaj duhet t'a kete te detyrueshme.
    Nese dega nuk eshte gjuha e huaj, anglishtja, atehere eshte e pa arsyeshme te kerkojne TOEFL per te marre diplomen Master.
    Ato qe duan te hyjne ne programe Master duhet teorikisht te japin provime te caktuara per degen e caktuar. Prsh ato te biznesit kane GMAT (Graduate Managment Admission Test) kurse degat e tjera kane GRE (Graduate Record Examination). Pra keto provime jipen para dhe jo mbasi e mbaron Master.

TOEFL per mendimin tim ja kane futur kot. Diploma nuk mbrohet me njohjen e anglishtes. Universiteti ta bej kerkese TOEFL perpara kohe si kerkese pranimi ne programin Master nga studentat. Ketu dakort kane te drejte te bejne kerkesa te tilla. Por kur me thua mua qe po vazhdoj Master tani per ekonomi qe te marr diplomen time ne degen time me duhet nje TOEFL, eshte e pa drejte. Une pershembull s'dua ta dij te mesoj anglishten dhe dua te punoj ne Shqiperi, atehere s'kam pse te me detyroni.

Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin
    Dhe une jam dakort me TOEFL qe nuk vlen shume pasi njihet perkohesisht , ka shume teste te tjera me te mira , Pershembull Cambridge Esol Examination ... po te marresh testin e tyre njihet kudo plus qe njihet pergjithmone . dhe ky ofrohet ne Shqiperi por shumica se dine njohin vetem TOEFL ... lol
    Te gjitha provimet shteterore qe cilat jane kerkese per te hyre ne shkolle, ne pergjithesi kan nje afat ku skadojne dhe duhet ti perserisesh. Pra njihen perkohesisht.

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    TOEFL e kerkojne universitetet nese nuk ke mbaruar shkollen e mesme ne USA.
    Nuk eshte me detyrim te jete vetem TOEFL .

Te gjitha provimet shteterore qe cilat jane kerkese per te hyre ne shkolle, ne pergjithesi kan nje afat ku skadojne dhe duhet ti perserisesh. Pra njihen perkohesisht.
    Jo te gjitha .
    Une pershembull s'dua ta dij te mesoj anglishten dhe dua te punoj ne Shqiperi, atehere s'kam pse te me detyroni.

Anglishtja duhet futur ne kurikulum sepse eshte e nevojshme .. jo me deshire ..lol

S'ka kuptim te detyrosh dike te mesoj patjeter nje gjuhe te caktuar kur ai po ben shkolle per dege qe s'ka lidhje me gjuhet e huaja. Mund te behen klasa anglishte apo gjuhesh te tjera ku studenteve u jepet mundesia te mesojne keto gjuhe, dhe nese kalojne klasen jane ne rregull. Por ti detyrosh te certifikohen ne anglisht eshte e tepert.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    per mua do ishte mire te hiqeshin komplet provimet e detyruar, jo me te shtohen te tjere...
    imagine there's no countries...
    nje fjale, nje kuptim...
    :))))

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin

Jo te gjitha .

Anglishtja duhet futur ne kurikulum sepse eshte e nevojshme .. jo me deshire ..lol
    Shumica. Biles dhe klasat qe ke bere nese kalon nje afat kohe duhet ti perseritesh nese programi qe po aplikon te thote kan kaluar 7 vjet qe ke marre diplomen.

S'me kuptove. Jam studente ne U. e Tiranes une per ekonomi. Kur hyra nuk e kishin te detyrueshme TOEFL per te marre Master. Tani une jam afer mbarimit te shkolles dhe po me thua qe me nevojitet TOEFL per te marre diplomen?! Kjo eshte absurde, e pa drejte, dicka qe s'ka kuptim. Mbase po thyen dhe ligjin (keto qe kan mbaruar per juridik duhet ta dine me mire), sepse kur hyra une nuk ishte e nevojshme TOEFL, tani shkolla po me detyron dhe si mbas mendimit tim po theyn kontrakten qe kam bere une si student me shkollen.

S'me kuptove. Jam studente ne U. e Tiranes une per ekonomi. Kur hyra nuk e kishin te detyrueshme TOEFL per te marre Master. Tani une jam afer mbarimit te shkolles dhe po me thua qe me nevojitet TOEFL per te marre diplomen?! Kjo eshte absurde, e pa drejte, dicka qe s'ka kuptim. Mbase po thyen dhe ligjin (keto qe kan mbaruar per juridik duhet ta dine me mire), sepse kur hyra une nuk ishte e nevojshme TOEFL, tani shkolla po me detyron dhe si mbas mendimit tim po theyn kontrakten qe kam bere une si student me shkollen.
    Ky eshte budallik komplet qe ta ndryshojne programin ne ecje e siper

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ky eshte budallik komplet qe ta ndryshojne programin ne ecje e siper
    Sa mire qe kuptove c'doja te thoja. Ne kete rast une do isha e para qe do te protestoja dhe do ta hidhja shkollen apo ligjin ne gjygj.

Nese U. Qyfyre kerkon TOEFL per te marre Master, une qe s'dij anglisht do te aplikoja tek U. s0ni per Master lol. Pra ti e ke ne kontrakt para kohe qe kjo te nevojitet per diplomim. Jo hajde futja kot TOEFL se keshtu behemi te konkurueshem. S'kam degjuar ndonjehere per gjera te tilla.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 19-01-2012 më 12:28

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •