-
Perjashtuar
Kurti:S'lejojmë degradimin në republikë qeveritare
Ne nuk jemi kundër, por plotësisht në përputhje me parimet e Bashkimit Evropian, thotë në intervistën për Radion Evropa e Lirë, Albin Kurti, lider i Lëvizjes Vetëvendosje. Siç thekson ai, të gjitha shtetet anëtare të Bashkimit Evropian, janë shtete, të cilat i ndërtojnë marrëdhëniet e tyre përmes reciprocitetit. Sipas tij, kundërshtimet që shtetet e Kuintit i kanë shfaqur me rastin e protestës së 14 janarit, kanë qenë të ndikuara nga Qeveria e Kosovës, e cila, siç u shpreh ai gjatë tërë kohës ka përmendur dhunën. Ai thotë se Kuvendi i Kosovës është institucion, i cili është i rrezikuar dhe i cenuar nga Qeveria e Kosovës, për shkak se kjo e fundit nuk i përfillë vendimet e saj.http://<div class="bbcode_container"...</div>
</div>[/QUOTE]
-
-
i/e regjistruar
Veli Kryeziu
PAGESA BËN SERBËT KRIMINEL
Po ju paraqesim një dokument të vitit 1903 i marrur në Arkivin e Beogradit, i cili mban vulën zyrtare të shtetit. Në këtë dokument bëhet fjalë për vrasje të shqiptarëve me pagesë, të organizuar nga Ministria e Punëve të jashtme, Ministria e Punëve të brendshme dhe ajo e Financave e Serbisë, qysh para një shekulli u bënë krime përmes mercenarëve serb, paramendoni sot kur shuma e pagesës mund të jetë edhe më e majme, duke futur miliona euro, çka janë në gjendje të bëjnë serbët e Veriut të Kosovës nën udhëheqjen e Qeverisë në Beograd.
Dokument i besueshëm 27 prill 1903 Beograd
Zotëri përgjegjës i ministrit të Punëve të Jashtme, Ministrit të Ekonomisë Popullore, zotëriut L. Novakoviq
Beograd
Zotëri, kemi nderin që edhe në këtë mënyrë të ju siguroj se kryesit e veprës të vrasjes, të armikut të madh dhe të dushmanit të popullit serb në Turqi, Kadri Zajmit nga Shkupi, e i cili ka pasur pasuri të madhe ( Qiflig) në fshatin Sveti Petko dhe në Klenik të Turqisë, që janë karshi karakollit tonë të quajtur “ Cer” te fshati Bushtranja të rrethit të Vranjës.
Gjorgje Cvetkoviq, N. Radivoje dhe një shok i tyre, emri i të cilit nuk po më kujtohet, tani të gjithë roje financiare të Vranjës në Ristovac.
Shënime të sakta për të gjithë ata unë i kam në shtëpinë time të cilat mund t’ua sjell nëse dëshironi.
Kur Gjorgje me të tjerët ishte angazhuar për vrasjen e Kadriut, u është premtuar dhurata e ata kanë vendosur që ta marrin nëpërmjet meje, mirëpo Gjorgje vitin e kaluar i ka marrë në Ministrinë e Punëve të Brendshme 40 ose 50 dinarë, nuk kam njohuri se a ka marrë edhe ndonjëri prej tyre diçka. Për këtë jam i mendimit se tani Gjorgje i cili sërish po paraqitet më tutje që ti jepet dhurata e premtuar, duhet që ti jepet ajo. Kjo për arsye se Gjorgje është shumë i sigurt, i përshtatshëm dhe praktik për këso gjëra. Jam i mendimit se Gjorgje tani më do të jetë i kënaqur edhe me një dhuratë edhe më të vogël se sa ajo që atij dhe të tjerëve u është premtuar, dhe duhet ti jepen prej 20 deri në 300 dinarë.
Nëse juve zotëri Ministër ju nevojitet dhe nëse më urdhëroni, që për të gjitha gjërat tu a sjelli një raport të detajizuar, në bazë të shënimeve që i kam lidhur me këtë në shtëpi, mundem këtë ta bëjë menjëherë pasi të kthehem në shtëpi.
Ju kisha lutur zotëri ministër që ta pranoni këtë dëshmi,
me respekt nga Naqallniku M. Gjuroviq
28.4.1903
Në skaj të kësaj faqe shkruan:
I kam marrë 250 dinarë më 29 prill 1903
Në Beograd – Gjorgje Cvetkoviq.
-
-
Kush qeka ky Albin Kurti qe dashka qe te kete reciprocitet me shqiptaret ? Pse me kur u bon shqiptaret per reciprocitet ? Shqiptaret nuk dine me kriju shtet dhe shqyjn njoni tjetrin , dashkan dhe respekt dhe reciprocitet !
Hajt mer bab , a nuk e shikon se nuk te perkrah kush as nga shqiptaret dhe as nga te hujt ?
Kot munohesh , breshken , vene ne kolltuk , prape ne ferre do te zbrese ! Aty eshte mesu me jetu !
-
Regullat e Postimit
- Ju nuk mund të hapni tema të reja.
- Ju nuk mund të postoni në tema.
- Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
- Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
-
Rregullat e Forumit
Krijoni Kontakt