Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Pyetjet e tua jane pyetje budallacka, por kjo nuk do te thote se ti je budalla, ti je vetem i paditur. Dhe si i tille, ben mire qe pyet, se duke pyetur meson nga ata qe dine dy gjera me shume se ty.

Te drejtat e njeriut nuk i mbron asnje Kishe Orthodhokse ne bote. Kishat nuk mbrojne "humanizmin" qe eshte nje ideologji e shpikur nga njerezit per te pervetesuar e bere per vete misionin e Kishes Orthodhokse. Misioni i Kishes Orthodhokse eshte te mbroje e ushqeje jeten shpirterore te gjithe besimtareve orthodhokse, qe Perendia i ka besuar ne kete bote e ne ate boten tjeter qe po vjen. Kisha mbron ato dhurata te shenjta qe na ka dhene Perendia, dhe qe besimtaret orthodhokse i marrin ne Kishe. Askush tjeter qe nuk eshte i krishtere orthodhoks nuk mund tu afrohet.

Te drejtat ligjore e humanitare njerezit i mbrojne neper gjykata, nuk i mbrojne ne Kishe. Kisha nuk eshte aq gjykate e as shtet. Nuk i takon asaj te prononcohet per ceshtje politike apo historike qe jane jashte misionit te saj shpirteror. Kisha prononcohet vetem atehere kur shteti apo ligji prek lirine e besimtareve te saj per te praktikuar besimin e tyre, ose kur ligjet prekin traditen dhe doktrinat e Kishes dhe te besimtareve. Ashtu sic nuk e degjon Kishen te prononcohet per ceshtjen came, ashtu nuk e degjon te prononcohet edhe per ceshtjen e borxhit te jashtem te Greqise apo per ceshtje politike se kush do te duhet te fitoje zgjedhjet e ardhshme ne Greqi apo Shqiperi. Eshte e ndaluar me ligj kushtetues si ne Greqi edhe ne Shqiperi qe Kisha te nderhyje ne punet e shtetit dhe shteti te nderhyje ne punet e Kishes. Te dy palet respektojne misionin dhe lirine e njeri-tjetrit.

Qe te mesosh me shume se cili eshte misioni i Kishes Orthodhokse, lexo temen me poshte:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=40617

Albo

Albo e ke gabim qe ne fillim, sepse une nuk jam i paditur per keto gjera qe ti shpreh, dhe ne fakt ketu doja qe te dilte diskutimi. Sepse gjithshka ka te beje me konceptet e gabuara per kishen dhe urdherimet e Jezusit.

Le te shikojme se C'fare thote Jezusi dhe jo njeriu .
    Nqs kisha orthodhokse nuk e paska mision te mbroje dhe te kujdeset per njerezit jetime , te varfer, te pa strehe dhe te diskriminuar , etj, etj, atehere nuk qenka kisha e Jezusit por ndonje kishe tjeter.

Mateu 4:24

Dhe fama e tij u pėrhap nė gjithė Sirinė; dhe i sillnin tė gjithė tė sėmurėt qė vuanin nga lėngata dhe dhimbje tė ndryshme, tė demonizuar, epileptikė dhe paralitikė; dhe ai i shėronte.

Sic e shikon Jezusi i sheronte te gjithe ata qe vinin tek Ai dhe jo vetem hebrenjte.

Ne fakt edhe ne dhjaten e vjeter na thuhet se Perendia i qortonte shpesh hebrenjte sepse nuk kujdeseshin per te huajit qe jetonin ne pronat e tyre duke i lene ne meshire te fatit.

Mateu 5:6

Lum ata qė janė tė uritur dhe tė etur pėr drejtėsi, sepse ata do tė ngopen.

Lum ata te krishtere qe kekrojne drejtesi kudo qe jetojne apo punojne , premtimi per ata nga Jezui eshte qe keta do te ngopen me drejtesi.

Mateu 5:9

Lum ata qė pėrpiqen pėr paqen, sepse ata do tė quhen bij tė Perėndisė.

Lum ata qe kerkojne vetem paqen neper bote sepse ata jane bijte e Perendise.

Mateu 5:10

Lum ata qė janė pėrndjekur pėr hir tė drejtėsisė, sepse e tyre ėshtė mbretėria e qiejve.

Lum ajo kishe qe perndiqet per shkak se kerkon drejtesi sidomos drejtesine e Perendise.

Mateu 5:11-16
    11
    Lum ju kur do t`ju shajnė dhe do t`ju pėrndjekin dhe, duke gėnjyer, do tė thonė tė gjitha tė zezat kundėr jush, pėr shkakun tim.
    12
    Gėzohuni dhe ngazėllohuni, sepse shpėrblimi juaj ėshtė i madh nė qiej, sepse kėshtu i kanė pėrndjekur profetėt qė qenė para jush``.
    13
    ``Ju jeni kripa e tokės; por nė qoftė se kripa bėhet e amėsht, me se mund ta rifitojė shijen? Nuk vlen pėr asgjė, veēse pėr t`u hedhur dhe ta shkelin njerėzit.
    14
    Ju jeni drita e botės; njė qytet i ngritur nė majė tė malit nuk mund tė fshihet.
    15
    Po ashtu nuk ndizet njė qiri pėr ta vėnė nėn babunė, por pėr ta vėnė mbi shandan, dhe t`u bėjė dritė tė gjithė atyre qė janė nė shtėpi.
    16
    Ashtu le tė shndritė drita juaj para njerėzve, qė tė shohin veprat tuaja tė mira dhe ta lėvdojnė Atin tuaj qė ėshtė nė qiej``.

Kisha eshte thirrur per vepra te mira mes popujve qe ti fitoje per Krishtin kjo eshte pjese e misionit te saj ungjillizues dhe dishepullizues , eshte thirrja e Jezusit per kishen.

Mateu 5
    19
    Ai, pra, qė do tė shkelė njė nga kėto urdhėrime mė tė vogla, dhe do t`u ketė mėsuar kėshtu njerėzve, do tė quhet mė i vogli nė mbretėrinė e qiejve; kurse ai qė do t`i vėrė nė praktikė dhe do t`ua mėsojė tė tjerėve, do tė quhet i madh nė mbretėrinė e qiejve.
    20
    Prandaj unė po ju them: nė qoftė se drejtėsia juaj nuk ėshtė mė e lartė nga ajo e skribėve dhe e farisenjve ju nuk do tė hyni fare nė mbretėrinė e qiejve.

Keto madje jane urdherime jo thjesht opsione per kishen kisha duhet te kujdeset per jetimet per te varferit per te pastrehet, me aq sa ka mundesi ndoshta vetem te hapi gojne ne favor te ketyre njerezve.

Nes nuk u bindemi ketyre urdherimeve atehere jemi me keq se farisenjte.

po te pershendes me kete pasazh.............
    fjalet e urta 31:8-9
    8
    Hape gojėn tėnde nė favor tė memecit, nė mbrojtje tė tė gjithė atyre qė janė lėnė pas dore.
    9
    Hape gojėn tėnde, gjyko me drejtėsi dhe mbro ēėshtjen e tė mjerit dhe tė nevojtarit.

Vellezerit tane grek duhet te kujtohen per nje ceshtje qe kane me vellezerit e tyre shqipetar , ceshtja came ......

Ja c'fare thote ungjilli dhe Jezusi per kete pune.

mateu 5
    23

Nėse ti, pra, po paraqet ofertėn tėnde te altari, dhe atje kujtohesh se yt vėlla ka diēka kundėr teje,

24

lėre atje ofertėn tėnde para altarit dhe shko pajtohu mė parė me vėllanė tėnd; pastaj kthehu dhe paraqite ofertėn tėnde.

Ndersa ky eshte paralajmerimi i Jezusit........
    25
    Bėj njė marrėveshje miqėsore me kundėrshtarin tėnd, sa je nė njė rrugė me tė, qė kundėrshtari yt tė mos tė dorėzojė te gjykatėsi dhe gjykatėsi tė tė dorėzojė te rojtari dhe ti tė futesh nė burg.
    26
    Nė tė vėrtetė tė them se nuk do tė da-lėsh prej andej pa e paguar edhe qindarkėn e fundit.

46

Sepse, po tė doni vetėm ata qė ju duan, ēfarė shpėrblimi do tė keni? A nuk bėjnė kėshtu edhe tagrambledhėsit?

47

Dhe nėse pėrshendetni vetėm vėllezėrit tuaj, ēfarė bėni tė veēantė? A nuk bėjnė kėshtu edhe tagrambledhėsit?

48

Jini, pra, tė pėrkryer, ashtu siē ėshtė i pėrsosur Ati juaj, qė ėshtė nė qiej``.

Albo kisha orthodhokse greke duhet te beje ate per te cilen Jezusi e ka thirrur te beje.

Qeveria greke gjithashtu duhet te ndryshoje dhe te kerkoje falja publike per problemin e cameve si dhe duhet ti demshperbleje sepse camet ishin ne pronat e tyre qe ua kishi lene amanet paraardhesit e tyre.

Perendia shikon nga larte cdo gje

Bibla thote se kur Jezusi te vije per te mbreteruar nje mije vjet ne toke Ai do te vendosi drejtesi mes kombeve .

Pra Albo sic e shikon kisha e Jezusit ka si mision te saj edhe perkujdesjen e nevojtareve sipas mundesise te pakten te ngreje zerin e saj .
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Gjithsesi askush akoma nuk ka cekur keto pyetje

Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Pyetja eshte ne lidhje me Kishen Orthodhokse Greke.

1. pse kisha greke ortodokse ne kohen e persekutimit te popullsise Came nga ushtria greke nuk ka qene asnjehere mbrojtese e te drejtave te njeriut sic ishin per shembull vrasja e cameve apo edhe shpronesimi i tyre ( vitet e pasluftes se 2 boterore)

2. Pse kisha greke ortodokse sot nuk ben as me te voglen perpjekje per :
    a. te hequr ligjin e luftes me Shqiperine
    b. te ndihmuar camet te marrin pronat e tyre
    c. te ndihmuar qe emigrantet Shqipetar te kene te drejten e tyre per te patur shkolla shqipe te mbeshtetura nga shteti grek .
    d.te denoje sharjet raciste te ushtrise greke ne parakalimin qe u be ne vitin e kaluar para presidentit grek

A mund te kemi nje pergjigje?

Akoma askush nuk ka dhene nje pergjigje per keto pyetje...

edhe pse nuk jeni te detyruar te jepni pergjigje sepse ju nuk jeni fajtor per ato gjera ,
    Por te pakten mos mbroni fajtorin , qe ne kete rast eshte qeveria greke.

Nderkohe qe kisha orthodhokse nuk ka bere asgje .
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet nė Bllog
    22
    Alban kapedan, kur te jesh duke diskutuar me ndonje protestant si puna tende, tregoi ato vargjet qe ke cituar me lart. Kur te jesh duke diskutuar me nje te krishtere orthodhoks, lexo e meso ne heshtje se ti nuk ke se cfare i meson Kishes Orthodhokse qe ruan te pacenuar besimin orthodhoks prej 2000+ vjetesh, ti vetem mund te mesosh prej saj dhe Tradites se Saj te shenjte.

Meqe te pelqen te citosh Jisu Krishtin, po te sjell edhe une nje citat qe ben mire ta ngulitesh mire ne mendje:

Joani 17:

1 Jisui tha kėto gjėra, pastaj i ngriti sytė drejt qiellit dhe tha: ''O Atė, ora ka ardhur, pėrlėvdo Birin tėnd, qė edhe Biri yt tė tė pėrlėvdojė,

2 sepse ti i ke dhėnė pushtet mbi ēdo mish, qė t'u japė jetė tė pėrjetshme tė gjithė atyre qė ti ia ke dhėnė.

3 Dhe kjo ėshtė jeta e pėrjetshme, tė tė njohin ty, tė vetmin Perėndi tė vėrtetė, dhe Jisu Krishtin qė ti ke dėrguar.

4 Unė tė kam pėrlėvduar mbi tokė; unė e kam kryer veprėn qė mė ke dhėnė tė bėj.

5 Tani, pra, mė pėrlėvdo, o Atė, pranė teje, me lavdinė qė unė e kisha pranė teje para se tė bėhej bota.

6 Unė ia kam dėftuar emrin tėnd njerėzve qė ti m'i ke dhėnė nga bota; ishin tė tutė dhe ti m'i ke dhėnė; dhe ata e kanė zbatuar fjalėn tėnde.

7 Tani ata kanė njohur se tė gjitha gjėrat qė ti mė ke dhėnė vijnė prej teje,

8 sepse ua kam dhėnė atyre fjalėt qė ti mė ke dhėnė mua; dhe ata i kanė pranuar dhe kanė njohur se me tė vėrtetė unė dola nga ti, dhe kanė besuar se ti mė ke dėrguar.

9 Unė lutem pėr ta, nuk lutem pėr botėn, po pėr ata qė mė ke dhėnė, sepse janė tė tutė.

10 Dhe tė gjitha gjėrat e mia janė tė tuat, dhe gjėrat e tua janė tė miat; dhe unė jam pėrlėvduar nė to.

11 Tani unė nuk jam mė nė botė, por ata janė nė botė, dhe unė po vij te ti. O Atė i shenjtė, i ruaj ata nė emrin tėnd, ata qė mė ke dhėnė, qė tė jenė njė sikurse ne!

12 Kur isha me ata nė botė, unė i kam ruajtur nė emrin tėnd; unė i kam ruajtur ata qė ti mė ke dhėnė dhe askush nga ata nuk ka humbur, pėrveē birit tė humbjes, qė tė pėrmbushej Shkrimi.

13 Por tani unė po vij te ti dhe i them kėto gjėra nė botė, qė gėzimi im tė bėhet i plotė nė ta.

14 Unė u kam dhėnė atyre fjalėn tėnde dhe bota i ka urryer, sepse nuk janė prej botės, ashtu si edhe unė nuk jam prej botės.

15 Unė nuk kėrkoj qė ti t'i heqėsh nga bota, por qė ti t'i mbrosh nga i ligu.

16 Ata nuk janė nga bota, sikurse unė nuk jam nga bota.

17 Shenjtėroji nė tė vėrtetėn tėnde; fjala jote ėshtė e vėrteta.

18 Sikurse ti mė ke dėrguar mua nė botė, po ashtu unė i kam dėrguar ata nė botė.

19 Dhe unė pėr ta po shenjtėroj vetveten, qė edhe ata tė jenė tė shenjtėruar nė tė vėrtetė.

20 Tani unė nuk lutem vetėm pėr ta, por edhe pėr ata qė do tė besojnė nė mua me anė tė fjalės sė tyre,

21 qė tė gjithė tė jenė njė, ashtu si ti, o Atė, je nė mua dhe unė nė ty; edhe ata tė jenė njė nė ne, qė bota tė besojė se ti mė ke dėrguar.

22 Dhe unė u kam dhėnė lavdinė qė mė ke dhėnė, qė ata tė jenė njė, ashtu si ne jemi njė.

23 Unė jam nė ta dhe ti nė mua, qė tė jenė tė pėrsosur nė unitet dhe qė bota tė njohė qė ti mė ke dėrguar dhe qė i ke dashur, ashtu si mė ke dashur mua.

24 O Atė, unė dua qė atje ku jam unė, tė jenė me mua edhe ata qė mė ke dhėnė, qė ta shohin lavdinė time qė ti mė ke dhėnė, sepse ti mė ke dashur para themelimit tė botės.

25 O atė i drejtė, bota nuk tė ka njohur, por unė tė kam njohur; dhe kėta e kanė njohur se ti mė ke dėrguar.

26 Dhe unė i kam bėrė tė njohin emrin tėnd dhe do tė bėj ta njohin akoma, qė dashuria, me tė cilėn ti mė ke dashur mua, tė jetė nė ta dhe unė nė ta''.

Kjo eshte lutja me kuptimplote e Jisu Krishtit ne mbare ungjillin pasi i permbledh te gjitha punerat e mistershme te Perendise, qe Ai realizoi. Dhe me lart Jisui nuk lutet per boten, por lutet vetem "per ata qe degjuan e besuan" dhe vetem per ata "qe i dha Perendia".

Prandaj Alban kapedan, mos ngaterro humanizmin me fene e krishtere orthodhokse. Njeren e kane shpikur njerezit keto 2 shekujt e fundit, e tjetren na e ka dhuruar Vete Perendia mijera vjet me pare.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 16-01-2012 mė 15:04

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Gabim interpretimi

Alban kapedan, kur te jesh duke diskutuar me ndonje protestant si puna tende, tregoi ato vargjet qe ke cituar me lart. Kur te jesh duke diskutuar me nje te krishtere orthodhoks, lexo e meso ne heshtje se ti nuk ke se cfare i meson Kishes Orthodhokse qe ruan te pacenuar besimin orthodhoks prej 2000+ vjetesh, ti vetem mund te mesosh prej saj dhe Tradites se Saj te shenjte.

Meqe te pelqen te citosh Jisu Krishtin, po te sjell edhe une nje citat qe ben mire ta ngulitesh mire ne mendje:

Joani 17:

1 Jisui tha kėto gjėra, pastaj i ngriti sytė drejt qiellit dhe tha: ''O Atė, ora ka ardhur, pėrlėvdo Birin tėnd, qė edhe Biri yt tė tė pėrlėvdojė,

2 sepse ti i ke dhėnė pushtet mbi ēdo mish, qė t'u japė jetė tė pėrjetshme tė gjithė atyre qė ti ia ke dhėnė.

3 Dhe kjo ėshtė jeta e pėrjetshme, tė tė njohin ty, tė vetmin Perėndi tė vėrtetė, dhe Jisu Krishtin qė ti ke dėrguar.

5 Tani, pra, mė pėrlėvdo, o Atė, pranė teje, me lavdinė qė unė e kisha pranė teje para se tė bėhej bota.

6 Unė ia kam dėftuar emrin tėnd njerėzve qė ti m'i ke dhėnė nga bota; ishin tė tutė dhe ti m'i ke dhėnė; dhe ata e kanė zbatuar fjalėn tėnde.

8 sepse ua kam dhėnė atyre fjalėt qė ti mė ke dhėnė mua; dhe ata i kanė pranuar dhe kanė njohur se me tė vėrtetė unė dola nga ti, dhe kanė besuar se ti mė ke dėrguar.

9 Unė lutem pėr ta, nuk lutem pėr botėn, po pėr ata qė mė ke dhėnė, sepse janė tė tutė.

10 Dhe tė gjitha gjėrat e mia janė tė tuat, dhe gjėrat e tua janė tė miat; dhe unė jam pėrlėvduar nė to.

11 Tani unė nuk jam mė nė botė, por ata janė nė botė, dhe unė po vij te ti. O Atė i shenjtė, i ruaj ata nė emrin tėnd, ata qė mė ke dhėnė, qė tė jenė njė sikurse ne!

12 Kur isha me ata nė botė, unė i kam ruajtur nė emrin tėnd; unė i kam ruajtur ata qė ti mė ke dhėnė dhe askush nga ata nuk ka humbur, pėrveē birit tė humbjes, qė tė pėrmbushej Shkrimi.

13 Por tani unė po vij te ti dhe i them kėto gjėra nė botė, qė gėzimi im tė bėhet i plotė nė ta.

14 Unė u kam dhėnė atyre fjalėn tėnde dhe bota i ka urryer, sepse nuk janė prej botės, ashtu si edhe unė nuk jam prej botės.

18 Sikurse ti mė ke dėrguar mua nė botė, po ashtu unė i kam dėrguar ata nė botė.

19 Dhe unė pėr ta po shenjtėroj vetveten, qė edhe ata tė jenė tė shenjtėruar nė tė vėrtetė.

20 Tani unė nuk lutem vetėm pėr ta, por edhe pėr ata qė do tė besojnė nė mua me anė tė fjalės sė tyre,

21 qė tė gjithė tė jenė njė, ashtu si ti, o Atė, je nė mua dhe unė nė ty; edhe ata tė jenė njė nė ne, qė bota tė besojė se ti mė ke dėrguar.

22 Dhe unė u kam dhėnė lavdinė qė mė ke dhėnė, qė ata tė jenė njė, ashtu si ne jemi njė.

23 Unė jam nė ta dhe ti nė mua, qė tė jenė tė pėrsosur nė unitet dhe qė bota tė njohė qė ti mė ke dėrguar dhe qė i ke dashur, ashtu si mė ke dashur mua.

24 O Atė, unė dua qė atje ku jam unė, tė jenė me mua edhe ata qė mė ke dhėnė, qė ta shohin lavdinė time qė ti mė ke dhėnė, sepse ti mė ke dashur para themelimit tė botės.

25 O atė i drejtė, bota nuk tė ka njohur, por unė tė kam njohur; dhe kėta e kanė njohur se ti mė ke dėrguar.

26 Dhe unė i kam bėrė tė njohin emrin tėnd dhe do tė bėj ta njohin akoma, qė dashuria, me tė cilėn ti mė ke dashur mua, tė jetė nė ta dhe unė nė ta''.

Kjo eshte lutja me kuptimplote e Jisu Krishtit ne mbare ungjillin pasi i permbledh te gjitha punerat e mistershme te Perendise, qe Ai realizoi. Dhe me lart Jisui nuk lutet per boten, por lutet vetem "per ata qe degjuan e besuan" dhe vetem per ata "qe i dha Perendia".

Prandaj Alban kapedan, mos ngaterro humanizmin me fene e krishtere orthodhokse. Njeren e kane shpikur njerezit, e tjetren na e ka dhuruar Vete Perendia.

Albo

Jezusi po lutej per te gjithe ata qe i perkasin Atij.. po eshte e vertete.

Po si e percaktojme ne se dikujt i perket Jezusit????????????

A nuk mund te behen te Jezusit edhe Myslimanet ose Shqipetaret came??????????????

Apo vetem greket mund te jene te Jezusit?!!!!!!!!

E pra por nqs jobesimtari nuk shikon drejtesi ne jeten e nje besimtari si do te doje ai te jete i Jezusit?????????????????????!!!!!!!!!!!

perseri je gabim Albo.

Jezusi i do te gjithe

Ai erdhi per te gjithe boten

Perendia e deshi kaq shume boten sa dha Birin e Tij qe kushdo qe beson te mos humbase por te kete jeten e perjeteshme.

A mund te kene jeten e perjeteshme camet , shqipetaret, myslimanet??????????????

Sipas ketij vargu nqs besojne PO

Po si do te besojne nqs nuk ka kush predikon ungjilin?

sepse besimi vjen nga degjimi dhe degjimi nga fjala e Perendise.

Apostujt o Albo e dhane jeten e tyre per te predikuar ungjilin te gjithe kombeve jo vetem hebrenjve qe te gjithe te shpetohen.

Nese duam te marrim shembull prej tyre atehere duhet te heqim dore nga nacionalizmi shovinist .

Nqs kisha ortodokse greke do te ishte korrekte atehere do te merrte shembulin e apostujve.

Ata e dhane jeten e tyre per te predikuar cdo krijese dhe ne cfare do kulture apo feje qe te ishin.

Kjo eshte edhe thirrja per sot.
    Por sipas fjaleve te tua i bie qe kjo kishe nuk e njeh urdherimin e Jezusit.

Edhe kur disa hebrenj iu hodhen Pjetrit sepse kishte ndare ungjillin me johebrenj ai u mbrojt duke thene se perendia ia kishte dhene ne vizion dhe pastaj Jakobi e mbrojti duke thene se Perendia kishte thene se do te predikohej ungjili ehe johebrenjve.

hebrenjte ishin nacionalist sic jane greket sot ata nuk pranonin asnje kombesi tjeter madje disa kristiane judaiste predikonin ne ate kohe se duhje te ishe me pare jude qe te beheshe edhe kristian.

Por ne jemi shpetuar me ane te hirit dhe jo nga koimbesia dhe veprat.
    E njeta gje me kishen ortodokse greke qe sot nuk kam shume informacion por ne ate kohe predikonte qe duhej te beheshe grek pastaj te beheshe kristian.
    Dhe ja predikonte kete shqipetareve duke i bere te besojne edhe se gjuha shqipe ishte e mallkuar.
    Nderkohe qe gjuhet i ka krijuar Perendia.

Perseri je gabim edhe per lutjen e Jezusit sic e shikon.

Lexo edhe kete pasazh perseri se te ndihmon.

46

Sepse, po tė doni vetėm ata qė ju duan, ēfarė shpėrblimi do tė keni? A nuk bėjnė kėshtu edhe tagrambledhėsit?

47

Dhe nėse pėrshendetni vetėm vėllezėrit tuaj, ēfarė bėni tė veēantė? A nuk bėjnė kėshtu edhe tagrambledhėsit?

48

Jini, pra, tė pėrkryer, ashtu siē ėshtė i pėrsosur Ati juaj, qė ėshtė nė qiej``.

Fjala e Zotit qofte nje drite perpara teje per te pare te verteten .

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Lexo ate qe vete ke postuar.

Joani 17:

Prandaj Alban kapedan, mos ngaterro humanizmin me fene e krishtere orthodhokse. Njeren e kane shpikur njerezit keto 2 shekujt e fundit, e tjetren na e ka dhuruar Vete Perendia mijera vjet me pare.

Albo

Lexo vargun me te kuqe.
    Menndo per kete varg.

Sepse Jezusi po thote qe krisitanet do te predikojne te tjereve qe edhe ata te shpetohen .
    Por fjala nuk ka vlere pa vepra.
    jakobi thote se nese i themi te afermit te dua me fjale dhe kete nuk e bejme me vepra kjo gje nuk ka lidhje me kishen e Jezusit dhe as me Perendine, eeshte hipokrizi si puna e farisnjve.

SI mund te duash Perendine qe nuk e sheh kur nuk do te afermin qe e sheh????????????

Ta njohesh Perendine eshte ta duash, ta duash eshte ti bindesh ti bindesh te jep lumturi per ne rrugen drejt ne qiell.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albani1 : 16-01-2012 mė 15:14

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet nė Bllog
    22
    Alban kapedan: Te thashe edhe njehere, Krishti ne Malin e Ullinjve nuk po i lutet Atit per boten, per ata qe degjuan e nuk besuan, po i lutet vetem per ata qe Perendia i dha, 11 apostujt dhe te gjithe ata hebrej qe degjuan predikimet e tij e besuan ne Te.

Po ashtu edhe Kisha Orthodhokse, nuk lutet per boten, nuk lutet as per ata njerez qe nuk jane besimtare orthodhokse, lutet vetem per ata qe i dha Perendia, i solli ne Kishe, dhe u pagezuan ne Kishen Orthodhokse. Kisha Orthodhokse nuk ka se si te lutet as per muslimanet came, e as per protestantet ungjillore e romano-katoliket, ne syte e se ciles jane heretike. Ashtu si dhuratat e shenjta ne Kishe jane vetem per besimtaret orthodhokse.

Po ta perseris per te fundit here: mos ngaterro humanizmin e shekullit te XX, me krishterimin e vertete 2000+ vjecar. Ose je i krishtere orthodhoks dhe i perket Kishes Orthodhokse, ose nuk je i tille. Nuk mund te jesh edhe ashtu edhe keshtu, as mish e as peshk.

Albo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 16-01-2012 mė 15:44

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Pyetja eshte ne lidhje me Kishen Orthodhokse Greke.

1. pse kisha greke ortodokse ne kohen e persekutimit te popullsise Came nga ushtria greke nuk ka qene asnjehere mbrojtese e te drejtave te njeriut sic ishin per shembull vrasja e cameve apo edhe shpronesimi i tyre ( vitet e pasluftes se 2 boterore)

2. Pse kisha greke ortodokse sot nuk ben as me te voglen perpjekje per :
    a. te hequr ligjin e luftes me Shqiperine
    b. te ndihmuar camet te marrin pronat e tyre
    c. te ndihmuar qe emigrantet Shqipetar te kene te drejten e tyre per te patur shkolla shqipe te mbeshtetura nga shteti grek .
    d.te denoje sharjet raciste te ushtrise greke ne parakalimin qe u be ne vitin e kaluar para presidentit grek

A mund te kemi nje pergjigje?

Sepse kisha greke ka qene ajo qe i ka nxitur keto edhe vazhdon te beje te njejtin veprim.
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar Maska e mardo
    Anėtarėsuar
    06-04-2011
    Postime
    325
    Alban kapedan: Te thashe edhe njehere, Krishti ne Malin e Ullinjve nuk po i lutet Atit per boten, per ata qe degjuan e nuk besuan, po i lutet vetem per ata qe Perendia i dha, 11 apostujt dhe te gjithe ata hebrej qe degjuan predikimet e tij e besuan ne Te.

Po ashtu edhe Kisha Orthodhokse, nuk lutet per boten, nuk lutet as per ata njerez qe nuk jane besimtare orthodhokse, lutet vetem per ata qe i dha Perendia, i solli ne Kishe, dhe u pagezuan ne Kishen Orthodhokse. Kisha Orthodhokse nuk ka se si te lutet as per muslimanet came, e as per protestantet ungjillore e romano-katoliket, ne syte e se ciles jane heretike. Ashtu si dhuratat e shenjt

Po ta perseris per te fundit here: mos ngaterro humanizmin e shekullit te XX, me krishterimin e vertete 2000+ vjecar. Ose je i krishtere orthodhoks dhe i perket Kishes Orthodhokse, ose nuk je i tille. Nuk mund te jesh edhe ashtu edhe keshtu, as mish e as peshk.

Albo

sa mire do ishte te ishin gjerat keshtu ......kisha ortodokse lutet per ortodokset serb kur kan konflikt me musliman shqiptar .....por nuk lutet per ortodokset maqedon kur ata kan konflikt interesi me vet greket ......
    pra me nje fjale kisha lutet per interesat e saja

tjeter te besosh biblen e tjeter te besosh kishen ..... tashme neper kisha e xhami ka vetem sherbim interesi e asgje tjeter
    per mua personalisht kishat e xhamiat jan kthyer ne biznese fitimprurese

sa per pyetjen e Albanit .....kisha ortodokse greke mbron interesat e greqise ....pra ska se si te jet humane e te prononcohet per ceshtjen came

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    C'puna ka kisha qe te merret me politike nuk e kuptoj...

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Jezusi eshte ndryshe nga kisha Orthodhokse

Po ashtu edhe Kisha Orthodhokse, nuk lutet per boten, nuk lutet as per ata njerez qe nuk jane besimtare orthodhokse, lutet vetem per ata qe i dha Perendia, i solli ne Kishe, dhe u pagezuan ne Kishen Orthodhokse. Kisha Orthodhokse nuk ka se si te lutet as per muslimanet came, e as per protestantet ungjillore e romano-katoliket, ne syte e se ciles jane heretike. Ashtu si dhuratat e shenjta ne Kishe jane vetem per besimtaret orthodhokse.

Albo

Jakobi1:27
    Feja e pastėr dhe pa njollė pėrpara Perėndisė dhe Atit ėshtė kjo: tė vizitosh jetimėt dhe tė vejat nė pikėllimet e tyre dhe ta ruash veten tė pastėr nga bota.

Jakobi2:
    8
    Nė qoftė se ju mė tė vėrtetė e pėrmbushni ligjin mbretėror sipas Shkrimit: ``Duaje tė afėrmin tėnd si vetveten``, bėni mirė;
    9
    por nė qoftė se bėni preferenca personale, ju kryeni mėkat dhe dėnoheni nga ligji si shkelės.
    10
    Sepse kushdo qė e zbaton gjithė ligjin, por e shkel nė njė pikė, ėshtė fajtor nė tė gjitha pikat.
    11
    Sepse ai qė ka thėnė: ``Mos shkel kurorėn``, ka thėnė gjithashtu: ``Mos vraj``. Prandaj nėse ti nuk shkel kurorėn, por vret, ti je shkelės i ligjit.
    12
    Prandaj tė flisni e tė veproni sikurse tė duhej tė gjykoheshit nga ligji i lirisė,
    13
    sepse gjyqi do tė jetė pa mėshirė pėr atė qė nuk ka treguar mėshirė; dhe mėshira triumfon mbi gjykimin.
    14
    Ē`dobi ka, vėllezėr tė mi, nėse dikush thotė se ka besim, por nuk ka vepra? A mund ta shpėtojė atė besimi?
    15
    Dhe nė qoftė se njė vėlla ose njė motėr janė tė zhveshur dhe u mungon ushqimi i pėrditshėm,
    16
    dhe dikush nga ju u thothė atyre: ``Shkoni nė paqe! Ngrohuni dhe ngopuni``, dhe nuk u jepni atyre gjėrat pėr tė cilat kanė nevojė pėr trupin, ē`dobi ka?
    17
    Po kėshtu ėshtė edhe besimi; nė qoftė se s`ka vepra, ėshtė i vdekur nė vetvete.
    18
    Po dikush do tė thotė: ``Ti ke besimin, dhe unė kam veprat``; mė trego besimin tėnd pa veprat e tua dhe unė do tė tė tregoj besimin tim me veprat e mia.
    19
    Ti beson se ka vetėm njė Perėndi. Mirė bėn; edhe demonėt besojnė dhe dridhen.
    20
    Po, a dėshiron tė kuptosh, o njeri i kotė, se besimi pa vepra ėshtė i vdekur?

Nqs predikojme ungjillin vetem me fjale dhe jo me vepra atehere besimi yne eshte i kote.
    Nqs Kisha Orthodhokse e predikon ungjillin vetem me fjale dhe pa vepra ashtu si edhe Albo thote atehere besimi i kesaj kishe eshte i kote dhe dhe frytet mungojne.

Krishti kekron besim te vertete te sinqerte ne zemer por kekron edhe jeten tende sjelljen tende veprimet e tua gjerat qe flet .

Shenjteria duhet te jete e plote jo vetem me goje.

Por njerez te tille besimtar qe flasin e flasin e flasin dhe nuk bejne jane hipokrite , Jezusi i quan hipokrite .

Farisenjte ishin keshtu ata flisnin por nuk benin.

Jakobi 3:
    16

Sepse atje ku ka smirė dhe grindje, atje ka trazirė dhe gjithfarė veprash tė kėqija,

17

Kurse dituria qė vjen nga lart, mė sė pari ėshtė e pastėr, pastaj pajtuese, e butė, e bindur, plot mėshirė dhe fryte tė mira, e paanshme dhe jo hipokrite.

18

Dhe fryti i drejtėsisė mbillet nė paqe pėr ata qė bėjnė paqen.

Jakobi 4:17
    17

Ai, pra, qė di tė bėjė tė mirė edhe nuk e bėn, bėn mėkat.

8

Po tė themi se jemi pa mėkat, gėnjej-mė vetveten dhe e vėrteta nuk ėshtė nė ne.

9

Po t`i rrėfejmė mėkatet tona, ai ėshtė besnik dhe i drejtė qė tė na falė mėkatet dhe tė na pastrojė nga ēdo paudhėsi.

10

Po tė themi se s`kemi mėkatuar, e bėjmė atė gėnjeshtar dhe fjala e tij nuk ėshtė nė ne.

4

Ai qė thotė: ``Unė e kam njohur atė``, dhe nuk zbaton urdhėrimet e tij, ėshtė gėnjeshtar dhe e vėrteta nuk ėshtė nė tė.

5

Por kush e zbaton fjalėn e tij, nė tė me tė vėrtetė dashuria e Perėndisė ėshtė pėrsosur. Nga kjo e njohim se jemi nė tė.

6

Ai qė thotė se qėndron nė tė, duhet tė ecė edhe vetė sikurse ka ecur ai.

Se fundmi o ALbo po te them edhe kete.

Ishin disa njerez qe kur shkuan para Jezusit Jezusi u tha qe te shporren sepse nuk i ka njohur kurre.
    Ata e pyeten , pse o Zot?
    Ai u tha sepse ata nuk e kishin vizituar nuk e kishin veshur nuk e kishin ushqyer dhe nuk e kishin ndihmuar apo strehuar.
    Ata i thane, kur o Zot nuk e kemi bere kete gje?
    Jezusi tha ne te vertete atehere kur nuk ia keni bere ketyre te vegjelve nuk ma keni bere as mua.

Zoti paste meshire per kishen Orthodhokse greke.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •