Close
Faqja 58 prej 127 FillimFillim ... 848565758596068108 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 571 deri 580 prej 1268
    i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Mendim "gjenial"! Mungese e plote e alternatives dhe paaftesi per te bere politike!
    Termi politike, ashtu sic e perdor ti, eshte i padefinueshem.
    Sipas shumices se autoreve edhe forca, konflikti, sundimi etj. jane politike.
    Politike eshte p.sh. edhe nderprerja e mardhenjeve dhe tregtise me nje armik te perbetuar, i cili, nder tjerash, ka edhe pretendime te hapura territoriale ndaj shtetit.
    Politike nuk eshte vetem konsensi, por edhe disensi...

Kujt do me i shpall lufte? Kush jane atdhetare sipas teje (jush)?
    Une nuk dua ti shpall lufte askujt.
    Une vetem shpreha mendimin tim te lire per ceshtjen ne fjale.
    Nuk eshte me rendesi kush jane atdhetare, por kush nuk jane.

Shteti nuk ushtroi dhune primitive, por ai beri detyren!
    Pohime te tilla degjohen vazhdimisht edhe nga diktaturat me te egra.

Mendim "gjenial"! Mungese e plote e alternatives dhe paaftesi per te bere politike!

Kujt do me i shpall lufte? Kush jane atdhetare sipas teje (jush)?

Shteti nuk ushtroi dhune primitive, por ai beri detyren!
    Ore DyDRinas.

Nese Shteti sipas jush beri detyren e saj me 14 Janar 2012 tek Merdarja dhe tek Dheu i Bardhe.

Pse po ky i njejti Shtet nuk e ben detyren e saj edhe ne VERI te Kosoves. Ku boterisht dihet se pikat 1 dhe 31 jane djegur - kallur jo vetem nje here, por dy herash. Dhe kur boterisht dihet se se rruget ne Veri, por edhe Ura e Ibrit ne anen Veriore te saj eshte e bllokuar me barikada qe jane te vendosura nga strukturat kriminele okupuese te Shtetit Serb.

Pasi qe Shteti dhe Policia paska detyre per rend e ligj, dhe per te siguruar levizjen e lire te mallrave dhe qytetareve. Pse nuk e bejne detyren e tyre edhe ne Veri?

Apo ndoshta me Veriun nuk e konsideroni pjese perberse te Republikes se Kosoves?
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Termi politike, ashtu sic e perdor ti, eshte i padefinueshem.
    Sipas shumices se autoreve edhe forca, konflikti, sundimi etj. jane politike.
    Politike eshte p.sh. edhe nderprerja e mardhenjeve dhe tregtise me nje armik te perbetuar, i cili, nder tjerash, ka edhe pretendime te hapura territoriale ndaj shtetit.
    Politike nuk eshte vetem konsensi, por edhe disensi...

Une nuk dua ti shpall lufte askujt.
    Une vetem shpreha mendimin tim te lire per ceshtjen ne fjale.
    Nuk eshte me rendesi kush jane atdhetare, por kush nuk jane.

Pohime te tilla degjohen vazhdimisht edhe nga diktaturat me te egra.
    D.m.th. veprimi i djeshem ishte politik? Cili ishte rezultati?
    Sepse çdo veprim politik synon te arrije nje rezultat politik apo jo?

Pse nuk u mbeshtet VV masivisht (siç u pretendua) ne veprimin e saj politik? Cfare mungoi?

Pse nuk i shfrytezon VV hapesirat qe ka ne parlament per te bere lufte politike, por preferon veprimet e rruges?

Cila force politike opozitare e Kosoves u bashkua ne veprimin politik te VV?

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Anetari Milkway,

Mendimi ndryshe ne nje shoqeri demokratike ka vendin se ku mund te shprehet.

Aq me teper per nje parti politike si VV, qe ka disa vende ne parlament dhe qe nuk di e as nuk po tregon se do te mesoje se si te sillet brenda rregullave te nje shoqerie demokratike.

Rruga qe ata zgjedhin per te kundershtuar veprimet e qeverise eshte krejtesisht e gabuar!
    Ja nje shembull nga nje shoqei demokratike

Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Ore DyDRinas.

Nese Shteti sipas jush beri detyren e saj me 14 Janar 2012 tek Merdarja dhe tek Dheu i Bardhe.

Pse po ky i njejti Shtet nuk e ben detyren e saj edhe ne VERI te Kosoves. Ku boterisht dihet se pikat 1 dhe 31 jane djegur - kallur jo vetem nje here, por dy herash. Dhe kur boterisht dihet se se rruget ne Veri, por edhe Ura e Ibrit ne anen Veriore te saj eshte e bllokuar me barikada qe jane te vendosura nga strukturat kriminele okupuese te Shtetit Serb.

Pasi qe Shteti dhe Policia paska detyre per rend e ligj, dhe per te siguruar levizjen e lire te mallrave dhe qytetareve. Pse nuk e bejne detyren e tyre edhe ne Veri?

Apo ndoshta me Veriun nuk e konsideroni pjese perberse te Republikes se Kosoves?
    Nuk mund te behet paralelizem ne kete rast, sepse jane dy situata krejt te ndryshme.

Cfare do te ndermerrte VV ne veri, nese do te ishte ne pushtet? Nderhyrje te armatosur?

Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ja nje shembull nga nje shoqei demokratike

http://www.youtube.com/watch?v=EDm9j...eature=related
    Leje SHBA se ajo eshte nje realitet krejt tjeter!

A eshte normale qe nje parti politike parlamentare te bllokoje rrugen dhe pikat e kalimit doganor?

Nuk mund te behet paralelizem ne kete rast, sepse jane dy situata krejt te ndryshme.

Cfare do te ndermerrte VV ne veri, nese do te ishte ne pushtet? Nderhyrje te armatosur?
    Do thote sipas jush Pikat kufitare 1 dhe 31 ne Veri e Veriu i Kosoves nuk qenka njejte si pikat kufitare ne merdare dhe tek dheu i bardh. Sipas ketij konstantimi te juajin, une sa e kuptoj, nuk qenkan ne te njejtin shtet?

Apo ju keni ndonje mendim tjeter rreth ketij konstantimit qe ju vet e jepet?

Nderhyrje te armatsour JO. Por edhe ajo do ishte nje nder opcionet e mundshme. Sepse ne nje shtet normal, e me situate normale. Kur shteti fqinje ti sulmon kufijte dhe me pastaj ti kall ato, ateherash edhe ndrehurja e armatosur do ishte ne pozicion te atij shteti.

koha eshte te mblidheni mende ju te vv,,se ju deshironi te ktheni kosoven ne vietet e 98/99 kohen e keni pasur deshire per ti dalur ne ndihem kosoves nuk e keni deshiruar qka tani pas 13 vitev ..qka deshironi ju tregoni,,kur koha ishte e refuzuat tani.........

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

A eshte normale qe nje parti politike parlamentare te bllokoje rrugen dhe pikat e kalimit doganor?
    Per rastin e Kosoves, patjeter...

Nese Kosoven e trajtojme si rast te vecante (apo sui generis), sic behet shpesh per te arsyetuar politika te caktuara, atehere e njejta do te vlente per te gjitha aspektet e organizimit politik dhe shoqeror te saj.
    Ne te kunderten, shumica e veprimeve dhe vendimeve politike, ekonomike etj. ne Kosove dhe ne mardhenjet nderkombetare te Kosoves do te ishin plotesisht absurde.

Nuk kane nevoje, sepse SHBA-te dhe KANADAJA qe jane ne kufjte Veri (Kanadeset) dhe Jugu (Amerikanet) kane mardhanie reciprocitetit, kane mardhenie politike, kane mardhenie ndershtreterore, dhe qka eshte me e rendesishmja e njohin njera tjetern si partnere te barabarte. Dhe, asnjher nuk sulmojne kufijte e njera tjetres. Per kete arsye nuk ka nevoje per nje gje te tille.

Ndersa kufijte e SHBA-ve me Meksikon, thuajse gjithe kufijte jane ne mase te repte, jane me gjemba telash me lartesi te medha gjer ne 2-3 metre. Sepse, edhe pse ato njofin njera tjetren, edhe pse kane mardhenie ndershterore ne nivel te kenaqshem. Prap kufijte e SHBA-ve me Meksikon jane ne gjendje gadishmerie me te larte, se sa kufijte e SHBA-ve me ate Kanadez.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARIANI_TB : 15-01-2012 më 13:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •